Recyclen

Recycleprogramma voor cartridges van Canon

Wist je dat Canon het eerste bedrijf was dat een recycleprogramma voor tonercartridges introduceerde in 1990?
Canon Cartridge Recycling Programme

Informatie over

Het Recycleprogramma voor cartridges van Canon biedt u een gratis, eenvoudige en milieubewuste manier om lege Canon tonercartridges te retourneren.


Canon doet er alles aan om de hoeveelheid afval te reduceren. Elk onderdeel van elke geretourneerde cartridge wordt hergebruikt of gerecycled, bijvoorbeeld als onderdeel van een nieuwe cartridge, als basismateriaal voor andere branches of als alternatief voor fossiele brandstoffen. Geen enkel onderdeel van de cartridge belandt op de vuilnisberg.

Wereldwijd recycleprogramma voor cartridges van Canon

Je cartridges recyclen

We bieden een recycleprogramma voor originele toner en inkjetcartridges van Canon.

HET VERHAAL TOT NU TOE

Feiten en cijfers

Canon draagt bij aan de circulaire economie via het recyclingprogramma voor tonercartridges bij Canon Bretagne, Frankrijk, en voert recycling van inkjetcartridges uit in Duitsland.
Canon Camera

FEITEN EN CIJFERS

Meer dan 435.000 ton aan CO2-uitstoot bespaard

We verzamelen gebruikte tonercartridges in 23 landen en regio's (met een cumulatief verzameld volume van ongeveer 444.000 ton per eind 2021) voor recycling op vier locaties, in Japan, de Verenigde Staten, Europa en China (recycling in dezelfde regio waar het product wordt gebruikt). Dankzij onze initiatieven voor tonerrecycling hebben we in 2021 een cumulatieve vermindering van het gebruik van nieuwe bronnen van ongeveer 314.000 ton bereikt. We bieden ook op maat gemaakte recyclingoplossingen voor tonerflessen en Canon Professional-print consumables.

FEITEN EN CIJFERS

Recycling van inkjetcartridges in 35 landen

Canon verzamelt en recyclet ook gebruikte inktcartridges sinds 1996. Sinds eind 2021 is het inzamelprogramma van Canon actief in 35 landen en regio's wereldwijd, en het totale volume van de cartridges dat tot eind 2021 is ingezameld bedraagt 2.616 ton.

Recycling
Image of fast moving water over rocks

FEITEN EN CIJFERS

Minder afhankelijkheid van grondstoffen

Als gevolg van deze acties tussen 2008 en 2021 hebben we 42.413 ton plastic uit gebruikte producten gehaald voor recycling als grondstof, en 33.619 ton aan producten en onderdelen werden direct hergebruikt.

PRIJZEN

Wij zijn trots dat we zijn onderscheiden met de volgende awards:

De geschiedenis van recycling bij Canon

De geschiedenis van cartridgerecycling

Wellicht vind je dit ook interessant…