RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

RF VR-lens

Canon RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE

Leg de wereld vast in verbluffende virtual reality met deze baanbrekende lens uit de L-serie, ontworpen om je VR-reis zo eenvoudig en naadloos mogelijk te maken.

Discover

Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE-lens

Een virtual-realitylens die het vastleggen en nabewerken van professionele 180° VR-content vereenvoudigt. Bekijk de onderstaande video met een VR-headset (voor een volledig meeslepende en stereoscopische ervaring), een mobiel apparaat of een computer. Een inspirerend verhaal vastgelegd door VR Director, Mary Matheson en Director of Photography, Richard Stetmann.

ONTDEK

Achter de schermen met de Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE-lens

Neem een kijkje achter de schermen van dit inspirerende verhaal vastgelegd door VR Director, Mary Matheson en Director of Photography, Richard Stegmann.
Canon_RF_Dual_Fisheye_Lens_BTS_MaryMatheson_H264_Final_MP4_6mins_EM.mp4

EEN ANDER PERSPECTIEF

Ontdek de voordelen van de dual fisheye-lens

VR LENS

Verbazingwekkend praktische (3D) 180° VR-opnamen

Het compacte ontwerp met enkele vatting vereenvoudigt snelle camera-setup voor professionele stereoscopische 180° VR-opnamen bij gebruik van compatibele full-frame camera's met hoge resolutie en RF-vatting, zoals de EOS R51 en R5 C.

Efficiënte en vereenvoudigde workflow

Met een stereoscopisch zichtveld van 190° worden twee cirkelvormige fisheye-offsetbeelden perfect gesynchroniseerd en naast elkaar opgenomen op één full-frame sensor, klaar voor de krachtige Canon EOS VR Utility2/plug-in2 om naadloos te worden verwerkt voor de uiteindelijke bewerking, zonder extra stitching.

EOS VR Utility
EOS VR Utility - RAW controls crop

Workflow voor RAW-video (8K / 60P)

Compatibele RAW-videobestanden die zijn gemaakt met ondersteunde camera's (waaronder 8K / 60P RAW LT-bestanden van de EOS R5 C) worden automatisch verwerkt in EOS VR Utility, waardoor een RAW-workflow met hogere framerates nog eenvoudiger wordt.

Kwalitatief hoogwaardige beelden vastleggen

De RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE is voorzien van perfect uitgelijnde fisheye-lenzen met twee UD-elementen per lens om aberraties te corrigeren, plus de speciale SWC-coatings van Canon om reflecties en overstraling te verminderen, zelfs bij tegenlicht.

recording in vr
RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE

Snel diafragma van f/2.8 voor opnamen bij weinig licht

De RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE presteert uitstekend bij weinig licht dankzij een snel diafragma van f/2.8 met nauwkeurig gesynchroniseerde belichting en exacte bediening via een dubbel EMD-ontwerp (Electro Magnetic Diaphragm).

L-serie: constructie en weerbestendigheid

Omdat het een lens uit de L-serie is, is de RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE ontworpen voor professioneel gebruik. De lens is stof- en spatwaterbestendig en heeft fluor-coatings om water en vuil op het lensoppervlak af te stoten.

EOS R5 and RF 5.2mm lens
EOS VR System

Gelfilterhouder voor nauwkeurige belichtingsregeling

De RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE heeft een aan de achterzijde gemonteerde gelatinefilterhouder voor pre-cut ND-gels, die kan worden gebruikt om de lichtniveaus nauwkeurig te regelen bij gebruik bij 180° VR-videoproducties.

Specificaties

 • Dual fisheye-lens

  Leg een perfect uitgelijnd stereoscopisch beeld vast op één full-frame sensor

 • Zichthoek van 190°

  Leg een ultrawijde kijkhoek vast voor een intensere ervaring

 • Lengte basislijn: 60 mm

  Voor een natuurlijke stereoscopische kijkervaring

 • F2.8 diafragma

  Bijzonder goede prestaties bij weinig licht

 • UD-elementen en SWC-coatings

  Professionele beeldkwaliteit voor scherpe beelden met hoog contrast, met minder reflecties en overstraling

 • Dual EMD-units

  Nauwkeurige aansturing en synchronisatie van het diafragma zorgt voor een gelijkmatige belichting tussen de twee linker- en rechterbeelden

 • Kwaliteit uit de L-serie

  Ontworpen en gebouwd om te presteren onder veeleisende omstandigheden

 • Ingebouwde gelatinefilterhouder aan de achterzijde

  Voor meer flexibiliteit bij opnamen in heldere omstandigheden

Luister naar de podcast

Ontdek met onze professionele filmmakers hoe je VR in enorme details kunt verkennen en vastleggen

Galerij

Canon RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE
Beoordelingen en recensies

EOS VR Lens

Inhoud van de doos

De RF 5,2mm F2.8L DUAL FISHEYE wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om je compatibele camera in te stellen en te gebruiken.

 • RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE

 • Lensdop 5,2

 • Zachte lenstas LS1014

 • Inbussleutel/moersleutel

 • Lensstofdop RF

Gerelateerde software en apps

 • SOFTWARE

  EOS VR Utility

  Een krachtige en efficiënte, maar gebruiksvriendelijke toepassing die nodig is om Canon's cirkelvormige fisheye VR-beelden van compatibele camera's om te zetten in een standaard gelijkrechthoekig beeld voor VR-weergave en nabewerking.

 • SOFTWARE

  EOS VR-plug-in voor Adobe Premiere Pro

  Gebruik deze plug-in in plaats van EOS VR Utility om automatisch Canon's cirkelvormige fisheye VR-afbeeldingsbestanden te converteren en te importeren in de gerenommeerde toepassing van Adobe.

 • SOFTWARE

  EOS Utility

  Bedien je camera op afstand vanaf een computer via USB, met een live preview.

 • SOFTWARE

  Camera Connect

  Verbind je camera met je Apple- of Android-apparaat om op afstand te fotograferen en eenvoudig je foto's te downloaden en direct te delen.

 • Gerelateerde producten

  FIRMWARE-UPDATE

  Firmware-update voor de Canon EOS R5

  Firmware is permanente software die is geïnstalleerd op uw product zodat die correct kan functioneren. Canon geeft updates vrij voor deze firmware en als er een update beschikbaar is, kan deze hieronder worden gedownload.
  1. Vereist mogelijk een firmware-update.
  2. EOS VR Utility en de EOS VR-plug-in voor Adobe Premiere Pro zijn vereist voor de gelijkrechthoekige projectie van 180° VR-beelden die zijn opgenomen met een compatibele Canon-camera. Versie 1.2 of hoger van EOS VR Utility maakt de conversie mogelijk van ondersteunde Canon RAW-bestanden, waaronder 8K RAW LT / 60P van de EOS R5 C (compatibele RAW-indelingen kunnen per camera verschillen), plus ondersteuning voor Apple Silicon en GPU-versnelling. Mogelijk is een betaalde abonnementsservice vereist voor het converteren van video's langer dan 2 minuten, waarvoor een Canon-ID nodig is. De installatie van de specifieke 'HEVC Activator' voor de gebruikte camera is ook vereist.
  3. LET OP: DEZE VR SYSTEM-SOFTWARE KAN AFWIJKEN VAN HET COMMERCIËLE PRODUCT.