AMBASSADOR-PROGRAMMA

Canon EMEA Ambassador-Programma

Ontmoet de merkambassadeurs van Canon op het gebied van fotografie en videografie uit heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Maak kennis met onze Ambassadors

Lees de verhalen van de Canon Ambassadors en leer van experts op hun vakgebied.

 • PROFIEL

  Abdulaziz Adel Alsorayai

  De uit Koeweit afkomstige Abdulaziz wilde eigenlijk werktuigbouwkundige worden, tot hij verliefd werd op fotograferen. Sindsdien heeft hij een succesvolle carrière opgebouwd als commerciële fotograaf en videograaf en heeft hij met uiteenlopende klanten samengewerkt. Hij heeft zich gespecialiseerd in de voedsel- en drankenbranche.

 • PROFIEL

  Adam Trzcionka

  Adam woont in Krakau, Polen en is gespecialiseerd in trouwfotografie. Hij legt de speciale dag van zijn klanten vast in een creatieve, verhalende stijl, waarbij hij zwart-wit en kleur combineert.

 • PROFIEL

  Ahmet Polat

  Ahmet Polat is een bekroonde fotograaf (ICP-prijs) en regisseur. Door middel van zijn fotografie en werkzaamheden op locatie wil Ahmet bruggen slaan tussen verschillende culturen, identiteiten en geschiedenissen. Na meer dan twintig jaar in Turkije te hebben gewerkt, keerde hij in 2015 terug naar Nederland en werd hij datzelfde jaar nog Fotograaf des Vaderlands.

 • PROFIEL

  Aïda Muluneh

  De Ethiopische fotografe Aïda Muluneh is de oprichtster en directrice van Addis Foto Fest, het eerste internationale fotografiefestival in Oost-Afrika, en is een gevierd kunstenares met permanente collecties in het National Museum of African Art/Smithsonian en het Museum of Modern Art (MOMA).

 • PROFIEL

  Aleksander Nordahl

  Aleksander is een gedreven freediver en onderwaterfotograaf die in eerste instantie andere freedivers vastlegde, waarbij hij zich richtte op hun verkenningstochten en speervissen. Nu bestaat zijn werk voornamelijk uit natuur- en milieufotografie en legt hij wildlife onder water vast. Ook stillevens, fotojournalistiek en abstractere beelden maken deel uit van zijn oeuvre.

 • PROFIEL

  Alessandro Trovati

  Alessandro uit Milan heeft zichzelf op de kaart gezet met zijn gedurfde en vindingrijke sportfoto's, die je het moment doen herbeleven. Zijn werk is erg gewild door nieuws- en reclamebureaus.

 • PROFIEL

  Alexander Hassenstein

  De Duitse Alexander is sportfotograaf voor Getty Images en altijd aanwezig bij de belangrijkste sportevenementen ter wereld. Ook staat hij internationaal bekend om zijn benijdenswaardige, fantastische sportfoto's.

 • PROFIEL

  Alexandros Grymanis

  Alex, woonachtig in de Griekse hoofdstad Athene, heeft fotografie gestudeerd aan een van de meest vooraanstaande universiteiten van Griekenland en reist al sinds 2009 de wereld over om samen te werken met de grootste merken in de actiesportindustrie. Hij heeft onlangs zijn werkveld verlegd naar atletiek en werkt inmiddels met diverse klanten uit uiteenlopende branches.

 • PROFIEL

  Alicja Zmysłowska

  Alicja's twee grootste passies zijn honden en fotografie. Ze heeft deze twee voorliefdes weten te combineren in haar bloeiende carrière als professionele hondenfotograaf. Ze woont in Polen en maakt artistieke foto's waarin honden en andere hondachtigen de hoofdrol spelen, vaak in een prachtig landschap.

 • PROFIEL

  Aline Deschamps

  Aline is een Frans-Thaise documentairefotografe en videografe en woont in Beiroet. Ze richt zich met name op onderwerpen die gerelateerd zijn aan identiteitsvraagstukken, waaronder gender, migratie en cultureel erfgoed.

 • PROFIEL

  Aljoša Aleksej Rebolj

  De in Slovenië geboren Aljoša werkte als acteur en tv-presentator voordat hij overstapte naar een veelzijdige carrière als tijdschrift-, reclame- en theaterfotograaf. Hij maakt en regisseert vandaag de dag commerciële opdrachten voor uiteenlopende klanten.

 • PROFIEL

  Ana Gregorič

  Ana is een creatieve huwelijksfotografe die haar klanten betoverende foto's belooft. Samen met haar partner Luka maakt ze huwelijksreportages, zowel in heel Slovenië als internationaal. Ze maakt daarnaast ook fashion- en beauty-editorials voor tijdschriften als Elle en Grazia en doet commerciële opdrachten.

 • PROFIEL

  Annika Haas

  De in Estland woonachtige Annika is documentaire- en portretfotograaf. Met haar persoonlijke werk heeft ze zich gericht op leden van kleinere gemeenschappen of marginale groepen binnen de maatschappij. Haar foto's zijn verschenen in prestigieuze publicaties als The New York Times, The Washington Post en Der Spiegel.

 • PROFIEL

  Askar Bumaga

  Askar is in zijn geboorteland Kazachstan de meest vooraanstaande trouwfotograaf. Hij staat bekend om zijn vermogen om intieme momenten vast te leggen met een artistieke flair. Met zijn unieke combinatie van creativiteit en technische vaardigheden heeft hij meer dan 500 bruiloften vastgelegd en is hij verschenen in publicaties zoals Harper's Bazaar en Esquire.

 • PROFIEL

  Benjamin Thouard

  Al vanaf zijn jeugd in het zuiden van Frankrijk staat de oceaan centraal in Bens leven. Hij is een fanatiek surfer en verhuisde naar Tahiti toen hij 22 was. Sindsdien heeft hij een carrière opgebouwd als toonaangevende surffotograaf. Hij heeft ook twee fine art-fotoboeken gepubliceerd waarin hij zijn persoonlijke kijk op de oceaan laat zien.

 • PROFIEL

  Brent Stirton

  De krachtige beelden van deze documentairefotograaf uit Zuid-Afrika roepen de toeschouwer op om iets te doen aan de moeilijke situaties die hij vastlegt.

