Canon Camera

STAY RESTLESS R SYSTEM

Het R-system is ontworpen voor de onvermoeibare creator. Het is een naadloos systeem dat intuïtief met je samenwerkt om je unieke visie te realiseren.

Een razendsnelle uitwisseling van informatie tussen lens en camera. Een bredere vatting van 54 mm voor nieuwe mogelijkheden voor lensontwerpen en connectiviteit. Een volledige interne herstructurering voor onze grootste technologische sprong in tientallen jaren.

Als je je creativiteit nooit op één plek wilt houden, heb je een systeem nodig dat je kan bijhouden

STAY RESTLESS R SYSTEM

ARTIKEL

ONTDEK DE FUNCTIES

Het R-System is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van alle onvermoeibare creatievelingen om optimale prestaties te leveren en je één wordt met je onderwerp, zodat je je creativiteit kunt ontketenen.
EOS R System

Een brede vatting van 54 mm

Dankzij de brede vatting kan het R-system als geheel werken, grotere hoeveelheden informatie verwerken en onder andere een hoger niveau aan bewegingsreductie leveren. Dit zorgt voor ongeëvenaarde prestaties voor zowel video als foto's.

 • EOS R System

  Kijk op een nieuwe generatie lenzen.

  Het R-system biedt toegang tot een groeiend assortiment hoogwaardige, verbeterde RF-lenzen en biedt de mogelijkheid om te profiteren van Dual Pixel CMOS-autofocus bij weinig licht. Voel je nooit beperkt, wat je ook fotografeert.

 • EOS R System

  Canon-sensor 's Werelds beste beeldstabilisatie circa 8,0-stops*

  De sensor werkt samen met de processor om de details, kleuren en het contrast te optimaliseren die de lens vastlegt, met tot wel 8-stops beeldstabilisatie*. Het integreert in-body stabilisatie met die van de lens voor ongelooflijk scherpe beelden. Het systeem maakt gebruik van een algoritme dat de rotatie van de aarde detecteert en integreert in de beeldstabilisatiefunctie, zodat dit geen invloed heeft op de scherpte van de beelden.

 • EOS R System

  Zoeker met continue AF.

  Volg objecten met wel 30 fps. Dual Pixel CMOS AF biedt gevoeligheid, nauwkeurigheid en snelheid bij weinig licht, waardoor lenzen met een kleiner diafragma mogelijk zijn. De EOS R3 is voorzien van vehicle tracking en oogbediening, waarmee je direct scherpstelt op de plek waar je kijkt, zodat je je beeld echt kunt focussen.

 • EOS R System

  Grip op een nieuwe generatie ergonomie.

  Voor optimaal comfort en gebruiksgemak voor grip en bediening hebben we handafmetingen van mensen over de hele wereld verzameld. We hebben deze gegevens gebruikt om een body te testen, te verfijnen en samen te stellen die is afgestemd op onvermoeibare creators.

 1. *Van alle digitale camera's met verwisselbare lens. Vanaf 9 juli 2020 (onderzocht door Canon). Gebaseerd op de CIPA-norm, 8,0-stops met RF 24-105mm F4 L IS USM op een brandpuntsafstand van 105 mm. Afhankelijk van het moment van aankoop, dient de firmware van de lens te worden bijgewerkt.

TIPS & TRICKS

Spreek je creativiteit en vaardigheden aan dankzij exclusieve pro-inzichten

Luister naar onze inspirerende Canon Ambassadors wanneer ze uitleggen hoe je het beste bij weinig licht kunt schieten en welke tips & tricks je kunt toepassen om meester van het licht in het donker te worden.
Bekijk alle tips & tricks
 • TIPS & TRICKS

  Magische portretten bij weinig licht

  Canon Ambassador Tasneem Al Sultan bezoekt straten bij haar in de stad en geeft je de laatste tips & tricks om het meeste uit je Light in the Dark-portretten te halen met behulp van alledaags voorwerpen.

 • TIPS & TRICKS

  Kleur in het donker

  Volg Canon Ambassador Lorenz Holder terwijl hij uitlegt hoe je met kleur kunt spelen als je in het donker schiet, om onverwachte en dramatische resultaten te krijgen.

 • TIPS & TRICKS

  Het leven vastleggen bij weinig licht

  Canon Ambassador Aline Deschamps deelt tips voor het gebruik van licht in het donker voor al je documentairefoto's die er echt toe doen, en ze onthult hoe werken bij weinig licht je band met het onderwerp kan verstevigen.

 • TIPS & TRICKS

  De deeltjesopname

  Canon Ambassador Lorenz Holder legt uit hoe je regen, mist, sneeuw en andere weerselementen kunt gebruiken om een extra dimensie aan je opnames toe te voegen.

 • TIPS & TRICKS

  Tricks voor het 's nachts belichten van landschappen

  Volg Canon Ambassador Valterri Hirvonen terwijl hij 's nachts door zijn Finland reist en met eenvoudige tricks voor belichting magische landschapfoto's maakt.

 • TIPS & TRICKS

  Magie met lange sluitertijden

  Canon Ambassador Lorenz Holder legt uit waarom je bij fotografie bij weinig licht alleen nog wordt tegengehouden door je eigen vindingrijkheid.

 • TIPS & TRICKS

  Dramatische portretten bij weinig licht

  Canon Ambassador Eliska Sky legt uit hoe haar Light in the Dark-inzending gedurfd en kleurrijk blijft dankzij eenvoudige alledaagde tips voor belichting in combinatie met haar kenmerkende gedurfde, high fashion portretten.

 • TIPS & TRICKS

  Leer meer over belichting

  Canon Ambassador Lorenz Holder legt uit waarom je bij fotografie bij weinig licht alleen nog wordt tegengehouden door je eigen vindingrijkheid.

 • NU AANMELDEN

  Laat je inspireren, meld je nu aan

  Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen.

  Een systeem ontworpen voor de toekomst, vandaag.

  Het EOS R System is gebaseerd op drie decennia voortdurende EOS-innovatie en een innovatieve lensvatting voor betere creatieve mogelijkheden en meer dynamische manieren om elk moment vast te leggen. Maak kennis met de nieuwe standaard voor fotografie en het maken van films.
  EOS R System
  EOS R System
  • EOS R System

   Elektronische zoeker

   Plus variangle touchscreen

  • EOS R System

   RF-vatting

   Full-frame RF-systeemlenzen met unieke mogelijkheden

  • EOS R System

   Full-frame CMOS-sensor

   De nieuwe standaard voor full-frame beeldkwaliteit

  • EOS R System

   4K-video's

   Video en audio van uitmuntende kwaliteit

  • EOS R System

   Dual Pixel CMOS AF

   Stelt razendsnel scherp bij het maken van foto's en vloeiend bij opnemen van video's

  • EOS R System

   Geïntegreerde Wi-Fi en Bluetooth

   Blijf verbonden en verstuur beelden op locatie

  Functies variëren per model. Controleer vóór aanschaf zorgvuldig de specificaties van elk model.

  De EOS-serie

 • Systeemcamera's

  EOS R3

  Dit is de snelle systeemcamera waar professionele sport-, nieuws- en wildlifefotografen op hebben gewacht.

 • Systeemcamera's

  EOS R5

  Een nieuwe benadering van systeemcamera's. De ongeëvenaarde prestaties van de EOS R5 zullen je fotografie en filmproductie radicaal veranderen.

 • Systeemcamera's

  EOS R6

  Wat je ook vastlegt, hoe je het ook vastlegt, met de EOS R6 kun je creatief zijn op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.

 • Systeemcamera's

  EOS R

  Full-frame systeemcamera die nieuwe creatieve mogelijkheden biedt voor fotografen en filmmakers.

 • Systeemcamera's

  EOS RP

  Een compacte, lichtgewicht en intuïtieve full-frame systeemcamera ontworpen voor reizen en dagelijkse fotografie.

 • De RF-lensvatting

  De RF-lensvatting vormt het hart van de EOS R System. Het is een ongeëvenaarde balans van uitmuntende optische, mechanische en elektronische technologie die innovatieve full-frame lensontwerpen, snellere autofocus en supersnelle communicatie tussen camera en lens mogelijk maakt.
  EOS R System

  Razendsnelle communicatie

  De technici van Canon hebben de EF-lensvatting speciaal voor het EOS R System opnieuw ontworpen met een unieke 12-pins aansluiting. Deze innovatie verbetert de communicatie tussen de lens en de body van de camera drastisch, waardoor de combinatie met de EOS R leidt tot ongekende snelheden.

  De RF-lensvatting is uiterst breed, met nauwelijks diepte tussen de vatting en de sensor. Door dit ontwerp bevinden de lenzen zich dichter bij de sensor, zodat er lenzen kunnen worden gemaakt die sneller, helderder en hoogwaardiger zijn, met onovertroffen prestaties
  EOS R System

  Integreren en uitbreiden

  Het EOS R System is ontworpen om je creatieve mogelijkheden aan te vullen en uit te breiden. Het biedt een intuïtieve manier van opnamen maken, past met gemak in je bestaande EOS-systeem en biedt meer mogelijkheden voor fotografen en filmmakers dankzij de fenomenale RF-lenzen en de comptabiliteit met de EF- en EF-S-serie.

  Baanbrekende intelligente AF

  Met Dual Pixel CMOS AF II kun je razendsnel scherpstellen en het beslaat bijna 100% van het beeld. Snel bewegende onderwerpen worden scherp in beeld gebracht, zelfs bij snelle en onvoorspelbare bewegingen, terwijl gezichten en ogen van mensen en dieren nauwkeuriger dan ooit te voren kunnen worden gevolgd, ook wanneer er vanaf de zijkant wordt gefotografeerd.
  EOS R System

  Bouw je systeem en gebruik je lenzen

  EOS R System-adapters zijn uniek en bieden extra creatieve controle waardoor fotografen en filmmakers hun bestaande EF- en EF-S-objectieven kunnen gebruiken met volledige compatibiliteit en zonder verlies van prestaties.
  EOS R System

  Onderscheidingen

 • EOS R System
 • EOS R System
 • EOS R System
 • EOS R System
 • Effectieve pixels (circa Megapixel)

  24,1 Megapixel

  45,0 Megapixel full-frame

  20,1 Megapixel full-frame

  Ingebouwde Image Stabilizer

  Ja, tot 8 stops voordeel, afhankelijk van de gebruikte lens

  Ja, 5-assige, in-body Image Stabilizer. Tot 8 stops bij gebruik met compatibele lenzen

  Ja, 5-assige, in-body Image Stabilizer. Tot 8 stops bij gebruik met compatibele lenzen

  Onderwerpdetectie

  Gezicht, ogen, dieren en voertuigen

  Lichaam, gezicht, oog, dier

  Lichaam, gezicht, oog, dier

  AF voor weinig licht

  EV -7,5 – 20 (bij 23 °C & ISO100)

  Gevoelig tot -6 EV

  Gevoelig tot -6,5 EV

  Continue opnamesnelheid (fps)

  12 fps met Servo AF
  30 fps met elektronische, stille sluiter en Servo AF

  12 fps met Servo AF
  20 fps met elektronische, stille sluiter en Servo AF

  12 fps met Servo AF
  20 fps met elektronische, stille sluiter en Servo AF

  Video's

  6K 12-bits RAW (RAW/RAW light) bij max. 60 fps
  4K bij max. 120 fps
  Full HD bij max. 120 fps
  Canon Log 3 / HDR PQ 10-bits 4:2:2 intern
  All-I / IPB / IPB-light compressie 10-bits 4:2:2 ongecomprimeerde 4K 60p naar extern opnameapparaat

  8K-video met tot 30 fps
  4K-video met tot 120 fps
  Full HD-video met 120 fps
  4K timelapse-modus
  8K RAW-video (twee opties voor bitsnelheid)
  Canon Log 1 en 3 / HDR PQ 10-bits 4:2:2 interne opname
  ALL-I / IPB / IPB-compressie met lagere bitsnelheid
  10-bits 4:2:2 ongecomprimeerde 4K 60p naar extern opnameapparaat
  10-bits ProRes RAW 8K 30P naar externe Atomos Ninja V+-recorder

  4K-video met tot 60 fps
  4K time-lapse-modus
  Full HD-video's met 120 fps
  Canon Log 1 / HDR PQ
  10-bits 4:2:2 interne opname
  IPB-compressie

  Keuzewielen

  Hoofdinstelwiel
  Snelinstelwiel 1
  Snelinstelwiel 2
  AF-multicontroller
  Smart-controller
  Display bovenzijde

  Hoofdinstelwiel
  Snelinstelwiel 1
  Snelinstelwiel 2
  AF-multicontroller
  Display bovenzijde

  Hoofdinstelwiel
  Snelinstelwiel 1
  Snelinstelwiel 2
  AF-multicontroller

  Variangle LCD-touchscreen

  8 cm / 3,2 inch
  4,15 miljoen dots LCD

  8cm / 3,15 inch
  2,1 miljoen dots LCD

  7,5 cm / 3 inch
  1,62 miljoen dots LCD

  Elektronische zoeker

  0,5-type
  5,76 miljoen dots OLED
  23 mm eyepoint / 0,76x vergroting tot 120 fps

  0,5-type
  5,76 miljoen dots OLED
  23 mm eyepoint / 0,76x vergroting tot 120 fps

  0,5-type
  3,69 miljoen dots OLED
  23 mm eyepoint / 0,76x vergroting
  Max. 120 fps

  Netwerk

  5 GHz /2,4 GHz en Bluetooth™
  5.0-ondersteuning Ondersteunde functies - EOS Utility, smartphone, uploaden naar image.canon, draadloos printen, Ethernet-poort

  5 / 2,4 GHz Wi-Fi en Bluetooth™ en optionele wireless transmitter WFT-R10

  2,4 GHz Wi-Fi en Bluetooth™
  Interne FTP

  Gewicht body (inclusief accu en geheugenkaart)

  1015 g

  738 g

  680 g

  kaartsleuven

  1x CFexpress type B
  1x SD / SDHC / SDXC en UHS-I

  1x CFexpress
  1x UHS-II SD

  2x UHS-II SD

  Levensduur accu

  LP-E19
  620 (energiebesparende modus EVF)
  860 opnamen (energiebesparende modus LCD)
  USB-laden via PD-E1

  LP-E6NH
  320 opnamen (energiebesparende modus EVF)
  490 opnamen (energiebesparende modus LCD)
  USB-laden via PD-E1

  LP-E6NH
  380 opnamen (energiebesparende modus EVF)
  510 (energiebesparende modus LCD)
  USB-laden via PD-E1

  Met alle EOS R-camera's maak je opnamen in 4K. Leer meer over 4K en andere producten in het assortiment.

  Een speciaal assortiment lenzen

 • Lenzen voor EOS R

  RF 15-35mm F2.8L IS USM

  Met een ultragroothoek en buitengewone scherpte dankzij de optische kwaliteit van de L-serie en de 5 stops beeldstabilisatie voor dynamische hoeken, zelfs in kleine ruimten.

 • RF-lenzen

  RF 24-70mm F2.8L IS USM

  Geef je fotografie met full-frame systeemcamera's een professionele uitstraling dankzij een 24-70 mm zoom met een snel diafragma en 5-stops beeldstabilisatie.

 • Lenzen voor EOS R

  RF 85mm F1.2L USM

  De RF 85mm F1.2L USM biedt ongeëvenaarde scherpte voor portretten, superieure prestaties bij weinig licht en creatieve mogelijkheden.

 • RF-lenzen

  RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM

  De RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM biedt scherpte en veelzijdigheid met een fantastische supertelezoom en 5-stops beeldstabilisatie in een compacte behuizing.

 • Adapters

 • Canon Camera

  PRODUCT

  Vattingadapter EF-EOS R

  Met de EF EOS R-vattingsadapter kunnen EF-S- en EF-lenzen probleemloos op EOS R-camera's worden gebruikt

 • Canon Camera

  PRODUCT

  Vattingadapter EF-EOS R met bedieningsring

  De Control Ring EF-EOS R-vattingsadapter biedt dezelfde lensvattingconversie als de EF-EOS R-vattingadapter, maar beschikt ook over een Lens Control Ring

 • Canon Camera

  PRODUCT

  Vattingadapter EF-EOS R met drop-in filter

  De EF-EOS R-vattingadapter met drop-in filter biedt dezelfde functionaliteit als de EF-EOS R-vattingadapter, met de mogelijkheid om drop-in filters te gebruiken

 • Camera's en lenzen ontworpen om video-opnamen te maken

  Het EOS R-systeem maakt video-opnamen op nieuwe en dynamische wijze dankzij geavanceerde technologie zoals Dual Pixel CMOS AF met resoluties tot 8K en professionele bedieningsmogelijkheden.

  EOS R System

  Breid je wereld uit.

  Het assortiment digitale Canon-camera's met verwisselbare lenzen is ontworpen om fotografen en filmmakers de beste resultaten te bieden. Dankzij het nieuwe EOS R System is het Canon-assortiment nu uitgebreid en voor iedereen beschikbaar.

  EOS R Full-frame systeemcamera

  De EOS R System is afgeleid van de bestaande EOS-spiegelreflexcamera met vergelijkbare bediening en ergonomie, maar is kleiner en licht. Het tilt fotografie en filmen naar nieuwe hoogten dankzij innovatieve technologieën.

  Canon Camera

  EOS DSLR

  De spiegelreflexcamera biedt een optische zoeker via een prisma en spiegelreflexsysteem zodat je het onderwerp met je eigen oog door de lens kunt zien. Je kunt zo professionele foto's en video's maken met traditionele bediening en het grootste assortiment lenzen waar je uit kunt kiezen.

  Canon Camera

  EOS M-systeemcamera

  Wanneer je maar beperkte ruimte hebt en niet het formaat en gewicht van een DSLR-systeem wilt dragen, dan biedt de serie EOS M-systeemcamera's de flexibiliteit en het gemak en afbeeldingen van hoge kwaliteit in zowel video als foto.

  Canon Camera

  Vind het systeem dat bij jou past

  Al meer dan 30 jaar zet het legendarische EOS System fotografen en filmmakers op voorsprong. Canon zal je door de opties leiden: systeem, spiegelreflex, full-frame camera, APS-C en hoe alles in harmonie werkt.

  EOS R System
  Canon Camera

  8-stops beeldstabilisatie

  De EOS R5 is de eerste EOS-camera met in-body beeldstabilisatie en biedt 5-assige bescherming tegen camerabewegingen bij lenzen zonder ingebouwde beeldstabilisatie. Bij sommige lenzen zijn daardoor wel 8 stops langere sluitertijden mogelijk.

  Gerelateerde producten

 • Canon Camera

  Objectieven

  Het vakmanschap van Canon en de nieuwste optische technologie zorgen voor foto's en films van superieure kwaliteit.

 • Canon Camera

  Speedlite-flitsers

  Bekijk de wereld in een ander licht met Canon's assortiment aan Speedlite-flitsers.

 • Canon Camera

  Full-frame camera's

  Verken je creativiteteit met het Canon-assortiment DSLR's

 • In de handen van professionals

  Ontdek waar de EOS R System toe in staat is in de handen van deskundige fotografen en filmmakers

 • Een man met een Canon EOS R6-camera aan zijn zij.

  ARTIKEL

  Canon EOS R5 versus EOS R6 – welke past bij jou?

  Canon introduceert niet één maar twee baanbrekende full-frame systeemcamera's. Ontdek welke het best bij jou past. Een vergelijking van de EOS R5 en de EOS R6.

 • ARTIKEL

  Eerste opnamen met de Canon EOS R5: de natuur vastleggen

  Ulla Lohmann en Robert Marc Lehmann vertellen hoe ze dankzij de 45MP-sensor en Eye-tracking AF van de Canon EOS R5 spectaculaire buitenopnamen hebben kunnen maken.

 • Een mountainbiker voert een stunt in de lucht uit tegen het zonlicht in. Het beeld is van onderaf gefotografeerd en omlijst door rode klaprozen en grassen op de heuvel

  ARTIKEL

  Filmen in 8K en oversampled 4K met de Canon EOS R5

  Bij de eerste video-opnamen met de Canon EOS R5 ontdekten Martin Bissig en Ivan D'Antonio hoe de 8K-mogelijkheden de creatieve opties uitbreiden.

 • ARTIKEL

  Schoonheid in beweging: eerste videoshoot met de Canon EOS R6

  Fashionfilmmaker en Canon Ambassador Javier Cortés filmt een dansreis door Sicilië met de full-frame Canon EOS R6-systeemcamera.