EOS R SYSTEM

EOS R SYSTEM

Het bekroonde EOS R System, dat beschikt over Canon's intelligente AF-technologie en een ongelooflijk assortiment RF-lenzen, biedt een zeer intuïtieve benadering van fotografie en video, die naadloos met je samenwerkt zodat jij je kunt blijven concentreren op je onderwerp en je vakgebied.

"Met EOS R kan ik me gemakkelijker focussen op creatief zijn"

Brent Stirton, Canon Ambassador
EOS R by Brent Stirton, Canon Ambassador

Jij staat centraal. Voor jou.

 • Omdat Canon je begrijpt

  Canon ontwerpt en ontwikkelt flexibele, responsieve imagingtechnologieën waarmee je de wereld kunt vastleggen.

 • Technologie die je helpt uit te blinken

  Slimme, deep learning-technologie en optisch ontwerp waarmee jij de touwtjes in de hand hebt.

 • Klaar voor de toekomst. Nu al.

  Een systeem dat niet alleen aan je creatieve behoeften voldoet, maar ook klaar is voor de toekomst.

De nieuwe EOS-generatie

De nieuwe EOS-generatie. Hoe het begon, waar het naartoe gaat.

Ontdek hoe de technici van Canon de EOS R-serie en de daarbij behorende revolutionaire lensvatting - met een grotere diameter, korte backfocus en snellere communicatie - hebben ontwikkeld en neem een kijkje achter de schermen van dit unieke systeem dat de beste balans biedt tussen mechanisch, elektrisch en optisch ontwerp - en dat alles met onbeperkte mogelijkheden voor de toekomst.

Baanbrekende technologie waarmee grenzen worden verlegd

Krijg inzicht in de belangrijkste voordelen van EOS R System en ontdek hoe de baanbrekende technologie van Canon buitengewone beelden oplevert die je nooit voor mogelijk had gehouden.

 • Verbluffende optische superioriteit

  De nieuwe generatie lenzen die alleen Canon kan maken.

 • Snel en betrouwbaar scherpstellen

  AF die nu nóg ongelooflijker is dankzij Dual Pixel CMOS AF II.

 • Krachtige optische beeldstabilisatie en In-Body Image Stabilizer

  Ongelooflijke stabilisatie die je bewegingen en ademhaling, en zelfs het ronddraaien van de aarde compenseert.

 • Intuïtief, ergonomisch ontwerp

  Uitstekende, toonaangevende ergonomie.

Verbluffende optische superioriteit

RF-lenzen bieden optische uitmuntendheid, een ongelooflijk ontwerp en betrouwbare prestaties onder alle omstandigheden.

Stunning optical RF Lenses
RF 70-200 mm F2.8L IS USM

RF 70-200mm F2.8L IS USM - Onovertroffen ontwerp met uitstekende beeldkwaliteit. En dat alles in een compacte body die compacter is dan alle andere professionele 70-200mm-lenzen. "Niemand had nooit gedacht dat het zou lukken, maar Canon kreeg het voor elkaar. En dat alles dankzij de voordelen van de RF-vatting.

RF 600mm en 800mm F11 IS USM-lenzen

RF 600mm en 800mm F11 IS USM-lenzen - Compacte en lichte f/11-telelenzen met sterke vergroting waarmee iedereen creatief kan zijn. Dankzij het RF-ontwerp en EOS R System-camera's met Dual Pixel CMOS AF zijn nieuwe foto- en videomogelijkheden mogelijk.

RF 50mm F1.2L USM

RF 50mm F1.2L USM - De RF-lens die optische techniek naar een ongekend hoog niveau tilt. De lens biedt superieure scherpte, meer creatieve vrijheid en buitengewone prestaties bij weinig licht.

RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE

RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE - Leg de wereld vast in verbluffende 8K virtual reality met deze baanbrekende lens uit de L-serie, die alleen mogelijk is dankzij de RF-vatting en het ontwerp met korte backfocus.

Snel en betrouwbaar scherpstellen

Waar je onderwerp zich ook bevindt, de camera's uit de EOS R-serie vinden het dankzij gevoelige en intelligente AF - wat de omstandigheden ook zijn. Deep learning AI is geprogrammeerd met de mogelijkheid om zowel mensen als voertuigen en dieren te herkennen, maar ook om de ogen, het gezicht, het hoofd of het lichaam van de onderwerpen in beeld te houden.

Fast dependable focusing
Canon EOS R - Low Light

Weinig licht

Zelfs bij minder licht hoef je je geen zorgen te maken dat je het cruciale moment mist of een flits moet gebruiken die de sfeer kan bederven. Canon's beeldstabilisatiesysteem levert verbluffende prestaties in de donkerste omstandigheden.

Video en foto's

Canon introduceerde meer dan tien jaar geleden als eerste Full HD-video in een spiegelreflexcamera. Met EOS R System worden grenzen opnieuw verlegd, met 8K-video en foto's met hoge resolutie dankzij hybride camera's die het beste van alle baanbrekende technologieën van Canon benutten.

Canon EOS R - Video and Stills 8K
Canon EOS R - Fast moving subjects

Snel bewegende onderwerpen

Het EOS R-systeem zet de nieuwe standaard in wat er mogelijk is met autofocus. Canon's technologie voor het volgen van onderwerpen stelt de norm voor continue AF, met een ongelooflijke scherpstelnauwkeurigheid.

Vladimir Rys

"Richt de lens in de juiste richting en de rest wordt voor je gedaan."

Vladimir Rys, Canon Ambassador

Krachtige optische beeldstabilisatie en In-Body Image Stabilizer

Maak vol vertrouwen opnamen, zelfs als de omstandigheden tegenzitten, dankzij Canon's optische en in-body beeldstabilisatietechnologieën.

Powerful Optical and In-body image stabliser
Sure and stable video

Stabiele resultaten onderweg

Lange sluitertijden bij opnamen uit de hand hoeven nooit een probleem te zijn. Dankzij camera's met Canon's In-Body Image Stabilizer-technologie (IBIS) werken ze samen met compatibele RF-lenzen voor een stabilisatie van maximaal 8 stops*.

Rock Steady results on the move

Betrouwbare en stabiele video

Film vol vertrouwen, zelfs als de omstandigheden tegenzitten, met Movie Digital IS. In combinatie met Canon's technologieën voor optische en in-body beeldstabilisatie voegt deze extra functie een aanvullende laag vloeiendheid aan je films toe.

Intuïtief, ergonomisch ontwerp

Het proces van het vastleggen van een beeld moet intuïtief zijn. Het ontwerp van de camera's uit de EOS R-serie van Canon is speciaal afgestemd op jouw lichaam. Canon's ergonomie is wereldberoemd en brengt camera en lichaam samen op baanbrekende nieuwe manieren.

Intuitive, ergonomic design

Camera's die comfortabel in je handen passen - Canon-technici streven ernaar camera's van Canon zoveel mogelijk een verlengstuk van het lichaam te maken. Dit begint allemaal met een ontwerp dat is ontwikkeld op basis van een groot aantal verschillende prototypen en heeft geleid tot een grip heeft die prachtig in je handen past.

Intuïtieve bediening die nooit afleidt - De bediening is zo moeiteloos dat je nauwelijks merkt dat je het doet. Dankzij het slimme ontwerp van Canon-camera's is je aandacht altijd gericht op het onderwerp, zelfs wanneer je aanpassingen maakt.

Lens Control Ring voor aanpassingen onderweg - Dankzij het ontwerp van de RF-lenzen en de mogelijkheid om sneller en dynamischer te communiceren met de camera, biedt een instelbare Control Ring op de lens extra opties voor nauwkeurige aanpassing van de camera-instellingen bij het maken van opnamen.

Duidelijke menu's voor een duidelijk beeld - Navigeer makkelijk door het EOS-menusysteem, dat zorgvuldig is verfijnd om de vertrouwde instellingengroepen en aanpassingsopties te behouden.

Pas de camera aan en maak hem helemaal van jou - Stem je opnamestijl af op je camera en kies precies de instellingen die je nodig hebt om sneller - en beter - te doen wat je wilt doen.

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte Canon-camera

Onze camerazoeker neemt je mee door ons hele assortiment camera’s en helpt je met het vinden van de perfecte match.

Als je gaat voor groot. Full-frame EOS R-camera's

Het Canon-assortiment full-frame EOS R-systeemcamera's is ontworpen voor creators die nooit stilzitten en biedt een verbluffende beeldkwaliteit in combinatie met de allerbeste technologie voor de allerbeste resultaten. Omdat je van Canon het beste verwacht.

 • Systeemcamera's

  EOS R1

  Blijf altijd een stap voor met Canon's toonaangevende EOS - volledig opnieuw ontwikkeld voor snelheid
 • Systeemcamera's

  EOS R5 Mark II

  Beheers het moment met een camera die geweldige snelheid combineert met een ongelooflijke resolutie en superieure 8K-video.
 • Systeemcamera's

  EOS R8

  Stap over op full-frame fotografie en video en realiseer je creatieve ambities.
 • Systeemcamera's

  EOS R6 Mark II

  Foto's of video's, actie of portret - de combinatie van prestaties en beeldkwaliteit van de EOS R6 Mark II geeft je creativiteit alle vrijheid
 • Systeemcamera's

  EOS R3

  Dankzij zijn snelheid is dit de systeemcamera waar professionele sport-, nieuws- en wildlifefotografen op hebben gewacht.
 • Systeemcamera's

  EOS R5

  Een nieuwe benadering van systeemcamera's. De ongeëvenaarde prestaties van de EOS R5 zullen je fotografie en filmproductie radicaal veranderen.
 • Cinema EOS System

  EOS R5 C

  Maak adembenemende 8K-video en 45 Megapixel foto’s met Canon's meest compacte Cinema EOS-camera die overal op voorbereid is.
 • Systeemcamera's

  EOS R6

  Wat je ook vastlegt, hoe je het ook vastlegt, met de EOS R6 kun je creatief zijn op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.
 • Systeemcamera's

  EOS R

  Full-frame systeemcamera die nieuwe creatieve mogelijkheden biedt voor fotografen en filmmakers.
 • Systeemcamera's

  EOS RP

  Een compacte, lichtgewicht en intuïtieve full-frame systeemcamera ontworpen voor reizen en dagelijkse fotografie.
 • Reis verder. Het voordeel van APS-C

  Het APS-C-formaat heeft vele voordelen, waaronder met name het compacte formaat, waardoor EOS R-technologie bereikbaar is voor iedereen die zijn creatieve kant wil ontdekken.

  RF-lenzen

  RF-lenzen bieden optische superioriteit en dynamische prestaties onder alle omstandigheden, terwijl met EF-naar-EOS R-adapters EF-S- en EF-lenzen kunnen worden gebruikt op EOS R-camera's

  In de handen van professionals

  Ontdek waar de EOS R System toe in staat is in de handen van deskundige fotografen en filmmakers

 • FILMMAKING

  De Canon-apparatuur voor de FX-serie Pistol

  Ontdek de Canon-camera's en -objectieven die Pistol-DoP Anthony Dod Mantle gebruikte om de punksubcultuur op het scherm te brengen.

 • ARTIKEL

  Off-road met de Canon EOS R3

  Motorsportfotograaf Vladimir Rys test de baanbrekende AF-functie voor raceauto's van de Canon EOS R3 tijdens zijn eerste elektrische rallyshoot.

 • ARTIKEL

  Eerste opnamen met de Canon EOS R5: de natuur tot in de kleinste details vastleggen

  Ulla Lohmann en Robert Marc Lehmann vertellen hoe ze dankzij de 45MP-sensor en Eye-tracking AF van de Canon EOS R5 spectaculaire buitenopnamen hebben kunnen maken.

 • ARTIKEL

  Een cinematografische reisfilm maken met de EOS R5 C

  Hoe filmmaker Kevin Clerc vanuit een uniek perspectief Madeira in beeld bracht met Canon's volledig uitgeruste hybride camera.

 • ARTIKEL

  Dansen in het licht: fotograferen met de Canon EOS R6

  Canon Ambassador Wanda Martin over haar op kunst geïnspireerde fashionshoot, de eerste foto's met de Canon EOS R6.

 • ARTIKEL

  De Canon EOS R tot zijn donkerste limiet testen

  Fotojournalist Daniel Etter fotografeerde de donkere en archaïsche omstandigheden in Roemeense kolenmijnen met het full-frame Canon EOS R System.

 • ARTIKEL

  Avonturenfotografie met EOS RP

  Outdoor-, lifestyle- en actiefotograaf Jake Baggaley legt uit hoe de lichte Canon EOS RP hem extra creatieve vrijheid geeft.

 • Gerelateerde producten

  Ontdek de andere camera's uit het Canon-assortiment

  • Systeemcamera's

   Groots in kwaliteit, klein van formaat. Full frame EOS M- en EOS R-systeemcamera's leveren de kracht van DSLR in de body van een compactecamera.

  • Spiegelreflexcamera''s

   De Canon EOS-serie spiegelreflexcamera’s biedt superieure beeldkwaliteit, ongeacht je ervaring

  • Digitale compactcamera's

   Draagbare, all-in-one PowerShot- en IXUS-camera's, variërend van professionele creatieve compactcamera's tot superzoom en eenvoudige opties voor mikken en klikken.

  • EOS VR System

   Maak meeslepende driedimensionale content met een compatibele full-frame EOS-camera en de RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE-lens, met bovendien een efficiëntere en eenvoudigere workflow dankzij het EOS VR SYSTEM.

  • Cinema EOS System

   Uitzonderlijke beeldkwaliteit, onbeperkte creatieve mogelijkheden. Of je nu indrukwekkende indiedocumentaires, verslavende boxsetseries of bekroonde speelfilms maakt, er is een Canon Pro-videoproduct dat je creativiteit naar een hoger niveau kan tillen.

  1. * 8 stops op basis van de CIPA-standaard, afhankelijk van de gebruikte lens.