APP

Canon
MOBILE FILE TRANSFER-app

Benut de kracht van 5G en werk wireless op een nieuwe manier met de Canon Mobile File Transfer-app. Met de app kun je IPTC-data creëren, bewerken en aan beelden toevoegen, zodat je in het veld sneller kunt taggen en catalogiseren.

VERSNEL JE WORKFLOW

Verbeter je workflow en archiveer afbeeldingen sneller met een hoogwaardige app. Voeg metagegevens aan afbeeldingen toe, stel FTP-protocollen in en nog veel meer. Het kan met deze mobiele app van Canon en een compatibele 5G-telefoon. Op die manier kun je sneller bestanden leveren, zelfs terwijl je opnamen maakt.

 • WERK SLIMMER

  Stuur beeldinformatie rechtstreeks naar je camera

  Gebruik de app om IPTC-metadata aan beelden toe te voegen, vóór of na opname. Laad opnamegegevens naar de camera, zoals de locatie, onderwerp, gebeurtenis en de camera, om achteraf tijd te besparen.

 • GEOPTIMALISEERDE EFFICIËNTIE

  Importeer voorbereide gegevens

  Een goede voorbereiding voor een shoot zorgt voor meer efficiëntie achteraf. Daarom kun je met de app automatisch informatie en spraakmemo's toevoegen aan beelden terwijl je ze vastlegt.

 • BLIJF ONDERWEG VERBONDEN

  Maak FTP-serverinstellingen en sla ze op je telefoon op

  In de app kun je tot wel 20 FTP-adressen opslaan om zo foto's via Wi-Fi of een met 5G compatibele telefoon over te dragen. De ideale oplossing voor professionele fotografen in het veld.

 • OPNEMEN EN UPLOADEN

  Maak verbinding via USB of Wi-Fi1 voor automatische overdracht

  Je kunt met een bekabelde of draadloze verbinding snel en stabiel beelden overdragen van de camera naar de app. Draag via de vaste telefoonlijn of Wi-Fi beelden over naar klanten, direct nadat je ze hebt gemaakt.

 • DIRECT OVERZETTEN

  Selecteer en verzend beelden

  Bekijk je beelden in de app en verzend ze afzonderlijk of als een batch via overdracht voor meerdere beelden. Nadat de beelden zijn verzonden, verschijnen bij de miniaturen een vinkje zodat je kunt zien of het uploaden is gelukt.

 • BIJSNIJDEN, BEOORDELEN EN MEER

  Snijd beelden bij2, voeg spraakmemo's toe en geef een sterrenbeoordeling

  Je kunt beelden bijsnijden en verzenden en de universele sterrenclassificatie gebruiken om voorkeur aan te geven. Voeg ook spraakberichten met specifieke informatie of instructies toe aan je opnamen.

 • Belangrijkste voordelen

 • WERK SLIMMER

  Metagegevens volgens industriestandaard

  Als je met nieuwsorganisaties werkt is het van essentieel belang dat je copyright- en bijschriftgegevens voldoen aan aanvaarde protocollen. Informatie zoals je naam, copyrightinformatie en het bijschrift kunnen eenvoudig in de MFT-app worden geïntegreerd. Metagegevens volgens IIM-standaard die in afbeeldingen zijn geïntegreerd, worden vaak 'IPTC-headers' genoemd en kunnen eenvoudig worden gecodeerd en gedecodeerd door de meeste populaire fotobewerkingssoftware. Gebruik de app om deze metagegevens aan afbeeldingen toe te voegen, vóór of na het vastleggen. Laad opnamegegevens naar de camera, zoals de locatie, onderwerp, gebeurtenis en de camera, om achteraf tijd te besparen.

 • GEOPTIMALISEERDE EFFICIËNTIE

  Werk slimmer op afstand en bereid je sneller voor

  Dankzij de voortdurende implementatie van 5G-netwerken kan de app gebruik maken van het mobiele signaal van je telefoon, zodat je op afstand kunt werken zonder Wi-Fi en vanaf elke locatie kunt verzenden. Als je de details van een opdracht weet en de kans krijgt om informatie vooraf toe te voegen, kan dit via de app. Informatie over opnamen zoals locatietags via de GPS van je telefoon en spraakgegevens worden dan automatisch toegevoegd zodra je een opname vastlegt. De app kan worden vergrendeld zodra de informatie is ingevoerd, om te voorkomen dat de gegevens per ongeluk worden gewist wanneer je op locatie bent.

 • BLIJF ONDERWEG VERBONDEN

  FTP-serverinstellingen kiezen of wijzigen

  Met de MFT-app kan de FTP-server vlak voor het verzenden worden geselecteerd of gewijzigd, zodat beelden sneller en gemakkelijker naar verschillende locaties kunnen worden verzonden. In de app kun je tot wel 20 FTP-adressen opslaan om zo foto's via Wi-Fi of een met 5G compatibele telefoon over te dragen. De ideale oplossing voor professionele fotografen in het veld.

 • OPNEMEN EN UPLOADEN

  Maak verbinding via USB of Wi-Fi1 voor automatische overdracht

  Gebruik het overdrachtsscherm in de app om in realtime de overdrachtsstatus van afbeeldingen te bekijken tijdens het verzenden. Je kunt met een bekabelde of draadloze verbinding snel en stabiel afbeeldingen overzetten van de camera naar de app. Gebruik het mobiele netwerk of de Wi-Fi verbinding van de telefoon om afbeeldingen naar klanten te versturen zodra je ze hebt gemaakt. Afbeeldingen worden niet overgezet naar je telefoon, maar worden alleen vanaf je camera naar de app verzonden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een overvol telefoongeheugen. Nog belangrijker: automatische overdracht kan ook worden gebruikt om een back-up van je afbeeldingen te maken op een andere locatie wanneer je opnamen maakt in gevaarlijke situaties.

 • DIRECT OVERZETTEN

  Selecteer en verzend beelden

  Er zijn twee methoden voor het verzenden van afbeeldingen via de app: als afzonderlijke bestanden of als batch via overdracht voor meerdere afbeeldingen. Overdracht van één afbeelding is de eenvoudigste manier om een bepaalde opname te verzenden. Zoek de afbeelding die je wilt verzenden en klik vervolgens op het pictogram Overzetten. De afbeelding wordt vanaf de camera naar de FTP-server verzonden. Deze optie is ideaal als je een spraakmemo wilt toevoegen via je telefoon. Voor het verzenden van batches druk je op de knop Selecteren rechtsboven in het scherm en selecteer je vervolgens de afbeeldingen, of selecteer een reeks afbeeldingen door eerst één afbeelding ingedrukt te houden en vervolgens de laatste afbeelding in de reeks te selecteren. Nadat de beelden zijn verzonden, verschijnen bij de miniaturen een vinkje zodat je kunt zien of het uploaden is gelukt. Gebruik een bekabelde USB-aansluiting voor een snellere overdracht.

 • BIJSNIJDEN, BEOORDELEN EN MEER

  Snijd beelden bij2, voeg spraakmemo's toe en geef een sterrenbeoordeling

  De MFT-app beschikt over simpele functies voor het rechtzetten en bijsnijden van afbeeldingen, zodat ze kunnen worden verbeterd voordat ze via FTP worden verzonden. De app kan ook worden gebruikt om afbeeldingen te sorteren op sterrenbeoordeling. Deze beoordelingen kunnen zowel via de app als de camera worden gegeven, zodat je een grote groep afbeeldingen kunt filteren en kunt selecteren welke afbeeldingen uit de uiteindelijke groep je wilt versturen. De beoordelingen kunnen ook worden gebruikt om verschillende onderwerpen te identificeren, zodat je ze na een opname eenvoudig kunt bewerken of catalogiseren. Het beoordelingssysteem (ster) wordt universeel ondersteund, waardoor de beoordeling van een afbeelding ook zichtbaar is in de meeste fotobewerkingsprogramma's, zoals Lightroom en Photoshop. Daarom kan de beoordeling worden gebruikt als onderdeel van je workflow, van opnamen tot bewerken.

 • Canon MOBILE FILE TRANSFER-app downloaden

  De MOBILE FILE TRANSFER-app is gratis te downloaden op je apparaat. Ga naar de App Store of Google Play en zoek op 'Mobile File Transfer'.

  Raadpleeg de relevante app-pagina voor alle informatie over compatibiliteit.

  Informatie over compatibiliteit

  De Canon MOBILE FILE TRANSFER-app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

  Gerelateerde artikelen

 • SPORTFOTOGRAFIE

  Maak bijzondere sportfoto's waarmee je de concurrentie achter je laat

  Houd je van sport, maar weet je niet hoe je het moet vastleggen? Vijf professionele fotografen vertellen welke technieken ze hebben gebruikt om hun favoriete foto's vast te leggen.

 • MACROFOTOGRAFIE

  Abstracte macrofotografie: zeepbellen fotograferen

  Ontdek hoe je opvallende, kleurrijke abstracte macrobeelden van een dunne laag zeep maakt met deze eenvoudige stapsgewijze handleiding.

 • WILDLIFEFOTOGRAFIE

  Perfect voor wildlife

  Vijf redenen waarom de PowerShot SX740 HS perfect is voor wildlifefotografie.

 • ARTIKEL

  Update voor de EOS R6, EOS R5 en EOS-1D X Mark III

  Een firmware-update ontsluit nieuwe functies in de topcamera's van Canon. Richard Walch, Martin Bissig en Eddie Keogh stellen ze op de proef.

 • Wellicht vind je dit ook interessant

 • Canon Camera Connect-app

  Verbind je camera met je Apple- of Android-apparaat voor firmware-updates, fotograferen op afstand of het eenvoudig downloaden van foto's.

 • Digital Photo Professional Express

  Verwerk RAW-bestanden onderweg snel op je mobiele apparaten.

  1. Raadpleeg de gegevens op de Apple Store of Google Play Store voor compatabiliteit
  2. Alleen Android