CAMERAFUNCTIES

Welke Canon-camera's hebben welke functies?

Bent je op zoek naar een camera met focus bracketing? Wil je weten welke Canon-camera’s AF-dierenoogdetectie of ingebouwde Wi-Fi hebben? Gebruik deze handige gids van de Canon-camera’s met de meest gezochte functies.

Camera- en objectieftechnologieën blijven onophoudelijk evolueren, en moderne camera's hebben functies waar fotografen enkele jaren geleden alleen maar van konden dromen. Enkele van deze vernieuwingen zijn de autofocussystemen, die gebaseerd zijn op artificial intelligence (AI) met deep-learning, en die het mogelijk maken voor camera’s om onderwerpen te herkennen en te volgen met nieuwe niveaus van nauwkeurigheid, of het intuïtieve Eye Control AF-systeem in de EOS R3, dat het AF-punt kan instellen of verplaatsen door te detecteren waar je naar kijkt in de zoeker.

Wanneer je een camera kiest is je beslissing waarschijnlijk gebaseerd op een combinatie van de functies, de bediening en de prestaties die je wenst, en niet op één bepaalde functie. Om je te helpen je zoekactie nauwkeuriger te maken, onderzoeken we welke Canon-camera’s bepaalde functies hebben waarnaar je misschien op zoek bent.

Welke Canon-camera's zijn full-frame?
Welke Canon-camera's maken 8K-video-opnames?
Welke Canon-camera's hebben in-body beeldstabilisatie (IBIS)?
Welke Canon-camera's hebben AF-dierenoogdetectie?
Welke Canon-camera's hebben focus bracketing?
Welke Canon-camera's hebben een zuivere HDMI-uitvoer?
Welke Canon-camera's hebben een weerbestendige afdichting?
Welke Canon-camera's hebben ingebouwde Wi-Fi?
Welke Canon-camera's hebben een draaibaar scherm?

Een APS-C-sensor vóór een full-frame sensor waarbij de relatieve grootten worden getoond.

APS-C-sensoren zijn kleiner dan full-framesensoren, en dit is een reden waarom camera’s met APS-C-sensoren zoals de Canon EOS R7 en de EOS R10 lichter zijn dan hun full-frame soortgenoten.

Een foto van een pauw die zijn staartveren spreidt, met een wit kader dat het kleinere gezichtsveld van een APS-C-sensor aangeeft, in vergelijking met een full-framesensor.

Omdat full-framesensoren groter zijn dan APS-C-sensoren, heb je een breder gezichtsveld op een full-framecamera dan op een APS-C-camera met hetzelfde objectief (aangegeven door het witte kader). Deze "bijsnijdfactor" van een APS-C-sensor zorgt ervoor dat kleinere en verder verwijderde onderwerpen groter worden weergegeven in het kader, zodat je objectief een groter bereik heeft. Dit is nuttig voor wildlife- en sportfotografie.

Welke Canon-camera's zijn full-frame?

Canon EOS R3
Canon EOS R5
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6
Canon EOS R
Canon EOS RP
Canon EOS-1D X Mark III
Canon EOS 5D Mark IV
Canon EOS 6D Mark II
Canon EOS R5 C
Canon EOS C700 FF
Canon EOS C500 Mark II

Een full-framecamera heeft een sensor met ongeveer dezelfde afmetingen als een 35mm filmkader (24 x 36 mm). Canon maakt zowel DSLR- als systeemcamera’s, en ook Cinema EOS professionele videocamera’s met een full-framesensor.

Eén voordeel van een full-framesensor is dat deze het volledige gezichtsveld van een 35mm objectief vastlegt, terwijl een kleinere APS-C-sensor een "bijsnijdfactor" van ongeveer 1,6x introduceert. Zo zal bijvoorbeeld een 100mm objectief het nauwere gezichtsveld van een 160mm objectief hebben. Dit betekent dan weer dat je onderwerp op een APS-C-camera een groter deel van het kader vult, zodat je met hetzelfde objectief en dezelfde brandpuntsafstand een groter bereik hebt.

