RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE

VIRTUAL REALITY

Een nieuwe manier van kijken. Dit is het EOS VR SYSTEM van Canon

Ontdek hoe je meeslepende driedimensionale content kunt maken met een compatibele full-frame EOS-camera en de RF 5,2mm F2.8L DUAL FISHEYE-lens, met bovendien een efficiëntere en eenvoudigere workflow dankzij het EOS VR SYSTEM.

Wil je dat een Canon-medewerker contact met je opneemt?

Vul het korte formulier in om te vragen of een productspecialist van Canon contact met je opneemt.

Leg stereoscopische 180° VR vast met EOS

Canon's innovatieve oplossing voor 180° VR-opnamen vereenvoudigt en stroomlijnt dit hele proces. Door de voordelen van het RF-vattingsysteem te benutten, kan een compacte dubbele fisheye-lens worden ontworpen die stereoscopische beelden voor het linker- en rechteroog projecteert op één full-frame sensor. Dit innovatieve ontwerp elimineert problemen met de uitlijning van de lens en de beeldsynchronisatie, waardoor een dubbel fisheye-beeld rechtstreeks in één bestand wordt vastgelegd. Daarmee is het proces van converteren en exporteren naar een definitief, gelijkrechthoekig VR-beeld eenvoudiger en robuuster gemaakt.
RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Fotografeer

Met compatibele full-frame camera's met RF-vatting, zoals de EOS R5 / R5 C en zijn verbluffende sensor met hoge resolutie, kun je veel eenvoudiger instellen en in stereoscopische 180° VR opnemen. Bevestig de RF 5,2mm F2.8L DUAL FISHEYE-lens op een ondersteunde camera met de juiste firmware, kies de gewenste camera-instellingen en ga helemaal op in een nieuwe wereld van virtuele content.

Opnamen op afstand

Gebruik de nieuwste versies van Canon's EOS Utility (voor een bekabelde verbinding) of Camera Connect (voor een draadloze mobiele verbinding) om de camera op afstand in te stellen en te bedienen, en tegelijkertijd een dubbele fisheye-preview of gelijkrechthoekige live preview te bekijken.

Camera Connect
EOS VR Utility

Converteren

Wat ooit een complex proces was van uitlijning, synchronisatie en stitching met meerdere camera-/bestandssystemen, is nu oneindig veel eenvoudiger dankzij Canon's EOS VR Utility1, (ondersteuning van Canon RAW op ondersteunde camera's, waaronder 8K RAW LT / 60P van de EOS R5 C), waarmee de conversie van stereoscopisch beeldmateriaal en foto's voor bewerken en afspelen een veel efficiënter proces wordt. Je kunt zelfs Canon's VR-beelden (MP4) direct importeren en automatisch converteren in Adobe Premiere Pro1 met behulp van de EOS VR-plug-in van Canon.

Bewerken

Met Canon's EOS VR Utility kun je Canon VR-videobestanden op basisniveau bijsnijden voordat je ze converteert. Werk je aan professionelere producties en wil je meer controle over het corrigeren en bewerken, gebruik dan Adobe Premier Pro door de geconverteerde bestanden te importeren vanuit EOS VR Utility. Met de EOS VR plug-in voor Adobe Premier Pro kun je zelfs nog sneller werken door je EOS VR-bestanden in één proces te importeren en te converteren.

Plug-in voor adobe premiere pro vr

De voordelen van het Canon EOS VR SYSTEM

Canon's EOS VR SYSTEM biedt een sneller en efficiënter proces van invoer tot uitvoer om verbluffende, professionele stereoscopische 180° VR-content te maken.

 • TECHNOLOGIE

  Twee lenzen, één sensor

  Hiermee kunnen compatibele camera's met hoge resolutie en RF-vatting, zoals de EOS R5 / R5 C2, twee beelden opnemen op één full-frame sensor, voor een snellere, eenvoudigere en robuustere camera-instelling zonder uitlijning en synchronisatie van de camera of lens. Bovendien betekent het gebruik van één sensorsysteem op één camera dat beide beelden dezelfde kleurrespons en belichtingskenmerken hebben, en dat standaard alle camera-instellingen precies hetzelfde zijn, wat betekent dat er minder tijd nodig is tijdens de nabewerking om de linker- en rechterbeelden overeen te laten komen.

 • TECHNOLOGIE

  Efficiënt beheer en efficiënte conversie van één bestand

  Door beelden voor zowel het linker- als het rechteroog op één sensor vast te leggen, kunnen de reeds uitgelijnde en gesynchroniseerde beelden in één bestand worden opgenomen. Dit vereenvoudigt bestandsbeheer voor gelijkrechthoekige conversie (zonder extra processen voor het samenvoegen van meerdere beelden/bestanden) en het exporteren naar verschillende professionele codecs, klaar voor afspelen of verdere bewerking in een NLE-tijdlijn.

 • TECHNOLOGIE

  EOS-camerasysteem

  Een EOS-camera, zoals de EOS R5 / R5 C met een 8K-sensor, biedt gebruikers een vertrouwd en flexibel camerasysteem en daarnaast de mogelijkheid om opnamen te maken in Canon Log / Log3 voor beelden met zowel een hoge resolutie als een groot dynamisch bereik die meeslepender en realistischer zijn in de uiteindelijke uitvoer.

Verwante software

Gerelateerde producten

HEB JE HULP NODIG?

Wil je meer weten over Canon's EOS VR System?

 1. EOS VR Utility en de EOS VR-plug-in voor Adobe Premiere Pro zijn vereist voor de gelijkrechthoekige projectie van 180° VR-beelden die zijn opgenomen met een compatibele Canon-camera. Versie 1.2 of hoger van EOS VR Utility maakt de conversie mogelijk van ondersteunde Canon RAW-bestanden, waaronder 8K RAW LT / 60P van de EOS R5 C (compatibele RAW-indelingen kunnen per camera verschillen), plus ondersteuning voor Apple Silicon en GPU-versnelling. Mogelijk is een betaalde abonnementsservice vereist voor het converteren van video's langer dan 2 minuten, waarvoor een Canon-ID nodig is. De installatie van de specifieke 'HEVC Activator' voor de gebruikte camera is ook vereist.
 2. Mogelijk is de nieuwste firmware-update vereist voor VR-compatibiliteit.

  LET OP: DEZE VR SYSTEM-SOFTWARE KAN AFWIJKEN VAN HET COMMERCIËLE PRODUCT.