IMAGING-OPLOSSINGEN

3D-fotogrammetrie

Bij 3D-fotogrammetrie worden er metingen verricht aan de hand van foto's, waardoor je snel en eenvoudig fysieke voorwerpen kunt scannen, bewerken en reproduceren.
3D-Photogrammetry-Sample-and-Hold-lifestyle_01

3D-fotogrammetrie met Canon

Het wereldberoemde EOS System van Canon kan je 3D-fotogrammetrie een impuls geven dankzij de grotere nauwkeurigheid en de lagere kosten. Fotogrammetrie omvat een breed scala aan toepassingen in vele branches en de voordelen zijn aantrekkelijk.

 • Aanpassing in bulk

  Gebruikers kunnen ontwerpen op maat maken, waarbij ze toegang hebben tot onbeperkte mogelijkheden. Daarnaast kunnen media- en entertainmentbedrijven fysieke objecten en locaties produceren en reproduceren

 • Nieuwe mogelijkheden met kostenoptimalisatie

  Complexe producten kunnen in grote hoeveelheden worden geproduceerd of gereproduceerd zonder grote investeringen en vaste kosten, tegen lagere variabele kosten dan bij traditionele methoden

 • Kortere doorlooptijd en hogere snelheid

  Dankzij kortere ontwerp-, proces- en productiecycli kunnen fabrikanten hun producten sneller op de markt brengen

 • Vereenvoudiging van de leveringsketen

  Aangezien de productie beter kan worden afgestemd op de vraag, is er veel minder voorraad nodig. Dit zorgt voor minder verspilling en bespaart tijd.

PROCES

Hoe het werkt

Bij 3D-fotogrammetrie worden er metingen verricht aan de hand van foto's, waardoor je snel en eenvoudig fysieke voorwerpen kunt scannen, bewerken en reproduceren. Het is met name handig voor het bepalen van de exacte posities van oppervlaktepunten, zodat fysieke producten, objecten en mensen in digitale 2D/3D-bestanden kunnen worden omgezet (en omgekeerd).

Uiteenlopende toepassingen

3D-fotogrammetrie is geschikt voor vele toepassingen, waaronder productiecontrole, vervormingsanalyse, inspecties en documentatie voor een breed scala aan objecttypen: kleine objecten, historische voorwerpen, mensen, gebouwen, vliegtuigen en zelfs terreinen.

Het onderwerp scannen met meerdere foto's

Voor het verkrijgen van de informatie die nodig is om te meten, maak je meerdere beelden rondom, boven en onder je onderwerp. Deze kunnen vervolgens aan elkaar worden gekoppeld om het onderwerp zowel horizontaal als verticaal goed in kaart te brengen.

Opnamen maken met meer dan één camera

Activeer meerdere camera's tegelijk als ze op een locatie zijn geplaatst om het onderwerp vanuit elke hoek nauwkeurig in beeld te brengen.

Eenvoudige nabewerking

Importeer de gegevens en breng de afbeeldingen over naar je softwaresysteem om het model te maken. Gespecialiseerde industriële software kan de pixels vergelijken om overeenkomsten te vinden. Vervolgens kunnen de cameralocaties worden ingeschat om de juiste 3D-geometrie af te leiden.

3D-Photograhmetry-Sample-and-Hold-lifestyle

Klaar om je organisatie te helpen

Bekijk de vele gebieden van industrie en handel waar 3D-fotogrammetrie je organisatie kan verbeteren.

 • Maakindustrie

  Of het nu gaat om botsingstechniek of stresstests, fotogrammetrie is een essentieel onderdeel van het productieproces. Het helpt bij het meten en voorspellen van de impact van druk op een prototype-object.

 • Creatie en ontwerp

  Het renderen van een fysiek object in een driedimensionale afbeelding is een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces en stelt ontwerpers in staat belangrijke wijzigingen aan te brengen zonder het prototype fysiek opnieuw te modelleren.

 • Techniek en productie

  Wanneer het van groot belang is om de uitvaltijd van de productie te beperken en binnen het budget te blijven, kunnen technici met 3D-fotogrammetrie belangrijke tests op een andere locatie uitvoeren met behulp van gegevens die verkregen zijn uit afbeeldingen. Hiermee kunnen zij een product onderzoeken en berekeningen uitvoeren.

 • 3D-modellering

  Fotogrammetrie kan worden gebruikt om zeer nauwkeurige en realistische foto's te maken van bouwwerken, archeologische locaties en zelfs landschappen.

 • Particuliere en publieke sector

  Overheden en organisaties kunnen profiteren van 3D-fotogrammetrie bij het uitvoeren van diverse taken, zoals stadsplanning, wegenbouw en andere infrastructurele opdrachten.

 • Retail

  Point-of-sale-artikelen zoals paspoppen, displays in winkels en zelfs augmented reality kunnen allemaal gebruikmaken van 3D-fotogrammetrie om klanten te stimuleren om in de winkel of online te winkelen.