Een tweede voordeel van een full-framesensor is het grotere formaat. Als de sensoren hetzelfde aantal Megapixel hebben, zijn de fotoreceptoren op een full-framesensor groter dan die van een APS-C-sensor. Ze leggen daardoor meer licht vast, zodat de foto's een groter dynamisch bereik en meer licht hebben, met name als je opnamen maakt bij weinig licht. Bij hogere ISO-instellingen betekent dit minder beeldruis.

Full-framecamera’s bieden gewoonlijk ook een kleinere scherptediepte dan camera’s met kleinere sensoren, wat geweldig is om een portretonderwerp te scheiden van de achtergrond. Omgekeerd maakt een APS-C-sensor het wellicht gemakkelijker om front-to-back scherpte te verkrijgen in een landschapsfoto.

Een Canon EOS R5-camera op een statief. Aan de voorkant van het objectief is een groot filter bevestigd.

Filmmaker Ivan D'Antonio gebruikte de EOS R5 tijdens een landschapsopname in de bergachtige regio van Abruzzo in Italië, en kwam tot de vaststelling dat de capaciteit van deze camera om op te nemen in 8K de opname vrijwel redde. "Het weer in de bergen was erg slecht, dus ik moest in de korte perioden met goed licht snel opnamen maken", zegt hij. "Er was niet genoeg tijd om van objectief te wisselen, maar tijdens het bewerken heb ik wel wat close-ups van de 8K-master gemaakt. De capaciteit om één opname te maken en vervolgens de camera te bewegen bij de nabewerking is van onschatbare waarde."

Een man gebruikt een Canon EOS R5-camera met een Canon RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye-objectief om twee personen in een boksring te filmen. Op de voorgrond zijn twee cirkelvormige fisheye-beelden zichtbaar op een laptopscherm.

De mogelijkheid om 8K-video op te nemen met de EOS R5 en de EOS R5 C biedt fotografen een ongelooflijke flexibiliteit bij het produceren van VR-beeldmateriaal met het revolutionaire Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE-objectief. De twee cirkelvormige offset fisheye-beelden worden samen opgenomen in 8K, wat resulteert in volledig 4K 180-graden VR-beeldmateriaal opgeslagen in één uitvoerbestand.

Welke Canon-camera’s nemen 8K-video op?

Canon EOS R5
Canon EOS R5 C

Halverwege 2020 introduceerde Canon 8K-video-opnames met de EOS R5. Begin 2022 werd de EOS R5 C toegevoegd, die vele functies gemeen heeft met de EOS R5. Opnamen in 8K bieden niet alleen de mogelijkheid om ongelooflijke detailniveaus vast te leggen, ze bieden na het vastleggen ook een grotere flexibiliteit bij het bijsnijden en creatief opnieuw kadreren, en bij het downsamplen naar de vereiste uitvoerresolutie.

Een doorsnedeschema waarop het in-body beeldstabilisatiesysteem van een Canon EOS R5-camera, die wordt gebruikt met een IS-objectief, zichtbaar is.

Het in-body beeldstabilisatie (IBIS)-systeem in geselecteerde EOS R System-camera’s werkt in combinatie met optische IS in het objectief om ongeëvenaarde stabilisatieniveaus te verkrijgen. De microprocessor in het objectief ontvangt gegevens van de gyrosensor in het objectief, terwijl de DIGIC-processor in de camera gegevens ontvangt van een gyrosensor en een acceleratiesensor in de camera. De twee processoren delen de informatie in real time om de lenselementen en de camerasensor aan te passen, waardoor er een superscherp beeld onstaat.

De beeldstabilisatie-unit van een Canon EOS R5.

Zoals het IS-systeem in een Canon-objectief speciale, bewegende objectiefelementen gebruikt, zorgt de in-body beeldstabilisatietechniek in de Canon EOS R5 ervoor dat de beeldsensor magnetisch 'drijft', zodat deze kan bewegen om de camerabeweging te compenseren.

Welke Canon-camera's hebben in-body beeldstabilisatie (IBIS)?

Canon EOS R3
Canon EOS R5
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6
Canon EOS R7

Canon was een pionier met op het objectief gebaseerde beeldstabilisatie, maar de EOS R5 en de EOS R6 waren de eerste Canon-camera’s waarin de sensor-shifting in-body beeldstabilisatie (IBIS) werd opgenomen, die ook aanwezig is op de EOS R3 en de EOS R7. Deze technologie compenseert bewegingen op vijf assen en kan en compensatie tot 8 stops bereiken, afhankelijk van het gebruikte objectief. Met sommige objectieven met een grote beeldcirkel, zoals de RF 28-70mm F2L USM en de RF 85mm F1.2L USM, kan het systeem ook een verbetering tot 8 stops bereiken, ook al hebben die objectieven geen ingebouwde optische stabilisatie. Als je een objectief met optische IS gebruikt, werken de twee IS-systemen samen, wat resulteert in betere correctieprestaties voor een breder bereik van trillingen dan bij gebruik van slechts één systeem.

Met dit stabilisatieniveau verkrijg je scherpe foto's bij veel langere sluitertijden zonder dat je de camera op een statief hoeft te plaatsen, en veel stabielere video-opnamen uit de hand.

De term IBIS verwijst conventioneel naar een specifieke sensor-shifting beeldstabilisatietechniek. Er zijn meerdere camera's met verschillende ingebouwde IS-technologieën. In de EOS R10, de EOS RP, de EOS R, de EOS 6D Mark II en de EOS 90D is bijvoorbeeld Movie Digital IS opgenomen om de zichtbare cameratrilling in videobeelden te verminderen. Professionele videocamera’s zoals de EOS C500 Mark II, de EOS C300 Mark III, de EOS R5 C en de EOS C70 zijn uitgerust met 5-assige elektronische IS, waarmee zeer soepele en stabiele videoprestaties worden verkregen wanneer de gebruiker wandelt of zich beweegt.

De achterkant van een Canon EOS R6-camera, op het scherm is een close-upfoto van een papegaai zichtbaar.

De AF-dierenoogdetectie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) met deep-learning, die is getraind om honden, katten en vogels van verschillende groottes te herkennen vanuit een groot aantal hoeken, zodat het AF-systeem de ogen kan detecteren en ze scherp in beeld kan brengen wanneer ze zich in het kader bevinden. Deze functie werkt zowel in foto- als in videomodus, voor een eenvoudige een zeer doeltreffende onderwerptracking.

Welke Canon-camera’s hebben AF-dierenoogdetectie?

Canon EOS R3
Canon EOS R5
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6
Canon EOS R7
Canon EOS R10

AF-dierenoogdetectie werd halverwege 2020 geïntroduceerd met de EOS R5 en de EOS R6. Het maakt deel uit van een serie geavanceerde autofocus-functies die werden ontworpen om fotografen te helpen scherpe opnamen te maken van bewegende of ongrijpbare onderwerpen zoals menselijke atleten in actie, raceauto's die in beweging zijn of vogels tijdens hun vlucht. Op camera's met deze optie kan je het onderwerp instellen om dieren te detecteren en vervolgens de oogdetectie inschakelen. Met deze instellingen zoekt de AF dieren (honden, katten of vogels) in het kader en krijgen deze de prioriteit als de hoofdonderwerpen die worden gevolgd, door de ogen vast te houden als ze kunnen worden gedetecteerd.

Zonder dierenoogdetectie zou de fotograaf een AF-punt van een geschikt formaat moeten selecteren en dit tijdens het maken van foto's over het oog van het dier moeten proberen houden. Met de AF-dierenoogdetectie daarentegen zoekt de camera in het kader naar ogen en wordt het beeld automatisch hierop scherpgesteld, waardoor het veel gemakkelijker wordt om het belangrijkste deel van het onderwerp scherp in beeld te brengen, met name bij lastige onderwerpen zoals vogels in vlucht.

Een close-upfoto van een bord met kleurrijk voedsel.

Wanneer je van heel dicht bij een onderwerp een foto maakt, is slechts een zeer smal stuk ervan scherp in beeld. Een manier om een groter deel van het onderwerp scherp in beeld te krijgen bestaat erin een serie foto's te maken, waarop telkens een ander stuk van het onderwerp scherp in beeld wordt gebracht, en deze foto's te stapelen in één foto. Op camera's met focus bracketing maakt deze functie automatisch een serie foto's op verschillende scherpstelafstanden.

Een fotograaf houdt een Canon EOS R10 boven een bord met kleurrijk voedsel op een tafel. Op het scherm van de camera zijn de instellingen voor Focus Bracketing zichtbaar.

Met focus bracketing kunnen maximaal 999 foto's worden gemaakt, en de scherpstelling kan worden aangepast op een schaal van 10 stappen, van klein naar groot. Het is ook mogelijk om wijzigingen in de beeldhelderheid te onderdrukken, door de functie voor belichtingsverfijning in te schakelen. Voor de eerste keer wordt met de Canon EOS R7 en EOS R10 in EOS-camera's interne stapeling en bijsnijden van dieptecompositiefoto's tijdens focus bracketing geïntroduceerd.

Welke Canon-camera's hebben focus bracketing?

Canon EOS R3
Canon EOS R5
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6
Canon EOS RP
Canon EOS R7
Canon EOS R10
Canon EOS 90D
Canon EOS M6 Mark II
Canon PowerShot G5 X Mark II
Canon PowerShot G7 X Mark III

Focus bracketing stelt de camera in om snel opeenvolgend een serie foto's te maken, waarbij de scherpteafstand automatisch in kleine stappen wordt gewijzigd tussen de foto's. Deze foto's kunnen dan na het vastleggen worden gecombineerd met functies zoals Dieptecompositie in de gratis DPP-software (Digital Photo Professional) van Canon, om één afbeelding te maken met een grotere scherptediepte – dit wil zeggen dat een groter deel van de foto scherp in beeld wordt gebracht – dan gewoonlijk mogelijk zou zijn. Deze functie is bijzonder nuttig voor macro-onderwerpen, omdat de scherptediepte erg beperkt is wanneer het onderwerp zich heel dichtbij bevindt, maar ze kan ook nuttig zijn bij landschapsfotografie.

Focus bracketing werd begin 2019 geïntroduceerd in de EOS RP, en is opgenomen in alle EOS R System-camera’s die sindsdien zijn uitgebracht (met uitzondering van de EOS R5 C, vanwege de primaire focus op video's met een hoog productievolume in plaats van fotografie). Deze functie is ook beschikbaar op de EOS 90D in Live View-modus en op sommige PowerShot-modellen.

Op de EOS R7 en de EOS R10 wordt de extra optie van dieptecompositie in de camera en bijsnijden van dieptecompositiefoto’s geïntroduceerd, waarmee je de resultaten onmiddellijk kunt bekijken.

Je mag focus bracketing niet verwarren met focus stacking. Beide zijn gerelateerd, maar laatstgenoemde functie is een andere term voor dieptecompositie – het combineren van meerdere afbeeldingen waarop verschillende delen van het onderwerp scherp in beeld worden gebracht – waarbij deze foto's handmatig kunnen worden gemaakt. De dieptecompositiefunctie van DPP ondersteunt de stapeling van een reeks foto's die op verschillende brandpuntsafstanden zijn gemaakt, bijvoorbeeld met de EOS 5D Mark IV, die geen focus bracketing-functie heeft. Focus bracketing is een camerafunctie die het opnameproces automatiseert.

Filmmaker Kevin Clerc gebruikt een recorder-monitor bovenop een Canon EOS R5 C, met een HDMI-kabel om beide te verbinden.

Professionele filmmakers, zoals Kevin Clerc, die hier filmt met de Canon EOS R5 C tijdens een unieke reisopname in Madeira, zijn afhankelijk van HDMI-uitvoer voor een verbeterde monitoring en controle en een betere opname. Maar ook als je livestreamt of thuis een video opneemt met een DSLR- of systeemcamera is zuivere HDMI-uitvoer belangrijk om een gepolijste uiteindelijke video te maken zonder extra details over de afbeelding.

Welke Canon-camera's hebben een zuivere HDMI-uitvoer?

Canon EOS R3
Canon EOS R5
Canon EOS R5 C
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6
Canon EOS R
Canon EOS RP
Canon EOS R7
Canon EOS R10
Canon EOS-1D X Mark III
Canon EOS 5D Mark IV
Canon EOS 6D Mark II
Canon EOS 7D Mark II
Canon EOS 90D
Canon EOS M50 Mark II
Canon EOS M6 Mark II
Canon PowerShot G5 X Mark II
Canon PowerShot G7 X Mark III
Alle Canon Cinema EOS-camera’s
Alle Canon professionele videocamera’s

Een zuivere HDMI-uitvoer betekent dat de video-invoer van een camera naar een externe recorder of livestream geen informatie weergeeft die je in de zoeker ziet. Dit is belangrijk omdat je niet wilt dat er informatie zoals het geluidsniveau en de belichtingsgegevens zichtbaar is in de uiteindelijke video.

Alle huidige high-end camera's van Canon voor liefhebbers en professionals die zijn uitgerust met HDMI-poorten kunnen via hun HDMI-verbinding zuivere video uitvoeren naar een externe recorder. Alle Canon Cinema EOS cinecamera’s en Canon professionele videocamera's kunnen dit ook – je zet de schakelaar voor de weergave van de uitvoer op het scherm gewoon op Uit via het menu of de DISP-knop als deze aanwezig is.

Fotograaf Oliver Wright gebruikt een Canon EOS R5 met RF 100mm F2.8L Macro IS USM objectief, beide met waterdruppels erop.

Soms moeten professionele fotografen fotograferen in natte omstandigheden, zoals macro- en wildlifespecialist Oliver Wright, hier op locatie met een EOS R5 en een Canon RF 100mm F2.8L Macro IS USM-objectief. Gelukkig zijn zowel de camera als het objectief weerbestendig. Op het buitenelement van het objectief is een fluorcoating aangebracht voor verdere bescherming tegen stof en water.

Een uitgesneden afbeelding waarop de precisieonderdelen en de weerbestendige afdichting van een Canon EOS R6-camera worden getoond.

De professionele camera's en objectieven van Canon zijn zeer stof- en druppelbestendig dankzij de precisieonderdelen (weergegeven in het groen) en de weerbestendige afdichting (weergegeven in het rood).

Welke Canon-camera's hebben een weerbestendige afdichting?

Canon EOS R3
Canon EOS R5 C
Canon EOS R5
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6
Canon EOS R
Canon EOS R7
Canon EOS-1D X Mark III
Canon EOS 5D Mark IV
Canon EOS 6D Mark II
Canon EOS 7D Mark II
Canon EOS 90D

Moderne camera’s zijn precisie-instrumenten, zoals is aangegeven met een waarschuwing in de handleiding van de camera. Complexe elektronische apparaten met bewegende onderdelen, zoals keuzewielen en verwijderbare objectieven, kunnen nooit volledig waterdicht worden gemaakt en mogen nooit worden ondergedompeld in water. Alle moderne systeem- en DSLR-camera's van Canon zijn echter ontworpen om in zekere mate stof- en druppelbestendig te zijn. Dit geldt ook voor de geselecteerde Canon-objectieven, zoals de RF 50mm F1.2L USM en de RF 24-105mm F4L IS USM.

Professionele fotografen zullen waarschijnlijk eerder in verschillende uitdagende omstandigheden foto's maken. Daarom hebben de cameramodellen met hogere specificaties, zoals de EOS R3 en de EOS-1D X Mark III, de hoogste niveaus van stof- en waterbestendigheid, met afdichtingen rond elke koppeling, schroef en opening.

Verschillende objectieven en accessoires, zoals Speedlite-flitsereenheden, bieden ook verschillende niveaus van waterbestendigheid. De geselecteerde objectieven zijn voorzien van een rubberen pakking, die aansluit op de rubberen pakking op de objectiefvatting, maar zelfs op deze objectieven kunnen er zwakkere punten zijn aan de voorzijde of langs een uitstekende cilinder.

Je moet in ieder geval alle mogelijke maatregelen nemen om te voorkomen dat er vloeistoffen, stof of vreemde voorwerpen in de camera binnendringen. Probeer niet de objectieven te verwisselen in een zandstorm! Zoals wordt aanbevolen in de handleiding, moeten het beschermklepje, de dop van het compartiment, het klepje van de kaartsleuf en alle andere klepjes stevig gesloten worden gehouden. Op camera's met ingebouwde flitser moet je opletten voor een mogelijk lekpunt waar de flitsereenheid aansluit op de body van de camera. Als je een Speedlite met weerbestendige afsluiting gebruikt met een conventionele 5-pins voet op de nieuwste camera’s met een multi-function hot shoe, zoals de EOS R3 of de EOS R7, gebruik dan de Canon Multi-Function flitsschoenadapter AD-E1 om de weerbestendige afdichting van de Speedlite te behouden. Wanneer geen Speedlite wordt gebruikt, moet je ervoor zorgen dat de meegeleverde flitsschoenafdekkingen voor de EOS R3, de EOS R7 en de EOS R10 worden benut om de weerbestendige afdichting te behouden.

