CASESTUDY

Hoe Canon filmstudenten van Middlesex University helpt om zich voor te bereiden op het professionele leven

"We helpen toekomstige creatievelingen bij hun ontwikkeling en onderwijzen hen, en op haar beurt doet Canon dat ook."
Case-Study-Middlesex-University-Daniel-Sosnowski

Van klaslokaal tot carrière

De Middlesex University is een van de beste film- en televisiescholen in het land. De universiteit wil ervoor zorgen dat studenten over alle tools beschikken om probleemloos te beginnen aan een carrière in de branche. Dankzij de samenwerking met Canon konden ze garanderen dat hun studenten de beste apparatuur gebruikten, terwijl ze ook unieke kansen kregen om hun branchekennis op te bouwen en zich van de massa te onderscheiden.

Klant: Middlesex University
Locatie: Londen, VK

Case-Study-Middlesex-University-01
 • THE CHALLENGE

  Binnen het hoger onderwijs is het essentieel om studenten een voorsprong op de concurrentie te geven bij de start van hun carrière.

  Om de overgang van het onderwijs naar een professionele carrière te vergemakkelijken, liet de Middlesex University hun studenten altijd een portfolio van cinecamera's gebruiken dat voldeed aan de branchenormen. De universiteit wilde studenten ook de kans geven om praktijkervaring op te doen door in de branche te werken en te leren.

 • DE OPLOSSING

  Middlesex University werkte samen met Canon om ervoor te zorgen dat de apparatuur die zij hun studenten aanboden nooit ouder was dan drie jaar. De apparatuur werd regelmatig bijgewerkt om aan de hoge interne normen te voldoen.

  Onlangs hebben ze hun camera's en lenzen uit de C-serie geüpgraded, waaronder acht EOS C300 Mk III-units, professionele videocamera's en een reeks CN-E- en EF-lenzen. Ze upgraden hun apparatuur regelmatig om te voldoen aan hun hoge interne normen.

"We kijken wel naar andere producten, maar Canon blijft winnen!"

Beste in zijn klasse

"Het werkt gewoon!" grapt Dan Sosnowski, hoofd technische hulpmiddelen en leermiddelen aan Middlesex University, wanneer hem wordt gevraagd waarom hij koos voor Canon Cinema EOS-camera's en -lenzen.

De camera's worden continu gebruikt door de studenten, sommige aan het begin van de opleiding en andere tijdens het afstuderen. Daarom is een portfolio van betrouwbare en intuïtieve apparatuur die voldoet aan de branchenormen essentieel.

"Het hele pakket met Canon-producten dat we gebruiken en beschikbaar stellen aan onze studenten, is geschikt voor intensief gebruik en is zelfs bestand tegen overmatig gebruik.

"Studenten gebruiken de uitrusting heel erg veel. Deze blijft nooit op plank liggen. De apparatuur is altijd uitgeleend en daarom is het belangrijk dat we deze niet telkens hoeven te repareren of onderhouden wanneer alles weer bij ons wordt ingeleverd."

Middlesex University gebruikte als een van de eersten de EOS C300 Mark III, een upgrade die voelde als een logische vervolgstap.

Het samenwerkingsverband met Canon gaat terug tot 2018 en de beproefde duurzaamheid en topkwaliteit van de vorige modellen uit de C-serie hebben eraan bijgedragen dat de universiteit telkens weer kiest voor deze serie.

Wanneer Dan wordt gevraagd naar zijn favoriete functies van de Canon-apparatuur, is hij heel duidelijk: "Zonder twijfel de flexibiliteit, duurzaamheid en professionele uitstraling van het eindresultaat.

"We kijken wel naar andere producten", geeft hij toe, "maar Canon blijft winnen!"

Case-Study-Middlesex-University-03

Een bekroonde relatie

Hoewel de uitstekende kwaliteit van de apparatuur van Canon het belangrijkste criterium is voor Dan, is de relatie tussen Canon en de Middlesex University zeker niet alleen maar zakelijk.

"De relatie [met Canon] is uitgegroeid tot wat ik nu zou omschrijven als een partnerschap", legt Dan uit.

Hij communiceert regelmatig met Nathan Dua, de manager van de educatieafdeling van Canon in het VK en Ierland.

Dan legt uit welke behoeften de universiteit heeft en Nathan gebruikt zijn expertise om het beste advies te geven over de benodigde apparatuur.

Dan wil graag benadrukken hoe belangrijk de rol van Nathan is in die relatie, en Nathan begrijpt hoe belangrijk Canon is voor de Middlesex University.

"We hebben 'Canon on Campus'-evenementen georganiseerd, waarbij we alle apparatuur en producten hebben meegenomen, zodat studenten en medewerkers deze zelf konden uitproberen. Wij nemen professionals uit de branche mee, zodat studenten direct een gesprek met hen kunnen aangaan en kunnen netwerken. We doen ons best om inzicht te krijgen in waar we waarde kunnen toevoegen."

Ook Dan ziet deze toegevoegde waarde.

"We creëren kansen voor onze studenten om contacten te leggen binnen de branche. Canon is het belangrijkste merk en helpt ons relaties aan te gaan met een aantal van die contacten", zegt hij. "Hiermee geven we onze studenten een voorsprong binnen de creatieve sector."

Nathan wordt zelfs zo gewaardeerd dat hij in juli een Middlesex Medal ontving. Dit is een onderscheiding voor zijn werk om unieke kansen te creëren voor studenten aan de Middlesex University en voor de relaties die hij tussen de universiteit en partners in de branche tot stand heeft gebracht.

MDX_Case_Study_FINAL[1]

"Dit geeft onze studenten een voorsprong op de arbeidsmarkt."

Case-Study-Middlesex-University-05
Case-Study-Middlesex-University-04

De filmmakers van de toekomst onderwijzen

Voor Dan is het van groot belang dat zijn studenten vol vertrouwen de Middlesex University verlaten en dat ze optimaal zijn voorbereid om aan hun professionele carrière te beginnen.

"We helpen toekomstige creatievelingen bij hun ontwikkeling en onderwijzen hen, en op haar beurt doet Canon dat ook.

"Door dat stukje vertrouwen op te bouwen, kunnen we verantwoorde risico's nemen bij het investeren in het nieuwe platform, nieuwe modellen en nieuwe producten en bij de implementatie hiervan.

"Het geeft onze studenten een voorsprong op de arbeidsmarkt. Ze hebben een voorsprong, omdat ze kennis hebben over producten die voldoen aan de branchenormen.''

De Middlesex University hecht ook veel belang aan de sociale vaardigheden die afgestudeerden nodig hebben. Canon biedt de studenten aan de Middlesex University de mogelijkheid om essentiële ervaringen op te doen die hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

"Een veelbesproken thema is de kloof tussen het onderwijs en de branche, en datgene waar onze afgestudeerden de universiteit uiteindelijk mee verlaten: hun vaardigheden en competenties.

"Ons doel is om die kloof te dichten en creatievelingen, filmmakers, fashion designers en fotografen af te leveren die klaar zijn voor het bedrijfsleven en hun fantasie en creativiteit met iedereen willen delen.

"Dat is de kern van alles wat we hier bij Middlesex doen, en het is gewoon geweldig dat we collega's bij Canon hebben die onze visie delen en begrijpen en samen met ons deze uitdaging aangaan."

Middlesex-University-Case-Study-Products

Gerelateerde casestudy's

Wellicht vind je dit ook interessant

 • Professionele AV en streaming

  Van bedrijfsvideo's en live streaming tot AV in klaslokalen of gebedshuizen, met de professionele video-oplossingen van Canon kun je nieuwe doelgroepen bereiken.

 • Films maken

  Ontdek Canon's assortiment aan camera's en lenzen voor ultieme creativiteit - perfect voor de kleinste en de grootste filmprojecten.

 • Overheid en publieke sector

  Maak kennis met imaging-oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor bedrijfskritische taken, wanneer betrouwbaarheid en prestaties cruciaal zijn.

 • Broadcast

  Ontdek Canon's toonaangevende, hoogwaardige lenzen, camera's en referentiemonitors, die geschikt zijn voor alle broadcasttoepassingen.