EOS R Adapters

EOS R-adapters

Vergroot je wereld met het EOS R System en EF- en EF-S lenzen

Integreren en uitbreiden

De adapters van de EOS R System zijn volledig compatibel met de serie EF- en EF-S-lenzen van Canon, zodat eigenaren van een Canon EOS R System-camera die ook andere EOS-camera's hebben, al hun bestaande lenzen kunnen gebruiken1.

Canon Adapters for EOS R
EOS R Compatibility with EF-S Lenses

Gebruik je EF-S-lenzen voor het EOS R System

EF-S-lenzen zijn ontwikkeld voor EOS DSLR's met APS-C-sensor, maar kunnen met de adapter ook worden gebruikt op EOS R System-camera’s. De camera produceert automatisch bijgesneden beelden die zijn afgestemd op de kleinere beeldcirkel van EF-S-lenzen.

Compatibele lenzen voor EOS R

Ontdek de lenzen die je kunt gebruiken met de EOS R-adapters.

EOS R Compatible Lenses - EF Prime, EF-S, EF Zoom

Ontworpen met oog op duurzaamheid

EOS R-adapters zijn bestand tegen professioneel gebruik, met metalen vatting aan voor- en achterzijde. Bovendien zijn ze weerbestendig en houden stof en vocht tegen, dus je kunt onder alle omstandigheden blijven fotograferen.

Canon EOS R Adapters - Professional build and quality

Ontwikkeld om te presteren

Je lenzen werken op precies dezelfde manier als op EOS DSLR’s, met dezelfde geweldige prestaties en dezelfde topkwaliteit.

Canon EOS R Adapters - Great Performance, High Quality.

Hoogwaardige techniek

Technici van Canon ontwikkelden de EOS R-systeemadapters om compatibiliteit, kwaliteit en prestaties te behouden wanneer bestaande EF- en EF-S-lenzen op de EOS R worden bevestigd.

Canon EOS R Adapters - Compatible with EF and EF-S Lenses

Vattingadapter EF-EOS R

Met de EF EOS R-vattingadapter kunnen EF-S- en EF-lenzen probleemloos op EOS R-camera's worden gebruikt. Fotografen die al een collectie EF-S- of EF-lenzen bezitten, kunnen investeren in het EOS R-systeem, want ze kunnen er zeker van zijn dat hun bestaande lenzen naar verwachting presteren.

Details bekijken

Canon EOS R Mount Adapter EF-EOS R Adapter - EF-S and EF Compatible

Vattingadapter EF-EOS R met bedieningsring

De Control Ring EF-EOS R-vattingsadapter biedt dezelfde lensvattingconversie als de EF-EOS R-vattingadapter, maar beschikt ook over een Lens Control Ring. De ring is instelbaar en gemakkelijk te vinden terwijl je gewoon door de zoeker blijft kijken. Zo kun je handmatig verschillende instellingen kiezen.

Canon EOS R Control Ring Mount Adapter EF-EOS R Adapter Customisable and Manual Controls

Aanpasbare functionaliteit

De Lens Control Ring kan via het menu van de camera worden geprogrammeerd om verschillende instellingen aan te passen, zoals diafragma, sluitertijd, ISO-gevoeligheid en belichtingscompensatie.

Canon EOS R Lens Control Ring

Intuïtieve bediening

Je kunt de Lens Control Ring gemakkelijk vinden terwijl je gewoon door de zoeker blijft kijken. Je voelt een zachte klik bij eenderde of halve stop (het is mogelijk om deze functie te verwijderen voor filmers die een soepelere bediening willen).

Canon EOS R Adapter Tacticle Feedback

Vattingadapter EF-EOS R met drop-in filter

De vattingsadapter EF-EOS R met drop-in filter bezit de functionaliteit van de EF-EOS R en biedt daarnaast de mogelijkheid om drop-in filters te gebruiken. Het is dan niet nodig om filters voor een lens te bevestigen, wat bijzonder handig is bij groothoeklenzen met een groot voorste lenselement. De adapter is verkrijgbaar met een Variable Neutral Density-filter (V-ND)2 of een circulair polariserend filter (C-PL). Er is ook een helder filter (CL) verkrijgbaar voor opnamen zonder filtereffecten.

Canon EOS R Drop-In Mount Adapter

Adapter V-ND: Variable Neutral Density-filter

Neutral Density-filters helpen de hoeveelheid licht te controleren die de camera binnenkomt. Dat is handig voor filmers die opnamen willen maken met een combinatie van een groot diafragma en lange sluitertijd bij helder licht. Landschapsfotografen kunnen met het filter een langere sluitertijd hanteren om beweging in lucht en water te vervagen2.

Canon EOS R Adapteer Variable-ND Filter Drop-In

Adapter C-PL: circulair polarisatiefilter

Polarisatiefilters houden schittering en onscherpte tegen en verminderen de hoeveelheid licht die door een glazen oppervlak wordt weerspiegelt. De filters versterken ook de kleurverzadiging en geven kleurrijke scènes meer impact.

Canon EOS R Adapteer Circular Polarising Filter Drop-In

Adapter accessoires

Ontdek het EOS R-systeem

Het EOS R-systeem is gebaseerd op meer dan dertig jaar voortdurende EOS-innovatie en een vernieuwde lensvatting die voor betere creatieve mogelijkheden en meer intuïtieve manieren zorgt, om elk moment vast te leggen.

ONTDEK MEER

Discover Canon EOS R

In de handen van professionals

De EOS R is meteen de favoriet geworden van vele professionele fotografen en filmmakers. Ontdek hoe zij de EOS R uitgebreid hebben getest en beelden hebben geproduceerd die voorheen niet voor mogelijk werden gehouden.

Alle artikelen bekijken

Wellicht vind je dit ook interessant ...

1 Zie de specificaties voor meer informatie
2 Als de ononderbroken witte lijn op het aanpassingswieltje niet meer zichtbaar is (ND250 of hoger), kan er een blauwe tint of een onregelmatige dichtheid optreden