PTZ-FIRMWARE

Firmware-updates en aanvullende toepassingen voor Canon PTZ-camera's

Canon is voortdurend op zoek naar nieuwe en intuïtieve manieren om de functionaliteit van de bestaande PTZ-camera's te verbeteren. Hier vind je alle nieuwste firmware en toepassingen die je kunt installeren op Canon PTZ-camera's. Of het nu gaat om Auto Tracking of het zeer gevraagde SRT- of FreeD-protocol, Canon heeft een breed scala aan gratis updates waarmee je producties kunt transformeren.

Selecteer het PTZ-cameramodel om de beschikbare firmwaredownloads te bekijken. Meer informatie over de firmware-updates en aanvullende toepassingen vind je hieronder. Neem contact op met een lokale Canon-dealer voor opties om aanvullende toepassingen te kopen.

April 2023: Auto Tracking-toepassing (RA-AT001)

Profiteer van de mogelijkheid om met gezichts-/hoofddetectie de belangrijkste spreker automatisch te volgen terwijl deze over het podium beweegt. Profiteer van de kracht van uitstekende 4K PTZ-beelden met moeiteloze automatisering om producties een extra dimensie te geven. Auto Tracking is een ingebouwde (edge) toepassing en niet pc-gebaseerd. Dit betekent een eenvoudige installatie zonder dat er krachtige verwerkings-pc's nodig zijn.

Soepele en nauwkeurige tracking
Dankzij het geavanceerde besturingsmechanisme van Canon kan de PTZ-camera mensen met verschillende snelheden volgen, variërend van langzame tot zeer snelle bewegingen.

Prioriteitsweergavegebied
Hiermee volg je het onderwerp, maar zorg je er ook voor dat borden, dia's of displays zich altijd in de beeldhoek bevinden.

Stopgebied voor pannen/tilten
Voorkomt ongewenst pannen en tilten waardoor ook minimale bewegingen van een onderwerp zonder daadwerkelijke verplaatsing zouden worden gevolgd.

Flexibele compositie
Pas de compositie van het te volgen onderwerp aan, zoals de lichaamsgrootte, om de perfecte hoek te garanderen.

Gebied met vaste beeldhoek
Selecteer een gebied waarin het doel niet langer moet worden gevolgd om een bepaalde beeldhoek te behouden.

Resetten naar beginpositie
Hiermee wordt de beeldhoek naar een vooraf ingestelde beginpositie verplaatst zodra het te volgen onderwerp uit beeld raakt, zodat er altijd relevant beeldmateriaal wordt vastgelegd.

Dynamische trackinggevoeligheid
Stel de 10 gevoeligheidsniveaus nauwkeurig af op langzame of snelle bewegingen. Hoe hoger het getal, hoe flexibeler de tracking van de PTZ-camera, zodat zelfs dynamische bewegingen kunnen worden vastgelegd.

Intelligente detectie van personen
Selecteert binnen een ingesteld gebied automatisch een menselijk lichaam als het te volgen onderwerp voor snelle onderwerpidentificatie, terwijl voor een nauwkeurigere detectie ook handmatige doelselectie kan worden geïnitialiseerd.

Automatische selectie uitsluitingsgebied
Maak uitsluitingszones om te voorkomen dat ongewenste personen worden gevolgd, waardoor de focus op het te volgen onderwerp blijft.

De toepassing Auto Tracking is vanaf april 2023 beschikbaar op de CR-N700 en naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 op de CR-N500 en CR-N300.

Neem contact op met een lokale Canon-dealer of het dichtstbijzijnde Canon-kantoor voor informatie over hoe je de Auto Tracking-toepassing kunt kopen.

Auto Tracking-software
camera-instelling

April 2023: Auto Loop-toepassing (RA-A001)

Programmeer herhaalde pan-, tilt- en zoombewegingen van de camera om zich herhalende live acties consistent en nauwkeurig te volgen zonder dat je de camera hoeft te bedienen. Auto Loop is een ingebouwde (edge) toepassing en niet pc-gebaseerd. Dit betekent een eenvoudige installatie zonder dat krachtige verwerkings-pc's nodig zijn.

Flexibiliteit bij het programmeren van bewegingen
Kan een loop initialiseren als geprogrammeerde beweging, wat betekent dat er geen camerabediening nodig is.

Soepele en nauwkeurige bediening
De Auto Loop-functie benut de kracht van Canon's geavanceerde besturingsmechanisme en maakt nauwkeurige automatische besturing van bewegingen van de PTZ-camera mogelijk.

Aanpasbare posities en routes
Stel vijf afzonderlijke voorgeprogrammeerde loops in, elk met maximaal 4 posities, wat ideaal is voor allerlei live en opgenomen producties.

Twee intuïtieve loop-modi
Continue en wederkerende loop-modi bieden volledige flexibiliteit in de manier waarop de camera beweegt. In een continue loop neemt de camera steeds herhalend de posities A-B-C aan, terwijl de camera in een wederkerende loop van posities A-B-C naar posities B-A-B naar C-B-A kan bewegen.

Eenvoudige gebruikersinterface
Er kunnen vijf automatische bewegingsroutes worden geregistreerd, die eenvoudig kunnen worden gemaakt/aangepast in de gebruikersinterface met voorbeeldvideo.

De toepassing Auto Tracking is vanaf april 2023 beschikbaar op de CR-N700 en naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 op de CR-N500 en CR-X300.

Neem contact op met een lokale Canon-dealer of het dichtstbijzijnde Canon-kantoor voor informatie over hoe je de toepassing Auto Loop kunt kopen.

