CASESTUDY

Vertrouwen wekken in de financiële markten met Canon

Raiffeisen Capital Management 1 had een verbetering in de kwaliteit en kwantiteit van de interne productie nodig en de professionele video-oplossingen van Canon voldeden aan hun behoeften
Download de PDF [pdf, 1213 kb]
CR-N500-Case-Study-RCM-02

Een klein team met grote contentdoelen

Voor een in-house team van drie personen bij een toonaangevende commerciële en investeringsbank is het maken van ongeveer 140 video's per jaar geen geringe prestatie.

Om deze taak beter te kunnen uitvoeren, wilden ze investeren in meer professionele en gebruiksvriendelijke camera-apparatuur. Ze kozen voor Canon als oplossing en het assortiment PTZ-camera's voldeed ruimschoots aan hun behoeften.

Klant: Raiffeisen Capital Management 1
Locatie: Oostenrijk

Case-Study-RCM-01

"De mogelijkheid om zowel in de studio als daarbuiten dezelfde professionele Canon-kwaliteit te behalen, was een belangrijke factor"

Vertrouwen begint bij Canon

Raiffeisen Bank International maakt deel uit van de Oostenrijkse bankgroep, de op een na grootste vermogensbeheerder van Oostenrijk.

Het creëren van betrouwbare content voor hun klanten is essentieel. "In de financiële wereld is vertrouwen ons product", zegt Thomas Steiner, videoproducent bij RCM.

Als het gaat om bankieren, kijken consumenten naar vertrouwen, en het begint allemaal met content die vertrouwen uitstraalt.

Hun marketingcontent bestaat uit wekelijkse marktupdates, productaanbiedingen zoals de lancering van een nieuw fonds en videoshoots van banken in heel Oostenrijk.

Met een klein team dat een grote vraag naar content had, had een hoge productiviteit en efficiëntie de hoogste prioriteit.

Het productieteam van RCM vertrouwt op Canon-camera's om creatieve, hoogwaardige en betrouwbare content te produceren voor de bank en haar klanten.

CR-N500-Case-Study-RCM-01
RC-IP100-Case-Study-RCM-01
Case-Study-RCM-Thomas-Steiner

P-T-Z, net zo simpel als 1-2-3

Niemand in het team van Thomas is professioneel videograaf, en toch leveren ze 120 tot 140 video's per jaar.

Daarom was het belangrijk om een studio te hebben met intuïtieve en eenvoudig te bedienen producten.

"Iedereen kan leren om met deze camera's te werken. Onze stagiaire had ze meteen in de vingers.

"Op een dag keek ze mee over mijn schouder toen ik hem gebruikte. Ze had de PTZ-camera nog nooit eerder geprobeerd. 'Bel me maar even als je gaat filmen', zei ik. Ik heb dat telefoontje nooit gekregen, het was zo simpel."

Dit moeiteloze gebruiksgemak overtuigde Thomas ervan dat zijn team alles zelf kon produceren. Zo hoefde hij geen geld uit te geven aan een bureau voor hun specifieke behoeften.

"Mijn favoriete functie van de CR-N500 is de levensechte Canon-look, geen digitale look"

Betrouwbare content

Natuurlijk is het produceren van hoogwaardige content net zo belangrijk als kwantiteit.

De CR-N500 PTZ-camera maakt dit gemakkelijker: hij neemt hoogwaardige 4K UHD-beelden op en dankzij het gebruiksgemak en de draagbaarheid kan het team een opstelling met drie camera's vanuit verschillende hoeken gebruiken voor een professionele uitstraling.

Thomas was ook onder de indruk van de betrouwbare automatische scherpstelling, want "als je geen automatische scherpstelling hebt, hoe ga je dan filmen met één persoon en drie camera's?"

Bij het schakelen tussen voorinstellingen kunnen ze de PTZ-camera's nog steeds soepel en nauwkeurig bedienen. Meestal gebruiken ze liever de RC-IP100-controller zonder de pc in te schakelen, zo eenvoudig werkt het.

De Canon CR-N500-camera's zijn "baanbrekend". Het favoriete kenmerk van de CR-N500 is "de levensechte Canon-look, geen digitale look".

Case-Study-RCM-02

Een slimme investering

De pandemie heeft Raiffeisen Capital Management 1 er zeker toe aangezet om hun productiecapaciteiten te verbeteren.

"Iedereen gebruikte online presentaties met Zoom, Teams en PowerPoint. We moesten dus een stapje verder gaan en onze normen aanscherpen door betere, leukere video's te maken."

"Het gaat niet alleen om informatie," zegt Thomas, "het gaat om het verhaal."

Net als bij het investeren in financiële markten, heeft Raiffeisen Capital Management zorgvuldig het risico afgewogen om hun budget uit te geven aan de nieuwe Canon PTZ-camera's.

Is het de investering waard geweest? Volgens Thomas was het het absoluut waard.

GERELATEERDE CASESTUDY'S

Wellicht vind je dit ook interessant

  1. Raiffeisen Capital Management staat voor Raiffeisen Kapitalangelage-Gesellschaft m.b.H.