Printproductie veilig automatiseren en kostenbesparingen nauwkeurig voorspellen met PRISMAproduction en PRISMAsimulate Ultra

’s-Hertogenbosch, 19 oktober 2022 – Canon introduceert versie 6 van PRISMAproduction – haar geïntegreerde, krachtige platform voor workflow- en printproductiemanagement – en komt met PRISMAsimulate Ultra, de simulatietool voor digitale lay-out proofing, schatting van inktverbruik, en productiesimulatie van grafische toepassingen en zakelijke communicatie.

PRISMAproduction – voor kortere doorlooptijden en hogere procesefficiëntie


Voortbouwend op 25 jaar ervaring en feedback van gebruikers heeft Canon haar platform PRISMAproduction verder ontwikkeld om gegevensinvoer en -conversie, prepress en productiemanagement te automatiseren en te integreren in één enkel platformen zo klanten te helpen de hoogste niveaus aan workflow efficiëntie te bereiken.


Deze nieuwe versie kent tal van verbeteringen, waaronder verbeterde prepress-mogelijkheden, en laat klanten beschikken over meer flexibiliteit om een breed scala aan te printen bestandstypen te verwerken, waaronder PDF-, AFP-, line data-, PCL-, Postscript-, PPML-, LCDS-, RDO- en VIPP-bestanden.


Nu printopdrachten steeds complexer worden door personalisatie met variabele gegevens en ook het aantal opdrachten met oplage 1 toeneemt, worden de printbestanden zelf groter in omvang. De mogelijkheden van de nieuwe softwareversie omvatten tools voor betere gegevensoptimalisatie om door PRISMAproduction ondersteunde losblad en rotatieve inkjet- en tonerproductieprinters op maximale snelheid te laten werken, zelfs bij extreem grote PDF-bestanden, zoals voor commerciële fototoepassingen. Dit maximaliseert niet alleen de doorvoersnelheid van de workflow zelf, maar zorgt er ook voor dat de snelste printers het hoogste productiviteitsniveau bereiken.


Versie 6 van PRISMAproduction draait op SLES (SUSE Linux Enterprise Server) en ondersteunt nog hogere beveiligingsnormen dan de voorganger. Met een verbeterde scheiding tussen de toepassingssoftware en het besturingssysteem en verbeteringen in het gebruikersbeheer zorgen deze beveiligingsfuncties ervoor dat printproducenten de klantgegevens veilig kunnen houden en beter kunnen voldoen aan beveiligingsnormen die voor de grafische sector gelden.


PRISMAsimulate Ultra – maakt offertes concurrerend en de opdrachtuitvoering nog efficiënter


Canon streeft ernaar printproducenten te helpen hun workflows te stroomlijnen. PRISMAsimulate Ultra biedt een eenvoudig te integreren, lokaal te gebruiken toepassing die gebruikers ondersteunt bij optimalisatie van inktverbruik, proofing en workflowsimulatie, waardoor ze de voorspelbaarheid kunnen vergroten en de voorbereidingstijden kunnen verkorten. PRISMAsimulate Ultra is de opvolger van het populaire TrueProof en bestaat uit twee onafhankelijke modules bij aankoop van PRISMAsimulate Ultra Server:


  • De Universal PDF Estimator geeft klanten gedetailleerde informatie over het inktverbruik van Canon’s rotatieve inkjet-productieprinters, waardoor sneller en nauwkeuriger offertes kunnen worden gemaakt voor inkopers zonder dat ze eerst het bestand moeten printen. Dit bespaart zowel tijd als verbruiksmaterialen. De Universal PDF Estimator ondersteunt de vergelijking van voor- en nacalculaties met het werkelijke inkt- en mediaverbruik, en stelt waardevolle managementinformatie samen voor verdere optimalisatie van offertes en inktgerelateerde instellingen. Printproducenten kunnen ook gemakkelijk rapporten laten samenstellen met gedetailleerde schattingen van het inkt- en mediaverbruik op basis van printer-specifieke gegevens. De intuïtieve rapporten kunnen automatisch of handmatig worden geëxporteerd als PDF- of CSV-bestanden voor verdere verwerking in andere managementtoepassingen.
  • In combinatie met PRISMAproduction biedt Printer Simulation Packages lay-out-proofing en productiesimulatie voor rotatieve inkjet-productieprinters en geselecteerde productieprinters op tonerbasis. Dit om te zorgen voor first-time-ready resultaten door de lay-out, registratie en printbaarheid van elk bestand te controleren voordat het wordt geprint. Dit is aantrekkelijk voor ondernemingen bij het vergroten van hun portfolio aan toepassingen, omdat ze proefprints kunnen vermijden en zo kostbare printtijd voorkomen. Naast de naadloze integratie van printsimulatie in de productieworkflow van de klant met PRISMAproduction, kan de software helpen om te besparen op verbruiksmaterialen, kosten en afval.

In antwoord op de vraag van de markt naar meer automatisering en tegen de achtergrond van stijgende grondstofkosten, wordt PRISMAsimulate Ultra aangeboden op abonnementsbasis, zodat klanten vooraf geen grote investeringen hoeven te doen.


Jennifer Kolloczek, Canon’s European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print, zegt: “Grafische bedrijven staan onder druk om sneller en efficiënter te reageren en tegelijkertijd de flexibiliteit te hebben om aan de eisen van de klant te voldoen. Daarnaast worden ze geconfronteerd met uitdagingen zoals een tekort aan geschoold personeel, een vraag naar kleinere oplages en een stijging van de kosten van grondstoffen. Zoals veel onderzoeksbureaus aangeven, zullen automatisering en end-to-end workflows de komende jaren belangrijke investeringsgebieden zijn voor printproducenten om deze uitdagingen aan te gaan en zo procesoptimalisatie te verbeteren en de productiviteit verder te verhogen. Nu grafische producten en zakelijke communicatie steeds meer gegevens over consumenten bevatten en door hen worden ontvangen en verwerkt, is voor veel printproducenten ook gegevensbeveiliging een topprioriteit geworden.”


Kolloczek vervolgt: “We willen printproducenten helpen hun activiteiten zo eenvoudig en naadloos mogelijk te maken, zodat ze gereed zijn om zich aan te passen aan elke marktvraag en weten dat ze de gegevens van hun opdrachtgevers veilig kunnen beheren. Naast de geautomatiseerde functies binnen onze digitale print- en bestaande PRISMA workflowoplossingen, kunnen onze klanten vertrouwen op de nieuwe PRISMAproduction en PRISMAsimulate Ultra tools voor procesefficiëntie om hen te helpen hun bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar nieuwe marktsegmenten. En zo vol vertrouwen een breed palet aan printtoepassingen aanbieden aan afnemers van grafische eindproducten en zakelijke communicatie.”


Ga voor meer informatie over PRISMAproduction naar https://www.canon.nl/business/products/software/prisma-production-server/


Ga voor meer informatie over PRISMAsimulate Ultra naar https://www.canon.nl/business/products/software/prisma-simulate/