PRODUCTINFORMATIE

Ontworpen en gebouwd voor professionals

De EOS R3 is gemaakt om bestand te zijn tegen de zware eisen bij professioneel gebruik, van een zandstorm tot harde regen
EOS R3

De EOS R3 is gemaakt om bestand te zijn tegen de zware eisen bij professioneel gebruik, van een zandstorm tot harde regen. Hoewel de camera is gebouwd volgens dezelfde strenge normen als de gerenommeerde camera's uit de EOS-1D X-serie, maakt de behuizing van magnesiumlegering van de EOS R3 een draagbaarder geheel: kleiner, lichter en perfect voor werk op locatie.

De rubberen afdichtingen beschermen de camera tegen stof en vocht, zodat je altijd en zelfs in de zwaarste omstandigheden kunt blijven fotograferen.

Hoewel de camera is gebouwd volgens dezelfde strenge normen als de gerenommeerde camera's uit de EOS-1D X-serie, maakt de behuizing van magnesiumlegering van de EOS R3 een draagbaarder geheel: kleiner, lichter en perfect voor werk op locatie.

De rubberen afdichtingen beschermen de camera tegen stof en vocht, zodat je altijd en zelfs in de zwaarste omstandigheden kunt blijven fotograferen.

De EOS R3 is gemaakt om bestand te zijn tegen de zware eisen bij professioneel gebruik, van een zandstorm tot harde regen.

Beeldstabilisatie van wereldklasse

De EOS R3 heeft een in de behuizing ingebouwde Image Stabilizer met vijf assen voor foto's en video's. Deze werkt samen met de optische IS in veel RF-lenzen, wat resulteert in maar liefst acht stops bescherming tegen cameratrilling. Hierdoor kun je creatief gebruik maken van lange sluitertijden, zelfs wanneer je vanuit de hand opnamen maakt, waardoor je op nieuwe manieren beweging in je foto's kunt uitdrukken.

Er kan een breder trillingsniveau worden gecompenseerd dan bij veel andere IS-systemen, wat resulteert in nog betere scherpte.

EOS R3

Bij het opnemen van video kunnen de ingebouwde Image Stabilizer van de camera en het optische IS-systeem van de lens worden verbeterd met een derde systeem: Movie Digital IS. Samen leveren deze systemen beelden die zo vloeiend zijn dat het lijkt alsof ze zijn gemaakt met een gimbal- of dolly-opstelling.

EOS R3

De beste zoeker tot nu toe?

Als je de EOS R3 aanzet, kun je direct foto's maken met de fantastische elektronische zoeker met een resolutie van 5,76 miljoen dots. Canon's doel bij de ontwikkeling van deze gloednieuwe EVF was om fotografen de snelheid en helderheid te bieden die ze van een optische zoeker mogen verwachten, in combinatie met het voordeel van voorbeeldweergaven bij fotografie met een systeemcamera

EOS R3

Canon heeft een UXGA-scherm met hoge resolutie en een vernieuwingsfrequentie van 120 fps gebruikt voor verbluffende, levensechte resultaten. Dankzij de extreme snelheid van de stacked sensor met achtergrondverlichting van de EOS R3 heeft de zoeker vrijwel geen vertraging en is hij vrij van black-outs tijdens het maken van opnamen.

De EOS R3 heeft nieuwe verwisselbare oogschelpen, die voorkomen dat er strooilicht in de zoeker terechtkomt. Bij de camera wordt een standaard ER-h-oogschelp geleverd, terwijl ook een optionele grotere ER-hE-oogschelp verkrijgbaar is. Deze laatste wordt aanbevolen voor fotografen die een bril dragen en Eye Control AF willen gebruiken.

EOS R3

Hulp bij optische zoeker AAN

Hulp bij optische zoeker UIT

Wat je ziet, is wat je krijgt

De zoeker van een camera is als het ware jouw kijk op de wereld en moet je op de hoogte houden zonder je af te leiden. Daarom kan de EVF van de EOS R3 volledig worden aangepast. In de modus Simulatie weergeven wordt de helderheid van het vast te leggen beeld weergegeven met de momenteel geselecteerde instellingen, terwijl je in real time en zonder extra vertraging een voorbeeld van de scherptediepte, witbalans en een groot aantal andere aanpassingen kunt bekijken.

Als je langere tijd opnamen maakt of RAW-bestanden vastlegt die je later verwerkt, probeer dan de simulatie van de optische zoeker van de EOS R3. Hierdoor worden voorvertoningen van Picture Style, witbalans, enzovoort uitgeschakeld en wordt, met behulp van Canon HDR-technologie, een natuurlijk ogend scherm weergegeven dat vergelijkbaar is met dat van een spiegelreflexcamera.

Als je vanuit verschillende hoeken opnamen wilt maken, kun je dat eenvoudig doen met het 3,2-inch variangle touchscreen van de camera. Met 4,15 miljoen dots is dit het scherm met de hoogste resolutie dat ooit op een systeemcamera is gemonteerd. Het scherm is zelfs buiten bij helder licht goed te zien.

Klap het scherm van de camera uit en draai het 270˚, zodat je eenvoudig opnamen kunt maken van boven- of onderaf.

EOS R3

Past precies in je bestaande systeem


Je kunt de EOS R3 comfortabel gebruiken in combinatie met je bestaande spiegelreflexuitrusting. Net als bij alle camera's uit de EOS R-serie werken EF-lenzen precies zoals het hoort dankzij drie hoogwaardige vattingadapters. De EOS R3 wordt, net als in de camera's uit de EOS-1DX-serie, gevoed door een LP-E19-accu met hoge capaciteit die zowel binnen als buiten de camerabehuizing kan worden opgeladen dankzij opladen via USB. Als je langer opnamen wilt maken kan de camera ook worden gevoed door een externe accu via de USB-poort.

De EOS R3 is het resultaat van dertig jaar evolutie, voortdurend aangepast aan de eisen van professionele fotografen. Geniet van ongeëvenaarde ergonomie, met een vertrouwde intuïtieve interface, intuïtieve bediening en uitstekende ergonomische eigenschappen.

EOS R3
EOS R3

Naar wens aan te passen bedieningsknoppen

Of je nu horizontaal of verticaal opnamen maakt: de bediening van de EOS R3 valt natuurlijk onder je vingers en duimen. Dankzij de ingebouwde verticale opnamehandgreep ligt de camera gemakkelijk in de hand en vallen een multicontroller en smartcontroller beide instinctief binnen het bereik van je duim.

Drie aanpasbare ringen op de behuizing van de camera en een Lens Control Ring op de meeste RF-vattingslenzen maken het aanpassen van sluitertijd, diafragma, ISO en belichtingscompensatie mogelijk terwijl je de camera voor je oog houdt.

De R3 beschikt over meer aanpasbare knoppen dan ooit, waaronder de mogelijkheid om de selectieschakelaar voor moviemodus te gebruiken om een volledig stille modus voor foto's te activeren. Dit is ideaal voor fotografen wanneer vaak absolute stilte vereist is en discretie van het grootste belang is.

Panning Assist

Wanneer [Panning Assist] wordt gebruikt met een compatibele lens met optische IS voor pan-opnamen, worden er tijdens de sluitertijd beeldstabilisatie en correctie van onscherpe onderwerpen toegepast, waardoor er prachtige pan-opnamen worden gemaakt terwijl de details van het hoofdonderwerp scherp blijven. In de modus Panning Assist kunnen voor het pannen sluitertijden worden gebruikt die 1-2 stops langzamer zijn dan normaal. Of er wordt een snellere sluitertijd gebruikt om het slagingspercentage van pan-opnamen te verhogen.

Panning Assist


Dankzij de dubbele kaartsleuven kunnen afbeeldingsbestanden naar overal verkrijgbare SD-kaarten (met ondersteuning voor de UHS-II-standaard) of supersnelle CFexpress-media van de volgende generatie worden geschreven. Geheugenkaarten kunnen ook worden gebruikt om camera-instellingen op te slaan, van netwerkconfiguraties tot Eye Control AF-kalibraties en zelfs firmware-updates.
Het instellen van meerdere camera's is nu een stuk eenvoudiger geworden.

EOS R3

Focus stacking in de camera

Als de scherptediepte beperkt is, produceert de scherpstelcompositiemodus van de EOS R3 beelden met perfecte scherpte van dichtbij tot veraf: ideaal voor macrobeelden of het vastleggen van landschappen.

De camera maakt meerdere opnamen waarbij de scherpstelling automatisch wordt gewijzigd van dichtbij naar veraf. Deze opnamen worden vervolgens op de camera samengevoegd tot één opname met een veel grotere scherptediepte, waarbij het onderwerp in het hele frame scherp is. Dit is een geweldige manier om de natuurlijke grenzen van een lens te verleggen en beelden te maken die buitengewoon gedetailleerd zijn.

De afzonderlijke frames produceren niet alleen een definitief bestand op de camera, maar worden zelf ook opgeslagen, wat betekent dat ook de beelden met focus stacking kunnen worden nabewerkt.

Gerelateerde artikelen

 • PRO Article

  ARTIKEL

  Kan de Canon EOS R3 de kleine en razendsnelle strandplevier bijhouden?

  De Italiaanse wildlifefotograaf Bruno D'Amicis stelt de EOS R3 op de proef en fotografeert een zeldzame en ongelooflijk snelle vogel op de stranden van Abruzzo.

 • PRO Article

  ARTIKEL

  Off-road met de Canon EOS R3

  "Hij presteert absoluut beter dan alles waarmee ik in het verleden heb gewerkt." Motorsportfotograaf Vladimir Rys probeert de Canon EOS R3 tijdens zijn eerste shoot met elektrische rallyauto's.

 • PRO Article

  ARTIKEL

  Met de supertelelenzen van Canon sta je altijd op scherp

  Motorsportfotograaf Vladimir Rys zet alles op scherp met de Canon RF 400mm F2.8L IS USM- en RF 600mm F4L IS USM-lenzen tijdens een shoot van snelle rallyauto's met de Canon EOS R3.

 • PRO Article

  ARTIKEL

  Uitleg over Eye Control AF

  Lees het verhaal van Canon's geweldige Eye Control AF-systeem, waarmee je het AF-punt kunt instellen of wijzigen door te detecteren waar je naar kijkt.

 • Meld je nu aan

  Ontvang als eerder de nieuwste updates over de EOS R3 en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.