MAAK VERBINDING MET JE VOLGERS

Maak verbinding met je publiek

De EOS R7 is een uiterst connected camera die je aan Wi-Fi®-netwerken, slimme apparaten en pc's/Mac-computers kunt koppelen. Breng je content snel naar de plek waar je die nodig hebt en geniet van de ongekende bediening van de camera op afstand.
Canon EOS R7 - Maak contact met het publiek

Neem je workflow met je mee

De EOS R7 kan een 'always-on' Bluetooth®-koppeling met je smartphone maken voor laag energieverbruik, zodat je snel en eenvoudig verbinding kunt maken met Wi-Fi®. Blader door bestanden, download en bewerk afbeeldingen en video's en plaats content op sociale media, allemaal vanuit je handpalm. Werk je als professional? Je kunt ook afbeeldingen en video's met beperkte of volledige grootte rechtstreeks naar je klant verzenden via de Canon Camera Connect-app. Zo ben je de concurrentie een stap voor!

De camera kan ook zelfstandig met Wi-Fi®-netwerken worden verbonden, zonder dat je een smartphone nodig hebt. Vanaf hier kunnen afbeeldingen worden overgezet naar Canon's onlinegateway image.canon, waar ze in de cloud worden opgeslagen en klaarstaan voor bewerking en postproductie. Stel de camera in om alle afbeeldingen over te zetten of alleen de afbeeldingen die als favoriet zijn getagd.

USB-C van de volgende generatie

De EOS R7 is daarnaast voorzien van USB-C 3.2 voor het supersnel overzetten van opnamen naar een Apple iPhone1 via de ingebouwde Lightning-poort of naar een pc/Mac-computer waarop de Canon EOS Utility-software wordt uitgevoerd.

Live gaan in 3, 2, 1...

Vloggers profiteren van de mogelijkheid om met de EOS R7 video's in prachtige kwaliteit rechtstreeks naar YouTube te streamen, waarbij geen computer nodig is2. Verbind de camera simpelweg rechtstreeks met een Wi-Fi®-netwerk voor professionele resultaten die grote indruk op je volgers zullen maken.

Na registratie bij de image.canon-service (scan gewoon met een smartphone de QR-code op de achterkant van de camera) kunnen EOS R7-gebruikers verbinding maken met de YouTube-site met behulp van de service voor het doorsturen van gegevens.

Omdat de EOS R7 van een clean HDMI-uitgang is voorzien, kun je ook livestreamen via HDMI-adapters of je pc/Mac met de EOS Utility-software gebruiken om verbinding maken met veelgebruikte videoconferentieplatforms.

Canon EOS R7 - Vloggen

Creativiteit op afstand bediend

Of je EOS R7 nu met je smartphone of je pc/Mac is verbonden: je kunt hem op afstand bedienen en zo nieuwe manieren ontdekken om creatieve opnamen te maken.

Op locatie

Met de Canon Camera Connect-app kun je de EOS R7 op afstand bedienen. Zie wat de camera ziet, pas de ingebouwde instellingen aan en leg foto's en video's vast met één tik op het scherm.

Als je op deze manier werkt, kun je de camera op de ene plek laten staan en zelf vanaf een andere plek de opnamen maken, bijvoorbeeld wanneer je selfies of groepsfoto's maakt. Het is ook een goede methode voor wildlifefotografie: plaats je EOS R7 dicht bij een plek waarvan je weet dat er veel dieren samenkomen en maak de opnamen dan vanaf een afstand zodat de dieren niet schrikken.

In de studio

Wanneer je aan de slag gaat met stillevens of macro- en foodfotografie in de gecontroleerde omgeving van een studio, kun je de EOS R7 bedienen vanaf een desktopcomputer of laptop waarop Canon's EOS Utility-software, de Canon SDK (Software Development Kit) of toepassingen van derden worden uitgevoerd.

Zie exact wat de camera ziet op hetzelfde scherm dat je gebruikt voor de nabewerking en maak perfecte composities. Pas de camera-instellingen aan met de intuïtieve interface van EOS Utility en leg afbeeldingen vast die je kunt opslaan op een kaart of een computer, of beide.

