SNELHEID EN PRESTATIES

Waanzinnig snel, met 15 fps en meer

Voor het vastleggen van tijdelijke momenten die slechts fracties van een seconde duren, heb je een supersnelle camera nodig. Maak kennis met de EOS R7, een systeemcamera met turbo voor het fotograferen van actie, sport en wildlife, en voor alledaagse fotografie.
Canon EOS R7 - Voordeel - Snelheid en prestaties

Het is mogelijk om per seconde tot 15 RAW- + JPEG-bestanden vast te leggen met behulp van de ingebouwde mechanische sluiter en tot 30 fps met de ingebouwde stille elektronische sluiter 1 . Allemaal met gelijktijdige AF tracking en automatische belichting. Met een grotere geheugenbuffer kun je tot 51 RAW-bestanden of 224 JPEG-afbeeldingen opnemen in één burst van 15 fps2 .


De elektronische sluiter van de camera beschikt over een maximale sluitertijd van slechts 1/16.000 seconde, waarmee fotografen de snelste bewegingen kunnen vastleggen en grote diafragma's kunnen gebruiken bij heldere omstandigheden om de scherptediepte te beperken.

Wanneer je de mechanische sluiter gebruikt, is ook antiknipperopname beschikbaar, wat handig is voor binnensport- of evenementenfotografie. Dit wordt automatisch geactiveerd als flikkerend kunstlicht is gedetecteerd; elke opname wordt getimed zodat deze gelijktijdig plaatsvindt met de hoogste helderheid van het flikkerende licht. Het resultaat: consistente belichting in alle afbeeldingen.

RAW-burst-modus

Fotografen kunnen kiezen om bursts van RAW-beelden als één bestand vast te leggen bij maximaal 30 fps, zodat je grote aantallen frames georganiseerd kunt houden. Vervolgens kunnen afzonderlijke RAW-beelden worden geëxtraheerd of verwerkt tot JPEG- of HEIF-bestanden.

Wanneer Vooropnamen is ingeschakeld, neemt de camera afbeeldingen op vanaf 0,5 seconde voordat de ontspanknop wordt ingedrukt. Dit betekent dat je altijd het moment zelf vastlegt, zelfs als dit is gebeurd voordat je reageerde. Het is een handig hulpmiddel voor het fotograferen van wildlife, wanneer je wacht op een uniek moment.

Canon EOS R7 - RAW-burstopnamen

Gebouwd om snel te reageren

Je merkt dat de EOS R7 snel en responsief werkt vanaf het eerste moment dat je hem in je handen houdt. Een krachtige DIGIC X-beeldprocessor zorgt ervoor dat de camera eigenlijk direct opstart en supersnel reageert, zodat je altijd klaarstaat voor elk moment.

Afbeeldingen kunnen worden opgeslagen op snelle UHS-II SD-geheugenkaarten; er is ruimte voor twee kaarten dankzij de twee kaartsleuven van de camera.

De DIGIC X-processor stuurt ook de geweldige AF-tracking en continue opnamen van de EOS R7 aan. Wanneer je snelle UHS-II SD-geheugenkaarten gebruikt, kunnen bursts van 51 RAW-bestanden, 187 CRAW-bestanden of 224 JPEG-bestanden worden vastgelegd bij framerates tot 15 fps met de mechanische sluiter van de camera. Wanneer je de elektronische sluiter gebruikt bij maar liefst 30 fps, zijn bursts1 tot 42 RAW-bestanden, 93 CRAW-bestanden en 126 JPEG-bestanden mogelijk2.

Canon DIGIC X-processor

De bedieningselementen van de camera zijn instinctief geplaatst: ze vallen op een natuurlijke manier onder je vingers en duimen als je de camera bij je oog houdt. Een combinatie van een AF-multicontroller en bedieningswiel bevindt zich handig dicht bij de duimgreep. Je hoeft dus niet je oog van de zoeker te halen om het AF-punt aan te passen, instellingen te wijzigen of door afbeeldingen te bladeren. Het is ook mogelijk om AF-punten aan te raken en te verslepen met behulp van het touchscreen van de camera.

Canon EOS R7 - AF-puntselectie

Vloeiende beweging, perfect vastgelegd op video

De EOS R7 is ook een handig instrument om snelbewegende objecten op video vast te leggen, zoals sport en wildlife. Zet de aan-uitschakelaar simpelweg van 'Foto' op 'Video' en je bent klaar om 4K-beeldmateriaal vast te leggen bij framerates tot 60p en Full HD tot 120p. Beweging wordt vloeiend gereproduceerd en wanneer beeldmateriaal wordt vertraagd, worden nauwkeurige details onthuld in vloeiende slow motion.

Een zoeker die je met plezier gebruikt

De EOS R7 beschikt over een comfortabele en responsieve elektronische zoeker (EVF) met 2,36 miljoen dots die de wereld in kristalheldere beelden weergeeft. Bekijk een exacte preview van de vastgelegde beelden door op de ontspanknop te drukken, van de belichting en witbalans tot scherptediepte en Picture Style. Je kunt zelfs afbeeldingen in detail controleren met behulp van de EVF.

En omdat het kan worden aangepast, kun je ervoor kiezen om precies het juiste niveau aan opname-informatie in de EVF van de camera weer te geven. Zo krijg je wel voldoende informatie, maar word je niet afgeleid. EOS R7-gebruikers kunnen ook de vloeiende modus (vernieuwingsfrequentie van 120 fps) en de spaarstand (vernieuwingsfrequentie van 60 fps) kiezen.

Canon EOS R7 - Gebruiksvriendelijk

Voor eerdere gebruikers van spiegelreflexcamera's beschikt de EOS R7 EVF over een OVF Assist-modus die de ervaring van een optische zoeker simuleert en die zoveel mogelijk dynamisch bereik en kleurgradaties laat zien. Het is alsof je een spiegelreflexcamera gebruikt, maar dan met een nieuw systeemcamerasysteem.

 1. De continue opnamesnelheid kan variëren, afhankelijk van de omstandigheden. Zie de specificaties voor meer informatie.
 2. Volgens de teststandaarden van Canon met een UHS-II-kaart van 32 GB (tijdens 1-beeld AF, ISO 100. Beeldstijl standaard) Het aantal afbeeldingen is afhankelijk van verschillende instellingen en de gebruikte lens. Raadpleeg cam.start.canon voor meer informatie over ondersteunde lenzen.

Gerelateerde artikelen

 • BENEFIT

  Autofocus van de volgende generatie

  Canon heeft aan de EOS R7 de Deep Learning AI- en iTR AF-technologie toegevoegd die je al kent van de EOS R3-, EOS R5- en EOS R6-camera's.

 • BENEFIT

  Beeldkwaliteit

  Of je nu foto's of video's maakt: de EOS R7 32,5 Megapixel CMOS-sensor en de DIGIC X-beeldprocessor zorgen voor verbluffende resultaten.

 • BENEFIT

  Je overstap naar systeemcamera's

  Overweeg je je Canon spiegelreflexcamera te upgraden? De spiegelreflexcamera-vriendelijke EOS R7 zit boordevol nieuwe technologieën en biedt intuïtieve bediening waar je al bekend mee bent.

 • BENEFIT

  Geavanceerde beeldstabilisatie

  Stel je eens voor dat je foto's met lange belichting vanuit de hand kunt maken en bewegende onderwerpen opzettelijk onscherp kunt maken zonder dat je een statief hoeft te pakken.

 • BENEFIT

  Maak verbinding met je publiek

  De EOS R7 is een connected camera die via de Canon Camera Connect-app nauw samenwerkt met je smartphone, tablet of computer.

 • NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren, meld je nu aan

  Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen.