OVERSTAPPEN OP SYSTEEMCAMERA'S

Nooit je creatieve flow onderbreken

Hoewel de EOS R7 vol zit met nieuwe technologie, voelt hij vertrouwd en comfortabel voor iedereen die eerder een Canon EOS spiegelreflexcamera heeft gebruikt. En als dat niet het geval is, zul je deze camera evengoed geweldig vinden.
Canon EOS R7 - Overstappen naar spiegelloos, onderbreek nooit je flow.

Een overstap naar de EOS R-systeemcamera biedt je enorme creatieve voordelen, waardoor je opnamen kunt maken als nooit tevoren. Het is een grote verandering, maar wees gerust: je bestaande Canon-apparatuur werkt ook met de EOS R7.

Jouw kijk op de wereld

De elektronische zoeker met 2,36 miljoen dots van de camera is groot, licht en gedetailleerd, biedt 100% dekking en toont in een preview precies hoe een foto eruit zal zien wanneer deze is vastgelegd, inclusief belichting, witbalans, Picture Style en scherptediepte. Vertraging van de zoeker en blackouts zijn niet meer mogelijk, waardoor je profiteert van een natuurlijke en indrukwekkende ervaring.

Canon EOS R7 - Jouw venster naar de wereld

Hij is comfortabel in gebruik, zelfs voor langere perioden, dankzij de 1,15x vergroting en een 22 mm eyepoint dat van de camerabody af staat. De vernieuwingsfrequentie is een snelle 120 fps2, waarmee bewegende objecten op een natuurlijke manier worden weergegeven. Je kunt hierbij schakelen tussen de spaarstand of de vloeiende modus, voor de beste prestaties.

Het voordeel van APS-C

Wanneer je wilt inzoomen maar niet dichterbij kunt komen, heb je met de EOS R7 een groot voordeel. De camera is opgebouwd rondom een APS-C-sensor, waardoor je lenzen 1,6x meer telefotobereik hebben dan met dezelfde brandpuntsafstand van een full-frame camera.

Dat is een enorme boost voor wildlife-, sport- en actiefotografie, waarbij alles draait om zoveel mogelijk vanaf een afstand in beeld te krijgen. Maak foto's als de echte professionals met apparatuur die aanzienlijk draagbaarder en lichter is, zodat je niet wordt afgeremd.

Canon EOS R7 - APS-C vergeleken met full-frame

Geschikt voor gebruikers van spiegelreflexcamera's

Gebruikers die de overstap hebben gemaakt van een spiegelreflexcamera naar een EOS R7 zullen snel wennen aan de nieuwe camera. Bedieningselementen bevinden zich waar je ze verwacht en de navigatie door menupagina's zal bekend aanvoelen, maar wel met een paar verbeteringen. Er is zelfs een OVF-hulpmodus die de ervaring van een optische zoeker simuleert met behulp van HDR-technologie om details in donkere schaduwen en heldere hooglichten weer te geven – in plaats van een preview te geven van foto-effecten.

Canon EOS R7 - Vergelijking OVF-hulp

Canon EF- en EF-S-lenzen zijn compatibel met de EOS R7 via een lensadapter (de serie bevat drie van zulke adapters). AF-, AE-, IS- en de meeste andere lenstechnologieën werken precies zoals je je herinnert.

De EOS R7 gebruikt ook dezelfde LP-E6-accu's als die in veel van Canon's spiegelreflexcamera's worden gebruikt, inclusief de EOS 7D-serie en de EOS 70D, EOS 80D en EOS 90D. Het is hierdoor eenvoudig om accu's in verschillende camerabody's te gebruiken.1

Intuïtieve bediening

Elke EOS-camera heeft een revolutionair ontwerp dat is gebaseerd op de camera's die de voorloper waren. Ook zijn er nieuwe functies toegevoegd. De EOS R7 is bijvoorbeeld voorzien van een joystick voor AF-puntselectie die zich rondom een bedieningswiel bevindt: een combinatie van twee klassieke EOS-bedieningselementen. Je vindt deze naast de zoeker van de camera, precies waar je duimt ligt wanneer je de camera vasthoudt, dus perfect voor snel en instinctief fotograferen.

Canon EOS R7 - Intuïtieve bediening

Aan de voorzijde van de camera bevindt zich een focus-modusschakelaar die je eenvoudig kunt vinden als je de camera bij je oog houdt. Hierdoor kunnen fotografen eenvoudig wisselen tussen automatische en handmatige scherpstelling, zelfs met lenzen die geen eigen focus-schakelaar hebben. In het midden van de schakelaar zit een aanpasbare functieknop die kan worden geprogrammeerd om een aantal verschillende rollen uit te voeren.

Canon EOS R7 - Bediening

Zoals je van een EOS-camera mag verwachten, zijn veel van de ingebouwde bedieningselementen aanpasbaar, dus ze kunnen worden geprogrammeerd om te werken zoals jij wilt. Het hoofdmenusysteem is voorzien van een aanpasbaar Mijn menu-scherm waar je meest gebruikte opdrachten bij elkaar staan. Ook bevat dit scherm drie aangepaste opnamemodi zodat je meteen je favoriete werkwijze kunt toepassen.

Een variangle touchscreen geeft fotografen de mogelijkheid om vanuit een ongebruikelijke hoek en nieuwe perspectieven composities te maken en te fotograferen. Videogebruikers kunnen met dit scherm comfortabel en met maximale stabiliteit video's opnemen.

Constructie van betrouwbare kwaliteit

De EOS R7 is bestand tegen stof, vuil en water dankzij de ingebouwde robuuste constructie uit een magnesiumlegering en tientallen beschermende rubberen afdichtingen3. Als je onder zware omstandigheden werkt of als het weer omslaat, kun je vol vertrouwen verder blijven opnemen en mis je nooit het ultieme moment.

Maar de EOS R7 is ondanks deze robuuste constructie toch lichtgewicht. Sterker nog: deze camera is lichter en draagbaarder dan de EOS 7D Mark II, waardoor hij een ongeëvenaarde keuze is voor fotografen die vaak onderweg zijn.

Canon EOS R7 - Afdichting

Twee keer zoveel opslag, twee keer zoveel beveiliging

Dankzij de dubbele UHS-II SD-geheugenkaartsleuven van de EOS R7 kun je vol vertrouwen opnamen blijven maken, zelfs als de druk hoog is. Ze kunnen op verschillende manieren worden geconfigureerd.

Voor automatische back-up – een goede optie wanneer je opnamen maakt van belangrijke gebeurtenissen en je een verzekering nodig hebt als het ondenkbare gebeurt. Een favoriete tactiek voor reisfotografen.

Volle kaart – Wanneer de ene kaart vol is, slaat de camera foto's automatisch op de tweede kaart op. Je hoeft dus geen moment te stoppen met opnamen maken. Geweldig voor bruiloften, wildlife en sportevenementen wanneer je geen seconde wilt missen.

JPEG op de ene kaart, RAW op een andere kaart – Sla een reeks proeffoto's afzonderlijk op van de RAW-bestanden die je voor bewerking gaat gebruiken.

Films op de ene kaart, foto's op een andere kaart – Houd je content geordend of gebruik een grotere kaart voor video en een kleinere kaart voor foto's. Geweldig voor hybride opnamen bij evenementen of voor documentaireprojecten.

Canon EOS R7 - Dubbel zoveel opslag

Accessoireschoen

De EOS R7 beschikt over een geavanceerde nieuwe flitsschoen voor een snelle en eenvoudige aansluiting van nieuwe apparaten en accessoires. Denk hierbij aan een digitale microfoon en een XLR-microfoonadapter, voor de soundtracks die jouw video's verdienen. Bepaalde Speedlites en Speedlite Transmitters maken ook op deze manier verbinding met de camera. Je kunt dus ook de belichting zelf beheren.

Canon EOS R7 - Accessoireschoen
 1. Bij LP-E6NH / LP-E6N wordt opladen via USB ondersteund. Laden met USB wordt niet ondersteund met LP-E6 of niet-originele accu's. Accu's kunnen mogelijk alleen worden geladen wanneer het accuniveau laag is.
 2. De maximale framerate tijdens AF, half indrukken van de ontspanknop of continue opname is 59,94 fps. Houd er rekening mee dat de framerate van het scherm lager kan zijn, afhankelijk van de lens die je gebruikt en de opnameomstandigheden.
 3. Hoewel de camera is ontworpen om stof- en vochtbestendig te zijn, kan er geen volledige uitsluiting van stof, vuil, water, zout, etc. worden gegarandeerd. Zie de specificaties voor meer informatie

Gerelateerde artikelen

 • BENEFIT

  Autofocus van de volgende generatie

  Canon heeft aan de EOS R7 de Deep Learning AI- en iTR AF-technologie toegevoegd die je al kent van de EOS R3-, EOS R5- en EOS R6-camera's.

 • BENEFIT

  Snelheid en prestaties

  Het perfecte fotomoment kan slechts een fractie van een seconde duren. Daarom heeft Canon de EOS R7 ontworpen om uitzonderlijk snel te zijn.

 • BENEFIT

  Beeldkwaliteit

  Of je nu foto's of video's maakt: de EOS R7 32,5 Megapixel CMOS-sensor en de DIGIC X-beeldprocessor zorgen voor verbluffende resultaten.

 • BENEFIT

  Geavanceerde beeldstabilisatie

  Stel je eens voor dat je foto's met lange belichting vanuit de hand kunt maken en bewegende onderwerpen opzettelijk onscherp kunt maken zonder dat je een statief hoeft te pakken.

 • BENEFIT

  Maak verbinding met je publiek

  De EOS R7 is een connected camera die via de Canon Camera Connect-app nauw samenwerkt met je smartphone, tablet of computer.

 • NIEUWSBRIEF

  Laat je inspireren, meld je nu aan

  Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor evenementen.