 • Media-, film-, entertainment- en vrijetijdsindustrie

  De speciale effecten die worden gebruikt in de film-, tv- en game-industrie zijn sterk afhankelijk van 3D-fotogrammetrie, waarmee ontwerpers een uitgebreide en zeer realistische visuele ervaring kunnen creëren.

 • Architectuur en cultureel erfgoed

  De reconstructie van gebouwen en historische nederzettingen is sterk afhankelijk van nauwkeurige afbeeldingen die ter plekke worden vastgelegd en vervolgens worden ingevoerd in cartografische software. Hierdoor ontstaan er realistische beelden van hoe een locatie er lang geleden uitzag.

 • Defensie, beveiliging

  Lucht- en maritieme kaarten vormen een essentieel onderdeel van de defensieplanning. 3D-fotogrammetrie helpt de strijdkrachten bij het verzamelen van inlichtingen met betrekking tot het in kaart brengen van troepenbewegingen en het voorspellen van vijandelijke activiteiten.

 • Waarom Canon?

  Canon is de toonaangevende naam in beeldverwerking en is dat in de afgelopen 80 jaar geweest. Canon ontwerpt, ontwikkelt en produceert digitale camera's, lenzen, accessoires, kabels en software die nodig is voor de camerabediening. Deze combinatie is echt vooruitstrevend binnen de branche. Canon's zeer uitgebreide systeem wordt volledig intern ontwikkeld, waardoor je kunt vertrouwen op de deskundige visie van Canon.

  • Uitgebreid productassortiment

   Canon heeft de beste serie camera's en lenzen voor elk budget, van de nieuwste systeemcamera's met hoge resolutie tot traditionele spiegelreflexcamera's.

  • Geweldige beeldkwaliteit

   Canon was een pionier op het gebied van beeldkwaliteit en is nu wereldleider als het gaat om optische technologie met een ongelooflijke scherpstelling, natuurgetrouwe kleuren en afbeeldingen met een hoge resolutie.

  • Altijd nauwkeurige resultaten

   Canon-camera's en -lenzen zijn gemaakt voor precisie. Van de automatische bediening van de sluiter tot de indrukwekkende kleurwetenschap die wordt gebruikt bij het ontwerpen van Canon-sensoren.

  • Minimale uitvaltijd

   Canon-producten zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan en worden geleverd met een back-upservice die training, service en support omvat. Dit is allemaal onderdeel van het Canon-pakket.

  Gerelateerde producten

  Kies uit een brede serie spiegelreflexcamera's en systeemcamera's en kies de lenzen die je nodig hebt uit Canon's uitgebreide assortiment, dat alle tools bevat die je nodig hebt voor nauwkeurige 3D-fotogrammetrie.

 • Spiegelreflexcamera''s

  EOS 2000D

  Geniet van prachtige 24,1 Megapixel foto's en Full HD-video's. Vergroot uw creativiteit met deze leuke, eenvoudige spiegelreflexcamera.
 • Systeemcamera's

  EOS R5

  Een nieuwe benadering van systeemcamera's. De ongeëvenaarde prestaties van de EOS R5 zullen je fotografie en filmproductie radicaal veranderen.
 • Spiegelreflexcamera''s

  EOS 90D

  Een veelzijdige spiegelreflexcamera waarmee je dichter bij de actie komt, sneller foto's kunt maken en sublieme afbeeldingen van 32,5 Megapixel kunt vastleggen.
 • Spiegelreflexcamera''s

  EOS 850D

  Til je creatieve controle naar een hoger niveau met een lichtgewicht en connected spiegelreflexcamera die inspireert en beloont. Maak mooie, gedetailleerde foto's en prachtige 4K-video's.
 • Lenzen voor spiegelreflexcamera's

  EF 40mm f/2.8 STM

  Een compacte platte lens met een snel diafragma die geweldig is voor reis- en algemene fotografie.
 • Lenzen voor spiegelreflexcamera's

  EF 85mm f/1.8 USM

  Een lichte, heldere en snelle lens
 • Lenzen voor spiegelreflexcamera's

  EF 50mm f/1.8 STM

  Betaalbare STM-lens met een snel diafragma van f/1.8 voor algemene, nacht- en portretfotografie.
 • Lenzen voor spiegelreflexcamera's

  EF 50mm f/1.4 USM

  Hoogwaardige USM-lens met een diafragma van f/1.4 voor algemene, nacht- en portretfotografie.
 • Standaardlens

  RF 50mm F1.8 STM

  Een compacte, stille en lichtgewicht 50mm RF prime lens met een groot f/1.8-diafragma, perfect om je creatieve visie vorm te geven.
 • HEB JE HULP NODIG?

  Wil je meer weten over deze oplossing?

  Gerelateerde artikelen