Recyclen

Recycleprogramma voor tonercartridges van Canon

Wist u dat Canon al sinds 1990 een recycleprogramma voor tonercartridges heeft?
Canon Toner Cartridge Recycling Programme

Informatie over

Canon zorgt voor de recycling en het hergebruik van alle tonercartridges die klanten bij ons retourneren. Bij elk aspect van het ontwerp, vanaf de selectie van materialen en hun configuratie in producten, tot aan de herverwerking van gebruikte cartridges, wordt rekening gehouden met het milieu.

Je tonercartridges recyclen

 • TONER

  Bulkretours cartridges

  Ons CRG-recycleprogramma voor bulklasertoner is tijdelijk niet beschikbaar vanwege problemen van de leverancier. We werken eraan en zullen deze pagina bijwerken zodra we meer informatie hebben.

 • TONER

  Afzonderlijke tonercartridges retourneren

  Via het retourprogramma voor enkele cartridges kunt u maximaal 10 originele Canon-tonercartridges versturen per post om deze gratis te recyclen.

Voordelen

 • Gratis recycling van je Canon-tonercartridges

  Bespaart je kosten van gewone verwijdering.

 • Volledige naleving van wettelijke voorschriften

  Alle vertegenwoordigers van Canon beschikken over de vereiste licenties. Je kunt er dus op vertrouwen dat je afval op correcte wijze wordt verwerkt.

 • Geen cartridge belandt op de vuilstort

  Canon zorgt voor de recycling en het hergebruik van alle tonercartridges die klanten bij ons retourneren.

 • Hergebruik van onderdelen en materialen

  Door je Canon tonercartridges bij ons te kopen, help je mee ervoor te zorgen dat het systeem gesloten blijft en wij zo weinig mogelijk onbewerkte materialen nodig hebben.

LEREN

Hoe worden cartridges gerecycled?

Zodra tonercartridges aankomen bij de recyclinglocatie van Canon, ondergaan ze een uitgebreid recyclingproces dat herbruikbare onderdelen terugwint en onderdelen recyclet die niet geschikt zijn voor hergebruik in het productieproces.

Geaccepteerde cartridges

Alleen All-in-One tonercartridges worden binnen ons recycleprogramma geaccepteerd. Tonerflessen en inkjetcartridges worden binnen dit programma niet geaccepteerd. Zie onderstaande lijst voor de goedgekeurde cartridges:

Geaccepteerde cartridges

029 Drum
713
CRG 070 H

Geaccepteerde cartridges

039-serie
714
732-serie

Geaccepteerde cartridges

040-serie
715-serie
737

Geaccepteerde cartridges

041-serie
716-serie
A30

Geaccepteerde cartridges

045-serie
717-serie
C-EXV 26-serie

Geaccepteerde cartridges

046-serie
718-serie
C-EXV 40 Black

Geaccepteerde cartridges

047 Toner
719-serie
C-EXV 5 Drum

Geaccepteerde cartridges

049 Drum
720
E16

Geaccepteerde cartridges

051-serie
723-serie
E30

Geaccepteerde cartridges

052-serie
724-serie
EP-22

Geaccepteerde cartridges

053-serie
725
EP-25

Geaccepteerde cartridges

054-serie
726
EP-27

Geaccepteerde cartridges

055-serie
728
EP-52

Geaccepteerde cartridges

059-serie
729-serie
EP-65

Geaccepteerde cartridges

064-serie
731-serie
EP-83-serie

Geaccepteerde cartridges

701-serie
732-serie
EP-87-serie

Geaccepteerde cartridges

702-serie
737
FX10

Geaccepteerde cartridges

703
A30
FX3

Geaccepteerde cartridges

705
C-EXV 26-serie
FX4

Geaccepteerde cartridges

706
C-EXV 40 Black
FX7

Geaccepteerde cartridges

707-serie
C-EXV 5 Drum

Geaccepteerde cartridges

708-serie
CRG 073

Geaccepteerde cartridges

710-serie
CRG 071

Geaccepteerde cartridges

711-serie
CRG 071 H

Geaccepteerde cartridges

712
CRG 070

Informatie over

Tonerflessen

Tonerflessen die beginnen met de volgende codes zijn niet geschikt om binnen dit programma te worden gerecycled. Neem voor meer informatie contact op met het lokale nationale verkoopkantoor. Als je originele Canon-inkjetcartridges wilt recyclen, ga je naar de pagina voor het recyclingprogramma voor inkjetprinters.

C-EXV, NPG, CLC, GP

Veelgestelde vragen

Via het recycleprogramma voor tonercartridges van Canon kunnen klanten uit bepaalde Europese landen een label met een antwoordnummer afdrukken om hun lege, originele tonercartridges van Canon te retourneren en te recyclen.

In sommige landen kunnen klanten inzamelbakken voor lege tonercartridges ook gratis laten bezorgen en laten ophalen bij regelmatige retournering of bij grote hoeveelheden.

De website wordt niet correct op mijn scherm weergegeven.

De recyclesite voor tonercartridges is ontworpen voor de huidige browserversies. Dat betekent Internet Explorer 6 of later, Firefox 3.5 of later, Google Chrome en Safari 5 of later. JavaScript-ondersteuning moet zijn ingeschakeld. Andere browsers werken mogelijk ook, maar dit wordt niet gegarandeerd.

Waarom staat mijn cartridge niet op de lijst met geaccepteerde cartridges?

Misschien is de cartridge geen originele Canon tonercartridge. Als je zeker weet dat je een echte Canon-tonercartridge hebt die niet op de lijst voorkomt, neem dan contact met ons op via ons feedbackformulier en vermeld daarop het modelnummer van de cartridge. Canon zal zo snel mogelijk bevestigen of de cartridge via dit programma gerecycled kan worden.

Biedt Canon een recycleservice voor andere producten, zoals tonerflessen of inkjetcartridges?

Canon biedt geen recycleservice voor toner of ontwikkeleenheden, tonerflessen of andere verbruiksartikelen voor grootformaatprinters, GP-, iR-, iRC-, NP- en CLC-kopieerapparaten vanwege de negatieve impact die de verzending van deze artikelen op het milieu heeft. Gelieve deze producten daarom lokaal als normaal kantoorafval te verwijderen of te recyclen.

Is er een gemakkelijke manier om meer cartridges tegelijk te retourneren?

Het retourneren van grote hoeveelheden tonercartridges is in een aantal Europese landen mogelijk. Raadpleeg de lokale website van Canon om te zien of deze service beschikbaar is. Als bulkinzamelingen in jouw land nog niet mogelijk zijn, gelieve dit dan regelmatig opnieuw te controleren aangezien we voortdurend nieuwe services ontwikkelen.

Mijn land staat niet in de lijst, maar ik wil mijn cartridge retourneren. Hoe kunt u mij helpen?

We kunnen in jouw land momenteel geen recycleprogramma voor toner aanbieden. Neem contact op met een lokale Canon dealer om na te gaan of lokaal programma's worden aangeboden.

Hoe wis ik mijn gegevens uit uw systeem?

Als je wilt dat jouw persoonlijke gegevens uit ons systeem worden verwijderd, kun je contact met ons opnemen via ons feedbackformulier.

Ik kan het label niet weergeven dat naar mij is opgestuurd.

Installeer de laatste versie van Acrobat Reader als je het label niet kunt weergeven. Als dit ook niet werkt, neem dan contact met ons op via ons feedbackformulier.

Ik kan het label niet correct afdrukken.

Als het label niet wordt afgedrukt zoals het op het scherm wordt weergegeven, kan dit aan je printerstuurprogramma's liggen. Installeer de meest recente printerstuurprogramma's en probeer het opnieuw. Download het nieuwste stuurprogramma voor je Canon-printer.

Ik krijg de foutmelding dat het label al is gebruikt.

Elk postlabel heeft een unieke barcode die slechts eenmaal kan worden gebruikt. Wanneer deze barcode in ons systeem is geregistreerd als Gebruikt, is de koppeling niet meer actief. Ga opnieuw naar de recyclewebsite en vraag meer labels aan.

Kan ik een label vaker gebruiken?

Elk postlabel kan maar eenmaal worden gebruikt omdat het een unieke barcode voor verzending via de post bevat.

TONERRECYCLING

Algemene voorwaarden

Uw deelname aan en gebruik van het recycleprogramma voor Canon-tonercartridges en de levering door Canon van de betreffende diensten vallen onder Canon's voorwaarden en bepalingen. De algemene disclaimer is door verwijzing opgenomen in en maakt deel uit van deze voorwaarden. De algemene disclaimer kan worden geprint en ingezien door op bovenstaande koppeling te klikken en via de koppeling onder aan de website van Canon.

In overeenstemming met de bovengenoemde toepasselijke Gebruiksvoorwaarden zal Canon de persoonlijke gegevens die u hebt opgegeven in verband met het recycleprogramma voor tonercartridges van Canon niet gebruiken voor marketingdoeleinden of om u te informeren over andere producten en services.

Via Canon's Recycleprogramma voor tonercartridges mogen alleen lege tonercartridges worden geretourneerd die door Canon zijn gefabriceerd. Canon behoudt zich het recht voor om verdere deelname aan Canon's Recycleprogramma voor tonercartridges te allen tijde te weigeren en de daaraan verbonden diensten die Canon biedt te allen tijde stop te zetten zonder afbreuk te doen aan andere rechten in geval van schendingen van bepalingen in deze voorwaarden. Bovendien behoudt Canon zich het recht voor compensatie te eisen in geval van schending van een of meer van deze voorwaarden.

TONERRECYCLING

Belangrijke informatie

Canon autoriseert alleen het gebruik van deze website voor het retourneren van originele Canon tonercartridges voor LBP-, FAX-, PFC- en MFP-apparaten. Toners voor andere apparaten kunnen niet via dit programma worden geretourneerd. Zorg ervoor dat deze producten op de juiste wijze worden afgevoerd. Het retourprogramma voor tonercartridges wordt alleen gebruikt in een aantal Europese landen.

Als je een Canon-servicecontract hebt, neem dan contact op met je Canon-vertegenwoordiger, die je kan adviseren over het beheer van je afvalverzameling.

Wellicht vind je dit ook interessant…