Duurzaamheid bij Canon

We veranderen de manier waarop we werken en produceren om een duurzamere wereld te creëren voor mensen en voor onze planeet.

We willen ook een verantwoordelijke partner voor onze klanten zijn door hen te helpen hun duurzaamheidsverplichtingen na te komen.

Canon Picturing a Sustainable Future
Duurzame wereld

Verlaging CO2-uitstoot

Wij streven ernaar om in 2050 een CO2-uitstoot te bereiken die in overeenstemming is met de Klimaatovereenkomst van Parijs. Daarbij gaat het om consistente acties binnen ons hele bedrijf, van bedrijfsvoering, productie en transport tot productontwerp en verpakkingen.

We hebben kortetermijndoelen opgesteld voor 2030 en hebben deze ter transparantie en verificatie ingediend bij SBTi (Science Based Targets initiative).

Circulair zakendoen

Het is onze ambitie om een circulair bedrijf te worden. Elk product en materiaal wordt dan in een closed loop ontworpen, gemaakt, hergebruikt, gerepareerd en gerecycled.

Door innovatieve productie zorgen we ervoor dat afval tot het verleden behoort en kunnen onze producten en materialen langer worden gebruikt.

20220331 MK

Educatieve en jeugdprogramma's

Jongeren verdienen inspraak in de toekomst van onze wereld.

We stimuleren jongeren om hun verhaal in de vorm van beelden te delen in samenwerking met niet-gouvernementele organisaties (NGO's) en met de ondersteuning van onze Canon Ambassadors als partners voor de levering van programma's.

Lokale gemeenschappen steunen

Met onze duurzaamheidsactiviteiten richten we ons ook op initiatieven voor een positieve sociale en milieu-impact op onze lokale gemeenschappen.

Praat met ons duurzaamheidsteam

Deel jouw gedachten en vragen met Canon's duurzaamheidsteam

Samenwerkingsverbanden en programma's

We werken samen met onze klanten, zakelijke partners en branchepartners om een positieve bijdrage te leveren aan klimaatbescherming.

 • Tiny forests ('kleine bossen')

  Als onderdeel van een project georganiseerd door Earthwatch Europe en met trots ondersteund door Canon worden in het hele Verenigd Koninkrijk kleine stukjes land omgetoverd tot zogenaamde 'kleine bossen'.

 • Coral Spawning Lab

  Het Coral Spawning Lab leidt samen met internationale partners een innovatief onderzoeksproject op het gebied van koraalvoortplanting om technieken te ontwikkelen die de voortplanting van koraal kunnen stimuleren. Ze willen dit wereldwijd toonaangevende wetenschappelijke onderzoek ontwikkelen om echte voordelen voor het milieu te realiseren. Met hun werk redden ze bedreigde koralen, beschermen ze de koraalriffen wereldwijd en trainen ze natuurbeschermers.

Erkenning in de CDP A-lijst

 • Voor 2023 heeft Canon een A-score gekregen van CDP in de categorie klimaatverandering. Het is de derde keer dat we zijn opgenomen in hun A-lijst, de hoogste classificatie, en we hebben ons daarmee in de top 2% van de bedrijven in deze categorie geplaatst.

  Het CDP is een internationale non-profit milieuorganisatie die grote bedrijven en organisaties over de hele wereld beoordeelt op hun inspanningen om milieukwesties aan te pakken.

 • De meeste producten van Canon zijn bekroond met het Blauer Engel-ecolabel van de Duitse overheid

 • Sinds 2020 zijn Canon Inc. en 124 bedrijven van de groep in 40 landen (593 operationele locaties) en regio's wereldwijd ISO 14001-gecertificeerd

Ontdek meer

 • ARTIKEL

  Het belang van duurzaamheid en de circulaire economie

  Ontdek onze benadering van duurzaamheid en onze verplichtingen ten aanzien van verantwoorde consumptie, productie en klimaatmaatregelen.

  09 Jun 2021

 • Neem deel aan het gesprek op de sociale kanalen van Canon

  CONTACT

  Contact opnemen

  Deel jouw gedachten en vragen met Canon's duurzaamheidsteam