PRINTKWALITEIT

Beeldkwaliteit die de verwachtingen overstijgt

De EOS R7 is gemaakt voor hybride-contentcreators en biedt een superieure beeldkwaliteit, wat je ook maakt: foto's, video's of van alles wat.
Canon EOS R7 - Voordeel - Beeldkwaliteit

Of je een fotograaf bent die ook graag video's maakt of een videograaf bent die ook af en toe foto's maakt: met de EOS R7 krijg je ongeëvenaarde resultaten. Met deze echt hybride camera kun je schakelen tussen foto en video's door enkel een schakelaar om te zetten, maar de camera levert dezelfde nauwkeurige details, natuurlijke kleuren en zachte tonen, wat je werkwijze ook is.

Simpel gezegd: met de EOS R7 kun je jouw verhalen vertellen op jouw manier.

Een 32,5 Megapixel APS-C-sensor, die door Canon is ontworpen en geproduceerd, biedt de perfecte balans tussen detail, snelheid en prestaties bij weinig licht. Afbeeldingen in hoge resolutie zien er prachtig uit als je ze op groot formaat print of op HR-schermen toont. Ze kunnen ook tijdens de bewerking worden bijgesneden zonder verlies van beeldkwaliteit.

Weinig licht? Geen probleem

Ook wanneer het donker wordt, blijft de EOS R7 prachtige afbeeldingen produceren. Een maximale gevoeligheid van ISO 32.000 (uitbreidbaar tot ISO 51.200) zorgt ervoor dat korte sluitertijden kunnen worden gebruikt om zelfs bij weinig licht beweging vast te leggen, perfect voor sportevenementen die in de avond plaatsvinden of om het gedrag van dieren aan het einde van de dag te fotograferen.

Het Dual Pixel CMOS AF II-systeem volgt onderwerpen continu, en dankzij de ingebouwde gevoeligheid kun je vol vertrouwen en nauwkeurig scherpstellen in omstandigheden waarbij het zo donker is als -5EV (of -3,5EV in de filmmodus)1. Een collaboratieve Image Stabilizer biedt tot 7 stops2 aan bescherming tegen cameratrilling wanneer je gebruikmaakt van de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM.

Canon EOS R7 - ISO 32000 voor weinig licht

Keuze uit verschillende bestandsindelingen

JPEG-bestanden zijn een goede keuze wanneer je een kleine bestandsgrootte met maximale compatibiliteit nodig hebt, maar de EOS R7 biedt nog een andere keuze: HEIF-bestanden (High Efficiency Image File, oftewel een afbeeldingsbestand met hoge efficiëntie) bieden een verbeterde beeldkwaliteit voor nagenoeg dezelfde grootte vergeleken met JPEG-bestanden. Ze bieden daarnaast 10-bits kleur, waarmee het dynamische bereik en de kleurgradatie worden verbeterd.

Wanneer kwaliteit de hoogste prioriteit heeft, schakel je over naar RAW. De EOS R7 biedt een aantal opties, zoals 14-bits CR3 RAW-bestanden, C-RAW-bestanden die minder ruimte innemen met minimaal kwaliteitsverlies en RAW-burst. Ook beschikbaar is Dual Pixel RAW, waarmee je afbeeldingen kunt verfijnen nadat je ze hebt gemaakt, met behulp van Canon's Digital Photo Professional-software.

Werken met RAW

De DPP-software (Digital Photo Professional) van Canon is beschikbaar als een gratis download. Dit is een complete oplossing voor de verwerking van RAW-bestanden. Blader en selecteer afbeeldingen, breng aanpassingen en bewerkingen aan en verwerk je afbeeldingen vervolgens tot JPEG-, HEIF- of TIFF-bestanden.

In DPP kun je ook werken met Dual Pixel RAW-bestanden, waardoor kenmerken zoals bokeh, scherpstelpunt en reflecties tot in de fijnste details kunnen worden aangepast nadat je de opname hebt gemaakt. De ultieme controle voor het perfecte resultaat.

