A man stands under a city centre bridge beside a road to take a photo with a Canon camera.

Tips en technieken

Vijf leuke manieren om mee te doen aan de Rugby World Cup 2019™

Van mascotten en spaarpotten tot aanmoedigingen en megafoons, het plezier dat je kunt beleven met het thema rugby met Canon's Creative Park is eindeloos.

Lees meer

Rugby World Cup 2019™ mascots Ren and G created with Canon's Creative Park.

Canon's tips en technieken

Wil je de basisvaardigheden van fotografie onder de knie krijgen, een nieuwe creatieve techniek proberen of je resultaten verbeteren? Met de Canon Tips & Tricks geef je jezelf vandaag nog het zelfvertrouwen en de vaardigheden om uit te blinken.

Iets speciaals op het oog? Verfijn je zoekopdracht
Filteren op

The milky way is seen forming an arch shape over the sea.

Nieuwe cameratechnologie maakt het vastleggen van de sterrenhemel makkelijker dan ooit. Met deze professionele Tips & Tricks kun je fantastische beelden maken.

Lees meer

corgi running

Bij het vastleggen van actie, gaat het om fracties van een seconde. Je mag geen moment missen en je moet je snowboardvrienden of de riviersurfers nauwlettend in de gaten houden. Zodra het moment zich aandient, moet je er klaar voor zijn. Maar als je je goed voorbereidt, hoef je je ook niet te haasten.

Lees meer

studio portrait of man in sunglasses

Iedereen kan een portretfoto maken, echter bij een perfecte foto komt er meer bij kijken. We hebben een aantal handige tips voor je waarmee je mooie foto's pas echt spectaculair maakt.

Lees meer

dirt bikes perform jumps

Als je mooie actiefoto's wilt maken, bijvoorbeeld van riviersurfers, wintersporters of hardlopers, moet je vooraf goed plannen. Je moet ten eerste precies weten wat je gaat fotograferen, hoe snel je onderwerp beweegt en vanaf welke plek je gaat fotograferen.

Lees meer

long exposure of Ferris wheel

Als je wilt dat je foto's beweging uitbeelden, kun je de beweging bevriezen OF een creatieve vervaging toestaan zodat je foto's het idee van beweging uitbeelden. Canon-tutor Brian Worley deelt zijn beste tips over het vastleggen van beweging.

Lees meer

city skyline over water

Steden zijn van nature druk en dat kan unieke en krachtige beelden opleveren. Lees onze tips over het maken van de perfecte stadsfoto.

Lees meer

time lapse of night sky

Je hebt ongetwijfeld wel eens indrukwekkende time-lapsevideo's gezien van de Melkweg die opdoemt aan de nachtelijke hemel of verkeer dat door de stad raast. Met deze korte video en handleiding kom je te weten hoe je zelf aan de slag kunt gaan met time-lapsefotografie.

Lees meer

man in front of green wall

Fantastische portretten maken kan, vooral op straat, een uitdaging zijn. Deze vijf tips zouden je moeten helpen mooiere portretfoto's te maken, of het nou vrienden, familieleden of onbekenden op straat zijn.

Lees meer

child holding autumn leaf

Van de rijke kleuren tot het zachte gouden zonlicht en de vroege ochtendmist, de herfst is een prachtig seizoen. Lees Canon's beste tips om je herfstfotografie naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer

fireworks header

Duizelingwekkende billboards verlichten vaak onze nachtelijke hemel. Hier lees je hoe je de camera kunt instellen om gedenkwaardige foto's van vuurwerk te maken.

Lees meer

light swirls

Je hebt geen speciale uitrusting nodig om te schilderen met licht. Het vergt slechts een beetje oefening. Ontdek hoe je 's nachts creatief kunt zijn met licht.

Lees meer

Geïnteresseerd in een bepaalde fotografietechniek?

Canon Photo Companion-app

De Canon Photo Companion-app is de perfecte partner voor vertellers van visuele verhalen. Laat je begeleiden tijdens je ontdekkingsreis in de wereld van fotografie met persoonlijke content, uitdagingen en inspiratie.

Download de app

A man stands on rocks in front of a bright blue mountain river, taking a photo on a Canon camera.

Lees Canon's verhalen

Interviews en inspirerende verhalen van gepassioneerde mensen

BEKIJK DE VERHALEN

Fotograaf Richard Walch kijkt uit over een kustlijn en maakt een foto met zijn Canon-camera.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en productinfo

NU AANMELDEN