NIEUWS OVER PRODUCTEN

Toekomstbestendige workflows met Canon's PTZ-camera's

Met pan-tilt-zoomcamera's, controllers, firmware en apps maakt Canon haar geïntegreerde beeldvormingssysteem nog diverser.
Een CR-N700 PTZ-camera van Canon bevestigd aan een metalen balk.

De CR-N700 is de eerste van Canon's PTZ-camera's die gebruikmaakt van de nieuwe Auto Tracking- en Auto Loop-apps, en meer PTZ-camera's zullen volgen.

Dankzij de pan-, kantel- en zoomfuncties en het feit dat ze op afstand kunnen worden bediend, zijn PTZ-camera's perfect voor de meest uiteenlopende toepassingen. In deze tijd van snelle veranderingen op het gebied van videoproductie heeft Canon tot nu toe vijf 4K PTZ-camera's op de markt gebracht: de CR-N700, CR-N500, CR-N300CR-X500 en de CR-X300. Daarnaast wordt de serie verder uitgebreid met meer systeemtools.

De nieuwste firmware-updates en apps met licentie maken Auto Tracking met intelligente persoonsherkenning en Auto Loop-functies mogelijk voor een gestroomlijnd productieproces. De Auto Tracking-app en de Auto Loop-app zijn begin 2023 verkrijgbaar voor de CR-N700 met een betaalde licentie na het installeren van de nieuwste gratis firmware-update.

Uitzonderlijke beelden
Auto Tracking
Auto Loop
Bediening en streaming
Canon CR-N700
Canon CR-N500 en CR-X500
Canon CR-X300
Canon CR-N300 en controllers

Canon CR-X300-camera omlaag gekanteld.

PTZ-camera's kunnen op afstand worden bediend en zijn daarmee ideaal voor het filmen van evenementen, tv-producties, conferenties, seminars in het onderwijs, religieuze bijeenkomsten, studioproducties en nog veel meer.

Uitzonderlijke beelden

Opmerkelijk is ook dat alle Canon PTZ-camera's standaard ondersteuning bieden voor 4K UHD-resolutie, met 4K optische prestaties voor hoge beeldkwaliteit. Nu meer CDN's (Content Delivery Networks) ondersteuning bieden voor 4K UHD-streaming én 4K de standaard wordt op het gebied van broadcast-workflows, bieden Canon's oplossingen de beeldkwaliteit en overweldigende ervaring die de kijkers vandaag de dag verwachten.

Dankzij Canon's expertise op het gebied van professionele video- en cinemacamera's beschikken de PTZ-camera's over bewezen scherpstelsystemen die garant staan voor flexibiliteit en snelheid bij het scherpstellen: Hybrid AF op de CR-X300 en CR-N300, en Canon's befaamde Dual Pixel CMOS AF op de CR-N700, CR-N500 en CR-X500. De CR-N700 is het vlaggenschipmodel van de Canon PTZ-cameraserie en is als zodanig uitgerust met het meest geavanceerde autofocussysteem. Hij maakt gebruik van EOS iTR AFX-technologie op basis van deep-learning AI, voor ongelooflijk nauwkeurige gezichts- en hoofddetectie evenals Eye AF die automatisch de ogen van personen volgt.

Net als de professionele Canon XF605-videocamera, is op de CR-N700 een 1-inch 4K UHD CMOS-sensor gecombineerd met een DIGIC DV7-beeldprocessor, voor verbeterde prestaties en beeldkwaliteit. Deze combinatie biedt professionele, broadcast-klare 4K 60p-opnamen in 10-bits 4:2:2. De CR-N700 beschikt hiernaast over een krachtige 15x optische zoom en een 30x Advanced Zoom die de kijker meeneemt naar het hart van de actie.

De CR-X300 is een robuuste outdoor-PTZ-camera en beschikt over 4K UHD-resolutie en IP-streaming. Daarmee is het een baanbrekende camera op de PTZ-markt. De 1/2,3-inch CMOS-sensor en 20x optische zoom leveren een uitzonderlijke beeldkwaliteit en dankzij de ondersteuning voor een scala aan besturingsprotocollen is het eenvoudig om de CR-X300 te integreren in een bestaande camera-opstelling op afstand.

Een technicus met witte handschoenen maakt de sensor van een Canon-camera schoon.

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services.
Twee Canon CR-N300 PTZ-camera's staan opgesteld in een collegezaal vol studenten.

De groei op het gebied van producties op afstand is mede te danken aan online presentaties en het hoger onderwijs.

Een Canon CR-N700 PTZ-camera filmt twee mensen die in tegenover elkaar geplaatste fauteuils zitten.

De Auto Tracking- en Auto Loop-automatiseringsapps zijn niet alleen handig voor zakelijke en educatieve scenario's, maar ook voor gebruik in gebedshuizen en voor het filmen van interviews voor televisie.

Auto Tracking

De nieuwe RA-AT001 Auto Tracking-app bouwt voort op de intelligente gezichtsdetectietechnologie van Canon die automatisch mensen herkent en volgt om ze in beeld te houden.

"Dit is een groot voordeel bij het opnemen van scènes met veel beweging erin", zegt Paul Atkinson, Product Specialist bij Canon Europe. "De mogelijkheid om mensen automatisch en nauwkeurig te volgen terwijl ze door het beeld bewegen, geeft videomakers echt vertrouwen en je hebt minder mensen nodig om het werk te doen."

Met de app kun je het totale beeld volgen of selectiever zijn door met voorinstellingen voor kadrering opnamen te maken van het hele lichaam of de bovenste helft ervan, ook wanneer het onderwerp snel beweegt. Bij een langzamer tempo kun je bovendien strakke close-ups maken.

Daarnaast kun je de camera zodanig instellen dat alle beweging buiten een bepaald gebied wordt genegeerd. "Als je bijvoorbeeld in een theater filmt, wil je niet dat de camera iemand volgt die wegloopt om naar de wc te gaan", legt Paul uit.

De app heeft ook functies om het volgen van beweging in een bepaalde zone voorrang te geven of om een gebied in te stellen waarin het pannen en tilten stopt om aanpassingen te voorkomen wanneer een onderwerp kleine bewegingen maakt.

De camera voorzien van Auto Tracking is een oplossing die veel voordeliger, efficiënter en nauwkeuriger is, verklaart Paul. "Voorheen had je een dure optie van een andere leverancier nodig, extra hardware en vaak ook nog een speciale computer. Dankzij de gratis firmware-upgrade en de betaalde app heb je een veel goedkoper standalone systeem."

Een Canon CR-N700 PTZ-camera filmt een zanger, gitaristen en een drummer in een band.

"De verschillende cyclusopties in de Auto Loop-app zijn handig voor opnamen van reacties uit het publiek, of voor het schakelen tussen een zanger, gitarist en drummer bij het filmen van een band", zegt Paul.

Auto Loop

Met de RA-AL001 Auto Loop-app kun je een pan-, tilt- en zoomsequentie of zelfs een volledige serie camerabewegingen voorprogrammeren en met één druk op de knop in een loop laten herhalen. De instellingen worden op hetzelfde scherm weergegeven als de camera-feed, zodat er geen pop-upmenu's nodig zijn.

PTZ-routes kun je vooraf opnemen met vloeiende aanpassing van start-stopversnelling en -vertraging. Op deze manier wordt handbediening gesimuleerd zodat het geheel er natuurlijk uit blijft zien. Er zijn twee verschillende loop-opties: een doorlopende cyclus waarbij het basisschema A-B-C-A-B-C wordt gevolgd, en een heen en weer gaande cyclus die het schema A-B-C-B-A-B-C volgt. De app geeft je de volledige creatieve controle over camerabewegingen, zodat operators tijdens opnamen andere dingen kunnen doen.

"In de fade-modus wordt het beeld langzaam versneld om de beweging te starten en aan het einde langzaam vertraagd, zodat je een veel naadlozere en natuurlijkere overgang krijgt", legt Paul uit. "Dit is visueel veel aantrekkelijker en de modus werkt in alle richtingen. Net als bij de Auto Tracking-app heb je veel minder mensen nodig om de camera's te bedienen."

De functies die in de Auto Loop-app zijn ingebouwd, zijn toonaangevend en gebaseerd op feedback van gebruikers. "We hebben goed geluisterd naar wat gebruikers echt willen en de app op basis daarvan ontwikkeld", voegt Paul toe. "Er zijn opties van derden verkrijgbaar, net als bij de Auto Tracking-app, maar de Auto Loop-app is voordeliger en heeft geen extra hardware nodig."

De app is ideaal voor broadcasting en live-action producties, maar ook voor live optredens, bedrijfspresentaties, onderwijsinstellingen, gebedshuizen en de groeiende trend in online-leveringsdiensten.

De automatiseringsmogelijkheden zijn enorm aantrekkelijk, maar je kunt ook handbediening selecteren om spontane momenten vast te leggen.

Een Canon CR-N500 PTZ-camera.

De Canon CR-N500 PTZ-camera heeft een 1-inch CMOS-sensor voor 4K UHD-video via een 15x zoomobjectief, en het befaamde Dual Pixel CMOS AF-systeem. Het pan-/kantelmechanisme van de camera staat garant voor ongelooflijk nauwkeurige, stapsgewijze aanpassingen.

Een Canon CR-N300-camera.

De Canon CR-N300 beschikt over hetzelfde nauwkeurige bedieningssysteem als de CR-N500, maar is kleiner en heeft een 1/2,3-inch CMOS-sensor – en legt 4K UHD-video vast. Beide modellen bieden ondersteuning voor een uitgebreide reeks streaming- en bedieningsprotocollen, zoals NDI|HX2 en RTMP/RTMPS.

Bediening en streaming

De CR-N700, CR-N500, CR-N300 en CR-X300 bieden ondersteuning voor RTMP/RTMPS (Real-Time Messaging Protocol en Real-Time Messaging Protocol Secure). Met dit protocol kan content rechtstreeks worden gedeeld via platforms zoals YouTube, waardoor livestreaming voor iedereen een fluitje van een cent wordt.

De CR-N700, CR-N500, CR-N300 en CR-X300 bieden ook ondersteuning voor NDI|HX2 RTP/RTSP en het Canon XC-protocol. NDI|HX2 is de industriestandaard voor broadcasting, omdat de camera hiermee niet alleen de content kan leveren, maar ook via ditzelfde protocol kan worden bediend.

De CR-N700 wordt standaard geleverd met ondersteuning voor FreeD en SRT. Voor de CR-N500 en CR-N300 is deze ondersteuning beschikbaar via een firmware-update.

Omdat streamingplatforms de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden, is compatibiliteit met deze protocollen cruciaal. Gebruikers kunnen content rechtstreeks vanaf één camera naar hun gewenste CDN (Content Delivery Network) streamen. Dankzij deze ondersteuning voor een uiteenlopende reeks protocollen, kunnen Canon's PTZ-camera's niet alleen worden gebruikt als onderdeel van een groter systeem maar ook direct 'out of the box'.

"Canon weet maar al te goed dat de meeste set-ups tegenwoordig bestaan uit meer dan alleen een camera", vertelt Matthew Koshy, Product Marketing Specialist bij Canon Europe. "De beeldverwerkingsproducten van Canon passen daarom niet alleen in bestaande workflows, maar ze maken ook nieuwe ecosystemen voor beeldverwerking mogelijk."

Canon’s PTZ-camera's zijn dus gemakkelijk te gebruiken als zelfstandige camera's en te bedienen via de speciale Remote Camera Control-app voor pc's, terwijl ze ook zonder problemen deel kunnen uitmaken van een groter, geïntegreerd systeem. Met de op maat gemaakte Canon RC-IP100 remote camera controller kunnen meerdere camera's flexibel worden bediend via een netwerk, maar alle PTZ-camera's kunnen ook samen met Canon's reeks professionele videocamera's, Cinema EOS-camera's, projectoren en 4K-referentiemonitoren worden gebruikt voor een complete end-to-end-oplossing.

Een systeemdiagram dat laat zien hoe de Canon CR-N300 kan worden geconfigureerd om een vergadering op afstand te livestreamen.

Webcam Driver is een gratis te downloaden software¹ voor Windows die beschikbaar is vanaf juni 2022. Zodra de software is geïnstalleerd, detecteert deze automatisch een CR-N300-, CR-N500- of CR-X300 PTZ-camera die op hetzelfde netwerk is aangesloten als je computer en vervolgens kan de camera worden gebruikt als een hoogwaardige 4K-webcam voor videoconferenties en streams.

Canon's Webcam Driver-software voor de CR-N300, CR-N500 en CR-X300 biedt extra functies voor deze drie PTZ-camera's. Als de software is geïnstalleerd op een Windows-pc, is het mogelijk om de CR-N500, CR-N300 of CR-X300 op afstand te bedienen en te gebruiken voor videoconferenties of live streaming. Met het stuurprogramma kunnen de Canon PTZ-camera's automatisch worden gedetecteerd op een netwerk, waarbij maximaal vijf camera's kunnen worden geregistreerd met verschillende namen, videoformaten en uitvoerresoluties.

