CASESTUDY

Hoe Canon PTZ camera's en projectoren de schoonheid van biodiversiteit laten zien

Ontdek hoe Naturalis Biodiversity Center gebruikmaakt van Canon PTZ camera's en projectoren om dichter dan ooit bij de schoonheid van de natuur te komen. Van botten van T. rexen tot buitenaardse meteorieten.
Museum, personeel, dinosaurus, natuur

Je houdt nooit op te leren

Als een van de top vijf natuurhistorische musea in de wereld ontvangt Naturalis Biodiversity Center in Nederland bijna een half miljoen bezoekers per jaar.

De missie van het museum is om al het leven op aarde vast te leggen en tegelijk een gecombineerde educatieve ervaring van zien en doen te bieden aan een publiek van alle leeftijden. Het museum werd Europees Museum van het Jaar 2021, en met ongeveer 42 miljoen specimens herbergt het een van 's werelds grootste natuurhistorische verzamelingen.

Klant - Naturalis Biodiversity Center
Locatie - Leiden, Nederland

 • DE UITDAGING

  Na de verhuizing naar een nieuw, op maat gemaakt gebouw, moest Naturalis de livestreammogelijkheden verbeteren om de op maat gemaakte netwerkinfrastructuur aan te vullen. De apparatuur in het oude museum was te ouderwets en te star. Bovendien dwong de wereldwijde pandemie hen om de deuren te sluiten. Om ervoor te zorgen dat ze nog steeds onderzoek van wereldklasse konden delen met een publiek dat thuis zat, moesten ze hun hardware upgraden. Het interne productieteam wilde een gebruiksvriendelijke 4K UHD-oplossing die de professionele kwaliteit kon bieden die het verdiende.

 • DE OPLOSSING

  Een van de consultants van Naturalis had eerder verschillende Canon-projectoren voorgesteld. Deze HDBaseT-projectoren werden geleverd door Ata Tech, waar Canon de voorkeursleverancier voor digitale beeldbewerking was. Toen het museum nieuwe PTZ camera's nodig had, werkte Naturalis samen met partner ALV Productions om een pakket voor de nieuwe Canon PTZ camera's mogelijk te maken, aangezien ze tevreden waren over de service en productkwaliteit die ze eerder al van Canon kregen.

"We pannen snel met onze PTZ's, dus de snelle en nauwkeurige Hybrid Auto Focus is essentieel om ook bij weinig licht professionele opnamen te kunnen maken."

Camera, Depth of field, Mounted

Producten die gebruikt werden om dit te bereiken

De kracht om te verbazen

Naturalis gelooft in de kracht van verbazing om iets te leren. Of het nu online is of in levende lijve, of allebei, het productieteam streeft ernaar op de meest fascinerende manieren verhalen te vertellen over de natuurlijke wereld.

"De flexibiliteit van NDI in de Canon CR-N300 PTZ camera, waarmee alle beelden onafhankelijk bewaard kunnen worden en naar overal binnen het netwerk van de locatie verzonden kunnen worden, sprak ons zeer aan. Het betekent dat ik kan laten zien wat ik wil en waar ik dat wil, of dat nu op het scherm voor online kijkers is of op de grote tv hier in het lab", vertelt Ashwin Singh-van Grevenhof, technicus bij Naturalis.

"Met dit bedieningsprotocol kan ik verhalen vertellen die ons publiek meer boeien, waar ze ook zijn. Nu kan ik me geen wereld meer voorstellen zonder. Het is geweldig - audio opvangen via NDI is zo eenvoudig", voegt hij eraan toe. "Die flexibiliteit vind ik ideaal. Het geeft precies het beeld weer dat ik wil. Het is dus beslist baanbrekend en de reden waarom we de installatie uit elkaar hebben gehaald en van de grond af opnieuw hebben opgebouwd met NDI in gedachten."

Ashwin voegt eraan toe: "We pannen met onze vier PTZ's ook snel van scène naar scène, dus de snelle en nauwkeurige Hybrid Auto Focus is essentieel om ook bij weinig licht een professioneel beeld te behouden." Om het zijn collega's nog makkelijker te maken, vindt hij het prettig om op de CR-N300 beeldvoorinstellingen te automatiseren voor wie er ook achter de joystick zit. Hij gebruikt ook een Skaarhoj-controller die naadloos verbinding maakt met een groot aantal PTZ camera's, waaronder Canon.

Camera, Stage Lights, Set
Control Room, IT, Staff, Monitor
Cameras, Stage Lights, Set, Museum, Dinosaurs

Meer dan alleen camera's

Naast de CR-N300's voorzag Canon Naturalis van een volledige end-to-end digitale beeldbewerkingsoplossing met behulp van HDBaseT-projectoren, waaronder de WUX5800Z en WUX6600Z. Voor een museum met meerdere zalen is het alomvattende gebruik van projectoren van onschatbare waarde om het grotere plaatje van de natuur in zijn geheel te zien.

"Veel musea laten stilstaande beelden van dinosaurussen zien. Maar het is veel interessanter om te zien hoe ze bewegen, dat geeft een hele nieuwe dimensie. Als je het skelet van een T. rex ziet en vervolgens een projectie van hoe de dinosaurus beweegt, kun je de botstructuur vergelijken, en de spiervorming, en zien hoe de hele anatomie functioneert. De projecties verbinden het allemaal met elkaar in de verbeelding", zegt Ashwin.

In de museumzaal getiteld 'De dood' bevindt zich nog een indrukwekkende toepassing. "De 'cirkelprojectie' is een meeslepende 360°-ervaring, waarbij we vijf projectoren gebruiken die op een heel korte afstand op elkaar gestapeld zijn om de hele cilinder te bestrijken. Het is verbazingwekkend hoe scherp en diagonaal je ze kunt richten zonder aan beeldkwaliteit in te boeten", aldus Ashwin. "Het is een unieke oplossing, alleen mogelijk met de Canon-projectoren."

Diagram, Photos, Cameras

GERELATEERDE CASESTUDY'S

Wellicht vind je dit ook interessant

 • Films maken

  Ontdek Canon's assortiment aan camera's en lenzen voor ultieme creativiteit - perfect voor de kleinste en de grootste filmprojecten.

 • Broadcast

  Ontdek Canon's toonaangevende, hoogwaardige lenzen, camera's en referentiemonitors, die geschikt zijn voor alle broadcasttoepassingen.

 • Professionele AV en streaming

  Van bedrijfsvideo's en live streaming tot AV in klaslokalen of gebedshuizen, met de professionele video-oplossingen van Canon kun je nieuwe doelgroepen bereiken.

 • Overheid en publieke sector

  Maak kennis met imaging-oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor bedrijfskritische taken, wanneer betrouwbaarheid en prestaties cruciaal zijn.