Lenzen voor EOS R

Canon RF 85mm F1.2L USM

De RF 85mm F1.2L USM biedt ultieme creatieve mogelijkheden voor prachtige, flatteuze portretten met haarscherpe beelden en uitstekende prestaties bij weinig licht.

Een perfecte lens voor...

 • Portretten

  Dankzij de uitzonderlijke optische techniek, geavanceerde lenscoatings en technologie van de RF-vatting creëer je scherptediepte en bereik je uitzonderlijke scherpte om portretten meer details en dimensie te geven.

 • Straatfotografie

  Met de hoogwaardige USM-motor stel je snel scherp en blijft het onderwerp in beeld, zodat je geen moment hoeft te missen.

 • Weinig licht

  Blijf nog lang nadat de zon ondergaat fotograferen dankzij een ongelooflijk snel maximaal diafragma van f/1.2, waarmee elk detail haarscherp wordt vastgelegd, van rand tot rand.

Canon Camera

De perfecte brandpuntsafstand voor portretten

De RF 85mm F1.2L USM heeft de ideale korte brandpuntsafstand voor flatteuze portretten en produceert elegante en gedetailleerde resultaten met een aangenaam perspectief en zonder vertekening.

Snel en helder met superieure optische precisie

Met een snel diafragma van f/1.2 levert de lens uitstekende prestaties in omstandigheden bij weinig licht en biedt deze ongelooflijke scherpte en creatieve expressie met een aangename bokeh en zonder kwaliteitsverlies.

Canon Camera
Canon Camera

Geavanceerde lenselementen en coatings

De lens maakt gebruik van Blue Spectrum Refractive (BR)-optica, die kleuraberraties voorkomen. Een geslepen asferisch lenselement elimineert sferische aberraties die worden veroorzaakt door een groot maximaal diafragma.

L-serie: kwaliteit en weerbestendigheid

De afwerking tilt de kwaliteit van de L-serie naar een ongekend niveau met weerbestendige afdichting en fluorcoatings op de voor- en achterste elementen om water en stof buiten te houden en krassen te voorkomen.

Canon Camera

Snelle USM-motor en Lens Control Ring

Dankzij de hoge snelheid van de RF-vatting kan de RF 85mm F1.2L USM snel een onderwerp in beeld nemen en houden. De Lens Control Ring biedt extra controle over de instellingen.

Beschikbaar 2e helft 2019

RF 85mm F1.2L USM DS – een unieke, krachtige lens die vloeiende, onscherpe achtergronden met een prachtige bokeh combineert met een supersnel diafragma om adembenemende portretten te maken.

Canon Camera

Specificaties

 • Maximaal diafragma van f/1.2

  Voor uitstekende prestaties bij weinig licht en geringe scherptediepte

 • BR-optica

  Voor ultieme controle over aberraties

 • Asferische en UD-elementen

  Voor uitzonderlijk scherpe beelden

 • USM-motor

  Voor een soepele, snelle en vrijwel geruisloze werking

 • ASC (Air Sphere Coating)

  Om overstraling en reflecties te voorkomen

 • Lens Control Ring

  Voor extra controle over ISO, diafragma en sluiter

RF 85mm F1.2 L USM

Inhoud van de doos:

 • RF 85mm F1.2L USM-lens

 • Zonnekap ET-89

 • Lenskap E-82II

 • Lensstofkap RF

 • Zachte hoes LP1424

Handen die een Canon EOS R-camera en een Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM-lens vasthouden.

Kan Canon je helpen bij het kiezen van je nieuwe lens?

Canon's lenzenkiezer laat je het hele aanbod van Canon-lenzen zien, en helpt je met het vinden van de perfecte match voor jou en je EOS-camera.

In de handen van professionals

In de handen van professionals. Ontdek hoe de RF 85mm F1.2L USM presteert in de handen van Canon-professionals in verschillende werksituaties.

 • Creatieve portretten met de Canon RF 85mm

  Professioneel fotograaf Rosie Hardy vertelt het verhaal achter haar eerste portretshoots met de Canon EOS R en de RF 85mm F1.2L USM-lens.

 • Bruidsportretten met de RF 85mm F1.2L USM-lens

  Bruidsfotograaf en Canon Ambassador Félicia Sisco praat over het maken van professionele bruidsportretten met de RF 85mm F1.2L USM-lens.

Canon Camera

Objectiefaccessoires

Vergroot je perspectief met de lensaccessoires van Canon. Dankzij Canon’s assortiment lensdoppen, -tassen en -hoezen kun je je lenzen veilig en beschermd opbergen. Canon heeft zonnekappen en lensfilters die speciaal zijn ontworpen om je lens te beschermen en te helpen bij verschillende werkomstandigheden. Zo beschermen ze bijvoorbeeld tegen strooilicht of bieden ze je de mogelijkheid een betere close-up van de natuur te maken.

Canon RF 85mm F1.2L USM
Beoordelingen en recensies

Telelenzen

Met een telelens kun je sporten, wildlife en evenementen op een afstand vastleggen, zonder de actie te verstoren. Ontdek de telelenzen van Canon en ontdek waar je creativiteit je brengt.
Meer informatie

Gerelateerde producten