Recyclen

Recycleprogramma voor cartridges van Canon

Wist je dat Canon het eerste bedrijf was dat een recycleprogramma voor tonercartridges introduceerde in 1990?
Canon Cartridge Recycling Programme

Informatie over

Het Recycleprogramma voor cartridges van Canon biedt u een gratis, eenvoudige en milieubewuste manier om lege Canon tonercartridges te retourneren.


Canon doet er alles aan om de hoeveelheid afval te reduceren. Elk onderdeel van elke geretourneerde cartridge wordt hergebruikt of gerecycled, bijvoorbeeld als onderdeel van een nieuwe cartridge, als basismateriaal voor andere branches of als alternatief voor fossiele brandstoffen. Geen enkel onderdeel van de cartridge belandt op de vuilnisberg.

Wereldwijd recycleprogramma voor cartridges van Canon

Je cartridges recyclen

We bieden een recycleprogramma voor originele toner en inkjetcartridges van Canon.

HET VERHAAL TOT NU TOE

Feiten en cijfers

Canon draagt bij aan de circulaire economie via het recyclingprogramma voor tonercartridges bij Canon Bretagne, Frankrijk, en voert recycling van inkjetcartridges uit in Duitsland.
Canon Camera

FEITEN EN CIJFERS

Meer dan 435.000 ton aan CO2-uitstoot bespaard

We verzamelen gebruikte tonercartridges in 23 landen en regio's (met een cumulatief verzameld volume van ongeveer 444.000 ton per eind 2021) voor recycling op vier locaties, in Japan, de Verenigde Staten, Europa en China (recycling in dezelfde regio waar het product wordt gebruikt). Dankzij onze initiatieven voor tonerrecycling hebben we in 2021 een cumulatieve vermindering van het gebruik van nieuwe bronnen van ongeveer 314.000 ton bereikt. We bieden ook op maat gemaakte recyclingoplossingen voor tonerflessen en Canon Professional-print consumables.

FEITEN EN CIJFERS

Recycling van inkjetcartridges in 35 landen

Canon verzamelt en recyclet ook gebruikte inktcartridges sinds 1996. Sinds eind 2021 is het inzamelprogramma van Canon actief in 35 landen en regio's wereldwijd, en het totale volume van de cartridges dat tot eind 2021 is ingezameld bedraagt 2.616 ton.

Recycling
Image of fast moving water over rocks

FEITEN EN CIJFERS

Minder afhankelijkheid van grondstoffen

Als gevolg van deze acties tussen 2008 en 2021 hebben we 42.413 ton plastic uit gebruikte producten gehaald voor recycling als grondstof, en 33.619 ton aan producten en onderdelen werden direct hergebruikt.

PRIJZEN

Wij zijn trots dat we zijn onderscheiden met de volgende awards:

 • 2021

  Op de shortlist voor de Better Society Award

  De belangrijkste duurzaamheidsprijzen van het Verenigd Koninkrijk erkennen uitmuntendheid in het hele spectrum van groen zakendoen

 • 2021

  Finalist van de Business Green leaders CE Award

  De Business Green Leaders CE Awards-bedrijven die ervoor zorgen dat groene bedrijfsprincipes en schone technologieën standaard worden

 • 2019

  Edie CE - finalist

  Edie's Sustainability Leaders Awards is de grootste en meest prestigieuze onderscheiding voor duurzaamheid in het Verenigd Koninkrijk en erkent uitmuntendheid in het hele spectrum van groen zakendoen

De geschiedenis van recycling bij Canon

De geschiedenis van cartridgerecycling

 • 1982-1992

  's Werelds eerste recyclingprogramma

  In 1982 introduceerde Canon de eerste persoonlijke kopieerapparaten ter wereld met een All-in-One cartridgesysteem. Acht jaar later, in 1990, werd het recycleprogramma voor tonercartridges van Canon geïntroduceerd in de VS, Japan en Duitsland. In 1992 begon Canon met een gesloten recyclingproces voor plastic en won Canon de hoofdprijs bij de Global Environmental Awards.

 • 1997-2002

  Groei van recyclingprogramma

  In 1997 begon Canon met het recyclen van cartridges bij Canon Bretagne in Frankrijk en twee jaar later, in 1999, werd het recycleprogramma in nog eens drie Europese landen geïntroduceerd. In 2002 breidde Canon het programma uit naar tien landen in Europa.

 • 2003-2009

  Uitbreiding van opties voor het retourneren van cartridges

  In 2003 bereikte Canon dat er bij het recyclen van tonercartridges geen afval meer naar de vuilnisbelt ging. In 2008 werd het recycleprogramma uitgebreid naar 12 landen en werd er een online cartridgeretourprocedure geïntroduceerd. In datzelfde jaar bedroeg het inzamelingsvolume voor cartridges 200.000 ton. In het volgende jaar, 2009, introduceerden Finland en Zweden een recycleprocedure voor grote hoeveelheden cartridges.

 • 2011-2013

  Het aantal geretourneerde cartridges bedraagt 300.000 ton

  In 2011 steeg het aantal Europese landen waar Canon een recycleprogramma voor tonercartridges hanteert naar 18. Het jaar daarop, in 2012, bedroeg het wereldwijde inzamelingsvolume voor tonercartridges 300.000 ton. In 2013 introduceerde Canon Bretagne een volledig nieuwe recycleprocedure.