"Dat zorgt voor een naadloze installatie en een vlotte start voor je vergaderingen en streams'', zegt Matthew. "Met een combinatie van een LAN-kabel en Webcam Driver is het mogelijk om tot 4K 30p uit te voeren, zodat je een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit kunt bereiken, afhankelijk van de videoconferentietoepassing die wordt gebruikt." Dankzij de toevoeging van LAN-switches kunnen de camera's ook worden gebruikt over een onbeperkte afstand voor grootschalige evenementen.

Een Canon CR-N700-camera filmt een band vanaf een verhoogde positie.

De Canon CR-N700 is de eerste indoor-PTZ-camera van Canon die ondersteuning biedt voor 12G-SDI, waarbij de camera 4K 60p (10-bits 4:2:2) kan uitvoeren via zowel de 12G-SDI- als HDMI-poort. Deze camera kan zelfs 4K 60p streamen via IP.

De Canon CR-N700

De CR-N700 is Canon’s vlaggenschip-PTZ-camera voor binnenopnamen, die volledig voldoet aan de bijzondere vereisten van professionele broadcasts en live-evenementen. "Het biedt een oplossing voor de vele pijnpunten in de branche wat betreft het gebruik van PTZ-camera’s", legt Matthew uit.

"Het feit dat je kunt opnemen in 4K 60p geeft gebruikers meer flexibiliteit bij de nabewerking", vertelt Matthew. "Maar de 12G-SDI-verbinding is misschien wel het grootste voordeel van de CR-N700. Voor broadcasters met een op 12G-SDI-gebaseerde workflow, past Canon’s vlaggenschip-PTZ-camera naadloos in hun bestaande set-up."

De CR-N700 is als PTZ-camera ook baanbrekend op het gebied van autofocus. Het is de eerste PTZ-camera die gebruikmaakt van de deep-learning iTR AF X-autofocustechnologie. Hiermee blijft hij gefocust op het hoofd van een onderwerp, zelfs als de persoon het hoofd draait en wegkijkt van de camera.

De EOS iTR AFX-technologie wordt gebruikt in een aantal professionele videocamera’s van Canon waaronder ook de EOS C70 en XF605. Matthew vertelt dat alles wat gebruikers qua prestaties van dit soort camera’s verwachten, ook daadwerkelijk wordt geleverd door de CR-N700. "Het kan de ogen, het gezicht en het hoofd van personen detecteren. Dus als iemand bijvoorbeeld een mondmasker draagt, gaat de CR-N700 automatisch op zoek naar de ogen en blijft hij die volgen, zonder dat je zelf handmatig hoeft scherp te stellen op het gezicht. De CR-N700 biedt ook Touch AF via Canon's Remote Camera Control-app, daarmee kun je de camera nog gemakkelijker bedienen op afstand."

Naast de 15x optische zoom die optimale 4K UHD beeldkwaliteit biedt, gaat de CR-N700 nog een stap verder met de 30x Advanced Zoom in Full HD. De nieuwe crop-functie biedt nog meer flexibiliteit, omdat je tegelijkertijd twee verschillende feeds van één PTZ-camera kunt halen. Matthew legt uit: "Met de Remote Camera Control-app kun je met een vak een specifiek gebied selecteren. Dit gebied wordt dan als aparte feed uitgevoerd.

Een andere PTZ-functie die is geïntroduceerd met de CR-N700, is de nachtmodus. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een ingebouwd gemotoriseerd infraroodfilter dat over het objectief valt en een zwart-wit infraroodbeeld produceert in 4K. "Dat is perfect voor reality-tv", zegt Matthew. "Je wilt de deelnemers niet storen door licht te gebruiken, maar de kijkers kunnen ondertussen gewoon zien wat er allemaal gebeurt."

Een Canon CR-N500-camera.

PTZ-camera's zijn geschikt voor een groot aantal verschillende toepassingen, van gebruikers in broadcasting tot zelfstandige makers van content, en zorgen voor flexibiliteit bij het filmen dankzij de bediening op afstand.

De Canon CR-N500 en CR-X500

De Canon CR-N500 en CR-X500 zijn bedoeld voor meer ervaren professionele gebruikers voor wie alleen de hoogste beeldkwaliteit goed genoeg is. Ze zijn ideaal voor live productie en broadcasts en voor andere toepassingen zoals live evenementen, van bruiloften tot concerten.

Beide camera's hebben een 1-inch sensor, het formaat dat wordt gebruikt in veel professionele videocamera's van Canon en waarmee 4K UHD-video wordt vastgelegd via een objectief met 15x zoom. Ze beschikken bovendien beide over Canon’s uiterst effectieve Dual Pixel CMOS AF-systeem waarmee het onderwerp altijd scherp in beeld blijft. De CR-N500 voert FHD 60p (4:2:2 10-bits) via SDI uit, 4K UHD 30p (4:2:2 10-bit) video via HDMI, of 4K UHD 30p (4:2:0 8-bits) video via IP, en XLR-audio.

De CR-X500 is speciaal ontwikkeld voor outdoorgebruik door broadcastprofessionals voor wie hoogwaardige beelden in externe omstandigheden een must zijn. De camera heeft de IP55-beschermingsgraad (waterdicht en stofdicht) en is met name geschikt voor gebruik onder zware omstandigheden. Hij is bovendien zout - en trillingsbestendig, en is daarmee ideaal voor live sport, live evenementen en broadcasttoepassingen zoals reality-tv, en voor beveiliging en bewaking.

De CR-X500 beschikt over 12G-SDI voor 4K UHD-uitvoer in 4:2:2 10-bits, een populaire verbindingsmethode in de broadcastindustrie die zorgt voor een betrouwbaar, hoogwaardig videosignaal.

De CR-N500 is ideaal voor livestreaming en productie binnen, met ondersteuning voor RTMPS, het protocol dat wordt gebruikt door YouTube, en RTP-, RTSP- en NDI|HX2-streamingprotocollen. De vraag naar livestreaming blijft groeien. Dit is dus een belangrijke en nuttige functie die van de CR-N500 een ongelooflijk veelzijdige camera maakt.

Met de CR-N500 en CR-X500 komt bovendien een andere onmisbare functie beschikbaar op de PTZ-markt: uiterst nauwkeurige pan-, tilt- en zoombewegingen. De CR-N500 kan pannen met een zeer lage snelheid van 0,1 graden per seconden of juist met een erg hoge snelheid van 100 graden per seconde, en voldoet daarmee aan vrijwel elke productievereiste. Beide camera's beschikken ook over ingebouwde beeldstabilisatie voor het corrigeren van trillingen die het gevolg zijn van omgevingsfactoren zoals harde wind of een onstabiele locatie.

Een close-up van de ingebouwde wisser van de Canon CR-X300.

De CR-X300 is uitgerust met een 4K UHD 1/2,3-inch CMOS-sensor en 20x optische zoom in een robuuste body die voldoet aan de IP65-normen voor stof- en waterbestendigheid. Bovendien bevat de camera een groot aantal IP-functies voor streaming en camerabediening, waarover de eerdere outdoor-PTZ-camera's in de meeste gevallen nog niet beschikten.

Canon CR-X300-camera omlaag gekanteld.

Dankzij de combinatie van professionele Canon-beeldtechnologie, IP-connectiviteit en het robuuste ontwerp is de CR-X300 een veelzijdige PTZ-camera met een groot aantal mogelijke toepassingen, waaronder sportfaciliteiten, themaparken en reality-tv.

De Canon CR-X300

De CR-X300 is een Canon 4K PTZ-camera die een baanbrekende combinatie van functies biedt, waarbij de IP-mogelijkheden van de CR-N500 en CR-N300 indoor-PTZ-camera's worden gecombineerd met de robuuste outdoormogelijkheden van de CR-X500. "Dit betekent dat je je productie online kunt streamen in fantastische kwaliteit, ongeacht de omstandigheden", aldus Jack Adair, Product Marketing Specialist bij Canon Europe.

"Dankzij deze unieke combinatie is de CR-X300 de perfecte keuze voor een groot aantal toepassingen in de broadcast- en AV-industrie, waaronder sportwedstrijden, nieuwsuitzendingen, reality-tv en live outdoorevenementen, om er maar een paar te noemen."

De 1/2,3-inch 4K CMOS-sensor, het objectief met 20x optische zoom en het hybride AF-systeem van de CR-X300 zorgen voor gedetailleerde en haarscherpe 4K-beelden, zelfs bij weinig licht. De camera kan een output leveren van 4K UHD-video (4:2:2 10-bits) via SDI en HDMI, of 4K UHD 30p (4:2:0 8-bits) via IP. De CR-X300 kan ook gebruikmaken van de 4K-sensor voor het leveren van Full HD-video met een grotere detailrijkdom, dankzij oversamplede HD-verwerking.

Met zijn compacte, lichte en robuuste constructie is de CR-X300 een ideale camera voor een outdooropstelling in zware omgevingen. Hij voldoet aan de Ip65-normen voor stof- en waterbestendigheid en heeft een ingebouwde wisser en ND-filters voor hoogwaardige beelden, ongeacht de omstandigheden.

Dankzij de ondersteuning voor een breed scala aan streaming- en besturingsprotocollen kan de CR-X300 rechtstreeks in een groot aantal workflows worden geïntegreerd. Je kunt de CR-X300 integreren in een set-up met meerdere camera’s, maar ook gebruiken als professionele standalone camera. Met het RTMP-protocol kun je beeldmateriaal rechtstreeks streamen naar een gewenst netwerk, zoals YouTube.

Een Canon CR-N300 PTZ-camera op een statief, met een bureau vol AV-apparatuur op de achtergrond.

Hoorcolleges streamen met Canon PTZ-camera's

Canon's PTZ-systemen met meerdere camera's luiden een nieuw tijdperk in bij de Università IULM in Milaan.
De Canon RC-IP100 Remote Camera Controller.

In combinatie met Canon's PTZ-camera's,3 zorgt de Canon RC-IP100 Remote Camera Controller voor fantastische bedieningsmogelijkheden. Gebruik de joystick om de camera te bewegen en de zoomhendel om het gezichtsveld op afstand te bedienen.

Een schermafbeelding van de Remote Camera Control-app.

Canon’s hardwarecontroller is niet de enige optie. Met de gratis Remote Camera Control-app kun je een Canon PTZ-camera of tot wel 20 camera's op afstand bedienen via een Windows-pc.

De Canon CR-N300 en controllers

De CR-N300 is bestemd voor een bredere groep gebruikers. Deze camera is bij uitstek geschikt voor gebruik in het hoger onderwijs, bij bedrijfsevenementen, bruiloften en in gebedsplaatsen, en voor zelfstandige makers van allerlei soorten content. Deze compactere camera heeft een 1/2,3-inch CMOS-sensor, maar een iets groter 20x optisch-zoombereik en biedt scherpe 4K-beelden. Hij biedt ondersteuning voor dezelfde protocollen als de grotere CR-N500 en beschikt over dezelfde nauwkeurige aanpassingen en video-indelingen, plus Full HD via USB zodat hij gemakkelijk kan worden aangesloten op een laptop.

Canon's PTZ-systeem bevat ook de RC-IP100 remote camera controller. Dit is handige hardware met een joystick die je alle kanten op kunt bewegen voor nauwkeurige camerabediening, een zoomhendel en de mogelijkheid om zo nodig meerdere camera's te bedienen via een netwerk.

Gebruikers die hun camera's liever via een Windows-pc willen bedienen, kunnen de gratis Remote Camera Control-app gebruiken. Deze app geeft een live feed weer tot 20 afzonderlijke camera's. De gebruiker kan tussen deze camera's schakelen en elke camera naar behoefte bedienen, zoals pannen-tilten-zoomen, vooraf ingestelde bewegingen gebruiken, volgen en scherpstellen.

Twee extra protocollen – FreeD en Secure Reliable Transport (SRT) – kunnen worden toegevoegd aan de CR-N300 en CR-N500 via een firmware-update. Met FreeD kunnen de twee PTZ-camera's gemakkelijker in virtuele studio's worden geïntegreerd. Het SRT-protocol is broadcaststandaard en zorgt voor streaming met hoge kwaliteit bij onstabiele of onvoorspelbare netwerkomstandigheden.

Vanwege de snelle toename in de vraag naar streaming en weergave op afstand ziet het ernaar uit dat PTZ-camera's veel belangrijker zullen worden, niet alleen als op afstand te bedienen opnameapparatuur maar ook als onderdeel van een uitgebreider ecosysteem voor beeldverwerking. Door gebruik te maken van Canon's sterke achtergrond in optica en vastlegging van video bij het ontwerp van haar PTZ-systemen, worden krachtige oplossingen gerealiseerd voor vrijwel elke behoefte, met superieure beeldkwaliteit, uitzonderlijk nauwkeurige afstelling en geïntegreerde support voor de belangrijkste streamingprotocollen.


1Er is mogelijk een licentie van derden vereist.

2NDI is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van NewTek, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.

3CR-X500-verbinding met controller (serieel).

Geschreven door Rod Lawton, Marcus Hawkins and Matthew Richards


Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro