PTZ-FIRMWARE

Firmware-updates en aanvullende toepassingen voor Canon Remote PTZ-systeem

De nieuwe firmware-updates van Canon bieden een scala aan gratis functies en verbeteringen voor nog meer flexibiliteit en betere prestaties voor je Canon PTZ-camera, apps en accessoires. Selecteer je PTZ-cameramodel om de beschikbare firmwaredownloads te bekijken en neem contact op met je plaatselijke Canon-dealer voor extra opties voor add-ons. Download vandaag nog en profiteer van al deze belangrijke voordelen.

Juni 2024: Auto Tracking-applicatie (RA-AT001)

In de nieuwe firmware is de nieuwe gratis Auto Tracking-applicatie RA-AT001 (Lite) beschikbaar. De volledige versie is beschikbaar via een betaalde licentie. Functionele updates worden hieronder vermeld.

Nieuwe gratis Auto Tracking-app RT-AT001 (Lite)
Gratis vooraf geïnstalleerde Auto Tracking met de nieuwste firmware. Gebruik de Auto Tracking-app RA-AT001(Lite) om een onderwerp automatisch te volgen. Een betaalde versie (RA-AT001) biedt extra veelzijdigheid.

Verbeterde trackingprestaties
Vertrouw erop dat de camera een gekozen onderwerp vastzet en volgt, zelfs als het onderwerp beweegt en achter obstakels langs beweegt. Dankzij het nieuwe, verbeterde trackingalgoritme kan de camera het gekozen onderwerp op intelligente wijze en nauwkeuriger volgen.

Vloeiendere camerabewegingen
Maak professionelere opnamen dankzij het verbeterde pan-/tiltalgoritme voor onderwerptracking. Het resultaat is een vloeiendere en natuurlijkere tracking van begin tot eind.

Geheugenondersteuning voor meerdere instellingen
Er kunnen maximaal vijf instellingen worden opgeslagen als voorinstellingen voor automatisch volgen.

Nieuw knop Beginpositie weergeven
Controleer de beginpositie gemakkelijker tijdens het instellen met de nieuwe knop Beginpositie weergeven.

Het trackinggebied beperken
Zorg ervoor dat het apparaat niet in verboden gebieden volgt. Dankzij de beperkingen voor verboden gebieden in de app kun je een gebied definiëren waarin de camera niet meer mag volgen.

Verbeterde trackingbediening
Nauwkeurig afgestemde bediening is mogelijk met de RC-IP1000 en de Remote Camera Control-applicatie.

Updates PTZ-camera

Installatie RC-IP1000

Auto Tracking-toepassing RA-AT001. Profiteer van de mogelijkheid om met gezichtsdetectie de belangrijkste spreker automatisch te volgen terwijl deze over het podium beweegt. Optimaliseer de productie-efficiëntie voor lezingen, bedrijfsevenementen, gebedshuizen, live optredens en broadcast.

Auto Tracking RT-AT001 (Lite)

-> CR-N700/CR-N500/CR-N300/CR-N100

Profiteer gratis van de nieuwste firmware en gebruik de Auto Tracking-app RA-AT001(Lite) om een onderwerp automatisch te volgen. Een betaalde versie (RA-AT001) biedt extra veelzijdigheid.

Verbeterde prestaties van UVC-uitvoer

-> CR-N300 en CR-N100

De CR-N300/CR-N100 ondersteunt de UVC-standaard en kan op een pc worden aangesloten en als webcam worden gebruikt zonder dat er stuurprogramma-instellingen nodig zijn. Met de firmware-update is het mogelijk om high-definition en vloeiendere video's te maken met tot wel Full HD 30 fps, zelfs met een USB-verbinding.

Met de firmware-update kun je ook kiezen uit een breder scala aan framerates. Bij 59,94 Hz: 30,00 fps, 15,00 fps, 5,00 fps en bij 50,00 Hz: 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps.

Een lagere YUV-resolutie (640 x 360) wordt ook ingeschakeld. Bij 59,94 Hz: 30,00 fps, 15,00 fps, 5,00 fps en bij 50,00 Hz: 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps.

Ondersteuning voor kleurenbalk

-> CR-N500/CR-N300/CR-N100

Ondersteuning voor kleurenbalken is nu toegevoegd aan de CR-N500, CR-N300 en CR-N100 met drie signaalopties.