 • PROFIEL

  Bruno D'Amicis

  Fotograaf Bruno is gefascineerd door de natuur en heeft een masterdiploma in biologie. Hij is gespecialiseerd in ecosystemen van bergen en bedreigde diersoorten en gebruikt zijn werk om de relatie tussen mens en natuur te onderzoeken en het belang van natuurbehoud te benadrukken.

 • PROFIEL

  Burak Günaydin

  Burak woont in Istanbul, Turkije en is een regisseur die werkt aan films, documentaires, muziek- en sportvideo's, merkcontent en commercials. Zijn films hebben prijzen gewonnen op nationale en internationale festivals en hij heeft gewerkt voor veel bekende commerciële klanten.

 • PROFIEL

  Çağla Çağlar

  Çağla is geboren in Istanbul, Turkije en heeft veel werk verricht in de film- en televisie-industrie, waaronder het regisseren van tv-series, films, commercials en muziekvideo's. Haar meest recente korte film is Minval (2016), een drama waarvoor zij de schrijver, regisseur en producer was.

 • PROFIEL

  Camilla Ferrari

  Vanuit haar woonplaats Milaan is Camilla actief op zowel foto- als videogebied om thema's te verkennen zoals de ambiguïteit van perceptie en de poëzie van het alledaagse leven. Ze combineert haar persoonlijke projecten met editorials en commerciële opdrachten. Haar werk is onder meer gepubliceerd door National Geographic, The New York Times en anderen.

 • PROFIEL

  Cem Talu

  Na een academische carrière in zijn geboorteland Turkije vond Cem zichzelf opnieuw uit als reclame-, mode- en portretfotograaf. Hij regisseert nu ook commercials en documentaires en maakt daarbij vaak gebruik van alternatieve gezichtspunten, zoals timelapses en 360°-foto's en -video's. Zijn werk is regelmatig te bewonderen in belangrijke modetijdschriften.

 • PROFIEL

  Carmen en Ingo Leitner

  Het echtpaar Carmen en Ingomar Leitner uit Oostenrijk vormt een fotografieteam. Ze delen de liefde voor reizen en ze werken sinds 2006 internationaal als trouwfotografen op locatie.

 • PROFIEL

  Chiara Negrello

  Chiara werd in 1995 geboren in Italië. Ze is een documentairefotografe en filmmaakster die overal ter wereld werkt en houdt zich vooral bezig met sociale onderwerpen rond vrouwen en gemeenschappen. Haar werk is gepubliceerd door verschillende tijdschriften waaronder The New York Times, National Geographic, El Pais en Der Spiegel.

 • PROFIEL

  Chris Fallows

  Chris, geboren in Zuid-Afrika, is een wildlifefotograaf met meer dan 25 jaar ervaring. Hij is vooral bekend van zijn iconische afbeeldingen van witte haaien en gedetailleerde wildlifefoto's geschoten in alle drie klassen: oceaan, lucht en aarde. Zijn aanpak en technieken voegen drama en emotie toe in zijn beelden van zee- en landdieren.

 • PROFIEL

  Christine Sonvilla en Marc Graf

  Christine en haar partner Marc zijn Oostenrijkse fotografen en videografen die zich met name inzetten op het gebied van natuurbescherming, wildlife en het stimuleren van milieubewustzijn. Ze hebben al vele landen bezocht om een breed scala aan diersoorten te bekijken, van Arabische oryxantilopen in Oman tot aan poema's in de Everglades in Florida. Hun werk is meermaals bekroond.

 • PROFIEL

  Clive Booth

  Na 20 jaar als grafisch ontwerper besloot Clive zijn levensdroom waar te maken en fotograaf en filmmaker te worden. Ondertussen is er een grote vraag naar zijn sfeervolle mode-, beauty- en portretfotografie.

 • PROFIEL

  Dani Connor

  De Britse Dani is al sinds haar kindertijd gek van wildlife en fotografie, maar haar carrière nam een grote vlucht toen ze in 2020 een video maakte van een stel verweesde rode eekhoorns in Zweden. De video ging viraal en sindsdien heeft ze zich succesvol ontwikkeld als wildlifefoto- en videografe.

 • PROFIEL

  Daniel Ehimen

  Daniel woont in Lagos, Nigeria, en maakte in 2014 zijn entree in de filmindustrie als cinematograaf. Sindsdien heeft hij gewerkt aan korte- en speelfilms en hij maakte in 2017 zijn debuut als regisseur. Hij heeft ook gewerkt aan commerciële projecten voor een aantal bekende internationale merken.

 • PROFIEL

  Daniel Etter

  Daniel is een met een Pulitzer Prize bekroond fotojournalist uit Barcelona en Hamburg. Zijn foto's grijpen je naar de keel en verschijnen regelmatig in de meest prestigieuze nieuwspublicaties ter wereld.

 • PROFIEL

  Donatella Nicolini

  Donatella is een Italiaanse portretfotograaf. Ze woont in Milaan en is gespecialiseerd in klassieke zwangerschaps- en babyfotografie in de studio. Haar kenmerkende stijl is een combinatie van modefotografie en fine art-portretfotografie. Haar werk is onder meer onderscheiden met de Maternity Photographer of the Year-award van de Societies of Photographers in 2020.

 • PROFIEL

  David Bernard

  David is een succesvolle huwelijks- en evenementenfotograaf in Tsjechië en streeft er altijd naar mensen het gevoel te geven dat hij deel uitmaakt van het evenement, zodat ze ontspannen zijn als hij ze fotografeert. Daarnaast werkt hij ook aan diverse andere projecten, waaronder sport-, industriële en commerciële opdrachten.

 • PROFIEL

  Eddie Keogh

  De Britse sportfotograaf Eddie heeft een verbluffend portfolio vol bruisende foto's van sportevenementen en biedt een origineel, nieuw perspectief op alles wat hij fotografeert.

 • PROFIEL

  Elisa Iannacone

  Filmmaakster, schrijfster en spreker Elisa is tijdens haar werk voor nieuwsmedia als BBC World, National Geographic en Newsweek de hele wereld over gereisd. Haar documentairewerk en haar ervaring in conflictgebieden hebben haar magisch-realistische kijk op drama en kunst bepaald. Elisa heeft ook het media-agentschap Reframe House opgericht, waarmee ze aan de hand van multimedia de opinie over sociale gerechtigheid wil veranderen.

 • PROFIEL

  Ellie Rothnie

  Deze internationaal veelgeprezen wildlifefotograaf is ook tourleider, spreker en jurylid bij wedstrijden. Ellie heeft een niet-aflatende passie voor vogel- en dierportretten. Ze heeft gefotografeerd in haar eigen Verenigd Koninkrijk, in de rest van Europa, Oost-Afrika, Japan, Centraal-Amerika en de Verenigde Staten. Met haar toepassing van natuurlijk licht, achtergronden en voorgronden creëert ze elegante en tijdloze foto's.

 • PROFIEL

  Emmanuel Oyeleke

  Emmanuel is een veelzijdige fotograaf die veel inspiratie haalt uit beeldende kunst en documentairestijlen. Zijn werk bestrijkt tal van genres, waaronder bruiloften, fashiontijdschriften en reclamecampagnes voor internationale merken. Hij is gevestigd in Lagos, Nigeria.

 • PROFIEL

  Evely Duis

  De Nederlandse fotografe Evely rondde in 2017 haar tweede fotografieopleiding af. Sindsdien heeft ze aan haar carrière als conceptueel fashion- en portretfotografe gewerkt en heeft ze nu een enorme lijst met commerciële en redactionele klanten over de hele wereld.

 • PROFIEL

  Evgenia Arbugaeva

  Het werk van Evgenia als National Geographic Society Storytelling Fellow is internationaal tentoongesteld. Haar atmosferische fotografie zich vooral op het landschap en de mensen van haar thuisland, het Hoge Noorden.

 • PROFIEL

  Fabio Bucciarelli

  Fabio heeft zich met zijn indringende foto's van het wereldwijde nieuws en de humanitaire gevolgen ervan in de afgelopen 15 jaar gevestigd als een toonaangevende internationale fotojournalist. Zijn werk is talloze keren onderscheiden, onder meer met de Robert Capa Gold Medal.

 • PROFIEL

  Fabio Mirulla

  Spontaniteit en creativiteit komen samen in het werk van deze trouwfotograaf uit Toscane, Italië. Hij won onder andere de International Society of Professional Wedding Photographers' (ISPWP), Photographer of the Year 2019 en This is Reportage Photographer of the Year 2019.

 • PROFIEL

  Fernando Guerra

  Fernando Guerra komt uit een familie Portugese architecten. Het is dus niet verwonderlijk dat hij een gedurfd architectuurfotograaf werd, met een portfolio vol adembenemende foto's van hedendaagse bouwwerken.

 • PROFIEL

  Finbarr O'Reilly

  Finbarr is een onafhankelijke fotograaf en schrijver uit Dublin, Ierland, en levert regelmatig een bijdrage aan The New York Times. Hij won de categorie Portretten in de World Press Photo-wedstrijd 2019 en de World Press Photo of the Year 2006.

 • PROFIEL

  Florian Roser

  Florian woont in Stuttgart, Duitsland en is gespecialiseerd in commerciële en lifestylefotografie van hoge kwaliteit. Volgens hem is hij "geobsedeerd door auto's, echte drankjes en vintage advertenties". Hij is de medeoprichter van het creatieve bureau Roserbrothers, dat grote autofabrikanten en modemerken onder zijn klanten mag rekenen.

 • PROFIEL

  Francesca Tosarelli

  Documentairemaakster Francesca is een visuele journalist die zich richt op sociale kwesties, conflicten, gender en migratie. Haar documentaires worden geproduceerd door Al Jazeera English, Arte en Canale 9. Ze werkt ook als producer en DoP voor onder andere The Wall Street Journal, Rai Cinema, BBC, Al Jazeera Arabic, Yahoo News en Discovery Channel.

 • PROFIEL

  Franck Seguin

  Frank is een ervaren Franse sportfotograaf en hoofdredacteur van de afdeling fotoproductie bij SAS L'Équipe. Hij heeft talloze sporten vastgelegd en heeft zich gespecialiseerd in freediving.

 • PROFIEL

  George Maschalidis

  George komt uit Athene, Griekenland en is de oprichter van Photo Contest, de grootste fotografiecommunity in Griekenland met meer dan 25.000 leden. Als professioneel freelancefotograaf is hij gespecialiseerd in bruiloften en commercieel werk en evenementen. Hij heeft voor verscheidene internationaal erkende merken gewerkt. George houdt ook van straat-, landschap- en astrofotografie.

 • PROFIEL

  Guia Besana

  Guia is afkomstig uit Italië, maar woont nu in Parijs. Haar portretfotografie focust meestal op vrouwenkwesties en het thema identiteit.

 • PROFIEL

  Gulshan Khan

  Het werk van de Zuid-Afrikaanse fotojournaliste Gulshan richt zich op sociale rechtvaardigheid, mensenrechten, identiteit en cultuur. Ze is een National Geographic Explorer en levert een bijdrage aan Everyday Africa.

 • PROFIEL

  Heidi Rondak

  Door haar werk voor commerciële klanten en vooraanstaande tijdschriften is Heidi een veelgevraagd fotografe en videografe. Ze werkt freelance als fashionfotografe en regisseuse, vanuit Berlijn, Parijs en Stockholm. In de afgelopen jaren heeft ze verschillende prijzen gewonnen in de fashioncategorie van de Fine Art Photography Awards.

 • PROFIEL

  Helen Bartlett

  Helen is een portretfotografe uit Londen die zwart-witfoto's maakt in de natuur om de unieke band in elke familie waarmee ze samenwerkt, perfect vast te leggen.

 • PROFIEL

  Ian Hippolyte

  Bij deze fotograaf uit Londen staan kleur, stijl en visuele impact centraal. Ian maakt zijn kenmerkende foto's voor uiteenlopende commerciële en redactionele klanten, waaronder modeontwerpers, kledingmerken, muzikanten en tijdschriften.

