APS-C-systeem- en spiegelreflexcamera's

Groots in kwaliteit, klein van formaat
BEKIJK HET ASSORTIMENT
EOS R10 APS-C vergelijkingsvoorbeeld

OVERZICHT

Wat is APS-C?

De sensor in een APS-C-camera is kleiner dan de sensor in een full-frame camera. Een APS-C-camera legt niet de volledige breedte vast van het beeld dat dezelfde lens op een full-frame camera zou produceren; er geldt een 'bijsnijdfactor' van ongeveer 1,6x waardoor het lijkt of er op de scène is ingezoomd, omdat het onderwerp in het kader wat groter is. Dit betekent dat het gebruik van een 200mm-lens op een APS-C-camera een zichthoek oplevert die gelijk is aan die van een 320mm-lens op een full-frame camera. Met andere woorden: de 'effectieve brandpuntsafstand' is 1,6x groter.

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte Canon-camera

Onze camerazoeker neemt je mee door ons hele assortiment camera’s en helpt je met het vinden van de perfecte match.

APS-C EOS R-systeemcamera's

De systeemcamera's uit de APS-C-serie bieden het beste van de EOS R-serie zodat iedereen creatief kan zijn.

APS-C EOS M-serie-camera's

Je bent altijd op alles voorbereid met een compacte, lichte en kleine APS-C-camera met verwisselbare lens die DSLR-kwaliteit biedt.

APS-C EOS-spiegelreflexcamera's

APS-C EOS-DSLR's bieden een traditionele opname-ervaring met een grotere body, verwisselbare lenzen en een optische zoeker, zodat je precies kunt zien wat je fotografeert, direct door de lens.

Waarom kiezen voor APS-C?

Vergelijking tussen EOS R10 full-frame en APS-C

Kom dichterbij

De bijsnijdfactor van een APS-C-sensor maakt kleinere onderwerpen of onderwerpen op grotere afstand groter in het frame, waardoor de effectieve brandpuntsafstand van elke lens met 1,6x toeneemt. Dit kan een groot voordeel zijn bij genres zoals wildlife-, actie- en sportfotografie. Het gebruik van een hoogwaardige en toch betaalbare lens zoals de Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM op een APS-C-camera biedt een effectief zoombereik van 112-480 mm, waardoor deze lijkt op een supertelelens.

Behoud je kwaliteit

Je kunt foto's van een full-frame camera bijsnijden om hetzelfde effect te creëren, maar het aantal Megapixel zou worden verkleind, zodat de resulterende foto's kleiner zijn en dus minder scherp als je ze opnieuw vergroot. Als je opnamen maakt met een APS-C-camera, bespaar je ook tijd en moeite van het handmatig bijsnijden van opnamen tijdens het bewerken.

Vergelijking tussen EOS R7 full-frame en APS-C
EOS 850D

Compact en lichtgewicht

Omdat APS-C-sensoren kleiner zijn, kunnen camera's compacter en lichter worden gemaakt, wat ideaal is voor fotografie op straat en op reis. Omdat een lens die is ontworpen voor APS-C-camera's een kleinere beeldcirkel vereist, kan de lens kleiner en lichter zijn en is deze daardoor voordeliger.

Compatibiliteit van lenzen

Lees meer over de verschillende types Canon-lenzen voor camera's en hoe je kunt zien of ze passen op je camera.
201211 150 miljoen RFEFlens-poster NOLOGO