CANON + ONEVISION = EEN SUCCESVOLLE SAMENWERKING VOOR PRODUCTIVITEIT

Canon Production Printing gaat samenwerken met OneVision, de marktleider in prepress software solutions, om grafische ondernemingen in Europa met behulp van end-to-end workflowautomatisering maximale operationele efficiëntie te bieden bij grootformaat-printproductie. Met een naadloze integratie tussen grootformaatprinters en software als resultaat.

Met de state-of-the-art Wide Format Automation Suite van OneVision kunnen grafische ondernemingen die werken met Canon’s bekroonde Colorado roll-to-roll en Arizona flatbed printers hun productiviteit verhogen en verspilling minimaliseren om groeiende productievolumes te ondersteunen.


"Onze klanten moeten sneller kunnen werken om aan de vraag te voldoen, terwijl ze tegelijkertijd de middelen tot een minimum moeten beperken,” zegt Michele Tuscano, Vice President Large Format Graphics bij Canon EMEA. "Onze grootformaatprinters worden steeds sneller en daarom hebben onze klanten een workflowoplossing nodig die deze hoge snelheden bijhoudt, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. De Wide Format Automation Suite van OneVision biedt deze oplossing. Onze klanten kunnen nu de productie automatiseren om hun activiteiten efficiënter uit te voeren, hun printvolumes te laten toenemen en hun winst te verhogen. In combinatie met onze Direct Sales-activiteiten biedt OneVision ook nieuwe zakelijke mogelijkheden voor ons partnerkanaal.”


Geen tijdsverlies


De software van OneVision werkt vanaf het moment dat de opdracht is ontvangen. Het programma haalt automatisch de opdrachtgegevens op, maakt de printbestanden aan en controleert deze bestanden aan de hand van 130 verschillende criteria. Geconstateerde fouten worden automatisch gecorrigeerd en ook het kleurmanagement wordt geoptimaliseerd.


Met de Wide Format Automation Suite worden in enkele seconden perfecte printklare bestanden gemaakt. Geautomatiseerde nesting en datanormalisatie maken een einde aan de complexiteit van de verwerking van bestanden, verkorten de RIP- en printtijd en optimaliseren alle beschikbare ruimte op de printmedia door het artwork automatisch op het geselecteerde printformaat te rangschikken. De software maakt de opdrachten ook gereed voor het nabewerkingsproces door automatisch pdf’s met snijtekens te genereren, waardoor tijd en moeite worden bespaard. Dit alles met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid. Door alleen te printen wanneer alles perfect is, blijft de verspilling beperkt tot een minimum.


Een gedeelde visie


"Onze missie is het ontwikkelen van hoogwaardige softwareoplossingen die onze klanten in staat stellen maximale resultaten te behalen – zowel in technisch, commercieel als kwalitatief opzicht. De integratie met Canon-printers uit de Colorado and Arizona serie zorgt voor een consistent hoge productiesnelheid gedurende het hele proces,” zegt Hussein Khalil, CEO van OneVision Software AG. .


Bekende grafische ondernemingen die al met grootformaatprinters van Canon werken, profiteren reeds van dit partnerschap. De Duitse klanten Poster XXL en Siepro KG melden dat de prepress-tijd aanzienlijk is afgenomen en dat de printklare bestanden de kans op menselijke fouten tot een minimum hebben beperkt, waardoor kortere doorlooptijden mogelijk zijn. Dit betekent in de praktijk dat zij met hun huidige printerpark meer kunnen produceren.


Informatie voor redacteuren – Over OneVision Software AG


OneVision Software AG is een internationale aanbieder van innovatieve en kostenefficiënte softwareoplossingen voor grafische ondernemingen, uitgeverijen en mediabedrijven. In de afgelopen 25 jaar heeft de onderneming haar producten geoptimaliseerd om de mondiale marktleider te worden op het gebied van prepress- en workflowautomatisering. Wereldwijd werken grafische ondernemingen met producten van OneVision en profiteren zij van de automatisering, de betrouwbaarheid en de daaruit voortvloeiende kostenbesparingen. Naast een onverminderde optimalisatie van bestaande oplossingen investeert OneVision Software AG voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe producten en in de ontwikkeling van nieuwe klantsegmenten. Het productportfolio van de onderneming varieert van workflow managementsystemen en software voor prepress-automatisering tot tools voor intelligent kleurmanagement en beeldoptimalisatie.