Op de filmset

Bedien de EOS R7 via de app terwijl je video-opnamen maakt en creëer effecten waar je normaal gesproken een hele filmcrew voor nodig hebt, zoals scherpstellen: tik simpelweg op het scherm van het aangesloten apparaat om de camera opnieuw scherp te stellen op een nieuw onderwerp. Het scherpstellen zal geleidelijk en vloeiend worden gewijzigd, net zoals je op het grote scherm ziet.

De nieuwste firmware

Ook de EOS R7-firmware kan worden bijgewerkt met de Canon Connect-app, zodat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste functies

Connectiviteit via de Canon Connect-app

Op de cloud gebaseerde RAW-verwerking3

Naast het verwerken van RAW-bestanden in de camera of op de pc/Mac-computer kunnen fotografen RAW-beelden van de EOS R7 nu ook verwerken in de image.canon-cloud4, voor verbeterde beeldkwaliteit.

RAW-bestanden die naar de cloud zijn geüpload, worden ontwikkeld met behulp van een beeldverwerkingsengine in een neuraal netwerk. Dit leidt niet alleen tot minder digitale ruis maar ook tot verbeterde verwijdering van mozaïekeffecten en minder artefacten.

• Fijne details worden beter verwerkt dankzij de onderdrukking van zogeheten 'jaggies'
• Moiré en valse kleuren worden verminderd
• Ruisonderdrukking verbetert de beeldkwaliteit bij hoge ISO-instellingen
• Optische correctie van vertekening, vervaging en de effecten van diffractie wordt ook ondersteund

Geconverteerde afbeeldingen worden als JPEG- of HEIF-bestanden in de cloud opgeslagen, die vervolgens naar je computer of slimme apparaat kunnen worden gedownload.

image.canon-cloudservices
Canon EOS R7 - Cloud RAW-verwerking
 1. Apple, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPad Air, iPad Pro, iPhone en Lightning zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. tvOS is een handelsmerk van Apple Inc
 2. De livestreamservice van de camera ondersteunt alleen livestreams op YouTube. Voordat je de livestreamservice kunt gebruiken, moet je je registreren op image.canon. Ga naar YouTube voor de nieuwste vereisten. Livestreamen op YouTube kan zonder kennisgeving worden gewijzigd, gestopt of beëindigd. Canon is niet verantwoordelijk voor services die door derden worden geleverd, inclusief livedistributie op YouTube.
 3. RAW-opnamen die zijn gemaakt in de RAW-burstmodus kunnen niet worden ontwikkeld. RAW-beeldverwerking in de cloud is een betaalde service. Je dient een abonnement aan te schaffen via Canon Imaging App Service Plans. Ga voor meer informatie naar: https://sas.image.canon/
 4. De service wordt eind juli 2022 gestart en er is een firmware-update voor de camera vereist

Gerelateerde artikelen

 • BENEFIT

  Autofocus van de volgende generatie

  Canon heeft aan de EOS R7 de Deep Learning AI- en iTR AF-technologie toegevoegd die je al kent van de EOS R3-, EOS R5- en EOS R6-camera's.

 • BENEFIT

  Snelheid en prestaties

  Het perfecte fotomoment kan slechts een fractie van een seconde duren. Daarom heeft Canon de EOS R7 ontworpen om uitzonderlijk snel te zijn.

 • BENEFIT

  Beeldkwaliteit

  Of je nu foto's of video's maakt: de EOS R7 32,5 Megapixel CMOS-sensor en de DIGIC X-beeldprocessor zorgen voor verbluffende resultaten.

 • BENEFIT

  Je overstap naar systeemcamera's

  Overweeg je je Canon spiegelreflexcamera te upgraden? De spiegelreflexcamera-vriendelijke EOS R7 zit boordevol nieuwe technologieën en biedt intuïtieve bediening waar je al bekend mee bent.

 • BENEFIT

  Geavanceerde beeldstabilisatie

  Stel je eens voor dat je foto's met lange belichting vanuit de hand kunt maken en bewegende onderwerpen opzettelijk onscherp kunt maken zonder dat je een statief hoeft te pakken.

 • NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren, meld je nu aan

  Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen.