EOS R7

Systeemcamera's

Canon EOS R7

EOS R-technologie met een APS-C-ontwerp, met als resultaat een hybride systeemcamera die klein, snel en krachtig is.

Explore the wild

 • Wat wordt de volgende stap?

  De EOS R7 zet de nalatenschap van Canon's formidabele camera's uit de EOS 7D-serie voort en biedt geavanceerde prestaties en ongelofelijk snelheid in de body van de nieuwste generatie systeemcamera in de EOS R-serie.

 • EOS R-innovatie ontmoet APS-C-ontwerp

  De EOS R7 is gebouwd rondom een APS-C-sensor, waardoor lenzen een 1,6x groter telefotobereik hebben dan lenzen met dezelfde brandpuntsafstand op een full-frame camera. Het voelt alsof je direct naast je onderwerp staat. Je kunt beeldvullende dierenportretten en krachtige actiefoto's maken die veel indruk maken.

 • Specificaties

  • Dual Pixel CMOS AF II

   AF die mensen, dieren en voertuigen herkent en volgt

  • Continue opname tot 15 fps

   Plus 30 fps bursts met de elektronische sluiter van de camera4

  • 32,5 Megapixel APS-C-sensor

   De ideale balans tussen resolutie, snelheid en prestaties bij weinig licht

  • Scherpstelling bij weinig licht tot -5 EV2

   Nauwkeurig scherpstellen bij weinig licht

  • ISO 32000

   Standaard maximale gevoeligheid

  • Full HD tot 120 fps

   Voor supervloeiende bewegingen9

  • Samenwerkende IS

   De body- en lensstabilisatie werken samen en bieden tot wel 7 stops3 bescherming tegen cameratrilling

  • 4K/60p

   Video vastleggen

  • 2,36 miljoen dots EVF

   Met vernieuwingsfrequentie tot 120 fps10

  • Variangle touchscreen van 7,5 cm met 1,62 miljoen dots

   Bekijk je onderwerp met een andere blik

  • DIGIC X-processor

   Snel reagerende bediening en minimale EVF-vertraging

  MAAK KENNIS MET DE EOS R7

  Het nieuwste ontwerp van de APS-C-camera

  Kijk hoe wildlifefotograaf en contentcreator Dani Connor de EOS R7 gebruikt om haar zoektocht naar de Iberische lynx vast te leggen.

  EOS R7 in één oogopslag

 • Geavanceerde autofocus

  Met Deep Learning AI en onderwerpherkenning

 • Hoogwaardige beeldstabilisatie

  Voor 7 stops3 bescherming tegen cameratrilling met de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM tot 8 stops13 met andere RF-lenzen

 • Snelheid en prestaties die je versteld doen staan

  Het perfecte fotomoment duurt soms maar een fractie van een seconde. Daarom heeft Canon de EOS R7 ontworpen om uitzonderlijk snel te zijn

 • Het nieuwe hoofdstuk in beeldkwaliteit

  Foto's en video's die de verwachtingen overtreffen

 • Het nieuwste op communicatiegebied

  Delen, verzenden, streamen en verwerken

 • Geavanceerde autofocus
  Met Deep Learning AI en onderwerpherkenning

  De EOS R7 heeft Deep Learning AI- en iTR AF-technologie gekregen die je ook kent van de EOS R3-, EOS R5- en EOS R6-camera's. Dit betekent dat de camera mensen, dieren en voertuigen herkent en hierop blijft scherpstellen, waar ze zich ook in het frame bevinden.

  Autofocus die de verwachtingen overtreft

  Wildlifefotografen zullen het geweldig vinden hoe de camera vogels in vlucht herkent en op ze blijft scherpstellen terwijl ze door het landschap vliegen. Sportfotografen zullen kunnen waarderen dat de camera mensen kan volgen, hoe snel en onvoorspelbaar hun bewegingen ook zijn. Ook als ze een helm dragen, in een andere richting kijken of ondersteboven draaien.

  Het Dual Pixel CMOS AF II-scherpstelsysteem van de EOS R7 dekt en volgt onderwerpen in bijna 100 procent van het frame 1 en zorgt voor snelle, nauwkeurige AF, zelfs wanneer het lichtniveau afneemt tot -5EV 2 of met een maximaal diafragma van slechts f/22.

  Autofocus die de verwachtingen overtreft

  Hoogwaardige beeldstabilisatie
  Voor 7 stops bescherming tegen cameratrilling3

  Stel je eens voor dat je foto's met een lange sluitertijd vanuit de hand zou kunnen maken, waarbij bewegende onderwerpen opzettelijk onscherp gemaakt zouden worden, zonder dat je een statief nodig hebt. Of dat je supervloeiende video's zou kunnen maken terwijl je rondloopt met de camera. Met de In-Body Image Stabilizer (IBIS) in de EOS R7 kun je op allerlei nieuwe manieren creatief zijn en ga je je camerasysteem misschien wel op een heel andere manier gebruiken.

  7 stops bescherming tegen cameratrilling
  Houd het stabiel, zelfs als jij dat niet bent

  Houd het stabiel, zelfs als jij dat niet bent

  De IBIS (In-Body Image Stabilizer) van de camera werkt samen met de optische IS die in veel van de RF-lenzen van Canon is ingebouwd. Dankzij de razendsnelle communicatiesnelheid en grote fysieke breedte van de RF-vatting zijn tot 7 stops3 mogelijk met de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM en tot 8 stops13 met andere RF-lenzen met 5-assige stabilisatie, waardoor stabiele opnamen met lange belichtingstijden zonder cameratrilling mogelijk zijn.

  En als je opnamen maakt met lenzen zonder IS (zoals snelle primes), zorgt de brede lensvatting van het EOS R System ervoor dat de IBIS van de EOS R7 nog steeds zeer effectief cameratrilling stabiliseert.

  EOS R7-panorama

  Het systeem helpt ook een scheve horizon weer recht te maken en onderwerpen scherp te houden tijdens het pannen of het maken van panorama's.

  Rotsvaste video's

  Bij het maken van video-opnamen worden de IBIS- en optische IS-systemen gecombineerd met een derde stukje technologie: Movie Digital IS. Samen strijken deze systemen camerabewegingen zo vloeiend glad dat je zou denken dat de beelden met een gimbal zijn gemaakt.

  In een fractie van een seconde...
  Snelheid en prestaties die je versteld doen staan

  Het perfecte fotomoment duurt soms maar een fractie van een seconde. Daarom heeft Canon de EOS R7 ontworpen om uitzonderlijk snel te zijn. Leg RAW-, JPEG- en HEIF-bestanden vast met maar liefst 15 fps6 – of tot 30 fps4 bij gebruik van de stille elektronische sluiter7 van de camera – met continue AF en AE die constant reageren tijdens het maken van opnamen. Een maximale elektronische sluitertijd van 1/16.000 sec onthult details die met het blote oog vaak worden gemist.

  DIGIC X-processor

  Gemaakt om snel te reageren

  De DIGIC X-processor van de camera zorgt voor een snelle, levendige bediening en elimineert zoekervertraging bijna volledig voor een echt responsieve opname-ervaring. Er kunnen maximaal 42 RAW-bestanden en 126 JPEG's worden vastgelegd in één burst van 30 fps.8

  Vloeiende bewegingen, perfect vastgelegd op video

  Bij video-opnamen zijn framesnelheden tot 60p beschikbaar in 4K en tot 120p bij het maken van Full HD-opnamen9. Leg bewegende objecten met ongelooflijke precisie vast en creëer supervloeiende slowmotioneffecten in de nabewerking.

  Vloeiende bewegingen, perfect vastgelegd op video

  Het nieuwe hoofdstuk in beeldkwaliteit.
  Foto's en video's die de verwachtingen overtreffen

  Of je nu foto's of video's maakt, de CMOS-sensor met 32,5 Megapixel en de DIGIC X-beeldprocessor van de EOS R7 zorgen voor verbluffende resultaten. De technische voordelen van het EOS R System worden gecombineerd met Canon's expertise op het gebied van optica en sensorontwerp, waardoor je een betere beeldkwaliteit krijgt dan ooit tevoren.

  De meest bedreigde kat ter wereld fotograferen

  Ongekende beeldkwaliteit

  Foto's zitten boordevol details, kleuren en dynamisch bereik, zelfs bij weinig licht dankzij een maximale gevoeligheid van ISO 32000. 4K-videobeelden van zeer hoge kwaliteit kunnen worden gemaakt door oversampling van 7K-sensoroutput, terwijl Canon Log 3 zorgt voor een groot dynamisch bereik en bewerkingsopties na de opname.

  Ongekende beeldkwaliteit

  Gemaakt met EOS R7

  • f/11
  • 1/80
  • 32000

  De volgende stap in EOS-ontwerp
  Nieuwe functies, natuurlijk gevoel

  Zet je volgende creatieve stappen met een camera die nieuwe technologie binnen handbereik brengt, maar net zo vertrouwd en instinctief aanvoelt als je spiegelreflexcamera. Nieuwe ontwerpeigenschappen, zoals de gecombineerde AF-puntselectie en het bedieningswiel aan de achterzijde, worden gecombineerd met de klassieke EOS-bediening en direct herkenbare menupagina's, zodat de camera meteen vertrouwd voelt.

 • Elektronische zoeker

  Zelfs de verbluffende elektronische zoeker met 120 fps10 en 2,36 miljoen dots heeft een OVF Assist-modus, zodat de overstap van een spiegelreflexcamera makkelijker is.

 • Variangle LCD-scherm

  Met een variangle scherm kun je gemakkelijk vanuit lastige hoeken fotograferen. Verticale video-opnamen worden ook ondersteund, waardoor het eenvoudig is om verhalen vast te leggen voor sociale media.

 • Gecombineerde AF-puntselectie

  Tot de nieuwe ontwerpeigenschappen behoren de gecombineerde AF-puntselectie en het bedieningswiel aan de achterkant.

 • Het voordeel van APS-C

  Het voordeel van APS-C

  De EOS R7 is gebouwd rondom een APS-C-sensor, waardoor lenzen meer telefoto-'bereik' hebben dan lenzen met dezelfde brandpuntsafstand op een full-frame camera. Dankzij het kleinere sensorformaat is de EOS R7 ook nog eens beter draagbaar. Ideaal voor wildlifereizen, het fotograferen van luchtshows of het vastleggen van actiebeelden.

  Integreren en uitbreiden

  En wat betreft lenzen: je kunt al je huidige EF- en EF-S-lenzen op de EOS R7 gebruiken dankzij de verschillende Canon-vattingadapters. Hun prestaties blijven gelijk of worden zelfs beter dankzij de grotere functionaliteit van het EOS R System.

  Je kunt de EOS R7 aanpassen zodat deze precies werkt zoals jij dat wilt. Aanpasbare keuzewielen en knoppen vormen een aanvulling op de aangepaste opnamemodi en het programmeerbare My Menu-scherm.

  Integreren en uitbreiden

  "DAT ER EEN CAMERA BESTAAT MET DE SNELHEID EN HET BEREIK VAN HET R SYSTEM IN COMBINATIE MET EEN APS-C-SENSOR IS ONGELOOFLIJK."

  Het nieuwste op communicatiegebied
  Delen, verzenden, streamen en verwerken

  De EOS R7 is een connected camera die via de Canon Camera Connect-app samenwerkt met je smartphone, tablet of computer. Een Bluetooth Low Energy-koppeling zorgt voor een continue verbinding met je smartphone of tablet, zodat je foto's en video's van volledige of verkleinde grootte kunt bekijken, downloaden en delen via Wi-Fi, waar je ook opnamen maakt. De EOS R7 is ook geschikt voor iPhone11, dus je kunt verbinding maken met een snelle USB-C-kabel.

  Houd je volgers op sociale media op de hoogte van spannende gebeurtenissen zodra ze plaatsvinden, of stuur foto's rechtstreeks naar een klant als je professioneel werkt. Met de EOS R7 kun je zelfs video's livestreamen naar YouTube5.

  Connectiviteitsschema

  Begin je bewerkingsworkflow vroeg

  Dankzij de ingebouwde Wi-Fi kun je eenvoudig onafhankelijk verbinding maken met Canon's online gateway, image.canon, voor het naadloos direct overzetten12 van je foto's en videoclips naar cloudopslag voor latere beoordeling. Zet alle foto's over, zodat ze voor je klaarstaan wanneer je weer thuiskomt, of beoordeel, selecteer en verzend alleen de foto's die je wilt.

  Begin je bewerkingsworkflow vroeg

  Canon streeft ernaar om voor 2050 de CO2-uitstoot van haar bedrijfsactiviteiten tot nul terug te brengen

  Canon wil dit bereiken door een gemiddelde jaarlijkse vermindering van 3% te verwezenlijken in de CO2-uitstootverbeteringsindex per levenscyclus per product. Wat, indien waargemaakt, een vermindering van 50% betekent in 2030 ten opzichte van de uitstoot in 2008. Canon acht dit in overeenstemming met de vermindering waarom wordt gevraagd in het akkoord van Parijs.

  Canon zal haar effect blijven evalueren vanuit een langetermijnperspectief om haar bijdrage aan de realisatie van een koolstofarme samenleving te toetsen.

  Photographer looking down view finder
  Aankoopmogelijkheden Canon EOS-apparatuur

  AANKOOPMOGELIJKHEDEN

  Het juiste pakket voor jou

  Een verscheidenheid aan Canon-apparatuur om jou het gewenste pakket te bieden.

  EOS R7 - Inhoud van de doos

  Inhoud van de doos

  Alles wat je nodig hebt om de volgende stappen in fotografie en video te zetten.

  • EOS R7-camerabody

  • Camera Cover R-F-5

  • Camerariem ER-R7

  • Shoe Cover ER-SC2

  • Battery Charger LC-E6E

  • Battery Pack LP-E6NH

  • Accubeschermkap

  • AC-kabel

  • Gebruikershandleiding

  Accessoires / lenzen / consumables

  Gerelateerde artikelen

  Gerelateerde producten

  Canon EOS R7
  Beoordelingen en recensies

  1. Van toepassing wanneer het onderwerpframe wordt weergegeven tijdens het volgen en er een compatibele lens op de camera is bevestigd terwijl de AF met volledig bereik actief is of het onderwerp wordt gedetecteerd in een andere gebiedsmodus. Raadpleeg de [aanvullende informatie] over de EOS R7 op cam.start.canon voor meer informatie over ondersteunde lenzen.
  2. Tijdens fotosessie, met een f/1.2-lens, middelste AF-punt, 1-beeld AF, bij 23°C/73°F, ISO100 Met uitzondering van RF-lenzen met Defocus Smoothing-coating
  3. 7 stops gebaseerd op de CIPA-norm met RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM bij een brandpuntsafstand van 150 mm
  4. De continue opnamesnelheid kan langzamer zijn afhankelijk van het onderwerp, de opnameomstandigheden, de camera-instellingen of de gebruikte lens, enz. Raadpleeg de uitgebreide gebruikershandleiding voor meer informatie. Raadpleeg de aanvullende informatie over de EOS R7 op de website 'cam.start.canon' voor informatie over de lenzen die de maximale snelheid tijdens continue opname ondersteunen. Afhankelijk van de aard van het onderwerp of de opnameomstandigheden, kan er rolling shutter-vervorming optreden.
  5. De livestreamservice van de camera ondersteunt alleen livestreaming via YouTube. Je moet je registreren op image.canon voordat je deze service kunt gebruiken. Raadpleeg YouTube voor de nieuwste vereisten. Het livestreamen op YouTube kan zonder kennisgeving worden gewijzigd, gestopt of beëindigd. Canon aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor services die worden geleverd door derden, inclusief live-distributie op YouTube.
  6. De continue opnamesnelheid kan variëren, afhankelijk van de omstandigheden. Zie de specificaties voor meer informatie.
  7. Er kunnen andere geluiden dan van de sluiter worden gegenereerd (diafragma, geluid van de focuslensaandrijving, elektronisch geluid enz.).
  8. Op basis van testnormen van Canon met 32 GB UHS-II-kaart (met 1-beeld AF, ISO 100, standaard Picture Style) Het aantal afbeeldingen is afhankelijk van verschillende instellingen en de gebruikte lens. Raadpleeg cam.start.canon voor meer informatie over ondersteunde lenzen
  9. In de modus Video met hoge framerate wordt er geen geluid opgenomen
  10. De maximale framesnelheid tijdens AF, half indrukken van de ontspanknop of continue opname is 59,94 fps. Houd er rekening mee dat de framerate van het scherm lager kan zijn, afhankelijk van de lens die je gebruikt en de opnameomstandigheden.
  11. Apple, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPad Air, iPad Pro, iPhone en Lightning zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS. en andere landen. tvOS is een handelsmerk van Apple Inc.
  12. Automatische beeldoverdracht bij het opstarten van de camera wordt ondersteund wanneer automatisch verzenden is ingeschakeld. Automatisch uploaden vindt niet plaats na elke afzonderlijke afbeelding, maar wanneer de camera wordt uitgeschakeld en weer ingeschakeld.
  13. Yaw-/pitch-richtingen, gebaseerd op de CIPA-norm, 8,0-stops met RF 24-105mm F4 L IS USM op een brandpuntsafstand van 105 mm. Afhankelijk van het moment van aankoop, dient de firmware van de lens te worden bijgewerkt. Raadpleeg de aanvullende informatie over de EOS R7 op de website 'cam.start.canon' voor informatie over ondersteunde lenzen