EOS R-adapters

Vergroot je wereld met het EOS R System en EF- en EF-S lenzen
Canon Camera

Integreren en uitbreiden

De adapters van de EOS R System zijn volledig compatibel met de serie EF- en EF-S-lenzen van Canon, zodat eigenaren van een Canon EOS R System-camera die ook andere EOS-camera's hebben, al hun bestaande lenzen kunnen gebruiken1.

Gebruik je EF-S-lenzen voor het EOS R System

EF-S-lenzen zijn ontwikkeld voor EOS DSLR's met APS-C-sensor, maar kunnen met de adapter ook worden gebruikt op EOS R System-camera’s. De camera produceert automatisch bijgesneden beelden die zijn afgestemd op de kleinere beeldcirkel van EF-S-lenzen.

Compatibele lenzen voor EOS R

Ontdek de lenzen die je kunt gebruiken met de EOS R-adapters.

Canon Camera
Canon Camera

Ontworpen met oog op duurzaamheid

EOS R-adapters zijn bestand tegen professioneel gebruik, met metalen vatting aan voor- en achterzijde. Bovendien zijn ze weerbestendig en houden stof en vocht tegen, dus je kunt onder alle omstandigheden blijven fotograferen.

Ontwikkeld om te presteren

Je lenzen werken op precies dezelfde manier als op EOS DSLR’s, met dezelfde geweldige prestaties en dezelfde topkwaliteit.

Canon Camera
Canon Camera

Hoogwaardige techniek

Technici van Canon ontwikkelden de EOS R-systeemadapters om compatibiliteit, kwaliteit en prestaties te behouden wanneer bestaande EF- en EF-S-lenzen op de EOS R worden bevestigd.

Vattingadapter EF-EOS R

Met de EF EOS R-vattingadapter kunnen EF-S- en EF-lenzen probleemloos op EOS R-camera's worden gebruikt. Fotografen die al een collectie EF-S- of EF-lenzen bezitten, kunnen investeren in het EOS R-systeem, want ze kunnen er zeker van zijn dat hun bestaande lenzen naar verwachting presteren.
Details bekijken

Vattingadapter EF-EOS R met bedieningsring

De Control Ring EF-EOS R-vattingsadapter biedt dezelfde lensvattingconversie als de EF-EOS R-vattingadapter, maar beschikt ook over een Lens Control Ring. De ring is instelbaar en gemakkelijk te vinden terwijl je gewoon door de zoeker blijft kijken. Zo kun je handmatig verschillende instellingen kiezen.
Canon Camera

Aanpasbare functionaliteit

De Lens Control Ring kan via het menu van de camera worden geprogrammeerd om verschillende instellingen aan te passen, zoals diafragma, sluitertijd, ISO-gevoeligheid en belichtingscompensatie.

Intuïtieve bediening

Je kunt de Lens Control Ring gemakkelijk vinden terwijl je gewoon door de zoeker blijft kijken. Je voelt een zachte klik bij eenderde of halve stop (het is mogelijk om deze functie te verwijderen voor filmers die een soepelere bediening willen).

Canon Camera

Vattingadapter EF-EOS R met drop-in filter

De vattingsadapter EF-EOS R met drop-in filter bezit de functionaliteit van de EF-EOS R en biedt daarnaast de mogelijkheid om drop-in filters te gebruiken. Het is dan niet nodig om filters voor een lens te bevestigen, wat bijzonder handig is bij groothoeklenzen met een groot voorste lenselement. De adapter is verkrijgbaar met een Variable Neutral Density-filter (V-ND)2 of een circulair polariserend filter (C-PL). Er is ook een helder filter (CL) verkrijgbaar voor opnamen zonder filtereffecten.

Canon Camera

Adapter V-ND: Variable Neutral Density-filter

Neutral Density-filters helpen de hoeveelheid licht te controleren die de camera binnenkomt. Dat is handig voor filmers die opnamen willen maken met een combinatie van een groot diafragma en lange sluitertijd bij helder licht. Landschapsfotografen kunnen met het filter een langere sluitertijd hanteren om beweging in lucht en water te vervagen2.

Adapter C-PL: circulair polarisatiefilter

Polarisatiefilters houden schittering en onscherpte tegen en verminderen de hoeveelheid licht die door een glazen oppervlak wordt weerspiegelt. De filters versterken ook de kleurverzadiging en geven kleurrijke scènes meer impact.

Canon Camera

Adapter accessoires

 • CL-filter voor Vattingadapter EF-EOS R voor Drop-in-filter

  Een helder filter voor gebruikers die de adapter voor drop-in filters hebben gekocht, maar die geen filter-effecten willen.

 • PL-filter voor Vattingadapter EF-EOS R voor Drop-in-filter

  Een circulair polariserend filter dat kleuren, contrast en verzadiging versterkt, en ongewenste weerspiegelingen vermindert.

 • ND-filter voor vattingadapter EF-EOS R met drop-in filter

  Een Neutral Density-filter om de belichting in video's onder controle te houden en de sluitertijd te verlengen voor tal van creatieve bewegingseffecten in foto's2.

Ontdek het EOS R-systeem

Het EOS R-systeem is gebaseerd op meer dan dertig jaar voortdurende EOS-innovatie en een vernieuwde lensvatting die voor betere creatieve mogelijkheden en meer intuïtieve manieren zorgt, om elk moment vast te leggen.

In de handen van professionals

De EOS R is meteen de favoriet geworden van vele professionele fotografen en filmmakers. Ontdek hoe zij de Cronus uitgebreid hebben getest en beelden hebben geproduceerd die voorheen niet voor mogelijk werden gehouden.

Wellicht vind je dit ook interessant ...

 • EOS R3

  Dankzij zijn snelheid is dit de systeemcamera waar professionele sport-, nieuws- en wildlifefotografen op hebben gewacht.

 • Lensselectie-tool

  Canon's lenzenkiezer laat je het hele aanbod van Canon-lenzen zien, en helpt je met het vinden van de perfecte match voor jou en je EOS-camera.

 • EOS R5

  Een professionele, toonaangevende full-frame systeemcamera die fotografen en filmmakers foto's met hoge resolutie en 8K-video biedt.

 • EOS R6

  Wat je ook vastlegt, hoe je het ook vastlegt, met de EOS R6 kun je creatief zijn op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.

 • Alle lenzen

  Het vakmanschap van Canon en de nieuwste optische technologie zorgen voor foto's en films van superieure kwaliteit.

 • RF-lenzen

  Innovatieve lenzen van het EOS R System laten je supersnel scherpstellen met uitstekende optische kwaliteit.

 • Full-frame camera's

  Ontdek je creativiteit met het assortiment full-frame DSLR- en systeemcamera's van Canon.

 • Lenzen en accessoires voor de Canon EOS R

  Ontdek de lenzen en adapters die met de Canon EOS R kunnen worden gebruikt

  1. Zie de specificaties voor meer informatie
  2. Als de witte lijn op het aanpassingswieltje niet meer zichtbaar is (ND250 of hoger), kan er een blauwe tint of een onregelmatige dichtheid optreden