PRODUCTINFORMATIE

Controle over alle bewegingen bij 30 fps

De kern van de EOS R3 bestaat uit een stacked sensor met achtergrondverlichting, die exclusief door Canon is ontwikkeld. Deze is sneller en gevoeliger dan alles wat Canon eerder in een camera heeft geplaatst, waardoor je betere prestaties krijgt wanneer je onder druk opnamen maakt.
EOS R3

De nieuwe sensor is voorzien van circuits aan de achterkant in plaats van aan de voorkant, zodat er meer licht kan worden verzameld en de ruis wordt verminderd. Twee lagen circuits worden op elkaar 'gestapeld', waardoor de snelheid waarmee de sensor beeldgegevens naar de DIGIC X-processor kan verzenden, wordt getransformeerd. Met deze snelheid kun je niet alleen continu opnamen maken bij 30 fps (met continue AF en AE), maar kan de camera ook 60 keer per seconde de scherpstelling controleren. Een elektronische zoeker zonder black-out vernieuwt het beeld bij 120 fps voor een verbluffend levensechte ervaring, zelfs bij het fotograferen van snel bewegende onderwerpen.

De specificaties van de sensor zijn geoptimaliseerd om de perfecte balans te bieden tussen resolutie, prestaties bij weinig licht en een bestandsgrootte die kan worden verzonden, zodat aan de eisen van professionele nieuws- en sportfotografen wordt voldaan. De Digital Lens Optimizer maximaliseert de details die de lens in combinatie met de sensor kan bieden, zodat de beeldkwaliteit alle verwachtingen overtreft.

EOS R3

Gefotografeerd bij 1/64.000 seconde om de beweging van een uiteenspattende ballon te bevriezen.

EOS R3
EOS R3

Een elektronische zoeker zonder black-out vernieuwt het beeld bij 120 fps voor een verbluffend levensechte ervaring, zelfs bij het fotograferen van snel bewegende onderwerpen.

EOS R3

Geavanceerde elektronische sluiter

De verbluffende snelheid van de sensor van de EOS R3 verandert jouw mening over elektronische sluiters. Voorheen zorgden rolling-shuttereffecten voor vertekening bij het fotograferen van snel bewegende onderwerpen en hadden fotografen geen andere mogelijkheid dan over te schakelen naar de mechanische sluitermodus. Met de EOS R3 zijn de dingen echter anders.

 • Rolling shutter distortion

  Rolling shutter-vertekening

  Het rolling shutter-effect vertekent de schacht van de golfclub, zodat hij licht gebogen lijkt.

 • Reduced distortion

  Minder vertekening

  De sluiter in de EOS R3 vermindert deze vertekening aanzienlijk.

 • Omdat de sensor beeldgegevens zo snel kan wissen, worden rolling-shuttereffecten volledig geëlimineerd. Fotografen kunnen nu beweging bevriezen met een elektronische sluiter, bij baanbrekende snelheden tot 1/64.000 seconde, en in volledige stilte. Bovendien is synchronisatie tussen de flitser en de elektronische sluiter mogelijk, met snelheden tot 1/180 seconde en met Canon Speedlites of flitsers van andere merken.

  De elektronische sluiter van de EOS R3 is zo stil als je zou verwachten, behalve dat je nu opnamen kunt maken met een ongelooflijke snelheid van 30 frames per seconde, met volledige AE- en AF-tracking en met elke RF-lens. Er is ook een aangepaste opnamemodus voor high-speed, continue bursts beschikbaar, waarmee de framerate kan worden aangepast tot 195 fps, voor bursts van maximaal 50 frames1. De details van beweging bij snel bewegende objecten, die op een normale tijdschaal niet zichtbaar zijn, worden weergegeven.

  Direct kunnen reageren is een vereiste voor elke nieuwsfotograaf, of het nu gaat om een kortere opstarttijd of een kortere sluitervertraging tot 0,02 seconden met de menuoptie. Zoals je mag verwachten van Canon is fotograferen bij 30 fps beschikbaar in alle opnamemodi, waaronder 14-bits RAW.

  EOS R3

  Weinig licht? Geen probleem

  Met een ISO-gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot ISO 102400 (uitbreidbaar van ISO 50 tot ISO 204800) is de EOS R3 bestand tegen vrijwel alle lichtomstandigheden die je maar kunt bedenken. Het nieuwe ontwerp met achtergrondverlichting van de sensor zorgt voor een nieuw dynamisch bereik en minder digitale ruis. In combinatie met de mogelijkheid van de EOS R3 om scherp te stellen bij zeer weinig licht heb je een ongeëvenaard apparaat voor fotografie bij weinig licht.

  Knipperdetectie met een elektronische sluiter

  Dankzij de vooruitgang in Canon's sensortechnologie is de EOS R3 de eerste EOS-systeemcamera met knipperdetectie bij gebruik van een elektronische sluiter. Bij hoogfrequente knipperdetectie kunnen strepen worden voorkomen bij opnamen met LED-lichtbronnen, om het aantal bruikbare beelden dat onder lastige omstandigheden is gemaakt, te vergroten.

  Gerelateerde artikelen

 • PRO Article

  ARTIKEL

  Kan de Canon EOS R3 de kleine en razendsnelle strandplevier bijhouden?

  De Italiaanse wildlifefotograaf Bruno D'Amicis stelt de EOS R3 op de proef en fotografeert een zeldzame en ongelooflijk snelle vogel op de stranden van Abruzzo.

 • PRO Article

  ARTIKEL

  Off-road met de Canon EOS R3

  "Hij presteert absoluut beter dan alles waarmee ik in het verleden heb gewerkt." Motorsportfotograaf Vladimir Rys probeert de Canon EOS R3 tijdens zijn eerste shoot met elektrische rallyauto's.

 • PRO Article

  ARTIKEL

  Met de supertelelenzen van Canon sta je altijd op scherp

  Motorsportfotograaf Vladimir Rys zet alles op scherp met de Canon RF 400mm F2.8L IS USM- en RF 600mm F4L IS USM-lenzen tijdens een shoot van snelle rallyauto's met de Canon EOS R3.

 • PRO Article

  ARTIKEL

  Uitleg over Eye Control AF

  Lees het verhaal van Canon's geweldige Eye Control AF-systeem, waarmee je het AF-punt kunt instellen of wijzigen door te detecteren waar je naar kijkt.

 • Meld je nu aan

  Ontvang als eerder de nieuwste updates over de EOS R3 en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
  1. AE- en AF-tracking zijn niet beschikbaar in de snelle burst-modus. Het maximale aantal vastgelegde frames kan worden ingesteld op 50