ANP kiest wederom voor Canon

Amstelveen, 13 februari 2019 – Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft zojuist, op Nederlandse bodem, hun eerste Canon EOS-1D X Mark III in ontvangst genomen. De camera – inclusief diverse Canon-lenzen – behoort vanaf nu tot de basisuitrusting van het nieuwe, vaste team van fotografen binnen ANP. Betrouwbaarheid, kwaliteit en service vormden daarbij de voornaamste drijfveren.

Na de bekendmaking van een vaste aanstelling van een fototeam binnen ANP, heeft ANP ervoor gekozen om met Canon in zee te gaan. Voor nieuwsfotografen is het van essentieel belang dat hun uitrusting op elke situatie is voorbereid. Enkel de ontwikkelingsaankondiging van de EOS-1D X Mark III in oktober was voor het ANP al voldoende om tot deze keuze te komen. De fotografen van het ANP hebben er alle vertrouwen in dat ze met deze camera hét perfecte shot kunnen vastleggen en dat ze die met een concurrerende snelheid – sneller dan ooit tevoren – kunnen aanleveren. Ideaal voor een sector waarin alles steeds sneller gaat en een tijd waarin nieuws snel veroudert. Hun eerste EOS-1D X Mark III is overhandigd door Bruno Winnen, Country Director IT&CG Canon Benelux, en eigenaar van Colorwood Photo, Bart Bel, als vaste cameraleverancier van het ANP.


Bruno Winnen, Country Director IT&CG Canon Benelux: “We vinden het fantastisch dat ANP wederom voor Canon heeft gekozen en dat vanaf vandaag de EOS-1D X Mark III tot de basisuitrusting van hun fotografen behoort. Snelheid, een krachtige en nauwkeurige autofocus en snelle communicatie vormen de basis van de EOS-1D X Mark III. Hierdoor is de camera ideaal voor professionals die onder druk staan om optisch perfecte foto’s te maken van momenten die in een fractie van een seconde voorbij kunnen zijn en sneller dan ooit aangeleverd dienen te worden. Het feit dat ANP kiest voor de EOS-1D X Mark III is voor ons een bevestiging van de kracht en veelzijdigheid van het Canon EOS-systeem en het vertrouwen in onze producten.”


Bart Bel, eigenaar van Colorwood Photo: “Colorwood Photo mag zich wederom leverancier noemen van het nieuwe Canon vlaggenschip, de Canon EOS-1D X Mark III. Wij zijn dan ook trots de samenwerking met het ANP te mogen continueren. Wij wensen de fotografen heel veel werk- en fotoplezier toe met deze fantastische camera.”