MABI_Maintenance

Service en reparatie van producten

Hier vindt u alles wat u moet weten over het verzenden van uw product voor service of reparatie. Dit bevat het vinden van een reparatiecentrum, de te volgen stappen voor service of reparatie en een selectie veelgestelde vragen om uw eventuele vragen te beantwoorden.

Aanstaande systeemovergang

Canon heeft als doel u de beste en meest effectieve service te bieden wanneer u reparaties of support nodig hebt. Daarom heeft Canon onlangs een programma gestart om haar Professional/Factory Servicecentra te moderniseren en hier nieuwe, toonaangevende systemen te introduceren.


Canon is momenteel bezig met de overstap naar dit nieuwe systeem en aanvragen kunnen op dit moment iets langer duren. Als uw aanvraag niet dringend is, raden we u aan het verzenden van uw product tijdens deze overgangsperiode uit te stellen. 


Canon doet er alles aan om ervoor te zorgen dat service- en reparatieaanvragen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Bedankt voor uw medewerking en geduld tijdens deze overgang. 

Bezoek deze pagina regelmatig voor meer informatie. Uw begrip en medewerking tijdens deze overgangsperiode wordt zeer op prijs gesteld. Canon doet er alles aan om dit proces zo naadloos mogelijk te laten verlopen.

Als u dringend support nodig hebt of zich zorgen maakt over uw eigen case, kunt u contact opnemen met Canon. Ons supportteam is altijd beschikbaar.

Service- en reparatieproces

Gebruik de country selector (landenkiezer) om het land waarin u woonachtig bent te selecteren. De stappen kunnen namelijk per land verschillen.

 • In eerste instantie wordt u verwezen naar de productondersteuning van Canon. Hier kunt u informatie vinden die nuttig kan zijn bij het oplossen van het probleem. Nadat u uw product hebt geselecteerd, krijgt u toegang tot de veelgestelde vragen, gebruikershandleidingen, drivers, software- en firmwaredownloads.

  U kunt ook een reparatie regelen op de manier die hieronder wordt beschreven.

 • Gebruik de country selector (landenkiezer) om het land waarin u woonachtig bent te selecteren. De stappen kunnen namelijk per land verschillen.

  1 - Vraag uw service of reparatie aan

  Als u een organisatie bent:
  • Als u een service- of reparatieverzoek bij Canon wilt indienen, moet u over een actief zakelijk account beschikken.
  • U kunt zich registreren voor een zakelijk account of u kunt zich ook aanmelden als u al een zakelijk account hebt.
  • Zodra u zich hebt aangemeld bij uw zakelijk account, kunt u uw service- of reparatieverzoek indienen.

  Als u een particuliere klant bent:

  U wordt door de relevante stappen geleid om alle relevante informatie te verstrekken (bijv. aanvraagtype, informatie over het defect, aankoopbewijs enz.). Ook kunt u zo nodig extra producten aan uw verzoek toevoegen.

  U ontvangt informatie over de desbetreffende servicelocatie: ofwel een Canon Professional Servicecentrum of een door Canon erkende servicepartner voor uw product. Houd er rekening mee dat door Canon erkende servicepartners onafhankelijke organisaties zijn en daarom werken met hun eigen voorwaarden. Misschien wilt u daarom eerst contact met hen opnemen voor meer informatie, voordat u producten naar hen opstuurt voor service of reparatie.

  U kunt, afhankelijk van uw product, worden doorverwezen naar het ondersteuningsteam, zodat zij u verder kunnen helpen.


  2 - Nadat u uw service- en/of reparatieverzoek hebt ingediend, dient u het besteloverzicht af te drukken en samen met uw product terug te sturen

  Nadat u uw verzoek hebt ingediend, kunt u het besteloverzicht afdrukken. Er wordt ook een kopie naar u verzonden (om deze eventueel later af te drukken). Het besteloverzicht, dat alle details van uw verzoek bevat, moet bij uw product worden geleverd wanneer u het product naar de onderhoudslocatie stuurt (ofwel een Canon Professional Servicecentrum of een door Canon erkende servicepartner). Hierdoor kan de ontvangst van uw product(en) op de servicelocatie worden bevestigd en is alle informatie beschikbaar die nodig is om uw verzoek te verwerken.


