Canon-projectoren geselecteerd voor 360° koepelfilm in het Nationaal Militair Museum

Amstelveen, 1 maart 2019 – Canon Europe kondigt met trots aan dat het Nederlands Nationaal Militair Museum opnieuw Canon heeft gekozen als partner voor projectietechnologie. Dit keer om projectoren te leveren voor haar 360° koepelinstallatie waarin indrukwekkende, historische beelden van militaire missies door de decennia heen te zien zijn. De installatie blijft tot minstens 2024 in gebruik. De 360° koepelfilm is mogelijk gemaakt dankzij negen hoogwaardige, hoge resolutie Canon XEED WUX6600Z-projectoren. De additionele Canon-lenzen, waaronder de RS-SL03WF groothoeklens met vaste brandpuntsafstand en acht RS-SL05WZ groothoekzoomlenzen, zorgen voor een ongeëvenaarde helderheid en garanderen maximale flexibiliteit tijdens het installatieproces.

Foto: Nationaal Militair Museum – Anne Reitsma

Marco van Zuidam, Contract Manager Services bij het Nationaal Militair Museum, beschrijft wat zij zochten in een nieuwe leverancier: “Onze koepelinstallatie is een van de hoogtepunten van het museum. Toen we onze bestaande configuratie besloten te vervangen, wilden we werken met een vertrouwd merk dat onze visie tot leven kon brengen. Canon was in staat het gewenste technische niveau te leveren met een aantrekkelijk lage TCO (Total Cost of Ownership) en zeer korte stilstandtijden, wat een essentiële verbetering was. We wilden ook afscheid nemen van onze projectoren die zijn voorzien van lampen. Dit in een poging de stilstand te verminderen en de optische kwaliteit te verbeteren. Met de op laserlicht gebaseerde XEED WUX6600Z was Canon in staat vloeistofgekoelde projectoren te leveren die de bestaande knelpunten oplossen en tegelijkertijd de onderhouds- en bedrijfskosten tot een minimum beperken, zodat niet langer vervanging van filters en lampen nodig is. Canon is een uiterst bekwame producent die aan al onze behoeften voldoet.”

Colin Boyle, European Product Marketing Specialist bij Canon Europe: “Het is geweldig om te zien hoe lasertechnologie, projectie van beelden met hoge resolutie en installatieflexibiliteit de manier waarop musea en onderwijsinstellingen visuele verhalen vertellen enorm kunnen verbeteren. Wij zijn verheugd om samen met het Nationaal Militair Museum te werken aan deze indrukwekkende koepelinstallatie en we zijn trots dat het XEED-portfolio met eenvoudige installatiemogelijkheden binnen complexe omgevingen blijft voldoen aan de behoeften van bedrijven, instituten en onderwijsinstellingen.”

De systeemintegrator van de installatie, Sierk Janszen, eigenaar, medeoprichter en CTO bij Rapenburg Plaza, zegt: “Canon heeft een zeer sterke en vertrouwde merknaam in deze sector. In de testfase voldeden alle XEED-laserprojectoren aan de hoge kwaliteitsnormen die we gewend zijn en aan het installatiegemak dat wij als systeemintegrators eisen.”

XEED WUX6600Z – de belangrijkste specificaties:

 • Krachtige helderheid en een hoge native contrastverhouding
 • Full HD-video met perfecte detailweergave
 • HDMI-poort
 • Besturingsprotocol conform industriestandaard
 • Creston Room View voor aansturing
 • Eenvoudige wireless bediening op afstand
 • 5-jaar garantie (Algemene voorwaarden zijn van toepassing)
 • Gratis ‘next-day’ leenunit bij storingen (Algemene voorwaarden zijn van toepassing)

RS-SL05WZ – de belangrijkste specificaties:

 • Groothoeklens met vaste brandpuntsafstand en bajonetvatting
 • Projecteert een 100” beeld vanaf slechts 1,7 m
 • Projectieverhouding van slechts 0,8:1

Ga voor meer informatie over Canon-projectoren naar www.canon.nl/projectors