EOS R3

Systeemcamera's

Canon EOS R3

Vergankelijke momenten door de tijd, vastgelegd op beeld op een nooit eerder vertoonde manier. Welkom in de toekomst van de actiefotografie.

Wil je dat een Canon-medewerker contact met je opneemt?

Vul het korte formulier in om te vragen of een productspecialist van Canon contact met je opneemt.

Specificaties

 • Stacked sensor

  Stacked, back-illuminated sensor

 • Burst-snelheid van 30 fps

  Continue opname tot 30 fps, of 12 fps met mechanische sluiter, beide met AF- en AE-tracking

 • Tot 195 fps high-speed burst1

  Maak opnamen met een aanpasbare burst-snelheid

 • Max. ISO 102.400

  Gevoeligheid van ISO 100 tot ISO 102.400 (uitbreidbaar tot ISO 204.800)

 • 24 Megapixel resolutie

  De ideale balans tussen beeldkwaliteit, hoge ISO-prestaties en bestandsgrootte

 • Tot 8-stops IS

  Rotsvaste in-body Image Stabilizer die samenwerkt met de eigen IS van een lens

 • Eye control AF

  Selecteer de scherpstelpunten of onderwerpen die je wilt volgen door er naar te kijken

 • Onderwerptracking

  Volgt automatisch personen, dieren en voertuigen in zowel de foto- als de videomodus

 • Variangle scherm

  Volledig uitklapbaar 8,2 cm, 4.200.000 dots touchscreen

 • Elektronische zoeker

  Blackout-free 5.760.000-dots elektronische zoeker met een refresh rate van 120 fps en een dekking van 100 procent

 • Wi-Fi en Bluetooth

  Wireless connectiviteit voor bediening op afstand en beeldoverdracht

 • 6K RAW

  60 fps met de grootste flexibiliteit, om instellingen zoals witbalans te wijzigen in de nabewerking

 • 4K 120p

  Neem slowmotionvideo's op met een ultrahoge resolutie

 • Full HD 240p

  Neem ultraslowmotionvideo's op met een hoge resolutie

 1. AE- en AF-tracking zijn niet beschikbaar in de snelle burst-modus. Het maximale aantal vastgelegde frames kan worden ingesteld op 50
De firmwarerelease op 22 juli 2022 maakt tot 195 fps continu-opnamen mogelijk, evenals 240p Full HD-video en een aantal andere handige functies. Deze update kan worden gedownload van de supportpagina.
Ontdek meer Bekijk de volledige specificaties Support

OVERZICHT

Maak kennis met het volgende hoofdstuk in EOS

De EOS R3 verandert je manier van denken over systeemcamera's. Een back-illuminated stacked sensor kan actie bevriezen bij 1/64.000 en maakt continue opnamen bij 30 fps mogelijk, wat kan worden verhoogd tot 195 fps1. Eye Control AF herkent en volgt onderwerpen op intelligente wijze terwijl je opnamen maakt. Geweldig voor sport-, nieuws- en wildlifefotografie.

De EOS R3 in een snapshot

 • Ongelooflijk snel bij 30 fps

  Geniet van een topsluitertijd van 1/64.000 sec. en 30fps burstopnamen, met gelijktijdige AF-/AE-tracking.

 • Controle over alle bewegingen

  De EOS R3 legt vluchtige momenten vast met 30 fps, waardoor details worden onthuld die met het blote oog worden gemist.

 • Kijk. Reageer. Handel.

  Dankzij de geavanceerde autofocustechnologie die met het oog wordt bestuurd, kan de EOS R3 scherpstellen op alles wat die volgt.

 • Gemaakt voor video's

  De EOS R3 is een professionele hybride camera die video's van bioscoopkwaliteit en sensationele foto's van broadcastkwaliteit maakt.

 • Gemaakt voor professionals

  De EOS R3 is gemaakt om te voldoen aan de eisen van dagelijks professioneel gebruik en voor wat je maar wilt.

 • Geavanceerde aansluitmogelijkheden

  De EOS R3 gebruikt de bekabelde LAN-aansluiting en 2,4/5 GHz om te communiceren met computernetwerken, laptops en mobiele apparaten om beelden snel en eenvoudig te delen en om externe camerabediening mogelijk te maken.

Controle over alle bewegingen

De EOS R3 legt vluchtige momenten vast met 30 fps, wat kan worden verhoogd tot 195 fps1, waardoor details worden onthuld die met het blote oog worden gemist.

De stacked sensor met achtergrondverlichting van de camera is zo snel dat fotografen een elektronische sluiter kunnen gebruiken om snelle bewegingen te bevriezen, zonder zich zorgen te maken over vervorming door een 'rolling shutter'. Geniet van een sluitertijd van 1/64.000 sec. plus opnamen met 30 fps met gelijktijdige AF-/AE-tracking voor maximaal 420 frames bij het opnamen maken met RAW-bestanden.

Wil je meer? Met aangepaste continue opnamen met hoge snelheid kan de EOS R3 bursts met een aanpasbare framesnelheid tot 195 fps maken en zo prachtige details vastleggen bij snel bewegende onderwerpen. Er kunnen maximaal 50 frames in één burst worden vastgelegd, waarbij de beelden worden opgeslagen als JPEG, HEIF of RAW.

Flitssynchronisatie is nu mogelijk bij gebruik van de elektronische sluiter van de camera (zowel Canon Speedlites als studioflitsers van derden), zodat je de balans tussen daglicht en flits kunt vinden, zelfs in felle omstandigheden, of snel bewegende onderwerpen kunt bevriezen.

EOS R3

Geavanceerde Eye Control AF

Ooit een camera gebruikt die je gedachten lijkt te lezen? Dankzij de geavanceerde autofocustechnologie die met het oog wordt bestuurd, kan de EOS R3 scherpstellen op alles waar je naar kijkt. Dankzij deze ongeëvenaarde AF-controle kan de camera net zo snel reageren als jij, zodat je snel op constant veranderende scènes kunt reageren.

EOS R3

De beste onderwerptracking van Canon tot nu toe

Met behulp van deep-learning kunstmatige intelligentie en duizenden realistische beelden, heeft Canon de EOS R3 geleerd om mensen, dieren en voertuigen nauwkeurig en vol vertrouwen te herkennen, waar ze zich ook in het frame bevinden.

Mensen kunnen zelfs als ze een masker, helm of zonnebril dragen worden gevolgd. Bij het fotograferen van motorsport herkent de EOS R3 motorfietsen en racewagens,zelfs wanneer er een onderscheid wordt gemaakt tussen gesloten en open cockpits, waarbij de helm van de bestuurder wordt gelokaliseerd wanneer deze zichtbaar is.
EOS R3

Een combinatie van video- en fotoprestaties

De EOS R3 is een professionele hybride camera die video's van bioscoopkwaliteit en sensationele foto's van broadcastkwaliteit maakt. De camera zit vol functies die filmmakers nieuwe creatieve mogelijkheden bieden en kan oversampelde 4K en 6K RAW-opnamen intern of op een CFexpress-kaart vastleggen. Canon Log 3 biedt een groter dynamisch bereik en kleurgradaties.

Belangrijk is dat de mogelijkheid voor het herkennen van objecten ook gebruikt kan worden door fotografen, zodat je bewegende objecten in het frame kunt volgen en ze scherp in beeld kunt houden.
EOS R3

Verbonden met de wereld

Connectiviteit is essentieel voor sport- en nieuwsfotografen. De EOS R3 gebruikt de bekabelde LAN-aansluiting en 2,4/5 GHz Wi-Fi om te communiceren met computernetwerken, laptops en mobiele apparaten om beelden snel en eenvoudig te delen en om externe camerabediening mogelijk te maken. De EOS R3 is ook compatibel met de Mobile File Transfer-app, waarmee professionele fotografen metadata kunnen toevoegen en beelden kunnen verzenden vanaf een smartphone indien er een Wi-Fi-verbinding of mobiele gegevensverbinding aanwezig is.

De EOS R3 is ook voorzien van een nieuwe multifunctionele accessoireschoen die zorgt voor gegevenscommunicatie en voeding voor nieuwe accessoires, en tevens fungeert als flitsschoen voor bestaande Speedlites en triggers.
EOS R3

Ontworpen en gemaakt voor professionals

De EOS R3 is gemaakt om te voldoen aan de eisen van dagelijks professioneel gebruik en voor wat je maar wilt.

Van een stofstorm tot een stortbui: de robuuste body van magnesiumlegering is stof- en waterdicht, net als de legendarische camera's uit de EOS-1D-serie. Blijf vol vertrouwen fotograferen, ongeacht de omstandigheden.

EOS R3

Past perfect in je bestaande systeem

De EOS R3 past perfect in je bestaande systeem en werkt samen met je andere systeem- of spiegelreflexcamera’s.

