Autofocus

Autofocus die de verwachtingen overtreft

Het is een van de moeilijkste uitdagingen in de fotografie om haarscherpe, essentiële scherpstelling te krijgen op snel bewegende onderwerpen, waar in het frame ook, maar met de Deep Learning AI en Dual Pixel CMOS AF II maakt de EOS R7 het eenvoudig, zowel voor fotografie als video.
Canon EOS R7 - Voordeel - Autofocus die de verwachtingen overtreft

Volg snel bewegende objecten, waar ze zich ook in het kader bevinden

Met behulp van deep learning AI, getraind en geprogrammeerd aan de hand van duizenden foto's uit de echte wereld, beschikt de EOS R7 over het vermogen om onderwerpen in 100% van het frame betrouwbaar te herkennen en volgen.1

Wanneer je mensen fotografeert, stelt de camera altijd scherp op de ogen als deze zichtbaar zijn. Als ze niet zichtbaar zijn (omdat iemand een zonnebril of helm draagt, of bijvoorbeeld van de camera afdraait), geeft de EOS R7 eerst prioriteit aan het hoofd en vervolgens aan het lichaam. Op deze manier worden mensen continu gevolgd, zelfs als ze even wegdraaien van de camera en zelfs als iemand een masker draagt. Zelfs onderwerpen die ondersteboven staan en atleten die een helm dragen, worden herkend en scherpgesteld.

Canon EOS R7 - Voordeel - Autofocus
Canon EOS R7 - Voordeel - Autofocus
Canon EOS R7 - Autofocus

Het fotograferen van vogels in vlucht is een van de grootste uitdagingen voor wildlifefotografen. Maar de EOS R7 herkent vogels en kan ze perfect volgen wanneer ze door het landschap vliegen, waardoor je elke subtiele beweging kan vastleggen tot 15 fps met behulp van de mechanische sluiter of 30 frames per seconde wanneer je de elektronische sluiter van de camera gebruikt.2 Katten en honden worden ook herkend door het algoritme van de camera.

En voor motorsportfotografen is het een pré dat de EOS R7 ook voertuigen kan volgen, inclusief motoren en auto's. De camera kan zelfs onderscheid maken tussen voertuigen met een gesloten of een open cockpit, waarbij wordt scherpgesteld op de helm van de bestuurder als deze zichtbaar is.

Het AF-punt of de AF-zone die in eerste instantie of in het begin wordt gebruikt, kan ook zo worden ingesteld dat je zelf kunt beheren vanaf welk punt de camera onderwerpen gaat volgen.

AF verfijnen tot deze perfect aansluit op je onderwerp

Je kunt op de EOS R7 instellen dat er prioriteit moet worden gegeven aan een bepaald type onderwerp en je kunt zelfs instellen hoe snel er tussen verschillende onderwerpen die in beeld komen, moet worden gewisseld. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een specifieke atleet fotografeert.

Wat voor het ene onderwerp geschikt is, is dat voor een ander onderwerp misschien niet. Daarom beschikt de EOS R7 over vier AF-scenario's, die zijn gericht op vooraf ingesteld gedrag dat voor verschillende werkwijzen is ontworpen.

Scenario 1:
algemeen. Ideaal voor de meeste bewegende onderwerpen

Scenario 2:
negeert obstakels en blijft onderwerpen volgen. Geschikt voor sport en wildlife wanneer onderwerpen tijdelijk worden geblokkeerd door objecten op de voorgrond.

Scenario 3:
reageert snel. Gebruik dit scenario wanneer je wacht tot een onderwerp in het frame komt, zoals een mountainbiker die plotseling in beeld komt.

Scenario 4:
voor onderwerpen die snel versnellen of vertragen, zoals motorfietsen die vanuit een bocht binnenkomen of wegrijden.

Scenario A [AUTOMATISCH]:
de camera kiest automatisch de meest geschikte van de bovenstaande scenario's voor het onderwerp.

