ARTIKEL

Razendsnelle connectiviteit waarmee jij de eerste bent

Als elke seconde telt, ben je met de EOS R3 de concurrentie altijd een stap voor. Dankzij de uitstekende connectiviteit kun je snel foto's naar je klant sturen, of je nou werkt met Wi-Fi, Ethernet of een mobiele telefoon. Je haalt je deadlines met het grootste gemak.
EOS R3

Beelden verzenden terwijl je opnamen maakt

Stuur met Wi-Fi of Ethernet de beelden in real-time naar je bureau of klant dankzij FTP-ondersteuning. De beveiligde protocollen SFTP1 en FTPS worden ondersteund, zodat je beelden altijd zijn beveiligd. De EOS R3 ondersteunt de 802.11ac Wi-Fi-standaard, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel de 2,4GHz- als 5GHz2-banden voor een groter bereik en minder interferentie. De WPA3 Wi-Fi-beveiligingsstandaard is ook van kracht.

Wanneer je opnamen maakt op een locatie met Ethernet, zorgt de RJ-45-aansluiting van de camera voor de snelste en stabielste verbinding die mogelijk is (tot 1000BASE-T), zodat je zo snel mogelijk foto's en video's kunt doorsturen naar waar je deze nodig hebt.

De EOS R3 heeft veel netwerkmogelijkheden overgenomen van de bekroonde EOS-1D X Mark III. Sterker nog, de twee camera's kunnen netwerkinstellingen uitwisselen via een geheugenkaart, zodat bureaus voorafgaand aan een evenement instellingen kunnen doorgeven.

Om de installatie nog sneller te laten verlopen, vooral op locaties waar je al eerder hebt gewerkt, kunnen maximaal 20 groepen netwerkinstellingen in de camera worden opgeslagen, zodat je ze direct kunt oproepen. Dit kan bijvoorbeeld voor ftp-servers, lokale computers of smartphones zijn.

Wanneer de EOS R3 beeld- of videobestanden verzendt, worden ook Voice Tags, sterbeoordelingen en op de camera gedane bijsnijdaanpassingen verzonden. Dit scheelt tijd voor beeldredacteuren die proberen je werk als eerste online te krijgen.

In samenwerking met je smartphone


Met een altijd ingeschakelde Bluetooth Low Energy v5-verbinding met je smartphone of tablet kun je beelden automatisch overbrengen naar een telefoon of tablet terwijl je opnamen maakt. Stuur ze snel door naar klanten of deel ze online voor je volgers.

Met de Mobile File Transfer-app kunnen afbeeldingen worden overgezet naar FTP-servers wanneer er geen Wi-Fi-netwerken beschikbaar zijn. Of je nu opnamen maakt met Android- of iOS-apparaten, je hoeft alleen maar verbinding te maken via Wi-Fi of een USB-kabel om te beginnen met uploaden. Afbeeldingen kunnen van tags worden voorzien en er kunnen metadata-sjablonen worden toegepast; nog een manier waarop de EOS R3 je helpt de concurrentie voor te blijven.

De Camera Connect-app biedt nu een extra functie om de firmware van je camera bij te werken via de app, zodat het nog eenvoudiger is om je camera up-to-date te houden.

EOS R3

Beginscherm van de MFT-app

Beelden bekijken, overzetten of labelen. Een metadatasjabloon op je beelden toepassen.
EOS R3

Verbind je smartphone met de EOS R3 voor integratie met apps, zoals de MFT-app, voor efficiënte bestandsoverdracht.

Ondersteuning voor meerdere GNSS

De ingebouwde GPS van de EOS R3 plaatst locatietags bij elke afbeelding en zorgt dat de interne klok de juiste tijd aangeeft. Hij ondersteunt een aantal satellietsystemen, waaronder GPS, GLONASS en MICHIBIKI Quasi-Zenith-satellieten voor veelzijdigere positiegegevens.

Afstandsbediening

Je kunt ook je smartphone of tablet gebruiken om de EOS R3 op afstand te bedienen, zodat je opnamen kunt maken vanuit die spannende, moeilijk te bereiken standpunten. Je kunt de instellingen aanpassen, zien wat de camera ziet en foto's en video's maken vanaf het scherm van je telefoon of tablet. De EOS R3 is ook Apple MFI-gecertificeerd, dus hij kan rechtstreeks op je iPhone worden aangesloten via een USB-Lightning-kabel. Android-apparaten kunnen worden aangesloten via USB 3.

Met de gratis EOS Utility-software kun je de camera ook vanaf een Mac of pc op afstand bedienen. Je hoeft alleen maar verbinding te maken via USB 3.2, Wi-Fi of Ethernet. Beelden kunnen worden opgeslagen op een geheugenkaart, computer of beide, ideaal voor werk onder gecontroleerde omstandigheden.

Heb je een iets groter bereik nodig? Met de Remote Browser-functie van de EOS R3 (beschikbaar bij een Ethernet-verbinding) kan de camera via netwerken worden bediend. Je kunt beelden op afstand vastleggen en bestanden downloaden. Instellingen (inclusief FTP-gegevens) kunnen zelfs worden aangepast wanneer de camera in gebruik is.

Bescherm beeldoverdracht

Voor veel nieuws- en sportfotografen is de optie om de beelden die naar een FTP-server worden verstuurd automatisch te beveiligen erg handig. Het beveiligen van beelden houdt in dat ze worden vergrendeld en niet per ongeluk kunnen worden verwijderd. Bovendien kun je eenvoudig zien welke beelden naar een client zijn verzonden, wanneer ze na de shoot allemaal naar je computer zijn overgezet.

EOS R3

Cloud-ondersteuning

De EOS R3 ondersteunt ook cloudopslagplatforms, dankzij de innovatieve image.canon-gateway. De camera uploadt zelfs automatisch foto- en videobestanden, zodat ze klaarstaan in je beeldbewerkingsworkflow wanneer je terugkeert na een fotoshoot.

Sla een onbeperkt aantal foto's (inclusief RAW-bestanden) gedurende maximaal 30 dagen online op image.canon op voordat je besluit welke je verplaatst naar een andere cloudservice, zoals Google Drive of Adobe Cloud.

EOS R3
 1. Ondersteuning voor 5 Ghz is niet beschikbaar voor alle regio's
 2. SFTP is alleen beschikbaar via Ethernet

Gerelateerde artikelen

 • ARTIKEL

  Kan de Canon EOS R3 de kleine en razendsnelle strandplevier bijhouden?

  De Italiaanse wildlifefotograaf Bruno D'Amicis stelt de EOS R3 op de proef en fotografeert een zeldzame en ongelooflijk snelle vogel op de stranden van Abruzzo.

 • ARTIKEL

  Off-road met de Canon EOS R3

  "Hij presteert absoluut beter dan alles waarmee ik in het verleden heb gewerkt." Motorsportfotograaf Vladimir Rys probeert de Canon EOS R3 tijdens zijn eerste shoot met elektrische rallyauto's.

 • ARTIKEL

  Met de supertelelenzen van Canon sta je altijd op scherp

  Motorsportfotograaf Vladimir Rys zet alles op scherp met de Canon RF 400mm F2.8L IS USM- en RF 600mm F4L IS USM-lenzen tijdens een shoot van snelle rallyauto's met de Canon EOS R3.

 • ARTIKEL

  Uitleg over Eye Control AF

  Lees het verhaal van Canon's geweldige Eye Control AF-systeem, waarmee je het AF-punt kunt instellen of wijzigen door te detecteren waar je naar kijkt.

 • Meld je nu aan

  Ontvang als eerder de nieuwste updates over de EOS R3 en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.