  3 - Zorg ervoor dat het product stevig is verpakt voor vervoer

  Door een product naar een Canon Professional Servicecentrum of door Canon erkende servicepartner te sturen, gaat u geen overeenkomst aan met Canon. Daarom aanvaardt Canon geen aansprakelijkheid voor verlies of schade die tijdens het transport optreedt.

  U wordt aangeraden uw product veilig te verpakken. Raadpleeg onze veelgestelde vragen over service en reparatie hieronder en de gebruikershandleiding voor verzendinstructies. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot verdere schade tijdens het transport. Afhankelijk van de waarde van het product, kunt u ook overwegen de zending te verzekeren. U kunt uw product(en) ook persoonlijk naar een Canon Professional Servicecentrum of door Canon erkende servicepartner brengen.


  4. Wat gebeurt er nadat ik mijn product voor service of reparatie heb verzonden?

  Als een product naar een Canon Professional Servicecentrum is verzonden:

  Zodra de product(en) zijn ontvangen, worden deze in het systeem van Canon geregistreerd en krijgt u een bericht ter bevestiging van de ontvangst.

  Zodra uw order is verwerkt en uw product(en) zijn beoordeeld, wordt uw verzoek direct verder verwerkt (conform de service- en reparatievoorwaarden van Canon) of, indien van toepassing, wordt er contact met u opgenomen om uw goedkeuring te vragen om door te gaan (d.w.z. in het geval van tijd- en kostenoffertes).

  De orderacceptatie en voltooiing van het contract voor de aankoop van de service en reparatie vindt plaats wanneer Canon de verzochte service of reparaties start, tenzij Canon u heeft meegedeeld dat uw order niet kan worden geaccepteerd. De voorwaarden van uw contract worden door Canon bewaard en u ontvangt een kopie bij uw orderbevestiging.

  U kunt de status van uw aanvraag controleren en zo nodig contact opnemen met het Canon Professional Servicecentrum:

  Als een product is verzonden naar een door Canon erkende servicepartner:

  Houd er rekening mee dat door Canon erkende servicepartners onafhankelijke organisaties zijn en daarom werken met hun eigen voorwaarden en processen. Misschien wilt u daarom eerst contact met hen opnemen voor meer informatie, voordat u producten naar hen opstuurt voor service of reparatie.

  Let op: de bovenstaande informatie wordt uitsluitend ter advies aan de klant verstrekt en vormt geen overeenkomst tussen Canon en de klant. De specifieke voorwaarden van het Canon Professional Servicecentrum of de door Canon erkende servicepartner hebben voorrang op alle informatie op deze pagina.

Veelgestelde vragen over service en reparatie

 • In het geval dat u service voor uw Canon-product nodig hebt, kunnen Canon Professional Servicecentra u afhankelijk van uw product(en) een reeks serviceopties tegen een vaste prijs aanbieden:

  Als u een organisatie bent.

  • Als u een serviceaanvraag bij Canon wilt indienen, moet u een actief zakelijk account hebben.
  • U kunt zich registreren voor een zakelijk account of u kunt zich ook aanmelden als u al een zakelijk account hebt.
  • Nadat u zich hebt aangemeld bij uw zakelijk acount, gaat u naar het gedeelte Support waar u wordt begeleid door het proces voor het indienen van uw serviceaanvraag.

  Als u een particuliere klant bent:

  Door Canon erkende servicepartners kunnen vergelijkbare of gelijkwaardige services bieden.

 • Als uw Canon-product een defect vertoont, kunt u gebruikmaken van een netwerk van servicelocaties (bestaande uit Canon Professional Servicecentra en door Canon erkende servicepartners) die uw product graag repareren conform de oorspronkelijke specificaties van Canon.

  Als u een organisatie bent.

  • Als u een serviceaanvraag bij Canon wilt indienen, moet u een actief zakelijk account hebben.
  • U kunt zich registreren voor een zakelijk account of u kunt zich ook aanmelden als u al een zakelijk account hebt.
  • Nadat u zich hebt aangemeld bij uw zakelijk acount, gaat u naar het gedeelte Support waar u wordt begeleid door het proces voor het indienen van uw serviceaanvraag.

  Als u een particuliere klant bent:

  Alle servicelocaties in het Canon-netwerk kunnen reparaties accepteren die via de post of een koeriersdienst worden verstuurd of die persoonlijk worden afgegeven.

  Als uw product onder een commerciële garantie van Canon valt, zijn alle uitgevoerde reparaties gratis (conform de toepasselijke voorwaarden die u kunt vinden via de Warranty Hub van Canon). Als uw product niet onder de commerciële garantie van Canon valt, worden voor reparaties kosten in rekening gebracht.

  Als consument profiteert u ook van wettelijke rechten voor de verkoop van goederen en kunt u contact opnemen met de verkoper bij wie u uw product hebt gekocht om eventuele ondersteuningsopties te bespreken die zij mogelijk kunnen bieden.

 • Als de periode van uw commerciële Canon-garantie is verstreken of de aard van het defect niet door de garantie wordt gedekt, kunnen Canon Professional Servicecentra u afhankelijk van uw product(en) diverse reparatieopties tegen betaling bieden:

  • Reparatie tegen vaste prijs: u wordt over de hoogte van de vaste prijs geïnformeerd voordat u uw product(en) naar een Canon Professional Servicecentrum stuurt. Deze vaste prijs wordt aangeboden voor defecten die worden veroorzaakt door normale slijtage en omvat de kosten van alle vereiste reserveonderdelen, arbeid en retourzending. Als wordt vastgesteld dat het defect is veroorzaakt door andere omstandigheden (bijv. impact of vloeistofschade), wordt er contact met u opgenomen om een offerte voor tijd en kosten aan te bieden.
  • Reparatielimiet: u kunt een reparatielimiet (d.w.z. maximale reparatiekosten) instellen voordat u uw product(en) naar een Canon Professional Servicecentrum stuurt. Er geldt echter wel een minimumwaarde. Hiermee geeft u Canon toestemming om door te gaan met de reparatie; er wordt geen offerte verstrekt. Als de reparatie kan worden voltooid tegen lagere kosten dan de opgegeven reparatielimiet, wordt alleen het lagere bedrag in rekening gebracht. Het instellen van een reparatielimiet kan leiden tot een snellere doorlooptijd van de reparatie. Ook zullen er dan voor uw reparatie geen afwijzingskosten in rekening worden gebracht (van toepassing als u een offerte voor tijd en kosten aanvraagt)
  • Offerte voor tijd en kosten: u kunt een offerte voor tijd en kosten aanvragen, waarbij na ontvangst bij een Canon Professional Servicecentrum een technische diagnose wordt uitgevoerd. U ontvangt vervolgens een offerte met de verwachte kosten voor de reparatie van uw product(en) die u kunt accepteren of afwijzen voordat er met de reparatiewerkzaamheden wordt begonnen. Als u de offerte afwijst, kunnen er afwijzingskosten in rekening worden gebracht om de inspectiekosten te dekken.

  Voor alle reparatieopties tegen betaling gelden de service- en reparatievoorwaarden van Canon.

  Als uw servicelocatie een door Canon erkende servicepartner is, kunnen zij u ook een reparatie tegen betaling aanbieden. De exacte opties die voor u beschikbaar zijn, kunnen echter verschillen en zijn onderhevig aan de voorwaarden van de door Canon erkende servicepartners.

 • Zorg ervoor dat uw product veilig is verpakt en raadpleeg de gebruikershandleiding voor specifieke verzendinstructies.

  Als u uw product niet goed voorbereidt (en verpakt) voor verzending, kan dit leiden tot verdere schade tijdens het transport en kan uw commerciële Canon-garantie komen te vervallen.

  We raden u aan de volgende stappen te nemen voordat u uw printproducten verzendt:

  • Verwijder de printkop(pen), inkt of toner NIET uit de printer. Als u dit wel doet, kan de printer beschadigd raken en kan de commerciële Canon-garantie komen te vervallen.
  • Terwijl de printkop(pen), inkt of toner nog in de printer zitten, drukt u op de knop ON (AAN) om de printer uit te schakelen en trekt u vervolgens de stekker eruit.
  • Koppel alle kabels los. Retourneer geen kabels met uw printer, tenzij u hierom wordt gevraagd.
   • Raadpleeg voor MEGATANK-modellen (G-, GM- en GX-serie) de online handleiding van uw printer (hier beschikbaar) en zoek naar ‘Uw printer repareren’ voor aanvullende transportstappen die moeten worden uitgevoerd om de transportfuncties (zoals inktklephendels, transportstoppers enz.) te activeren, indien van toepassing.
  • Verwijder al het papier uit de printer.
  • Schuif papieruitvoer, cassettes, invoerkleppen aan de achterzijde, documentkleppen of documentinvoerladen naar binnen of sluit deze.
  • Gebruik geschikte tape om alle kleppen van de printer vast te zetten en plaats de printer vervolgens in een plastic zak.
   • Wij raden afplaktape of een soortgelijke tape aan. Gebruik geen tape die resten achterlaat (zoals bruine verpakkingstape, plakband of ducttape).
  • Verpak de printer in de originele doos en verpakking als u die nog hebt. Zorg ervoor dat de doos beschermings- of opvullingsmateriaal bevat om te voorkomen dat de printer in de doos kan bewegen.
  • Als u de oorspronkelijke doos of verpakking niet meer hebt, plaatst u de printer in een dubbelwandige (dikke) doos en gebruikt u noppenfolie om de printer op z'n plaats te houden.
  • Doe het besteloverzicht in de doos met het product.
  • Plak de doos dicht met sterke tape. Breng aan de onder- en bovenkant van de verpakking extra tape aan ter ondersteuning.
  • Kantel de doos na het verpakken NIET en zet deze niet op zijn kant of ondersteboven. Als u dit toch doet, kan er inkt lekken tijdens het transport en kan de printer verder beschadigd raken.
  • Om ervoor te zorgen dat de koerier uw printer correct hanteert tijdens het transport, raden wij u aan de doos als volgt te markeren:
   • 'DEZE KANT BOVEN’ om de printer in de juiste positie te houden.
   • Markeer de doos ook met ‘BREEKBAAR’ of ‘VOORZICHTIG BEHANDELEN’.

  Raadpleeg voor meer gedetailleerde instructies over het voorbereiden van uw inkjetprinter voor verzending de online handleiding van uw printer (hier beschikbaar) en zoek naar ‘Uw printer repareren’ of ‘Uw printer transporteren’.

  U wordt aangeraden de volgende stappen te nemen voor foto- en videoproducten:

  • Voordat u het product verpakt, moet u eventuele instellingen opslaan (indien van toepassing), aangezien uw product tijdens de reparatie mogelijk moet worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
  • Verwijder accessoires zoals accu's, geheugenkaarten, opladers en kabels (tenzij deze verband houden met het defect).
  • Zorg ervoor dat u uw body/lensdop op uw product plaatst en uw foto-/videobody's en -lenzen altijd afzonderlijk verpakt (d.w.z. niet bevestigd) om ze tijdens transport te beschermen. Wij leveren geen gratis nieuwe body/lens na voltooiing van uw reparatie/service.
  • Verpak het product in de originele doos en verpakking als u die nog hebt. Zorg ervoor dat de doos beschermings- of opvullingsmateriaal bevat om te voorkomen dat het product in de doos kan bewegen.
  • Als u de oorspronkelijke verpakking niet meer hebt, plaatst u het product in een dubbelwandige (dikke) doos en gebruikt u noppenfolie om het product op z'n plaats te houden.
  • Doe het besteloverzicht in de doos met het product.
  • Plak de doos dicht met sterke tape. Breng aan de onder- en bovenkant van de verpakking extra tape aan ter ondersteuning.
  • Om ervoor te zorgen dat de koerier uw product correct hanteert tijdens het transport, raden wij u aan de doos als volgt te markeren:
   • ‘DEZE KANT BOVEN’ om het product in de juiste positie te houden.
   • Markeer de doos ook met ‘BREEKBAAR’ of ‘VOORZICHTIG BEHANDELEN’.

 • Als u uw product naar een Canon Professional Servicecentrum hebt gestuurd, kunt u de status van uw reparatie of service als volgt controleren:


  Als u uw product naar een door Canon erkende servicepartner hebt gestuurd, neemt u rechtstreeks contact op met deze partner voor een statusupdate.

 • In het onwaarschijnlijke geval dat u nog steeds een probleem ondervindt nadat de reparatie is voltooid, neemt u contact op met het Canon Professional Servicecentrum, aangezien reparaties van Canon gegarandeerd vrij moeten zijn van defecten (conform de service- en reparatievoorwaarden van Canon).

  Als u uw product naar een door Canon erkende servicepartner hebt gestuurd, dient u rechtstreeks contact op te nemen met deze partner.

 • U wordt aangeraden reparaties alleen te laten uitvoeren door Canon Professional Servicecentra of door Canon erkende servicepartners, omdat er mogelijk speciale gereedschappen en software nodig zijn om uw product veilig te repareren.
  Indien nodig kunnen echter als volgt originele Canon-reserveonderdelen worden aangeschaft via bepaalde door Canon erkende servicepartners of leveranciers van reserveonderdelen:

  Techrepair

  Veilingdreef 16
  4614 RX Bergen op Zoom

  Tél. : +31 (0)164 244 222
  Mail : parts@techrepair.nl

 • Canon streeft ernaar om zo lang mogelijk duurzame ondersteuning voor haar producten te garanderen. Zodra een product door Canon uit de verkoop is gehaald, wordt gegarandeerd dat er reserveonderdelen beschikbaar zijn voor de volgende perioden:

  ASSORTIMENT MODEL JAREN
  Spiegelreflexcamera EOS 1D-serie, EOS 5D-serie 7
  Andere EOS-serie 5
  SYSTEEMCAMERA EOS R-serie 7
  EOS M-serie 5
  LENZEN EF - L-serie, RF - L-serie, DO-serie, TS-E-serie en CN-E-serie 7
  Alle andere lensseries 5
  FLITSER Alle Speedlite-modellen 5
  COMPACTCAMERA PowerShot G-serie 5
  PowerShot D30, PowerShot S120, PowerShot SX60HS, PowerShot SX70HS, PowerShot SX520HS, PowerShot SX530HS, PowerShot SX740 HS 5
  VIDEO LEGRIA-serie; X-serie (XF; XA; XL; XH; XC); ME-serie; Ml-serie en Cinema EOS-serie 7
  Accessoires: RC-V100, EVF-V70, SG-1, OU-700, SU-15, MO-4E, MO-4P, MA-400,CT-V1, SP-V1, WM-V1, WP-V1, WP-V2, WP-V3, DM-100, SM-V1 7
  PROJECTOR XEED-serie, LV-serie en LX-serie 7
  VERREKIJKER Alle verrekijkers 5
  PRINTERS PIXMA- en MAXIFY-serie (met uitzondering van onderstaande modellen) 5
  i-SENSYS-serie 7
  SCANNER CanoScan-serie 5
  ANDERE PRODUCTEN Alle foto-accessoires; lenzen (alleen EF50 F1.8 STM; EF-M 22MM f/2.0; EF-M 15-45MM F/3.5-6.3 IS STM); PowerShot-serie (met uitzondering van bovenstaande modellen); IXUS-serie;video-accessoires en lenzen (met uitzondering van bovenstaande modellen); projector-accessoires en lenzen; calculators; PIXMA-printers (MG2xxx; MG3xxx; MG5xxx; MX4xx; MX5xx; TR45xx; TS3xxx & TS5xxx); Selphy CP-serie; Zoemini-serie, IVY REC en scanners (CanonScan Lide-serie en P 2XX-serie) Geen onderdelen

  Als het voor Canon niet mogelijk is om een vereist reserveonderdeel te verkrijgen tijdens deze periode, wordt klanten een alternatieve oplossing aangeboden.

Dit is wellicht ook iets voor jou...

Onderzoek