Beginnende filmmakers opgelet: Meet ‘Amsterthem’, het nieuwste filmproject van Shortcutz met Canon als trotse partner, en ook jij kunt kans maken op deze carrièreboost!

Amstelveen, 4 juli 2023 – Amsterthem, het nieuwste filmproject van Shortcutz met onder andere Canon als trotse partner, is van start gegaan en aanstormende filmtalenten kunnen zich hier nu voor inschrijven! Met Amsterthem worden unieke en aansprekende verhalen van Amsterdammers vastgelegd in zeven short films. Het project viert de diversiteit van de stad Amsterdam met haar multiculturele centrum vol met creatieve zelfexpressie en het ontluikende talent van beginnende filmmakers. Ben jij een filmmaker in spé en wil jij ook deel uit maken van dit unieke filmproject: join the ride en meld je nu aan!

AMSTERTHEM x CANON.png

Shortcutz Amsterdam heeft zichzelf gevestigd als een dynamisch platform voor opkomend filmtalent en biedt een ontspannen en informele setting om hun werk, en daarmee hun unieke verhalen, te laten zien aan elkaar, om in contact te komen met het publiek, maar ook met gerenommeerde professionals uit de industrie – zowel nationaal als internationaal. Canon deelt de visie van Shortcutz om aanstormend filmtalent een podium te bieden, hun de kans te bieden om zich verder te ontwikkelen en hun carrière een kickstart te geven. Met Amsterthem bieden Shortcutz, Canon en overige partners geselecteerde filmmakers alle benodigde middelen om hun filmidee tot leven te brengen, waaronder €3.500 aan productiegeld. Als partner biedt Canon specifiek de benodigde professionele apparatuur – camera’s en lenzen – en de (technische) begeleiding hierin van een expert.

Aanmeldingsprocedure

Met het Amsterthem-project komt simpelweg alles samen: van het pitchen van een idee tot aan het schrijven van een volwaardig script, met uiteindelijk als kers op de taart het proces van het daadwerkelijk maken van een (korte) film en de presentatie ervan. Amsterthem is dan ook opgesplitst in twee verschillende fases:

• De oproep aan beginnende filmmakers in Nederland om hun filmpitch/idee in te dienen via https://www.shortcutzamsterdam.com/amsterthem. Een ervaren vakjury, welke later bekend wordt gemaakt, beoordeelt de inzendingen en selecteert één uitzonderlijke pitch per stadsdeel als zijnde winnaar om deel te nemen aan het project.
• In het voorjaar van 2025 zal Amsterthem uitmonden in een serie van zeven filmvertoningen in elk stadsdeel van Amsterdam: Centrum, Oost, West, Nieuw-West, Noord, Zuid en Zuidoost. Deze filmvertoningen bieden filmmakers een platform om hun werk te delen en om met de verschillende gemeenschappen in contact te komen dankzij o.a. Q&A-sessies. De filmvertoningen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk, waardoor ervaringen kunnen worden gedeeld en de diversiteit in Amsterdam wordt gevierd.