Geavanceerde beeldcontrole

-> CR-N700

De nieuwe firmware bevat drie belangrijke updates voor de CR-N700:

 • Verbeterde instellingen voor Clear Scan voor betere prestaties bij het maken van opnamen voor een AR/LED-muur
 • Kleurruimten Canon709 en CMT709 toegevoegd
 • Witbalans G Gain toegevoegd (CR-N700 heeft momenteel alleen R Gain en B Gain)

Updates van functionaliteit RC-IP1000 en RCCA-controller

Dankzij de nieuwe firmware zijn er aanzienlijke toevoegingen aan de functionaliteit van de RC-IP1000-controller uitgevoerd.

In het kort:

 • IP-scherm met meerdere displays uitvoeren op extern scherm (12G-SDI/HDMI Out)
 • Weergave van voorinstelling/trace-miniaturen op LCD-paneel, externe uitvoer (12G-SDI/HDMI Out)
 • Schakelt de selectie van het trackingdoel en de instellingen voor weergavepositie/-grootte van de Auto Tracking-applicatie in
 • Golfvormmonitor/Vectorscope/Weergavefunctie voor markeringen
 • Op het moment van de bediening wordt de MF-scherpstelgids weergegeven
 • Camera-instellingen kopiëren, er een back-up van maken of ze herstellen
 • De informatie over de camera-instellingen wordt als OSD weergegeven op de videofeed op het paneel.
 • Directe aansluiting op Stream Deck via USB
 • Vergroot de XC-protocolconnectiviteit om verbinding te maken met externe apparaten

Verbetering van de externe video-uitvoerfunctie
Vanaf de SDI OUT/HDMI OUT-aansluiting maakt de nieuwe firmware niet alleen video-uitvoer voor één camera mogelijk, maar ook 2x2 en 3x3 schermen met meerdere displays, plus een miniatuurweergave van voorinstellingen/traces die naar een externe monitor kunnen worden gestuurd. Tijdens het controleren van de beelden van meerdere camera's op een externe monitor kan het touchscreen worden gebruikt om de normale menu's weer te geven en te bedienen1.

Miniatuurweergave van voorinstellingen/traces
Dankzij de nieuwe firmware kunnen miniatuurafbeeldingen van voorinstellingen en traces op het touchscreen worden weergegeven. Door te tikken op het miniatuurbeeld kun je het afspelen van voorinstellingen en traces regelen.

Selectie trackingdoel en weergavepositie
Dankzij de nieuwe firmware is directe selectie van het trackingdoel op het LCD-scherm en controle van de grootte en positie van het onderwerp mogelijk.

Weergave van scherpstelgids, OSD-weergave van parameters voor camera-instellingen
Als handmatige scherpstelling is geselecteerd, kan de scherpstelhulp worden weergegeven op het touchscreen. Bovendien kan de OSD-weergave van informatie over camera-instellingen op het beeld op het touchscreen worden weergegeven. Je kunt de camera-instellingen in een oogopslag controleren, zelfs tijdens het maken van opnamen.

Hulpfunctie
Dankzij de nieuwe firmware kunnen een golfvormmonitor, vectorscope en drie typen markeringen worden weergegeven op het touchscreen. Hierdoor kun je eenvoudig het contrast, de kleur en de compositie visueel controleren.

Kopieerfunctie camera-instellingen
Voltooi de camera-instellingen door de bron- en doelcamera's2 te selecteren zonder dat je een pc nodig hebt. In een grootschalig systeem met een groot aantal camera's is er veel minder tijd en moeite nodig om de camera in te stellen.

Ondersteuning voor het bouwen van systemen met externe apparaten met behulp van het XC-protocol
Door het XC-protocol uit te breiden, kan de RC-IP1000 worden bediend en kan statusinformatie worden verkregen in combinatie met een extern besturingssysteem.
Als je een extern camerasysteem, inclusief de RC-IP1000, combineert met een extern product, maakt de firmware het mogelijk om een flexibeler en compatibeler systeem te bouwen.

Compatibiliteit Stream Deck
Dankzij de nieuwe firmware kan Elgato's Stream Deck rechtstreeks via USB worden aangesloten om het aantal bedieningsknoppen te verhogen. Vanaf de RC-IP1000 kunnen functies zoals Camera-wijzer en Vooraf ingestelde weergave rechtstreeks worden toegewezen aan de toetsen van de Stream Deck. Het is mogelijk om een systeem te bouwen zonder een pc.

Ondersteuning voor automatische tracking voor de app Remote Camera Control (RCCA)
De nieuwe firmware ondersteunt de werking en instelling van de automatische trackingfunctie. In situaties waarin meerdere camera's worden gebruikt, is het mogelijk om automatische tracking efficiënter te bedienen en in te stellen.

 1. Als het scherm met meerdere displays extern wordt uitgevoerd, kunnen de displays niet worden bediend op het touchscreen.
 2. Kan alleen worden gekopieerd als zowel het cameramodel als de FW-versie hetzelfde zijn.