Canon EOS R7 - Werken met RAW in DPP

Om optimaal te profiteren van de beeldkwaliteit van de EOS R7 kun je RAW-afbeeldingen verwerken in de image.canon-cloud5,6. Er wordt een beeldverwerkingsengine in een neuraal netwerk gebruikt om de beeldkwaliteit tot nieuwe hoogten te verbeteren.

• Fijne details worden beter verwerkt dankzij de onderdrukking van zogeheten 'jaggies'
• Moiré en valse kleuren worden verminderd
• Ruisonderdrukking verbetert de beeldkwaliteit bij hoge ISO-instellingen
• Eventuele optische vertekeningen, lichtvervaging of diffractie worden ook gecorrigeerd

Geconverteerde afbeeldingen worden als JPEG- of HEIF-bestanden in de cloud opgeslagen, die vervolgens naar je computer of slimme apparaat kunnen worden gedownload.

Films voor grote en kleine schermen

Met de EOS R7 kun je op verschillende manieren en bij verschillende framerates en compressiemethoden 4K-video vastleggen. De EOS R7 kan eenvoudig worden ingesteld op de manier die voor jou het beste werkt, dankzij een speciaal, gebruiksvriendelijk menu.


Resolutie

Framerate (fps)

Compressie


NTSC

PAL


4K UHD (Fine)
(Van oversamplede 7K)

29,97
23,98

25,00

IPB (standaard)

IPB (licht)

4K UHD


59,94

 

50,00

IPB (standaard)

IPB (licht)

29,97

25,00

IPB (standaard)

IPB (licht)

23,98

-

IPB (standaard)

IPB (licht)

4K UHD (bijsnijden)7

59,94

50,00

IPB (standaard)

IPB (licht)

Full HD

119,88

100,00

IPB (standaard)

IPB (licht)

59,94

50,00

29,97

25,00

IPB (standaard)

IPB (licht)

23,98

-

IPB (standaard)

IPB (licht)

Wanneer je opnamen maakt in UHD 4K met behulp van de volledige breedte van de APS-C-sensor van de camera, zijn framerates tot 60p beschikbaar. Hierdoor kan de beweging van bewegende objecten worden gereproduceerd met ultravloeiende helderheid en kunnen vloeiende slow motion-effecten worden gecreëerd tijdens de bewerkingsfase.

Voor de ultieme beeldkwaliteit kun je de 4K Fine-modus van de EOS R7 proberen. In deze modus worden 7K-gegevens van de sensor van de camera overgesampeld om uiterst gedetailleerd 4K/30p-beeldmateriaal te creëren. Als je dit op 4K-displays afspeelt, ziet het er fantastisch uit. Je kunt de beelden zelfs bijsnijden tijdens de bewerkingsfase wanneer je voor Full HD-uitvoer kiest. Er is ook een speciale 4K UHD-crop-modus, voor extra telefotobereik en Full HD-opnamen bij framerates tot 120p.

Canon EOS R7 - Videomodi

De EOS R7 past bij al je videoworkflows

Of je nu snelle, spontane videoclips voor sociale media maakt of nauwkeurig geplande opnamen filmt op de set van een korte film: de EOS R7 levert prachtige resultaten.

Voor professionele onafhankelijke filmmakers is de EOS R7 voorzien van Canon Log 3: een bewust 'vlak' kleurprofiel waarmee niet alleen details in de helderste en donkerste delen van de scène behouden blijven, maar waardoor je ook eenvoudiger kleurgradaties in het beeldmateriaal kunt aanpassen in de bewerkingsfase, een onmisbare functie voor professionele videoproductie. Ook de BT709-, BT2020- en Cinema Gamut-kleurruimten worden ondersteund.

De EOS R7 biedt daarnaast ondersteuning voor videoclips die langer duren dan 30 minuten, wat ideaal is voor interviews of evenementen wanneer de actie gedurende een langere periode plaatsvindt 3.

De toonaangevende beeldstabilisatie van de camera is uiterst effectief wanneer je video-opnamen maakt; perfect voor documentaires en filmopnamen in 'run-and-gun'-stijl. De Auto Level-functie van de camera, die wordt aangestuurd door de ingebouwde In-Body Image Stabilizer, zorgt ervoor dat de horizon recht blijft en dat je beeldmateriaal er professioneel uitziet.

De EOS R7 is bovendien voorzien van microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen voor het opnemen en controleren van audio, alsmede een HDMI-aansluiting voor externe opnameapparaten en monitoren.

En voor gebruikers die professionele content voor sociale media willen maken, worden verticale video-opnamen ondersteund; ideaal voor reels en verhalen. De EOS R7 biedt ook ondersteuning voor rechtstreekse livestreaming naar YouTube4 en kan naadloos worden verbonden met je smartphone, dus je kunt je content eenvoudig uploaden naar de gewenste locaties.

 1. Tijdens fotosessie, met een f/1.2-lens, middelste AF-punt, 1-beeld AF, bij 23°C/73°F, ISO100 Met uitzondering van RF-lenzen met Defocus Smoothing-coating
 2. 7 stops gebaseerd op de CIPA-norm met de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM bij een brandpuntsafstand van 150 mm
 3. Maximaal beschikbare continue filmopnametijd: normaal: 6 uur
  Film met hoge framerate (Full HD 120/100 fps): 90 min.
  Als de interne temperatuur van de camera te hoog wordt, wordt de opnametijd mogelijk verkort.
  4K 30p HQ: circa 60 min. bij starten vanaf +23 °C.
  4K 60p bijgesneden: circa 60 min. bij starten vanaf +23 °C.
 4. De livestreamservice van de camera ondersteunt alleen livestreams op YouTube. Voordat je de livestreamservice kunt gebruiken, moet je je registreren op image.canon. Ga naar YouTube voor de nieuwste vereisten. Livestreamen op YouTube kan zonder kennisgeving worden gewijzigd, gestopt of beëindigd. Canon is niet verantwoordelijk voor services die door derden worden geleverd, inclusief livedistributie op YouTube.
 5. De service wordt eind juli 2022 gestart en er is een firmware-update voor de camera vereist
 6. RAW-opnamen die zijn gemaakt in de RAW-burstmodus kunnen niet worden ontwikkeld.
  RAW-beeldverwerking in de cloud is een betaalde service.
  Je dient een abonnement aan te schaffen via Canon Imaging App Service Plans.
  Ga voor meer informatie naar: https://sas.image.canon/
 7. 4K 60p-opnamemodus wordt bijgesneden tot 55% van het horizontale gebied.

Gerelateerde artikelen

 • BENEFIT

  Autofocus van de volgende generatie

  Canon heeft aan de EOS R7 de Deep Learning AI- en iTR AF-technologie toegevoegd die je al kent van de EOS R3-, EOS R5- en EOS R6-camera's.

 • BENEFIT

  Snelheid en prestaties

  Het perfecte fotomoment kan slechts een fractie van een seconde duren. Daarom heeft Canon de EOS R7 ontworpen om uitzonderlijk snel te zijn.

 • BENEFIT

  Je overstap naar systeemcamera's

  Overweeg je je Canon spiegelreflexcamera te upgraden? De spiegelreflexcamera-vriendelijke EOS R7 zit boordevol nieuwe technologieën en biedt intuïtieve bediening waar je al bekend mee bent.

 • BENEFIT

  Geavanceerde beeldstabilisatie

  Stel je eens voor dat je foto's met lange belichting vanuit de hand kunt maken en bewegende onderwerpen opzettelijk onscherp kunt maken zonder dat je een statief hoeft te pakken.

 • BENEFIT

  Maak verbinding met je publiek

  De EOS R7 is een connected camera die via de Canon Camera Connect-app nauw samenwerkt met je smartphone, tablet of computer.

 • NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren, meld je nu aan

  Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen.