Canon EMEA breidt haar Ambassador Programme uit tot meer dan 100 toonaangevende internationale fotografen en filmmakers, inclusief “risings stars”

Amstelveen, 18 december 2020 – Dit jaar breidt Canon EMEA haar wereldberoemde Ambassador Programme uit met maar liefst 59 nieuwe professionals. Het Canon EMEA Ambassador Programme werd, als eerste in zijn soort, in 2008 geïntroduceerd en brengt een aantal van ’s werelds beste fotografen en videomakers uit heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) bij elkaar om samen te werken, om de huidige en toekomstige generaties fotografen en filmmakers te vertegenwoordigen, maar ook te ondersteunen. Dit door hun passie voor visuele storytelling en technische kennis te delen met collega-professionals, maar ook met enthousiaste, creatieve talenten die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen.

Met de grootste instroom ooit – tot een totaal van 115 Ambassadors in heel EMEA – is dit Canon’s meest indrukwekkende en gevarieerde programma tot nu toe, waaronder ook “rising stars”. Onder de Ambassadors zijn dan ook 17 indrukwekkende jonge fotografen toegetreden, waaronder Ksenia Kuleshova en Michele Spatari, oud-studenten van het Canon Student Programme en winnaars van de Young Photographer Awards. Tijdens het meest competitieve selectieproces tot nu toe beoordeelde een hoogwaardige, uit 13 leden bestaande jury de nominaties van meer dan 450 fotografen en werden meer dan 20.000 beelden geëvalueerd – waaronder nieuws, documentaires, natuur, bruiloften, portretten, sport en nog veel meer. Het Canon EMEA Ambassador Programme brengt het beste van het beste binnen de imagingsector bij elkaar en stimuleert visuele storytelling met verhalen die weerklank vinden.


Susie Donaldson, ITCG European Marketing Director voor Canon EMEA, zegt hierover het volgende: “Het Ambassador Programme stelt ons in staat om binnen EMEA samen te werken met een geweldige groep krachtige en inspirerende persoonlijkheden in de foto-, video- en printbranche. Met deze uitbreiding ondersteunen we fotografen en filmmakers met unieke perspectieven uit de hele regio en voorzien wij hen van de middelen om die verhalen te vertellen die er toe doen. We zijn continu bezig met de ontwikkeling van het Ambassador Programme om fotografen en filmmakers uit een diversiteit van genres en achtergronden te verwelkomen, ongeacht leeftijd, geslacht of ras. Dit jaar is het aantal Ambassadors in de leeftijd tot 30 jaar aanzienlijk verhoogd van twee tot 17. Een bewijs van het opmerkelijke scala aan talent binnen de branche en onze betrokkenheid bij de ontwikkeling van creatieve talenten via onze student programmes naarmate hun carrière voortschrijdt. Met de instroom van nieuwe Ambassadors en een nieuwe kijk op het programma hopen we de weg vrij te maken voor de volgende generatie visuele storytellers.”


Vanuit Nederland verwelkomen we de volgende nieuwe Canon Ambassadors:


Ahmet Polat


Ahmet Polat is een bekroonde fotograaf (ICP-prijs) en regisseur. Door middel van zijn fotografie en werkzaamheden op locatie wil Ahmet bruggen slaan tussen verschillende culturen, identiteiten en geschiedenissen. Na meer dan twintig jaar in Turkije te hebben gewerkt, keerde hij in 2015 terug naar Nederland en werd hij datzelfde jaar nog Fotograaf des Vaderlands.


Evely Duis


De Nederlandse fotografe Evely Duis rondde in 2017 haar tweede fotografieopleiding af. Sindsdien heeft ze hard getimmerd aan haar carrière als conceptueel fashion- en portretfotografe en heeft ze nu een enorme lijst met commerciële en redactionele klanten van over de hele wereld.


Pie Aerts


Pie Aerts , woonachtig in Nederland, onderzoekt met zijn werk de ingewikkelde relatie tussen mens, dier en natuur. Hij wil erachter komen waarom we steeds verder van elkaar en van onze natuurlijke omgeving lijken te vervreemden.


Ook blijven de Nederlandse fotografen Frits van Eldik en Ilvy Njiokiktjien actief als Canon Ambassador:


Frits van Eldik


 


De Nederlandse fotograaf Frits van Eldik staat met brullende motor klaar om de energie, snelheid en dramatische sfeer van Formule 1- en DTM-races vast te leggen vanuit zijn unieke en creatieve hoek.


Ilvy Njiokiktjien


De bejubelde Nederlandse documentaire-fotografe Ilvy Njiokiktjien heeft al over de hele wereld gewerkt. Ze fotografeert voor ngo's en wereldwijde topuitgeverijen.


Ga voor meer informatie en de volledige lijst van Canon EMEA Ambassadors naar de Ambassador Programme Hub, te vinden via de volgende link: www.canon.nl/pro/ambassadors