PRODUCTINFORMATIE

Een perfecte combinatie van foto's en video

Hoe je ook opnamen wilt maken, de EOS R3 is het perfecte apparaat om visuele verhalen te vertellen. 6K RAW-video's met beeldstabilisatie kunnen in verschillende indelingen worden vastgelegd. De camera is net zo goed voor documentaires en 'run-and-gun'-films als voor het vastleggen van snelle actiefoto's.
EOS R3

Neem intern geweldige 6K RAW-video op een CFexpress-geheugenkaart op met framerates tot 60p. Dergelijke rijke, gedetailleerde beelden zien er fantastisch uit op grote schermen en kunnen zonder kwaliteitsverlies worden bijgesneden als onderdeel van een 4K-bewerkingsworkflow.

Maak je graag opnamen in 4K? Hiervoor beschik je over 4K DCI- en 4K UHD-opties, beide geproduceerd door oversampling van de oorspronkelijke 6K-uitvoer van de sensor. De resultaten zijn gewoon sensationeel.

Maar resolutie is slechts een deel van het verhaal: door een enorm dynamisch bereik van 13,3 stops en een groot 12-bits Canon Cinema-kleurengamma is het beeldmateriaal van de EOS R3 adembenemend mooi. Het befaamde Dual Pixel CMOS AF-systeem zorgt ervoor dat alles er scherp uitziet, terwijl de krachtige Image Stabilizer camerabewegingen vloeiender maakt wanneer je vanuit de hand opnamen maakt.

EOS R3

De juiste indeling voor jou

Door verschillende resoluties, framerates, codecs en compressiemethoden te combineren, biedt de EOS R3 een overvloed aan opname-indelingen. Naast 12-bits 6K RAW zijn er zowel 8-bits H.264- als 10-bits H.265-codecs beschikbaar, plus een keuze uit ALL-I en 6K RAW Light IPB of IPB Light-compressie. Framerates van 24p tot 120p zijn beschikbaar bij opnamen in 4K, en een 4K-bijsnijdinstelling is ook beschikbaar, waardoor de sensorgrootte vergelijkbaar is met die van Super-35mm.

Afhankelijk van de gebruikte indeling kunnen beelden worden opgeslagen op zowel de CFexpress-kaart van de camera als de SD-kaart. Dit is ideaal wanneer je klant voorlopige beelden wil zien terwijl je verder gaat met bewerken. Tijdens opnamen in RAW op de CFexpress-kaart kan een oversamplede 4K IPB-versie worden vastgelegd op de SD-kaart voor gebruik als proxy.

Films met een hoge framerate (zonder geluid) en een verbeterde beeldkwaliteit kunnen worden opgenomen bij 120p / 100p bij 4K- en HD-resoluties, fantastisch voor actiebeelden en slowmotioneffecten.

De EOS R3 biedt ook Canon Log 3, met een enorm dynamisch bereik van 13,3 stops en eenvoudigere kleurgradatie, zodat de camera moeiteloos in je bewerkingsworkflow past. En voor wie op zoek is naar nog meer details in hooglichten en schaduwen zonder beeldmateriaal te hoeven nabewerken, is ook 10-bits HDR PQ beschikbaar.

Wanneer je opnamen maakt in Canon Log 3, is de kleurruimte van het Canon Cinema-gamma beschikbaar. Dit biedt niet alleen het grootste kleurenbereik van de EOS R3, maar maakt ook eenvoudige conversie naar een aantal kleurruimten van industriestandaard mogelijk, zoals BT2020 of het Academy Color Encoding System (ACES).

EOS R3

Dual Pixel CMOS AF II

Het befaamde Dual Pixel CMOS AF II-systeem zorgt voor vloeiende, nauwkeurige continue scherpstelling bij het maken van video-opnamen. Het apparaat is voorzien van gezichts-, oog-, hoofd- en lichaamsdetectie (in die volgorde van prioriteit),
ideaal voor documentairefilms in 'run-&-gun'-stijl. Het kan ook katten, honden, vogels en zelfs sportauto's en motoren herkennen, zodat ze net als bij fotograferen scherp blijven terwijl ze door het kader bewegen.

Focuspull-effecten, die de aandacht van je publiek van de ene plaats naar de andere leiden, zijn eenvoudig te creëren. Tik gewoon op het touchscreen van de camera en de EOS R3 stelt soepel opnieuw scherp van het ene punt naar het andere, met een snelheid die je zelf hebt opgegeven.

Wil je handmatig scherpstellen? De EOS R3 biedt hiervoor een aantal hulpmiddelen. Met Focus Peaking worden de randen van objecten waarop is scherpgesteld, gemarkeerd in een kleur naar keuze. De Dual Pixel Focus Guide maakt gebruik van een grafische indicator om aan te geven of het onderwerp voor / achter is scherpgesteld en wordt groen wanneer de juiste scherpstelling is bereikt.

EOS R3

Superstabiel beeld vanuit de hand

De Image Stabilizer van de EOS R3 komt echt tot zijn recht bij het maken van video's uit de hand. In combinatie met de eigen IS van een lens en de elektronische Movie Digital IS van de camera worden onbedoelde camerabewegingen vrijwel onmerkbaar geëffend. Dit is erg handig wanneer je filmt terwijl je loopt of vanuit de hand opnamen maakt voor documentaires of B-roll-opnamen. De resultaten zijn gewoonweg fantastisch en het lijkt alsof ze zijn gefilmd met een gimbal of dolly rig.

EOS R3

Intuïtieve filmfuncties

De EOS R3 moest net zo intuïtief aanvoelen bij het maken van video's als bij het maken van foto's. Een HD-variangle scherm met 4,1 miljoen dots draait van de camerabehuizing af met een draaihoek van 270° zodat je comfortabel vanuit moeilijke hoeken opnamen kunt maken. Zebramarkers markeren overbelichting en de industriestandaard UU:MM:SS:FF-tijdcode is in het beeldmateriaal geïntegreerd, waardoor het bewerken van beeldmateriaal van meerdere camera's een stuk eenvoudiger wordt. De HDMI-uitgang voert oversampled 4K 60p naar de gewenste ingang, of dit nu een monitor of een extern opnameapparaat is.

EOS R3

Langere opnametijden

De ontwikkeling en opbouw van warmte bij het maken van video-opnamen kan de opnametijd bij het maken van video's beperken, doordat de geheugenkaart en de camerabehuizing heet worden. De EOS R3 is ontworpen met verbeterde warmteverspreidingseigenschappen om de opnameprestaties te verbeteren. Ook zijn er veiligheidslimieten ingesteld, waardoor de camera wordt uitgeschakeld als de interne temperatuur te hoog wordt. Deze functies kunnen echter worden uitgeschakeld voor langere opnametijden wanneer je geen opnamen vanuit de hand maakt.

De geschatte opnametijden voor de beschikbare resoluties en framerates vanaf een koude start in omgevingen van 23 °C / 73 °F worden hieronder beschreven 1.
6K 60P RAW
- Temperatuur voor automatische uitschakeling - standaard: 25 minuten
- Temperatuur voor automatische uitschakeling - hoog2, 3 : 60 minuten of langer

4K 120P
- Temperatuur voor automatische uitschakeling - standaard / hoog2, 3: 12 minuten

4K 60P (6K oversampling) All-I
- Temperatuur voor automatische uitschakeling - standaard: 25 minuten
- Temperatuur voor automatische uitschakeling - hoog2, 3 : 60 minuten of langer

4K 30P (6K oversampling) All-I
- niet beperkt door warmte

Als de camera de maximale temperatuur voor een goede werking bereikt, is het raadzaam de camera uit te schakelen en te laten afkoelen.

De hersteltijden voor een omgeving met een temperatuur van 23 °C / 73 °F worden hieronder aangegeven, maar worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de omgevingstemperatuur, het blijven gebruiken van de camera en de geselecteerde opnameresolutie. Het herstel van de volledige opnametijd is afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

6K 60P RAW
- 5 minuten afkoelen is goed voor ongeveer 9 minuten opnametijd

4K 120P
- 5 minuten afkoelen is goed voor ongeveer 5 minuten opnametijd

Voor het eerst in een EOS-camera4 zijn er geen beperkingen meer voor de opnametijd, waardoor je maximaal zes uur normale video of 90 minuten Full HD-opnamen met hoge framerate kunt maken.5

EOS R3

Opnemen van professionele time-lapse-video's

Een geweldige optie voor langzaam veranderende opnamen is de time-lapse-videomodus. De EOS R3 kan frames opnemen met intervallen van 2 seconden tot 99 uur, 59 minuten en 59 seconden voor maximaal 3600 frames. Vervolgens worden de opnamen gecombineerd tot een Full HD-video zonder dat je extra software nodig hebt. Je kunt de camera ook vol vertrouwen instellen. In het geval van een stroomstoring of een lege accu kun je zodra de stroom is hersteld de opname weer starten vanaf het punt waar de camera was gebleven.

Accessoires

Er is ook een reeks nieuwe accessoires uitgebracht om de EOS R3 extra veelzijdigheid voor videoproductie te bieden. Een nieuwe stereo-richtmicrofoon DM-ED1 zonder kabels, voor helderder en nauwkeuriger geluid, plus een XLR-adapter voor professionele connectiviteit.

 1. De maximale opnameduur kan onder bepaalde omstandigheden korter zijn, zelfs als de opname begint bij een 'koude start', als gevolg van een temperatuurstijging in de camera die wordt veroorzaakt door het instellen van de camera vóór de fotoshoot of door langdurig gebruik van de Live View-modus. Wanneer de kaart vol is, stopt de filmopname automatisch. In dit geval is dit de tijdsduur waarin je de gegevens wist en de opname opnieuw start.
 2. Als je de temperatuur voor automatische uitschakeling instelt op Hoog, kan de kaart erg heet zijn. Pas op dat je je niet brandt wanneer je de kaart uit de sleuf verwijdert.
 3. Afhankelijk van het type kaart kan het zijn dat de opnameduur niet verandert tussen de instellingen [Standaard] en [Hoog].
 4. EOS-camera, niet Cinema
 5. Afhankelijk van de capaciteit van de geheugenkaart, stroomvoorziening en de temperatuur

Gerelateerde artikelen

 • ARTIKEL

  Kan de Canon EOS R3 de kleine en razendsnelle strandplevier bijhouden?

  De Italiaanse wildlifefotograaf Bruno D'Amicis stelt de EOS R3 op de proef en fotografeert een zeldzame en ongelooflijk snelle vogel op de stranden van Abruzzo.

 • ARTIKEL

  Off-road met de Canon EOS R3

  "Hij presteert absoluut beter dan alles waarmee ik in het verleden heb gewerkt." Motorsportfotograaf Vladimir Rys probeert de Canon EOS R3 tijdens zijn eerste shoot met elektrische rallyauto's.

 • ARTIKEL

  Met de supertelelenzen van Canon sta je altijd op scherp

  Motorsportfotograaf Vladimir Rys zet alles op scherp met de Canon RF 400mm F2.8L IS USM- en RF 600mm F4L IS USM-lenzen tijdens een shoot van snelle rallyauto's met de Canon EOS R3.

 • ARTIKEL

  Uitleg over Eye Control AF

  Lees het verhaal van Canon's geweldige Eye Control AF-systeem, waarmee je het AF-punt kunt instellen of wijzigen door te detecteren waar je naar kijkt.

 • Meld je nu aan

  Ontvang als eerder de nieuwste updates over de EOS R3 en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.