Auto Loop-frames
Software-interface Auto Loop

April 2023: SRT- en FreeD-protocollen

Er zijn ook twee nieuwe protocollen beschikbaar in Canon's PTZ-assortiment, waardoor deze eenvoudig en naadloos kunnen worden geïntegreerd in workflows die sterk afhankelijk zijn van Broadcast en VR/AR. De firmware kan worden gedownload voor de PTZ-camera's CR-N300 en CR-N500 en zal later in 2023 ook beschikbaar worden voor de CR-X300.

SRT
Het SRT-protocol (Secure Reliable Transport) is een protocol voor videotransmissie dat een goede reputatie heeft opgebouwd in de externe productiemarkt en hoogwaardige en veilige transmissie met een lage latentie levert, zelfs in onvoorspelbare netwerkomstandigheden Dit protocol wordt veel gebruikt in de uitzendbranche en is momenteel van toepassing op Canon's PTZ-camera's CR-N300, CR-N500 en CR-X300.

FreeD
Het FreeD-protocol wordt veel gebruikt in virtuele studio's en in VR/AR-producties. Dankzij dit protocol kunnen Canon's CR-N500, CR-N300 en CR-X300 nu eenvoudig worden geïntegreerd in virtuele productietoepassingen zoals journaals, weersverwachtingen, sport en live-evenementen. Hierdoor kunnen ze de pan-, tilt-, zoom-, focus- en iris-functie en de positie van de PTZ-camera direct in een virtueel platform zoals een unreal engine invoeren.

April 2022: Webcamdriver voor PTZ-camera's

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

De vraag naar externe camera's om live-evenementen te streamen en om videoconferenties te houden in kantoor- en bedrijfsomgevingen is sinds de pandemie enorm gestegen. Veel sectoren hebben de nieuwe mogelijkheden van een PTZ-infrastructuur omarmd, waaronder het hoger onderwijs, concert- en theaterzalen en gebedshuizen.

Dankzij Canon's nieuwe webcamdriver1, die beschikbaar is voor Windows OS, kunnen PTZ-camera's in een handomdraai worden ingesteld voor streams van hoge kwaliteit, webcamfunctionaliteit, langere kabelopties via LAN, automatische cameradetectie en de mogelijkheid om meerdere camera's te registreren.

4K-uitvoer in 30fps
Via LAN en de nieuwe USB-driver kunnen gebruikers nu de CR-N300, CR-N500 en CR-X300 gebruiken voor het streamen van video's tot 4K 30p2, met meer flexibiliteit voor cameraplaatsing wanneer deze is aangesloten op een pc.

Automatische cameradetectie
De nieuwe software detecteert compatibele Canon PTZ-camera's die zich op hetzelfde netwerk bevinden als de pc. Hierdoor kunnen gebruikers de camera's eenvoudig installeren, zodat ze kunnen zien welke camera's ze bij de software willen registreren.

Meerdere camera's registreren
Je kunt maximaal vijf camera's in de software registreren, zodat je, afhankelijk van de installatie, eenvoudig kunt selecteren welke camera je wilt gebruiken vanaf je pc.

USB-C versus LAN

Er is nu een beeldkwaliteit van 4K 30p2 mogelijk dankzij de uitvoer via LAN. USB is beperkt vanwege de maximale lengte van de kabel (meestal 3 m). Aan de andere kant heeft een LAN-verbinding een aanzienlijk langere kabelverbinding, waardoor deze ideaal is voor grotere locaties in de professionele AV-ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een universiteit: gebruikers worden niet langer beperkt tot een USB-verbinding van 3 meter tussen een laptop en een PTZ-camera, maar kunnen de camera dankzij Canon's nieuwe stuurprogramma voor webcams achter in een grote aula installeren zonder in te leveren op betrouwbaarheid of kwaliteit.

Een oplossing voor alle typen scenario's

Ontdek hoe de PTZ-oplossingen van Canon kunnen worden gebruikt in een groot scala aan toepassingen dankzij de uitstekende imaging-technologie.

 • Productiebedrijven en tv-studio's

 • Live evenementen en muziekoptredens

 • Bedrijfsevenementen en presentaties

 • Hoger onderwijs

 • Gebedshuizen

 • Buiten- en sportopnamen

 • Gerelateerde producten

  Wanneer bewaking er echt toe doet, biedt het assortiment Canon-netwerkcamera's uitkomst. De camera's zijn compact, maar leveren toch grootse prestaties en bieden uitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht waar beveiligingsrisico's het grootst zijn.

  • PTZ camera's

   CR-N700

   Een uitzonderlijke professionele 4K60P PTZ-camera met 12G-SDI-connectiviteit en toonaangevende automatische scherpstelling met de mogelijkheid van intelligente Auto Tracking.
  • PTZ camera's

   CR-N500

   Met 15x optische zoom, 4K UHD-opnamemogelijkheden en Dual Pixel AF en de optie voor intelligente Auto Tracking biedt de CR-N500 nauwkeurige bediening en naadloze IP-streaming met uitzonderlijke resultaten
  • PTZ camera's

   CR-N300

   De camera biedt 4K UHD-resolutie, 20x optische zoom, hybride autofocus met de optie voor intelligente Auto Tracking en verschillende IP-streaming- en bedieningsprotocollen waarmee je op nieuwe manieren contact kunt maken met je volgers.
  • PTZ camera's

   CR-X300

   Een compacte PTZ-camera met IP65-classificatie en 4K-resolutie, 20x optische zoom en IP-streaming en -besturing voor een breed scala aan toepassingen.
  1. Alleen van toepassing op de CR-N300, CR-N500 en CR-X300
  2. Uitvoerresolutie afhankelijk van de gebruikte toepassing