Beeldstabilisatie

Houd het stabiel, zelfs als jij dat niet bent

De In-Body Image Stabilizer (IBIS) in de EOS R7 biedt een zeer effectieve beeldstabilisatie, ongeacht de lens die je gebruikt. Maar het systeem komt echt tot zijn recht wanneer je een RF-lens met optische IS toevoegt.
Canon EOS R7 - Voordeel - Geavanceerde beeldstabilisatie

De mechanische Image Stabilizers op basis van de body en de optische lens werken samen via de snelle RF-vatting van de camera en leveren tot 7 stops aan bescherming tegen cameratrilling, met de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM1. Ze bieden daarnaast het hoogste niveau2 aan beeldstabilisatie ter wereld, met 8,0 stops3

En wanneer je opnamen maakt met lenzen zonder IS (zoals snelle primes) biedt de IBIS van de EOS R7 door de brede lensvatting van het EOS-R-systeem nog steeds uiterst effectieve bescherming tegen cameratrilling.
Correctie-as
Lens Pitch/Yaw X/Y Roll

EF

Zonder IS IS in body IS in body IS in body
Optical Image Stabilizer Optical Image Stabilizer IS in body IS in body
Hybrid IS Optical Image Stabilizer Foto: optische IS
Film: IS in body
IS in body
RF Zonder IS IS in body IS in body IS in body
Optical Image Stabilizer Gecoördineerde controle4:
Optische IS + IS in body
IS in body IS in body
Hybrid IS Gecoördineerde controle:
Optische IS + IS in body
Foto: optische IS
Film: IS in body
IS in bodyDeze samenwerkingsmethode voor beeldstabilisatie maakt een heel scala aan nieuwe creatieve mogelijkheden mogelijk. Maak opnamen vanuit de hand met sluitertijden van enkele seconden om bewegende onderwerpen te vervagen terwijl alle andere onderdelen haarscherp blijven, een methode waarvoor je anders een onhandig statief zou moeten gebruiken.

Wildlife-en sportfotografen die met telelenzen met vaste brandpuntsafstand werken, profiteren van de vrijheid om vanuit de hand te fotograferen, zelfs bij weinig licht, en kunnen erop vertrouwen dat ze dankzij de collaboratieve beeldstabilisatie van de EOS R7 de scherpst mogelijke resultaten krijgen.

Canon EOS R7 - IS-vergelijking

De camera recht houden

Met de kanteling van het IBIS-systeem van de camera kun je afbeeldingen ook naar een hoger niveau tillen, waarbij een schuine horizon in landschapsfoto's tot het verleden behoort.

Canon EOS R7 - Vergelijking waterpas

Ook is de nieuwe Panorama-modus voor composities beschikbaar; hierbij wordt de IS in de body gebruikt om de draaibeweging te compenseren die tijdens het pannen met de camera naar links, rechts, omhoog of omlaag ontstaat. Het resultaat: panorama's van een hogere kwaliteit met minder verkeerde uitlijningen die het gevolg zijn beweging.

Canon EOS R7 - Panoramisch

Wat pannen betreft (opnamen maken met een lange sluitertijd bij het volgen van een bewegend onderwerp om de achtergrond te vervagen): dat is met de EOS R7 heel eenvoudig. Selecteer de modus voor composities 'Pannen' en de AF van de camera detecteert en volgt het voertuig; de Image Stabilizer corrigeert verticale cameratrilling die tijdens het pannen ontstaat. De camera gebruikt zelfs onderwerpherkenning om te compenseren voor 'onderwerptrilling’, waardoor de kans veel groter is dat je een goede foto maakt.

Canon EOS R7 - Panningmodus

Ultravloeiende gestabiliseerde video

Met de toonaangevende samenwerkende IS-technologie van de EOS R7 wordt video gestabiliseerd, voor ultravloeiend beeldmateriaal dat eruitziet alsof het met behulp van een dolly of gimbal is gemaakt. Een derde type IS kan ook worden toegevoegd: Movie Digital IS. Dit systeem werkt samen met de IBIS en OIS van de EOS R7, voor een nog vloeiender resultaat.

 1. 7 stops gebaseerd op de CIPA-norm met de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM bij een brandpuntsafstand van 150 mm.
 2. Van alle digitale camera's met verwisselbare lens. Vanaf 23 mei 2022 (onderzocht door Canon). De IS-prestaties zijn gelijk aan die van de EOS R3, EOS R5 en EOS R6.
 3. Yaw-/pitch-richtingen, gebaseerd op de CIPA-norm, 8,0 stops met RF 24-105mm F4 L IS USM op een brandpuntsafstand van 105 mm. Afhankelijk van het moment van aankoop, dient de firmware van de lens te worden bijgewerkt.
 4. Met ingang van mei 2022. Behalve RF 600mm F11 IS STM en RF 800mm F11 IS STM

Gerelateerde artikelen

 • Next Generation Autofocus

  BENEFIT

  Autofocus van de volgende generatie

  Canon heeft aan de EOS R7 de Deep Learning AI- en iTR AF-technologie toegevoegd die je al kent van de EOS R3-, EOS R5- en EOS R6-camera's.

 • Speed & Performance

  BENEFIT

  Snelheid en prestaties

  Het perfecte fotomoment kan slechts een fractie van een seconde duren. Daarom heeft Canon de EOS R7 ontworpen om uitzonderlijk snel te zijn.

 • Image Quality

  BENEFIT

  Beeldkwaliteit

  Of je nu foto's of video's maakt: de EOS R7 32,5 Megapixel CMOS-sensor en de DIGIC X-beeldprocessor zorgen voor verbluffende resultaten.

 • Move to Mirrorless

  BENEFIT

  Je overstap naar systeemcamera's

  Overweeg je je Canon spiegelreflexcamera te upgraden? De spiegelreflexcamera-vriendelijke EOS R7 zit boordevol nieuwe technologieën en biedt intuïtieve bediening waar je al bekend mee bent.

 • Connect with audience

  BENEFIT

  Maak verbinding met je publiek

  De EOS R7 is een connected camera die via de Canon Camera Connect-app nauw samenwerkt met je smartphone, tablet of computer.

 • NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren, meld je nu aan

  Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen.