Een verantwoordelijk en
duurzaam bedrijf zijn zit in ons DNA

We zijn een verantwoordelijke zakelijke keuze met de maatregelen die we hebben genomen om te zorgen voor een doeltreffende governance op het gebied van product- en chemische veiligheid, ethische en duurzame inkoop en naleving van regelgeving.

We doen er alles aan om mensenrechten te respecteren en moderne slavernij in onze toeleveringsketens te voorkomen.

CanonCircularEconomy_Final
Responsible business

Mensenrechten respecteren

Om te zorgen voor consistente eerlijke praktijken op het gebied van mensenrechten, arbeid en het milieu, rapporteert Canon haar jaarlijkse duurzaamheidsprestaties aan het UN Global Compact, 's werelds grootste vrijwillige duurzaamheidsinitiatief voor ondernemingen en de Responsible Business Alliance, de toonaangevende branchecoalitie die zich inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in wereldwijde distributieketens.

ZORGEN VOOR ETHIEK EN NALEVING MET BETREKKING TOT PRODUCTEN EN DIENSTEN

In de EMEA-regio zijn we trots ondertekenaars van het Global Compact van de Verenigde Naties, en alle Canon Group-bedrijven zijn lid van de Responsible Business Alliance (RBA).
 • Samenwerkingen waaronder het Global Compact van de Verenigde Naties

 • Lidmaatschappen waaronder de Responsible Business Alliance

Praat met ons duurzaamheidsteam

Deel jouw gedachten en vragen met Canon's duurzaamheidsteam

Naleving en beleid

Onze duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op robuuste en effectieve nalevings- en certificeringsactiviteiten. We hebben ook een beleid ontwikkeld om zeker te zijn van een continue verbetering van ons beheer van sociale en milieueffecten:

Hieronder vind je links naar al onze documenten over regelgeving en naleving.

Ontdek meer

 • Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie

  Lees hoe Canon een inclusieve werkplek wil creëren en een diverse samenleving wil ontwikkelen in een rechtvaardige wereld.

 • Planeet

  Het leven in het wild vastleggen om verandering te inspireren

  Canon Ambassador Chris Fallows maakt al meer dan 30 jaar over de hele wereld wildlife- en natuuropnamen. De tientallen jaren die hij heeft gespendeerd om deze dramatische foto's te maken, hebben van hem een bekend en gerespecteerd fotograaf gemaakt. Maar ze hebben ook zijn ogen geopend voor de grote gevaren waaraan deze diersoorten in toenemende mate worden blootgesteld.

 • De betoverende gemeenschappen van de 'Tiny Forests'

  Het 'Tiny Forests'-initiatief van Earthwatch biedt community's meer klimaatbestendigheid.

 • Een veilige haven aan boord van de veerboot Isabelle

  Een passagiersveerboot is een ongebruikelijke plek voor een klaslokaal. Maar voor veel Oekraïense vluchtelingen en hun kinderen is de Isabelle niet alleen een tijdelijke accommodatie: het is een plek om te groeien, te leren en te inspireren tot verandering.

 • Fotografie voor duurzame ontwikkeling: de menselijke sculpturen van Eliška SKY wijzen de weg naar verandering

  De verkenning van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN door Eliška SKY is een verbluffende en surrealistische interpretatie van vernietiging, actie, angst en hoop.

 • Neem deel aan het gesprek op de sociale kanalen van Canon

  CONTACT

  Contact opnemen

  Deel jouw gedachten en vragen met Canon's duurzaamheidsteam