PRODUCTINFORMATIE

De snelste, meest instinctieve automatische scherpstelling ter wereld.¹

De EOS R3 houdt alles scherp zodat je gefocust kunt blijven. Eye Control AF, geavanceerde onderwerpherkenning en een uitzonderlijke gevoeligheid bij weinig licht zorgen voor een ongelooflijke opname-ervaring.
EOS R3

De EOS R3 is geprogrammeerd om raceauto's en motorfietsen te herkennen, van auto's voor Formule 1 tot GT- en rallyauto's.

© Vladimir Rys / Canon Ambassador

Een revolutie in automatische scherpstelling: Eye Control AF

De EOS R3 biedt een volledig nieuwe en natuurlijke manier van scherpstellen: het selecteren van een AF-punt of een onderwerp dat je wilt volgen, simpelweg door ernaar te kijken. Als je de ontspanknop van de camera half indrukt, wordt scherpgesteld op het geselecteerde AF-punt of wordt het gekozen onderwerp continu gevolgd. Beter is er gewoon niet.

De combinatie van Eye Control AF en de volgfunctie voor scherpstellen maakt de EOS R3 tot een formidabele actiecamera. Sporters op de baan fotograferen? Selecteer de hardloper die je wilt volgen door er gewoon naar te kijken. Als je op de knop drukt, volgt de EOS R3 die atleet en haalt hij hem of haar uit de grote groep. Dezelfde magie kan op alles worden uitgevoerd, van politici tijdens persconferenties, motorfietsen op racecircuits en zelfs vogels in de lucht.

Het Eye Control AF-systeem is eenvoudig te kalibreren. Kalibratie-instellingen kunnen worden opgeslagen om direct op te roepen en zelfs via een geheugenkaart tussen behuizingen te wisselen. Een enkele camera kan worden geprogrammeerd voor verschillende fotografen of voor dezelfde fotograaf met bril of contactlenzen. Natuurlijk is het ook mogelijk om AF-punten te selecteren met de multicontroller van de camera of met de unieke smartcontroller van Canon.

EOS R3

Zie de Eye Control AF in actie wanneer de fotograaf de tweede motor met het oog selecteert en de camera scherpstelt op het nieuwe onderwerp.

EOS R3

De EOS R3 herkent ook de ogen en houdt de scherpstelling bij om de ogen haarscherp te houden.

EOS R3

Door de volgfunctie voor scherpstellen blijven de ogen van de basketbalspeler scherp terwijl hij de bal in het net werpt.

EOS R3

De R3 kan de helmen van motorfietsen volgen bij framerates van 30 fps

Onderwerptracking van de volgende generatie

Met dezelfde deep-learning AI-technologie die is toegepast op de EOS R5 en R6 is de AF van de EOS R3 ook naar een hoger niveau getild. De camera herkent mensen, dieren en nu ook motorsportvoertuigen.
Honderdduizenden foto's van verschillende fotografen en bureaus zijn gebruikt om de camera precies te leren hoe de echte wereld eruitziet en hoe deze beweegt.

EOS R3

• Mensen. De camera identificeert en stelt scherp op de ogen van het onderwerp dat wordt gevolgd. Als de ogen niet zichtbaar zijn, krijgt het gezicht prioriteit. Als deze beide niet zichtbaar zijn (bijvoorbeeld wanneer een voetballer plotseling wegdraait), geeft de EOS R3 prioriteit aan het hoofd van het onderwerp en vervolgens aan het lichaam. Het vermogen van de camera om mensen te volgen is geoptimaliseerd voor het beter volgen van onderwerpen met een helm of masker, dus perfect voor sportspektakels.

• Dieren. De onderwerptracking-technologie van de camera herkent honden en katten, maar ook vogels, zelfs tijdens de vlucht.

• Voertuigen. De EOS R3 is geprogrammeerd om raceauto's en motorfietsen te herkennen, van auto's voor Formule 1 tot GT- en rallyauto's. De camera kan zelfs onderscheid maken tussen voertuigen met een gesloten of een open cockpit, waarbij wordt scherpgesteld op de helm van de bestuurder wanneer deze zichtbaar is. Racemotoren worden ook herkend en ook hier is het mogelijk om de helm van de rijder te volgen, zodat hierop scherpgesteld blijft worden tijdens het racen.

Onderwerptracking wordt nu ondersteund voor alle AF-gebiedsinstellingen. En dankzij de snelheid van de stacked sensor met achtergrondverlichting van de EOS R3 wordt de scherpstelling tot 60 keer per seconde gemeten bij gebruik van de elektronische sluiter bij 30 fps, waardoor de meest geavanceerde AF-tracking tot nu toe in een Canon-camera is gegarandeerd.

Modus voor registreren van personen

In firmwareversie 1.40 is [Prioriteit van personen registreren] toegevoegd aan het AF-menu van de camera. In de camera kunnen vooraf maximaal tien gezichten worden geregistreerd, zodat de camera een bepaalde persoon in een scène kan volgen op basis van de prioriteit die in de camera is ingesteld. De camera is ideaal voor reportages, rode lopers en bruiloften, en weet op basis van de geregistreerde prioriteiten op welk gezicht moet worden scherpgesteld in scènes met meerdere personen. Gezichten kunnen worden geregistreerd op basis van gemaakte foto's of foto's die zijn opgeslagen op de kaart. Indien nodig kan de prioriteit van personen in de camera worden gewijzigd.

Register_people_menu

Het voordeel van Dual Pixel CMOS AF II

De Dual Pixel CMOS AF II-technologie van de camera verandert elk van de 24 miljoen pixels in een scherpstelsensor, die samen 4.779 selecteerbare AF-punten en gebieden van verschillende afmetingen maken. Deze kunnen overal in het kader worden geplaatst voor een dekking van 100 procent. Zelfs de pixels die niet worden gebruikt voor het geselecteerde scherpstelpunt, geven nog steeds informatie door aan de AF-tracking-engine van de camera, voor een ongelooflijke nauwkeurigheid.

De Dual Pixel CMOS AF II-technologie in de EOS R3 is het snelste en gevoeligste AF-systeem voor een full-frame sensorcamera ter wereld, waarmee kan worden scherpgesteld in slechts 0,03 seconde1 en bij licht van slechts -7,5EV.2 Dat is zo donker dat het bijna onmogelijk is om door een optische zoeker te kijken, maar de EVF van de EOS R3 maakt het mogelijk om onder dergelijke omstandigheden opnamen te maken.

Sensor met achtergrondverlichting

De Dual Pixel CMOS AF II-technologie van de camera verandert elk van de 24 miljoen pixels in een scherpstelsensor.
EOS R3

Deze foto is gemaakt bij -7,5 EV, en je ziet hoe de EOS R3 scherpstelt in het schemerdonker.

 1. Berekend op basis van de resultaten van AF-snelheidstests volgens de CIPA-richtlijnen (resultaten kunnen variëren afhankelijk van de opnameomstandigheden en gebruikte lenzen). Is afhankelijk van de interne meetmethode. Testomstandigheden: • Helderheid op het moment van de afstandsmeting: EV12 (normale temperatuur, ISO 100) • Opnamemodus: M • Gebruikte lens: RF24-105mm F4-7.1 IS STM, bij het maken van foto's met handmatige ontspanknopbediening • AF-modus: enkelvoudige AF (centraal) • AF-bediening: 1-beeld AF
 2. Tijdens fotosessie, met een f/1.2-lens, middelste AF-punt, 1-beeld AF, bij 23°C/73°F, ISO100 Met uitzondering van RF-lenzen met Defocus Smoothing-coating

Gerelateerde artikelen

 • ARTIKEL

  Kan de Canon EOS R3 de kleine en razendsnelle strandplevier bijhouden?

  De Italiaanse wildlifefotograaf Bruno D'Amicis stelt de EOS R3 op de proef en fotografeert een zeldzame en ongelooflijk snelle vogel op de stranden van Abruzzo.

 • ARTIKEL

  Off-road met de Canon EOS R3

  "Hij presteert absoluut beter dan alles waarmee ik in het verleden heb gewerkt." Motorsportfotograaf Vladimir Rys probeert de Canon EOS R3 tijdens zijn eerste shoot met elektrische rallyauto's.

 • ARTIKEL

  Met de supertelelenzen van Canon sta je altijd op scherp

  Motorsportfotograaf Vladimir Rys zet alles op scherp met de Canon RF 400mm F2.8L IS USM- en RF 600mm F4L IS USM-lenzen tijdens een shoot van snelle rallyauto's met de Canon EOS R3.

 • ARTIKEL

  Uitleg over Eye Control AF

  Lees het verhaal van Canon's geweldige Eye Control AF-systeem, waarmee je het AF-punt kunt instellen of wijzigen door te detecteren waar je naar kijkt.

 • Meld je nu aan

  Ontvang als eerder de nieuwste updates over de EOS R3 en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.