De camera wordt aangedreven door een LP-E19-accu met hoge capaciteit - dezelfde als in de body's uit de EOS-1DX-serie. Je EF-lenzen zullen precies werken zoals ze moeten, dankzij een reeks hoogwaardige bevestigingsadapters die ook extra functionaliteit kunnen toevoegen, zoals een bedieningsring of drop-in filters.

De EOS R3 heeft een intuïtieve bediening en uitstekende ergonomische vormgeving, het resultaat van dertig jaar evolutie en informatie over de eisen van professionele fotografen. Geniet van ongeëvenaarde ergonomie met een vertrouwde intuïtieve interface.

EOS R3

Responsieve aanpasbare bediening

De EOS R3 is een professionele volbloed. Het ontwerp en de vorm zijn gebaseerd op de camera's uit de EOS-1DX-serie, maar ze zijn kleiner, lichter en bevatten de ontwerpprincipes van het EOS R-systeem voor een superieure bediening.

De camera biedt een scala aan bedieningsmogelijkheden, waarbij je zowel een multicontroller als smartcontroller instinctief kunt bedienen met je duim. Met de drie aanpasbare keuzewielen op de camerabody en een bedieningsring voor de lens op elke RF-vattingslens kun je de sluitersnelheid, het diafragma, de ISO en de belichtingscompensatie aanpassen terwijl je de camera voor je houdt. Met één druk op de knop is er direct een 1,6x digitale teleconverter beschikbaar voor een groter bereik. Dit is met name handig voor het ter plekke bijsnijden van beelden, zodat er minder nabewerking nodig is.

De EOS R3 is ook uitgerust met een variangle-scherm met een hoge resolutie van vier miljoen dots dat helder en duidelijk is, zelfs in heldere omstandigheden. Hiermee kun je eenvoudig vanuit creatieve perspectieven composities maken. Dankzij de dubbele kaartsleuven kunnen beeldbestanden en videobeelden naar makkelijk te verkrijgen SD-kaarten (met ondersteuning voor UHS-II) of supersnelle CFexpress-media van de volgende generatie worden geschreven.

EOS R3

De elektronische sluiter met flitser gebruiken

Flitssynchronisatie is nu mogelijk bij gebruik van de elektronische sluiter van de camera (zowel Canon Speedlites als studioflitsers van derden), zodat je de balans tussen daglicht en flitser kunt vinden, zelfs in felle omstandigheden, of snel bewegende onderwerpen kunt bevriezen.

EOS R3

"WE HEBBEN SNELHEID NODIG. WE MOETEN SNELLER DAN SNEL GAAN EN TOPPRESTATIES LEVEREN. DAAROM GEBRUIKEN WE DEZE CAMERA."

Photographer looking down view finder

Canon streeft ernaar om voor 2050 de CO2-uitstoot van haar bedrijfsactiviteiten tot nul terug te brengen

Canon wil dit bereiken door een gemiddelde jaarlijkse vermindering van 3% te verwezenlijken in de CO2-uitstootverbeteringsindex per levenscyclus per product. Wat, indien waargemaakt, een vermindering van 50% betekent in 2030 ten opzichte van de uitstoot in 2008. Canon acht dit in overeenstemming met de vermindering waarom wordt gevraagd in het akkoord van Parijs.

Canon zal haar effect blijven evalueren vanuit een langetermijnperspectief om haar bijdrage aan de realisatie van een koolstofarme samenleving te toetsen.

HEB JE EEN GEREGISTREERD BEDRIJF?

Je kunt ook bij Canon terecht voor al je zakelijke vragen. Vul je gegevens in, dan kan een Canon-verkoopvertegenwoordiger contact met je opnemen.

EOS R3 vergelijken

Vergelijk de EOS R3 met andere professionele full-frame camera's van Canon.

Artikel

EOS R FF

EOS R3

EOS R FF

EOS R5

Effectieve pixels (circa Megapixel)

24,1 Megapixel
20,1 Megapixel
45,0 Megapixel

Ingebouwde Image Stabilizer

Ja, tot 8 stops voordeel, afhankelijk van de gebruikte lens 1
N.v.t.
Ja, tot 8 stops voordeel, afhankelijk van de gebruikte lens 1

Onderwerpdetectie

Gezicht, ogen, dieren en voertuigen
Mensen
Lichaam, gezicht, oog, dier

AF voor weinig licht

Gevoelig tot -7,5 EV 2
Gevoelig tot - 4 EV of -6 EV met Live View 2
Gevoelig tot -6 EV 2

Continue opnamesnelheid (fps)

12 fps met Servo AF
30 fps met elektronische, stille sluiter en Servo AF 3
195 fps AF/AE vast
20 fps met mechanische sluiter, Servo AF
20 fps met elektronische, stille sluiter en Servo AF
12 fps met Servo AF
20 fps met elektronische, stille sluiter en Servo AF 3

Video's

6K 12-bits RAW (RAW/RAW light) bij max. 60 fps
4K bij max. 120 fps
Full HD tot max. 240 fps
Canon Log 3 / HDR PQ 10-bits 4:2:2 intern
All-I / IPB / IPB-light compressie 10-bits 4:2:2 ongecomprimeerde 4K 60p naar extern opnameapparaat
5,5K 12-bits RAW (RAW/RAW light) bij max. 60 fps.
4K bij max. 60 fps
Full HD tot 120 fps
Canon Log 1 / Log 3 / HDR PQ [7] 10-bits 4:2:2 intern
All-I / IPB-compressie 10-bits 4:2:2 ongecomprimeerde 4K 60p naar extern opnameapparaat
8K bij max. 30 fps
4K bij max. 120 fps
Full HD tot 120 fps
4K timelapse-modus
Canon Log 1 / Log 3 [7] / HDR PQ 10-bits 4:2:2 interne opname
All-I / IPB / IPB-light compressie 10-bits 4:2:2 ongecomprimeerde 4K 60p naar extern opnameapparaat
8K full-frame of bijgesneden 5k ProRes
RAW, extern opgenomen via HDMI naar
Atomos Ninja V+

Keuzewielen

Hoofdinstelwiel
Snelinstelwiel 1
Snelinstelwiel 2
AF-multicontroller
Smart-controller
Display bovenzijde
Hoofdinstelwiel
Snelinstelwiel
AF-multicontroller
Smart-controller
Display bovenzijde
Hoofdinstelwiel
Snelinstelwiel 1
Snelinstelwiel 2
AF-multicontroller
Display bovenzijde

LCD-scherm

8 cm / 3,2 inch
4,15 miljoen dots LCD
Variangle touchscreen
8 cm / 3,15 inch
2,1 miljoen dots LCD
Vast
8 cm / 3,15 inch
2,1 miljoen dots LCD
Variangle touchscreen

Zoeker

0,5-type elektronische zoeker
0,5-type
5,76 miljoen dots OLED
23 mm eyepoint / 0,76x 4 vergroting tot 120 fps
Optische zoeker
20 mm eyepoint / 0,76x vergroting
0,5-type elektronische zoeker
5,76 miljoen dots OLED
23 mm eyepoint / 0,76x vergroting
Max. 120 fps

Netwerk

5 GHz / 2,4 GHz en Bluetooth™
5.0-ondersteuning Ondersteunde functies - EOS Utility, smartphone, uploaden naar image.canon, draadloos printen, Ethernet-poort
2,4GHz Wi-Fi en Bluetooth™ geïntegreerd
Optioneel 5Ghz wireless transmitter WFT-E9-accessoire
Ethernet-poort
5GHz en 2,4GHz Wi-Fi en Bluetooth™ geïntegreerd [9]
Optioneel wireless transmitter WFT-R10-accessoire

Gewicht body (inclusief accu en geheugenkaart)

1015 g
1440 g
738 g

kaartsleuven

1x CFexpress type B
1x SD / SDHC / SDXC en UHS-I
2x CFexpress
1x CFexpress
1x UHS-II SD

Accu

LP-E19
USB-laden via PD-E1
LP-E19
LP-E6NH
USB-laden via PD-E1

Levensduur accu

620 opnamen (energiebesparende modus EVF)
860 opnamen (energiebesparende modus LCD)
2850 opnamen maken met zoeker
610 Live View-opnamen
320 opnamen (energiebesparende modus EVF)
490 opnamen (energiebesparende modus LCD)

 1. 8 stops gebaseerd op de CIPA-standaard met RF 24-105mm F4 L IS USM op een brandpuntsafstand van 105 mm.
 2. De AF voor het minste licht is beschikbaar met een f/1.2-lens, centraal AF-punt, One shot AF, bij 23 °C / 73 °F, ISO 100 behalve RF-lenzen met een DS-coating (Defocus Smoothing).
 3. Tijdens servo AF kunnen alleen RF-lenzen en sommige EF-lenzen worden gebruikt voor continu-opnamen met de maximale snelheid. Raadpleeg de officiële website van Canon voor meer informatie over ondersteunde lenzen.
  De snelheid van continu-opnamen kan worden verlaagd door de lens, de sluitertijd, het diafragma, de flitser, de verwerking van flikkerreductie, de omstandigheden van het onderwerp en de helderheid (bijvoorbeeld bij opnamen in een donkere omgeving).
 4. Met een 50mm-lens op oneindig, -1m-1 dpt.
 5. Gebaseerd op de CIPA-standaarden en bij gebruik van de met de camera meegeleverde accu, tenzij anders vermeld In de spaarstand.
EOS R3

Inhoud van de doos

 • EOS R3 body

 • Eyecup ER-h klein

 • ER-SC1 Accessory shoe cover (stof- en waterbestendig)

 • Camera Cover R-F-5

 • Strap ER-L1

 • Battery Charger LC-E19

 • Battery Pack LP-E19

 • Accubeschermkap

 • Stroomkabel (EU)

 • Interface Cable IFC-100U (geen kern)

 • Interface Cable IFC-100U-beschermer

 • Gebruikershandleiding (EU1)

Accessoires

 • Speedlite-flitser

  Speedlite EL-5

  Een krachtige, geavanceerde flitser met snelle recycling, geweldige creatieve controle en uitstekende prestaties voor alle situaties.
 • DM-E1D
  Kies voor zuivere, heldere digitale audio met de Multi-function shoe directional stereo microphone DM-E1D dankzij de betrouwbaarheid en snelle toegang tot instellingen via het LCD-scherm van een compatibele camera.
 • Multi-Function Shoe Adapter AD-E1
  Deze adapter houdt de weerafdichting in stand en converteert Speedlites met een conventionele 5-pins voet, voor gebruik op camera's met een Multi-function shoe.
 • Speedlite ST-E10
  Een ultracompacte Speedlite Transmitter met geavanceerde wireless functies en bediening voor maximaal 15 compatibele flitsers.
 • ER-He

  Oogschelp ER-hE

  Een grote, draaibare oogschelp die geschikt is voor alle gebruikers, ongeacht welk oog ze gebruiken. Zo kunnen brildragers volledig genieten van het scherpstellen met oogbesturing van de EOS R3.
 • EOS R3
  Sluit je smartphone aan via deze multifunctionele schoen voor een uitstekende integratie tussen camera en apps voor nieuwe workflowmogelijkheden.
 • In de handen van professionals

 • ARTIKEL

  Kan de Canon EOS R3 de kleine en razendsnelle strandplevier bijhouden?

  De Italiaanse wildlifefotograaf Bruno D'Amicis stelt de EOS R3 op de proef en fotografeert een zeldzame en ongelooflijk snelle vogel op de stranden van Abruzzo.

 • ARTIKEL

  Off-road met de Canon EOS R3

  "Hij presteert absoluut beter dan alles waarmee ik in het verleden heb gewerkt." Motorsportfotograaf Vladimir Rys probeert de Canon EOS R3 tijdens zijn eerste shoot met elektrische rallyauto's.

 • ARTIKEL

  Met de supertelelenzen van Canon sta je altijd op scherp

  Motorsportfotograaf Vladimir Rys zet alles op scherp met de Canon RF 400mm F2.8L IS USM- en RF 600mm F4L IS USM-lenzen tijdens een shoot van snelle rallyauto's met de Canon EOS R3.

 • ARTIKEL

  Uitleg over Eye Control AF

  Lees het verhaal van Canon's geweldige Eye Control AF-systeem, waarmee je het AF-punt kunt instellen of wijzigen door te detecteren waar je naar kijkt.

 • Gerelateerde producten

 • Systeemcamera's

  EOS R5

  Een nieuwe benadering van systeemcamera's. De ongeëvenaarde prestaties van de EOS R5 zullen je fotografie en filmproductie radicaal veranderen.
 • Systeemcamera's

  EOS R6

  Wat je ook vastlegt, hoe je het ook vastlegt, met de EOS R6 kun je creatief zijn op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.
 • Spiegelreflexcamera''s

  EOS-1D X Mark III

  Het leven zit vol unieke momenten. Leg er meer van vast met de EOS-1D X Mark III en vertel je visuele verhaal aan de wereld.