 • PROFIEL

  Igor Demba

  De in Portugal geboren Igor fotografeert bruiloften op bijzondere locaties en woont nu in het VK. Hij probeert altijd "ontspannen en ontroerende" foto's te maken met een sterk avontuurlijke sfeer. Hij werd door Harper's Bazaar uitgeroepen tot een van de beste trouwfotografen ter wereld. Hij begeleidt ook andere fotografen bij het verbeteren van hun werk, zowel op artistiek als op zakelijk vlak.

 • PROFIEL

  Iiris Auroora Sjöblad

  Iiris is een freelance filmmaker en fotograaf die woont in Helsinki, Finland. Ze werk als regisseur en filmmaker en heeft documentaires, korte fictiefilms en reclamespots gefilmd en geregisseerd. Haar fotografische portfolio bevat onder meer portretten van beroemdheden, fotojournalistiek werk, commercials en persoonlijke projecten die zijn gericht op aspecten van de natuur.

 • PROFIEL

  Ilvy Njiokiktjien

  De bejubelde Nederlandse documentairefotografe Ilvy heeft al over de hele wereld gewerkt. Ze neemt foto's voor ngo's en wereldwijde topuitgeverijen.

 • PROFIEL

  Ionut Macri

  Ionut woont in Boekarest en is een van de meest gewilde reclamefotografen van Roemenië. Hij maakt al meer dan 25 jaar beeldmateriaal voor grote nationale en internationale merken en is de eigenaar van Macri Studio, dat door het invloedrijke tijdschrift Lürzer's Archive werd uitgeroepen tot een van de beste 200 reclamefotografen van 2023-24.

 • PROFIEL

  Ivor Prickett

  De veelgeprezen Ierse Ivor, wiens werk ook veelvuldig wordt tentoongesteld, schenkt al jaren aandacht aan gebeurtenissen in door oorlog verscheurde landen. Het meest recente voorbeeld hiervan is een reportage over de strijd om Mosul in de New York Times. Uit zijn nog altijd groeiende portfolio spreekt Ivors uitdrukkelijke interesse in de gevolgen van oorlog voor de mensen die deze hebben moeten meemaken.

 • PROFIEL

  Jaime de Diego

  Jaime is een van de beste actiefotografen van Spanje en hij heeft in zijn ruim 15-jarige carrière een indrukwekkende portfolio opgebouwd met foto's voor zeer uiteenlopende internationale merken en uitgevers.

 • PROFIEL

  Jan Stria

  Jan is fotograaf, avonturier, reiziger en natuurliefhebber, afkomstig uit de idyllische regio Oost-Bohemen in Tsjechië, en heeft gedurende zijn carrière schitterende landschappen, indrukwekkende wildlife, macro's en portretten gefotografeerd. Om zijn foto's een unieke sfeer te laten uitstralen, schroomt Jan niet om comfort op te offeren, waardoor zijn beelden persoonlijkheid en "ziel" krijgen.

 • PROFIEL

  Jaroslav Monchak

  De Oekraïense portret- en fashionfotograaf Jaroslav speelt met licht om natuurlijke opnamen te maken, maar voegt via een subtiele storytelling een extra dimensie aan de scène toe.

 • PROFIEL

  Jérôme Gence

  Jérôme groeide op op het eiland Réunion, een overzeese regio van Frankrijk in de Indische Oceaan, en maakte zijn eerste foto's in 2015. Sindsdien zijn zijn fotoverhalen over de impact van digitale technologieën op het leven van de mensen die hij fotografeert, internationaal gepubliceerd.

 • PROFIEL

  Jérôme Sessini

  Jérôme heeft enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in het nieuws van de voorbije 20 jaar gefotografeerd. Zo bevat zijn portfolio foto's van conflictgebieden in Kosovo, Syrië en Oekraïne.

 • PROFIEL

  Joel Santos

  De Portugese reisfotograaf Joel Santos heeft talent om aangrijpende en onvergetelijke beelden vast te leggen. Hij is ook erg avontuurlijk, wat betekent dat hij graag nieuwe technologie uitprobeert.

 • PROFIEL

  Jonas Classon

  Jonas is een bekroonde Zweedse fotograaf die gespecialiseerd is in het fotograferen van vogels over de hele wereld. Hij wil met zijn werk de band tussen mens en natuur versterken.

 • PROFIEL

  Jorge Ferrari

  Jorge is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten en is al meer dan dertig jaar professioneel fotograaf. Hij is gespecialiseerd in actie en commercieel werk en fotografeert alles, van grote sportevenementen tot bedrijfswerk en portretten.

 • PROFIEL

  Julia Blumenthal en Gil Gropengießer

  Dit Duitse duo Julia en Gil zijn huwelijksfotografen die bekend staan om hun levendige, sfeervolle en eerlijke stijl. Ze gaan het liefst op ontdekkingsreis door adembenemende landschappen om de verbinding tussen twee mensen op de mooiste dag van hun leven vast te leggen.

 • PROFIEL

  Julia Roger-Veyer

  Julia is een avontuur- en sportfotograaf gevestigd in het Franse Chamonix. Ze is gek op bergachtige omgevingen en, zoals zij het zegt, "het lichtspel, de sfeer en de textuur van de rotsen, sneeuw en ijs". Ze fotografeert sporten zoals bergbeklimmen, klimmen, ijsklimmen, skiën en snowboarden.

 • PROFIEL

  Julie Pike

  Julie woont in Oslo, Noorwegen, en werkt samen met grote namen in de Scandinavische en internationale fashion- en lifestyle-industrie. Ze staat bekend om haar sterke verhalen en poëtische invloeden.

 • PROFIEL

  Katarzyna Brońska-Popiel en Jakub Popiel (Malachite Meadow)

  Vanuit de Poolse stad Krakau runnen Katarzyna en Jakub hun succesvolle huwelijksfotografiebedrijf dat ze samen hebben opgericht in 2010. Sindsdien hebben ze honderden huwelijken gefotografeerd in hun eigen stijl die bestaat uit reportage-, portretfotografie- en fashionfotografie-elementen. Ze geven daarnaast regelmatig fotoworkshops en geven lezingen op conferenties.

 • PROFIEL

  Katya Mukhina

  De laatste tien jaar wordt professioneel fotografe Katya geprezen als een van de beste huwelijksfotografen ter wereld dankzij haar unieke foto's op adembenemende locaties.

 • PROFIEL

  Laura El-Tantawy

  Laura, een Brits-Egyptische fotografe die in zowel Londen als Caïro woont, heeft een reeks langetermijndocumentaires geproduceerd die zowel uitbundig als sociaal geëngageerd zijn. Ze ontving in 2020 de prestigieuze W. Eugene Smith-beurs. Haar werk is over de hele wereld tentoongesteld en gepubliceerd, waaronder in The New York Times, National Geographic, Time en Le Monde.

 • PROFIEL

  Laurence Geai

  De in Parijs gevestigde freelance fotografe Laurence begon haar carrière in 2014. Ze richt zich met name op gewapende conflicten, onder meer in de Centraal-Afrikaanse Republiek, Syrië, Irak, Israël en Palestina, Oekraïne en de vluchtelingencrisis in Europa. Haar krachtige werk is gepubliceerd in Le Monde, Washington Post en in andere publicaties.

 • PROFIEL

  Lieve Blancquaert

  Lieve is een Belgische documentairefotografe die haar reputatie te danken heeft aan haar gevoelige en engagerende aanpak van moeilijke onderwerpen.

 • PROFIEL

  Lorenz Holder

  Lorenz heeft al meermaals de Red Bull Illume-award gewonnen. Hij woont in Freising, Duitsland. Hij was een semi-professionele snowboarder in zijn jeugd, maar is nu gespecialiseerd in beelden van actiesporten in combinatie met landschaps- en architectuurfotografie.

 • PROFIEL

  Łukasz Skwiot

  Łukasz is een Poolse sportfotograaf met een passie voor voetbal en American football. Hij heeft verschillende internationale wedstrijden vastgelegd. Hij maakt ook studioportretten van sportsterren.

 • PROFIEL

  Luka Vunduk

  Voor Luka is fotografie een expressie van zijn nieuwsgierigheid. Het laat hem "het spel tussen het landschap buiten en mijn innerlijke landschap" verkennen. Hij woont in Slovenië en maakt internationale fotografische expedities om de mooiste plekken ter wereld te blijven verkennen.

 • PROFIEL

  Magnus Wennman

  Magnus is een van de meest succesvolle fotografen uit Zweden: hij heeft al in meer dan 60 landen gewerkt en is vooral bekend om zijn fotojournalistiek.

 • PROFIEL

  Mara Saiz Gomis

  Madrileense Mara is een kunstfotografe die zich heeft gespecialiseerd in het maken van emotionele beelden van mensen, en dan met name vrouwen en kinderen. “Ik zou mezelf op dit moment omschrijven als een fotografe van de ziel,” zegt ze. Haar werk is tentoongesteld in haar thuisland Spanje en daarbuiten.

 • PROFIEL

  Marc Aspland

  De Britse Mark is de hoofdsportfotograaf van een van de grootste kranten in het VK: The Times.

 • PROFIEL

  Marcel Mettelsiefen

  Marcel, die een BAFTA en een Emmy heeft gewonnen en daarnaast een nominatie voor een Academy Award ontving, is een regisseur, cameraman, fotograaf en producent met een achtergrond in fotojournalistiek. Hij heeft meer dan 25 keer in Syrië gewerkt als fotograaf en is medeoprichter van zenith, een Duits tijdschrift over het Midden-Oosten en de Arabische wereld.

 • PROFIEL

  Marco Longari

  De in Italië geboren Marco heeft in zijn fotojournalistieke carrière veel gereisd. Hij legde met name verhalen vast in Afrika en het Midden-Oosten. Momenteel woont hij in Johannesburg, Zuid-Afrika, waar hij voor Agence France-Presse (AFP) verantwoordelijk is voor de fotografie in Afrika.

 • PROFIEL

  Maropeng Vushangwe

  Maropeng is een film- en cameraregisseur, wonende in Kaapstad, Zuid-Afrika. Hij heeft in Afrika, Europa en Amerika gewerkt aan tv-series, muziekvideo's en commercials en behaalde een master in beeldende kunsten aan de universiteit AFDA Cape Town.

 • PROFIEL

  Marina Cano

  De bekende Spaanse natuurfotografe Marina is gespecialiseerd in Afrikaanse wilde dieren. Haar werk is al over de hele wereld tentoongesteld.

 • PROFIEL

  Martin Bissig

  De Zwitserse Martin combineert zijn drie grootste passies: reizen, fietsen en fotografie. Hij is een gerenommeerd wielersportfotograaf met een benijdenswaardige klantenkring en een groot netwerk binnen de sportindustrie.

 • PROFIEL

  Martin Christ

  De Duitse filmmaker Martin heeft de afgelopen 25 jaar de wereld afgereisd op zoek naar nieuwe verhalen om te vertellen. Hij maakt films, documentaires en reclames voor verschillende productiebedrijven en heeft gedurende zijn carrière talloze prijzen gewonnen voor zijn werk.

 • PROFIEL

  Marisa Raquel Casqueira Vitorino Martins

  Marisa woont in Lissabon, Portugal, en heeft een passie voor families. Ze is gespecialiseerd in het vastleggen van natuurlijke, spontane familiesessies en bruiloften met een verhalende stijl. Ze werd uitgeroepen tot een van de beste 10 fotografen ter wereld van 2022 door de internationale fotografiecommunity This is Reportage: Family.

 • PROFIEL

  Martina Wärenfeldt

  De Zweedse fotografe Martina heeft zich toegelegd op het maken van schitterende atmosferische en kunstige portretten die geïnspireerd zijn door de werken van de oude meesters. Ze heeft al meer dan 100 prijzen gewonnen voor haar werk, en is onder meer drie jaar achtereen verkozen tot Portretfotograaf van het jaar in Zweden.

 • PROFIEL

  Massimo Sestini

  Massimo, een van de meest gerenommeerde nieuwsfotografen van Italië, begon zijn carrière in de jaren tachtig en heeft sindsdien een aantal grote internationale nieuwsonderwerpen behandeld. Hij heeft onder andere de tweede prijs gewonnen in de categorie Algemeen nieuws van de World Press Photo-wedstrijd 2015.

 • PROFIEL

  Matic Borković

  Matic is een filmregisseur en executive producer bij 8Production. Hij woont in Ljubljana, Slovenië. Hij is voortdurend op zoek naar interessante verhalen, die hij en zijn team vervolgens omzetten in prachtige filmbeelden. Hij is gespecialiseerd in hoogwaardige bedrijfsvideo's, commercials en werk voor social media en probeert altijd af te wijken van de gebaande paden.

 • PROFIEL

  Maxime Aliaga

  Maxime is een Franse wildlifefotograaf die de wereld rondreist om organisaties te helpen die werkzaam zijn in de natuurbescherming. Hij is ook bioloog en helpt bij wetenschappelijke studies in de buitenlucht.

 • PROFIEL

  Meeri Matilda Koutaniemi

  Meeri is een Finse fotograaf, journalist en filmmaker die is geboren in Lapland en nu afwisselend in Finland en Mallorca woont. In haar werk richt ze zich op mensenrechten, met name vanuit het perspectief van identiteit, activisme en integriteit. Ze heeft in meer dan 70 landen verhalen vastgelegd over veerkracht en overlevingsdrang.

 • PROFIEL

  Menna Hossam

  Menna is een Egyptische kunst- en fashionfotografe. Haar fantasierijke werk is geïnspireerd door mythes, fantasieën en visuele verhalen.

 • PROFIEL

  Michel d'Oultremont

  Michel is geboren en getogen in België en al op jonge leeftijd gefascineerd door de natuur. Hij werd in 2016 professioneel fotograaf. Hij won de Wildlife Photographer of the Year Rising Star Portfolio Award in zowel 2014 als 2018.

 • PROFIEL

  Mohammad Murad

  Mohammad is wildlifefotograaf met een speciale interesse in vogelfotografie. Met zijn opvallende en creatieve werk, dat hij voornamelijk in zijn thuisland Koeweit en in verschillende landen in Europa en Afrika heeft gemaakt, heeft hij prijzen gewonnen in talloze gerenommeerde wildlifefotografiewedstrijden.

 • PROFIEL

  Morgane Gielen

  Inclusiviteit en diversiteit staan centraal in Morgane's lifestyle- en fashionfotografie. De in 1994 geboren Belgische doet zowel editorials als commerciële opdrachten. Ze is ook de oprichtster van het agentschap No Babes dat modellen, visagisten en stilisten vertegenwoordigt die haar visie delen.

 • PROFIEL

  Mor Tzidon

  Mor is een fotograaf, retoucheur en creative art director uit Tel Aviv, Israël die zowel redactionele als commerciële opdrachten heeft gedaan. Ze heeft ook met veel Israëlische beroemdheden gewerkt en gaandeweg haar unieke merk opgebouwd. Ze heeft een passie voor het maken van opvallende kunst.

 • PROFIEL

  Muhammed Muheisen

  Muhammed werd geboren in Jeruzalem, won tweemaal de Pulitzerprijs en is oprichter van de Everyday Refugees Foundation. Hij brengt al meer dan tien jaar de wereldvluchtelingencrisis in beeld onder het thema 'A smile in the middle of the rubble'.

 • PROFIEL

  Naim Chidiac

  Naim is een Libanese sport- en actiefotograaf die momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten woont. Hij is ook professioneel skiër en kitesurfer. Hij heeft honderden extreme sport- en motorsportevenementen wereldwijd vastgelegd en zijn portfolio is gevuld met spectaculaire actiebeelden.

 • PROFIEL

  Nanna Heitmann

  Het werk van Nanna, een Duits/Russische documentairefotografe die momenteel in Moskou woont, gaat over isolatie en hoe mensen reageren op hun omgeving en hoe ze daarmee omgaan. Ze ontving in 2019 The Ian Parry Scholarship Sunday Times Award for Achievement.

 • PROFIEL

  Nanna Navntoft

  Het persoonlijke werk van deze Deense documentairefotografe uit Kopenhagen onderzoekt hedendaagse sociale en geestelijke gezondheidsproblemen. Nanna maakt ook portretten in opdracht voor redactionele opdrachtgevers in Denemarken en wereldwijd.

 • PROFIEL

  Nico Schaerer

  Nico studeerde in 2002 af aan de School for Art & Design in Breda. Hij woont nu in Zürich, Zwitserland en is een gewilde reclame- en tijdschriftfotograaf met Zwitserse en internationale klanten. "Het vinden van unieke perspectieven is mijn passie", zegt hij.

 • PROFIEL

  Nicolai Deutsch

  Duitse filmmaker Nicolai is gespecialiseerd in filmen onder water en maakt zo over de hele wereld natuuropnamen. Als ervaren duiker geniet hij ervan om de geheimen van de oceaan te ontdekken en hij maakt adembenemende video’s die mensen een heel ander beeld geven van het leven onder water.

 • PROFIEL

  Nina Zimolong

  Nina is een internationaal geroemde fotograaf en woont in Kaapstad. Ze wordt erkend voor haar uitzonderlijke werk op het gebied van mode-, reclame- en fine art-fotografie. Ze heeft een reputatie opgebouwd voor het vastleggen van uitzonderlijke momenten en het maken van meeslepende visuele verhalen.

 • PROFIEL

  Pablo Laguia en Ana Gómez

  Pablo en zijn vrouw Ana zijn geïnspireerd door documentaire- en fashionfotografie. Het duo heeft voor hun trouwfotografie op locatie eenvoud, spontaniteit en oprechtheid hoog in het vaandel staan. Ze wonen momenteel in Alicante, Spanje.

 • PROFIEL

  Paolo Pellegrin

  De Italiaanse ster Paolo is de man achter een aantal van de meest aangrijpende humanitaire foto's van de laatste dertig jaar. Hij fotografeert brandhaarden over de hele wereld.

 • PROFIEL

  Paolo Verzone

  De Italiaanse fotojournalist Paolo staat bekend om zijn langdurige documentaireprojecten, die al verschenen zijn in tijdschriften zoals Time, Newsweek, The Sunday Times Magazine en The Wall Street Journal.

 • PROFIEL

  Pascal Maitre

  De Franse fotojournalist Pascal legt tradities, conflicten en de politiek in Afrika vast. In 2012 verscheen zijn boek 'Amazing Africa', dat al zijn favoriete foto's uit zijn meer dan 30 jaar lange carrière bevat.

 • PROFIEL

  Paweł Uchorczak

  Het vastleggen van landschappen van bijna buitenaardse schoonheid is Paweł’s specialisme. Hij raakte geïnspireerd om fotografie op te pakken door het platteland rond zijn geboortestad Opole in Polen. Sindsdien heeft hij een carrière opgebouwd als professioneel landschapsfotograaf en werkt hij voornamelijk in Polen, maar is ook actief in andere Europese landen.

 • PROFIEL

  Phill Magakoe

  Phill, een in Zuid-Afrika geboren fotojournalist, begon zijn carrière in 2007 en is nu freelancer voor het internationale persbureau Agence France-Presse. Hij heeft tal van gebeurtenissen mogen vastleggen, waaronder de begrafenis van Nelson Mandela, het strafrechtelijk proces van Oscar Pistorius, nationale verkiezingen, de nasleep van natuurrampen en internationale sporttoernooien.

 • PROFIEL

  Pie Aerts

  Pie, woonachtig in Nederland, onderzoekt met zijn werk de ingewikkelde relatie tussen mens, dier en natuur. Hij wil erachter komen waarom we steeds verder van elkaar en van onze natuurlijke omgeving lijken te vervreemden.

 • PROFIEL

  Piotr Małecki

  Piotr is een Poolse pionier in de documentairefotografie en -videografie. Zijn adembenemende werk verschijnt in de grootste kranten ter wereld.

 • PROFIEL

  Prelena Soma Owen

  Prelena is een bekroonde Indiase wildlifefotograaf die werd geboren in Zuid-Afrika. Ze richt zich voornamelijk op bedreigde diersoorten en wil met haar beelden verandering in gang zetten. Ze hoopt anderen te inspireren om de natuur te beschermen. Prelena heeft een achtergrond in milieuwetenschap en probeert een wereld te laten zien die niet alleen beschermd moet worden, maar het waard is om voor te vechten.

 • PROFIEL

  Radomir Jakubowski

  Radomir uit Duitsland specialiseert zich in natuurfoto's. Met zijn werk brengt hij een ode aan de vormen, lijnen en kleuren van de flora en fauna van Noord- en Centraal-Europa.

 • PROFIEL

  Raïs De Weirdt

  Raïs is een Belgische huwelijksfotograaf en heeft gefotografeerd op meer dan 200 bruiloften. Haar foto's zijn internationaal gepubliceerd en ze heeft meer dan 100 fotografieprijzen gewonnen, waaronder de Young Photographer of the Year 2021 van de Federation of European Professional Photographers. Ze is ook een jurylid, hoofdspreker, gastschrijver en bestuurslid van de Belgian Association of Photographers.

 • PROFIEL

  Richard Heathcote

  Tijdens zijn lange en succesvolle carrière heeft Richard, die in het VK woont, talloze grote sportevenementen vastgelegd, waaronder meerdere Olympische Spelen, het FIFA Wereldkampioenschap en wereldkampioenschappen rugby. Hij is onder meer bekroond tot de algemene winnaar bij de World Sports Photography Awards van 2020.

 • PROFIEL

  Richard Walch

  Richard is een Duitse fotograaf en filmmaker die vooral extreme sporten fotografeert. Hij staat bekend om zijn precisie en creativiteit, waarmee hij adembenemde foto's maakt van extreme sporten en de zeilsport.

 • PROFIEL

  Robert Marc Lehmann

  Robert is een Duitse natuurbeschermingsfotograaf en filmmaker. Als afgestudeerd zeebioloog en wetenschappelijk duiker heeft hij in meer dan honderd landen gewerkt en in elke klimaatzone gedoken. In 2015 werd hij uitgeroepen tot National Geographic Photographer of the Year.

 • PROFIEL

  Samo Vidic

  Samo is een sport-, avonturen- en commercieel fotograaf met een passie om beelden te creëren die de verbeelding tarten. Hij werkt voor klanten zoals Red Bull en Getty.

 • PROFIEL

  Sanjay Jogia

  De Britse fotograaf Sanjay Jogia is een van 's werelds meest bekroonde huwelijksfotografen, met maar liefst 30 SWPP- en 31 WPPI-awards. Hij staat bekend om zijn balans tussen geënsceneerde en spontane foto's vol emoties en charme en hij deelt zijn kennis en expertise tijdens lessen en workshops over de hele wereld.

 • PROFIEL

  Santi Palacios

  Santi is een vermaarde Spaanse fotojournalist en hoofdredacteur, werkzaam bij Sonda Internacional. Zijn impactvolle werk focust op migratie, conflicten en menselijke ecologie en is gepubliceerd in vooraanstaande tijdschriften en kranten wereldwijd. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de World Press Photo-award en twee jaar achtereen de Spaanse National Photojournalism Award.

 • PROFIEL

  Sascha Hüttenhain

  Deze Duitse fotograaf uit Frankfurt en Siegen heeft een gevarieerd portfolio dat bestaat uit technisch hoogstaande lifestyle-, fashion-, reclame-, dans- en portretfoto's.

 • PROFIEL

  Sébastien Devaud

  Sébastien filmt voor grote zenders in zijn thuisland Frankrijk en produceert reclamefilmpjes en muziekvideo's voor klanten uit de hele wereld.

 • PROFIEL

  Sébastien Salamand (Le Turk)

  Sébastien, die werkt onder de naam Le Turk, is fotograaf, regisseur, decorontwerper en decorbouwer. Hij maakt fantasierijke foto's en video's die zijn geïnspireerd op klassieke kunst, burlesque en bioscoopfilms. Hij heeft twee fotocollecties gepubliceerd: Opera Mundi (2015) en La Garenne du Prince (2022).

 • PROFIEL

  Seibou Traoré

  Seibou komt uit Ivoorkust en is een veelzijdige fotograaf wiens brede oeuvre onder meer mode, rapportage en reclame bevat. Hij is met name gespecialiseerd in portretten van beroemdheden. Hij is sinds 2019 een gecertificeerde Canon-trainer en was gedurende 11 jaar (2011-2022) de officiële fotograaf van de president van de République de Côte d'Ivoire.

 • PROFIEL

  Stefanie Glinski

  Stefanie woont en werkt in Turkije en richt zich als fotojournalist op conflicten, humanitaire crises en natuurrampen. Haar werk verschijnt regelmatig in 's werelds meest toonaangevende publicaties. Ze heeft over de hele wereld gewerkt en versloeg onlangs conflicten in Oekraïne en Gaza, gebeurtenissen in Afghanistan en klimaatverandering in Somalië en Kenia.

 • PROFIEL

  Stéphane Granzotto

  Stéphane is een professionele filmmaker en fotograaf uit Frankrijk. Hij richt zich met name op de natuur en heeft meer dan 40 documentaires gemaakt voor Franse en internationale tv-zenders. Hij is als fotograaf met name geïnteresseerd in de onderwaterwereld en heeft fine art-boeken gepubliceerd over potvissen en orka's.

 • PROFIEL

  Stine Heilmann

  Stine is een van de meest toonaangevende fotografen van Denemarken van dit moment. Ze leerde de fijne kneepjes van het vak van iconen als Annie Leibovitz en Irving Penn. Haar werk heeft een onderscheidende, duidelijke en eerlijke esthetiek en overstijgt genres, van reclame en zakelijk werk tot portret- en documentairefotografie.

 • PROFIEL

  Szymon Dudka

  Szymon woont in Warschau, Polen en is een film- en cameraregisseur die zijn carrière begon met het maken van muziekvideo's. Sindsdien houdt hij zich vooral bezig met commercieel werk voor bekende merken in de gezondheids-, schoonheids-, sport-, vrije tijds- en auto-industrie.

 • PROFIEL

  Tania Freimuth

  Tania is a filmmaakster en fotograaf en haar films zijn te zien zijn op Amazon Prime, BBC en NOW (Sky TV). Als onderwijzer en mentor zet ze zich in voor nieuwkomers in de branche. Haar werk is op diverse door BAFTA erkende festivals onderscheiden, waarbij een nominatie voor beste camerawerk op het Underwire Film Festival eruit springt.

 • PROFIEL

  Tanya Aizikovich

  Tanya is geboren in Chișinău en verhuisde als kind naar Tel Aviv. Ze behaalde een bachelor in fotografie en een master in film en televisie en is een ervaren documentairemaker, filmmaker en cinematograaf in verschillende talen die zich bezig houdt met mensenrechten, sociale rechtvaardigheid en identiteit.

 • PROFIEL

  Tasneem Alsultan

  Documentairefotografe Tasneem richt zich op problemen omtrent geslacht en maatschappij in Saudi-Arabië en het Midden-Oosten. Haar project Saudi Tales of Love uit 2015 werd overal ter wereld vol lof onthaald.

 • PROFIEL

  Tomáš Třeštík

  Tomáš is een Tsjechische fotograaf en fotografiedocent en woont in Praag. Hij is gespecialiseerd in portretten en reclame. Hij werkt voor toonaangevende Tsjechische reclamebureaus en tijdschriften, maar fotografeert ook graag het dagelijks leven in de stad en op reis. Hij staat bekend om zijn portretten van beroemde en beruchte mensen op het balkon van zijn studio.

 • PROFIEL

  Tristan Schäfer

  Tristan is een creative director en ondernemer uit Zuid-Afrika die bedrijven runt die zijn gespecialiseerd in contentcreation en het maken van documentaires. Hij combineert filmen en fotograferen in zijn werk, wat bestaat uit commercials, documentaires, wildlife en mode, en alles daar tussenin.

 • PROFIEL

  Ulla Lohmann

  De Duitse documentaire-, expeditie- en avonturenfotografe Ulla is steeds op zoek naar ongelooflijke kansen om oog in oog (en lens) te staan met de natuurelementen.

 • PROFIEL

  Valentin Bianchi

  De Belgische fotojournalist Valentin begon in 2009 als freelancefotograaf. In zijn werk richt hij zich op zowel langere reportages als nieuws, met een sterke focus op kwesties gerelateerd aan minderheden en vergeten groepen. Hij werkt ook samen aan covers en portretten voor kranten. Zijn werk is gepubliceerd in The New York Times, National Geographic, Le Monde en The Washington Post.

 • PROFIEL

  Vladimir Rys

  Vladimir, geboren en getogen in Praag, Tsjechië, is sinds 1996 professioneel sportfotograaf. Sindsdien houdt hij zich bezig met sport-, reportage- en portretfotografie en commerciële fotografie, maar sinds 2005 is hij gespecialiseerd in het fotograferen van Formule 1-motorraces.

 • PROFIEL

  Wanda Martin

  De romantische foto's met diepe, verzadigde kleuren van de Hongaarse Wanda die in Londen woont, sieren de pagina's van verschillende fashionmagazines, stijlbijbels en muziektijdschriften.

 • PROFIEL

  Yagazie Emezi

  Yagazie is een Nigeriaanse kunstenares en autodidactisch fotojournalist. In haar werk staan verhalen over Afrikaanse vrouwen en hun gezondheid, seksualiteit, onderwijs en mensenrechten centraal. Yagazie heeft veel gewerkt door heel Afrika en legt ook verhalen vast over identiteit en cultuur, sociale rechtvaardigheid, klimaatverandering en migratie.

 • PROFIEL

  Yasmin Albatoul

  Yasmin is gevestigd in Batna, Algerije, en heeft in 2017 een professioneel diploma in fotografie behaald. Ze werkt als een freelance fotografe met een specialisatie in voedsel- en productfotografie.

NIEUWSBRIEF

Blijf up-to-date, meld je nu aan

Meld je aan voor tips van andere professionals, nieuws uit de sector, uitnodigingen voor evenementen en firmware-updates.
Canon Professional Services

CPS

Canon Professional Services

Leden krijgen toegang tot CPS Priority Support, zowel lokaal als op grote evenementen, een snelle Fast Track-reparatieservice en mogen, afhankelijk van het niveau van het lidmaatschap, gratis materiaal lenen en profiteren van een kosteloze retourzending plus kortingen bij onderhoud. Ook kunnen ze gebruikmaken van exclusieve ledenaanbiedingen.