Scherpstellen in het hele frame

Er zijn 651-focuszones verspreid over het hele frame. Gebruik deze zones in combinatie met elkaar wanneer je snel bewegende onderwerpen volgt, of gebruik ze afzonderlijk of in groepen wanneer je specifieker wilt zijn. Met de Flexibele zone-AF van de EOS R7 kun je de grootte en positie van het AF-gebied aanpassen aan je exacte vereisten.

1-punts AF
Wees volledig in controle en stel scherp met één AF-punt. Zeer geschikt voor macrofotografie.

Spot AF
Stel scherp met een nog kleiner gebied dan 1-punts AF, voor ultieme selectieve controle.

Gebieds-AF uitbreiden (naar boven, beneden, rechts of links)
Er wordt één AF-punt geselecteerd en de camera gebruikt ook de scherpstelpunten boven, onder en aan de zijkanten om te helpen. Dit is handig wanneer je selectief te werk moet gaan, maar het onderwerp wel beweegt.

AF-gebied uitbreiden (rondom)
Vergelijkbaar met de bovenstaande optie, maar met meer hulpscherpstelpunten voor nog meer nauwkeurigheid bij bewegende onderwerpen.

Flexibele zone-AF
Groepeer enkele AF-punten bij elkaar in een zone, die je in het frame kunt verplaatsen. De camera kiest alleen AF-punten uit deze zone en volgt een bewegend object als deze in beeld komt. Dit is een goede tactiek wanneer je je moet concentreren op onderwerpen in een bepaald deel van het frame.

Canon EOS R7 - Flexibele Zone-AF

AF voor het hele gebied
Gebruikt alle 651 scherpstelpunten van de EOS R7 tegelijk. Objecten worden gezocht en gevolgd, waar ze zich ook bevinden in het frame.

Wanneer het donker is, stelt de EOS R7 nog steeds scherp en wordt de scherpstelling vergrendeld bij licht dat niet veel meer is dan -5EV3 . Dankzij deze gevoeligheid is ook automatische scherpstelling mogelijk met zeer kleine maximale diafragma's, zelfs zo klein als f/22. Dit maakt automatische scherpstelling mogelijk, zelfs wanneer je ultratelelenzen met teleconverters gebruikt.

Canon EOS R7 - Volledige zone-AF

Aanpasbaar, beheersbaar, comfortabel.

Wanneer je de EOS R7 in je handen pakt, zul je zien dat je duim natuurlijk op een AF-controller met vier richtingen rust die je kunt gebruiken om het actieve scherpstelpunt of -gebied door het frame te verplaatsen. Eromheen ligt een aanpasbaar bedieningswiel, zodat je niet naar andere functies hoeft te zoeken.

Canon EOS R7 - Aanpasbare bediening

Met de camera bij je oog kun je ook aanraken-en-slepen om het actieve scherpstelpunt te verplaatsen met behulp van het touchscreen, zoals de trackpad op een laptop.

Voor gebruikers die graag scherpstellen met de knop aan de achterkant kan AF worden geïnitieerd met een AF-aanknop op de achterzijde van de camera, in plaats van half op de ontspanknop te drukken. Deze AF-aanknop kan ook worden gebruikt om de tracking te starten en te stoppen en om de AF-richtingsmodi te wijzigen.

Essentiële focus, precies waar je het nodig hebt

De scherptediepte is gering wanneer je in close-up werkt, dus de focusbracketing van de EOS R7 is een geweldig hulpmiddel voor macrofotografen. Als je één keer op de ontspanknop drukt, worden er continue opnamen gemaakt, terwijl de scherpstelling automatisch wordt aangepast van de beginpositie naar oneindig.

De resulterende reeks foto's, allemaal met iets verschillende scherpstelpunten, kan worden samengevoegd tot één samengestelde afbeelding met Canon's Digital Photo Professional-software, voor een perfecte scherptediepte van voor naar achter. Daarnaast kun je dit proces nu met de dieptecompositiefunctie van de EOS R7 in de camera uitvoeren en bijsnijden voor scherptediepte, waardoor fotografen kunnen aangeven waar de focus begint te vervagen.

Dual Pixel RAW
Elke pixel op de 32,5 Megapixel sensor van de EOS R7 is verdeeld in twee fotodiodes die elk de wereld net iets anders zien, net zoals dat met je ogen ook het geval is. Dit kleine verschil, dat parallax wordt genoemd, is de reden waarom de camera zo snel en nauwkeurig automatisch kan scherpstellen.

Normaal gesproken worden de signalen van beide fotosites samengevoegd tot de uiteindelijke afbeelding wanneer een foto is vastgelegd. Maar wanneer de camera is ingesteld op Dual Pixel RAW-modus wordt elk fotositesignaal afzonderlijk opgeslagen, als twee afbeeldingen in hetzelfde RAW-bestand.

Wanneer je zulke Dual Pixel RAW-bestanden bewerkt in Canon DPP-software, is het mogelijk om bepaalde parameters aan te passen om het eindresultaat te verfijnen.

Image Microadjustment
Wanneer een afbeelding in een specifiek gebied niet scherp genoeg is, kan dit worden aangepast om een cruciale scherpte te verkrijgen, dankzij de diepte-informatie in het afbeeldingsbestand.

Bokeh Shift
Met Dual Pixel RAW is het mogelijk om de positie van onscherpe delen, of 'bokeh', aan te passen om de compositie te verbeteren, bijvoorbeeld door een onscherp voorwerp op de voorgrond dat het onderwerp hindert te verplaatsen.

Reflecties verminderen
Licht dat direct in de lens schijnt, kan interne reflecties veroorzaken, ook wel bekend als 'ghosting'. Met Dual Pixel RAW kan dit met zorgvuldige aanpassingen worden geminimaliseerd.

 1. Van toepassing wanneer het onderwerpframe wordt weergegeven tijdens het volgen en er een compatibele lens op de camera is bevestigd terwijl de AF met volledig bereik actief is of het onderwerp wordt gedetecteerd in een andere gebiedsmodus. Raadpleeg [Aanvullende informatie] voor [EOS R7] op https://cam.start.canon/ voor meer informatie over ondersteunde lenzen.
 2. De continue opnamesnelheid kan variëren, afhankelijk van de omstandigheden. Zie de specificaties voor meer informatie.
 3. Tijdens fotosessie, met een f/1.2-lens, middelste AF-punt, 1-beeld AF, bij 23°C/73°F, ISO100 Met uitzondering van RF-lenzen met Defocus Smoothing-coating.

Gerelateerde artikelen

 • BENEFIT

  Snelheid en prestaties

  Het perfecte fotomoment kan slechts een fractie van een seconde duren. Daarom heeft Canon de EOS R7 ontworpen om uitzonderlijk snel te zijn.

 • BENEFIT

  Beeldkwaliteit

  Of je nu foto's of video's maakt: de EOS R7 32,5 Megapixel CMOS-sensor en de DIGIC X-beeldprocessor zorgen voor verbluffende resultaten.

 • BENEFIT

  Je overstap naar systeemcamera's

  Overweeg je je Canon spiegelreflexcamera te upgraden? De spiegelreflexcamera-vriendelijke EOS R7 zit boordevol nieuwe technologieën en biedt intuïtieve bediening waar je al bekend mee bent.

 • BENEFIT

  Geavanceerde beeldstabilisatie

  Stel je eens voor dat je foto's met lange belichting vanuit de hand kunt maken en bewegende onderwerpen opzettelijk onscherp kunt maken zonder dat je een statief hoeft te pakken.

 • BENEFIT

  Maak verbinding met je publiek

  De EOS R7 is een connected camera die via de Canon Camera Connect-app nauw samenwerkt met je smartphone, tablet of computer.

 • NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren, meld je nu aan

  Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen.