Canon introduceert vijf nieuwe, veelzijdige 4K-camcorders: maak kennis met de XA65/XA60, XA75/XA70 en LEGRIA HF G70

Amstelveen, 7 september 2022 – Canon introduceert vandaag vier nieuwe professionele camcorders – de XA65, XA60, XA75 en XA70 – plus de geavanceerde LEGRIA HF G70 videocamera. De nieuwe videocamera’s zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder documentaires, bedrijfsevenementen en het onderwijs. Met een uitzonderlijke 4K-kwaliteit, HD UVC-streaming via USB-Cᶦ, geavanceerde autofocus en gezichtsherkenning, bieden deze modellen professionele prestaties. Elk van de modellen is geschikt voor MP4-opnamen, terwijl de vier professionele camera’s bovendien zijn uitgerust met XF-AVC-registratie ter ondersteuning van broadcastproducties.

Hoogwaardige 4K-beeldregistratie


Met het Canon-portfolio van compacte camcorders kunnen content creators elk scenario vastleggen met een indrukwekkende 4K-kwaliteit. Uitgerust met de DIGIC DV6-beeldprocessor en voorzien van respectievelijk de 1/2.3”-type CMOS-sensor en 1.0”-type CMOS-sensor om 4K UHD- en Full HD-beelden vast te leggen met behulp van oversampling, zijn de XA65/XA60 en XA75/XA70 perfect voor uiteenlopende opnamescenario’s. Dankzij Canon’s intelligente optische design beschikken deze camcorders over een imponerende zoomfunctionaliteit in een lichtgewicht behuizing. Met een brandpuntsafstand die overeenkomt met 35mm bieden de XA65/XA60 20x optische zoom en de XA75/XA70 een 15x zoom. De professionele modellen ondersteunen 40x digitale zoom die bij de XA65/XA60 tot maar liefst 800x is uit te breiden en bij de XA75/XA70 tot 600x. Naast perfecte video-capaciteiten, beschikken deze camcorders over een nieuw 3,5-inch Touch Panel lcd-scherm en een hoge-resolutie EVF-zoeker om de bediening dan wel gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.


Nauwkeurige focus, trillingvrije opnamen


Met de nauwkeurige AF-systemen garanderen de XA65/XA60 en XA75/XA70 dat content creators hun onderwerpen haarscherp kunnen vastleggen en gemakkelijk de actie kunnen volgen. Dankzij Dual Pixel CMOS AF zijn de XA75/XA70-modellen in staat snel en nauwkeurig scherp te stellen. In combinatie met de Dual Pixel focus guide wordt handmatig scherpstellen op elk onderwerp eenvoudig. De XA65/XA60-modellen zijn uitgerust met een geavanceerd Hybrid AF-systeem voor nauwkeurig scherpstellen, zelfs bij weinig omgevingslicht. Alle modellen bieden instelbare scherpstelsnelheden voor snel of vloeiend AF. Deze zijn ook te selecteren via het 3,5-inch lcd-scherm, zodat gebruikers het scherpstellen eenvoudig kunnen kiezen door één AF-punt aan te raken. Voor nog meer nauwkeurigheid en gebruiksgemak in drukke omgevingen waar het onderwerp in beeld moet blijven, zijn Face Detection AF en Face Tracking beschikbaar. Alle modellen zijn voorzien van handmatige scherpstelling met de scherpstel-/zoomring of met de bedieningsring op de lens van de XA75/XA70. De beeldstabilisatie langs 5 assen zorgt ervoor dat deze modellen stabiele, trillingvrije opnamen maken.


Veelzijdige registratieformats


Met een reeks aan flexibele opties voor beeldregistratie passen de XA65/XA60 en XA75/XA70 naadloos in professionele workflows, ongeacht of het om XF-AVC 4K UHD 160Mbps bij 25P voor broadcastproducties is of de kleinere, beter beheersbare codec van MP4 4K UHD 150Mbps bij 25P. Dankzij een groot aantal gespecialiseerde opnamefuncties, waaronder Slow en Fast Motion, on-screen opnameweergave waarbij de datum en tijd in het videobeeld worden opgenomen en een infraroodmodus om beelden in het donker vast te leggen, zijn deze camera’s inzetbaar in zeer uiteenlopende opnamescenario’s. De camcorders zijn ook eenvoudig te integreren in een opstelling met meerdere camera’s dankzij het menu voor aangepaste opnamen, waarmee gebruikers eenvoudig opnamen in kleur kunnen afstemmen met opnamen van andere Canon-camera’s. Voor professionele geluidsregistratie beschikken de XA65/XA60 en XA75/XA70 over twee XLR-audio-ingangen en 4-kanaals lineaire PCM om het opnameniveau en de ingangsgevoeligheid in te stellen.


Verbeterde connectiviteitsopties


De nieuwe professionele camcorders bieden een reeks aan aansluitmogelijkheden om video’s in hoge resolutie eenvoudig en snel te verzenden. Zo kunnen de XA65/XA60 en XA75/XA70 met een pc HD-video in UVC via USB-Ci streamen – ideaal voor bijvoorbeeld het onderwijs waar steeds vaker virtuele colleges worden aangeboden. Alle modellen beschikken over een HDMI-uitgang, gelijktijdige back-up en relay-opnamen via dubbele SD-kaarten, waarbij de XA65 en XA75 een extra 3G-SDI-uitgang bieden.


Geef de filmmaker in jezelf de ruimte


De nieuwe LEGRIA HF G70 is ontworpen voor ambitieuze film- en documentairemakers en is een multifunctionele camcorder die professionele mogelijkheden biedt in een gebruiksvriendelijke body, zodat content creators kunnen filmen als een professional. Deze camcorder heeft een 1/2.3-type CMOS-sensor en een hoogwaardige 20x zoomlens. Dit LEGRIA-model legt 4K UHD-video vast in MP4 en oversampled HD-content voor een uitstekende videoresolutie. De HDMI- en USB-C-uitgang stelt gebruikers in staat de LEGRIA HF G70 om te toveren tot een webcamera voor videogesprekken van hoge kwaliteit en het online delen van content. Er zijn ook extra scènemodi beschikbaar, waaronder een nachtmodus, on-screen opnameweergave en een audio-scènemodus die geluidsopnamen toevoegt die zijn afgestemd op de opnameomgeving.


Nieuwe producten binnen het Pro AV-portfolio


Naast deze camcorders introduceert Canon vandaag ook een reeks producten voor broadcast- en live- producties, waaronder de CR-N700, CN8x15 IAS S E1/P1, EU-V3 en DP-V2730. Canon’s nieuwste PTZ-camera, de CR-N700, is een 4K 60P 4:2:2 10-bits PTZ-camera met 12G-SDI-connectiviteit, ontworpen voor high-end broadcastproducties. Met de CN8x15 IAS S E1/P1, EU-V3 en de nieuwe Cinema EOS firmware-update zijn Canon’s high-end Cinema-camera’s – de EOS C300 Mark III en EOS C500 Mark II – naadloos in te zetten binnen live productieworkflows. Canon introduceert vandaag bovendien de DP-V2730, een 27-inch referentiebeeldscherm dat Canon’s 4K-assortiment beeldschermen uitbreidt en voor elke behoefte een oplossing vormt.


Prijzen en beschikbaarheid


De LEGRIA HF G70 is vanaf oktober beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €1219,99, de XA60 voor een verkoopadviesprijs van €1729,99 en de XA65 voor €2339,99 – idem vanaf oktober. De XA70 en XA75 zijn vanaf december beschikbaar voor respectievelijk een verkoopadviesprijs van €2439,99 en €3049,99.


Voor meer informatie over de vandaag geïntroduceerde producten, bezoek dan de Canon-stand tijdens IBC 2022 van 9 tot 12 september, te vinden in hal 11/stand C45. Of neem een kijkje op www.canon.nl .


XA75/XA70 – de belangrijkste kenmerken:


 • 1.0 inch-type CMOS-sensor en DIGIC DV6-processor voor 4K UHD-opnamen
 • 15x optische zoom met 40x digitale zoom
 • DUAL Pixel CMOS AF en Face Tracking
 • Dual XLR-audio-ingang met 4-kanaals audioregistratie
 • Ondersteuning van infrarood beeldregistratie
 • USB Video Class (UVC) ondersteuningi
 • 3G-SDI (uitsluitend XA75) en HDMI-signaaluitgang

XA65/XA60 – de belangrijkste kenmerken:


 • 1/2.3 inch-type CMOS-sensor en DIGIC DV6-processor voor 4K UHD-opnamen
 • 20x optische zoom met 40x digitale zoom
 • Dual XLR-audio-ingang met 4-kanaals audioregistratie
 • Ondersteuning van infrarood beeldregistratie
 • USB Video Class (UVC) ondersteuningi
 • 3G-SDI (uitsluitend XA65) en HDMI-signaaluitgang

LEGRIA HF G70 – de belangrijkste kenmerken:


 • 4K UHD 1/2.3-type CMOS-sensor
 • Hoogwaardige 20x zoomlens
 • USB-C-uitvoer voor streamen
 • Hybrid AF
 • Oversampled HD-verwerking