De achterkant van een Canon EOS R5 C, met de netwerkinstellingen op het scherm.

Een uitgebreide serie van Canon-foto- en videocamera's heeft ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit, waardoor het eenvoudiger is om beelden wireless over te zetten naar andere apparaten.

Welke Canon-camera's hebben ingebouwde Wi-Fi?

Canon EOS R3
Canon EOS R5 C
Canon EOS R5
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6
Canon EOS R
Canon EOS RP
Canon EOS R7
Canon EOS R10
Canon EOS-1D X Mark III
Canon EOS 5D Mark IV
Canon EOS 6D Mark II
Canon EOS 90D
Canon EOS 2000D
Canon EOS 250D
Canon EOS 4000D
Canon EOS 850D
Canon EOS M50 Mark II
Canon EOS M6 Mark II

Canon XF705
Canon XF605
Canon XF405/XF400
Canon EOS C200
Canon EOS C100 Mark II

Canon PowerShot ZOOM
Met Wi-Fi uitgeruste Canon-compactcamera’s

Canon EOS R System-camera’s, geselecteerde DSLR’s en systeemcamera's, plus enkele Canon-compactcamera’s hebben allemaal ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-technologie, voor een naadloze connectiviteit met smartphones. Hierdoor kan de camera op afstand worden bediend via de Canon Camera Connect-app en kunnen foto's zonder kabel worden overgezet naar het gepaarde apparaat en vervolgens optioneel naar compatibele wireless printers en platforms voor cloudopslag of delen. Op sommige modellen kan je rechtstreeks delen op je social media-accounts, als hiervoor toestemming is gegeven in de accountinstellingen.

Sommige modellen, zoals de EOS 5D Mark IV, zijn in plaats van met Bluetooth uitgerust met NFC-technologie, zodat ze gemakkelijker met een smartphone kunnen worden gekoppeld en gebruik kunnen maken van de Wi-Fi-connectiviteit voor afstandsbediening en het delen van foto's.

In de Cinema EOS-lijn van pro cine-camera’s hebben de EOS C200 en de EOS C100 Mark II ingebouwde Wi-Fi voor FTP-bestandsoverzetting en browsergebaseerde afstandsbediening. Dit geldt ook voor de pro-videocamera's uit de XF-serie van Canon.

De handen van een fotograaf houden een Canon EOS R10 recht naar beneden gericht, en stellen het variangle scherm af om de foto te bekijken.

Een volledig uitklapbaar variangle scherm zoals dat van de Canon EOS R10 maakt het gemakkelijker om foto's te maken vanuit ongebruikelijke hoeken of om een ander perspectief te verkrijgen door de camera boven of beneden hoofdhoogte te houden.

Welke Canon-camera’s hebben een draaibaar scherm?

Canon EOS R3
Canon EOS R5 C
Canon EOS R5
Canon EOS R6 Mark II
Canon EOS R6
Canon EOS R
Canon EOS RP
Canon EOS R7
Canon EOS R10
Canon EOS 6D Mark II
Canon EOS 90D
Canon EOS 850D
Canon EOS 77D
Canon EOS 90D
Canon EOS 250D
Canon EOS M50 Mark II
Canon PowerShot G1 X Mark III
Canon PowerShot G5 X
Canon PowerShot SX70 HS

Een volledig uitklapbaar draaibaar of variangle scherm is een groot pluspunt wanneer je vanuit een hoek of vanuit een positie boven of onder hoofdhoogte foto’s maakt, omdat het scherm lateraal en ook verticaal kan worden afgesteld. Dit betekent dat je het display in de juiste positie kunt draaien voor een duidelijk zicht vanuit vrijwel elke hoek. In tegenstelling tot een kantelbaar of draaibaar scherm, dat in slechts één vlak kan worden afgesteld, werkt deze functie wanneer de camera zowel verticaal als horizontaal opneemt, en vergroot ze je kansen om creatieve opnamen te maken.

Angela Nicholson and Alex Summersby

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro