Maak kennis met de nieuwe Canon PIXMA PRO-200 – een krachtige A3+ fotoprinter voor creatieve toepassingen

Amstelveen, 22 oktober 2020 – Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van de PIXMA PRO-200 – een snelle, lichte en compacte A3+ kleurenprinter voor enthousiaste fotografen die hun eerste stappen zetten in de wereld van fotoprints. De PIXMA PRO-200 print op diverse papiersoorten met verschillende texturen en formaten – voor levensechte fotoprints vanaf een smartphone, tablet of pc. Fotografen kunnen nu met een gerust hart schitterende fotoprints produceren.

Deze nieuwe printer vervangt de PIXMA PRO-100S en print tot A3+. De printer beschikt over een 8 dye-inktsysteem, waardoor fotografen bij elke print uitzonderlijk diepe zwarttinten en levensechte kleuren krijgen. Omdat de PIXMA PRO-200 in slechts 90 seconden1 een fotoprint produceert, kunnen gebruikers profiteren van een naadloze workflow en hun foto’s direct tot leven brengen. Het grote 3 inch display stelt fotografen in staat het gehele printproces eenvoudig te beheren met een duidelijke interface. Bovendien kunnen zij bij de PIXMA PRO-200 ook kiezen uit een reeks printopties, waaronder printen met Canon’s Professional Print & Layout-software, en zo het gehele proces van opname tot print stroomlijnen.


Krachtige kleuren, hoogwaardige prints


Ten opzichte van de PRO-100S doet de PIXMA PRO-200 een grote stap voorwaarts en is de nieuwe printer een must-have voor fotografen die zelf hoogwaardige prints willen produceren voor uiteenlopende doeleinden, zoals het tot leven brengen van foto’s als cadeau of zelfs voor creatieve portfolio’s. Canon heeft het kleurenspectrum in de PIXMA PRO-200 uitgebreid en deze printer voorzien van een nieuw 8 dye-inktsysteem dat prachtige, detailrijke fotoprints maakt, superieur in kleurexpressie. De nieuwe A3+ printer toont het verbeterde kleurengamma in drie kleurtinten: rood, blauw en zwart. Dit betekent dat fotoprints nog meer de aandacht zullen trekken, zelfs bij het printen op A3+ formaat.


Praktisch printproces, betrouwbaar resultaat


Deze zeer lichte printer heeft een gewicht van slechts 14,1 kg en is vergeleken met het voorgaande model 15 procent kleiner. Daarmee is dit model de perfecte partner voor de pc of Mac in huis of in een kleine studio. Het nieuwe, ingebouwde 3 inch lcd-scherm maakt van de PIXMA PRO-200 een gemakkelijke printer en stelt gebruikers in staat om in één oogopslag het inktniveau en andere printerinstellingen te controleren terwijl ze bezig zijn met hun werkzaamheden. De PIXMA PRO-200 is niet alleen handig in gebruik, maar stelt fotografen ook in staat om razendsnel fotoprints te produceren zonder tijdsdruk te ervaren.


Met de gratis meegeleverde Canon Professional Print & Layout-software beschikken fotografen over volledige software-ondersteuning en kunnen ze met de PIXMA PRO-200 unieke foto’s printen. Deze software stelt hen in staat de kleuren van scherm tot print af te stemmen voor levensechte resultaten. De PIXMA PRO-200 is ook compatibel met mobiele apparaten en Wi-Fi – het printen vanaf verschillende apparaten gaat eenvoudiger dan ooit. De printer beschikt daarnaast over een functie voor scheefstandcorrectie van papier die de uitlijning van elk vel corrigeert – ook bij fine art – en telkens weer zorgt voor een perfect vlakke print.


Maximale creatieve controle


Om ervoor te zorgen dat elke print een professionele uitstraling heeft, print de PIXMA PRO-200 zonder witrand op zowel fine art als glanzend papier. De PIXMA PRO-200 kan ook printen op een breed scala aan papierformaten van A3+ en op aangepaste papierlengtes tot 39 inch van Canon en andere leveranciers. De mogelijkheid te kunnen printen op fine art, glossy printmedia en Canon’s nieuwe Premium Fine Art Rough (FA-RG1) papier, vergroot de artistieke opties van elke fotograaf en geeft de vrijheid om creatieve grenzen te verkennen en te verleggen. Met de PIXMA PRO-200 kunnen gebruikers zelfs ICC-profielen van bekende papierproducenten downloaden om hun fotoprints naar een hoger niveau te tillen. Bovendien kunnen ze vanaf de Canon Creative Park-website eenvoudig sjablonen downloaden voor wenskaarten en andere artistieke producten, waardoor voor fotografen de deur naar een nieuwe creatieve wereld opengaat. Om gebruikers te helpen bij het tot leven brengen van hun creatieve visie – van het maken van foto’s tot de productie van fotoprints – is deze veelzijdige printer via de Canon Professional Print & Layout plug-in software compatibel met een reeks programma’s van derden, waaronder Adobe Lightroom en Photoshop.


Prijs en beschikbaarheid
De PIXMA PRO-200 is vanaf november verkrijgbaar voor een consumentenadvies-prijs van €499. Ga voor meer informatie over de PIXMA PRO-200 naar www.canon.nl


PIXMA PRO-200 – de belangrijkste kenmerken:


  • Compacte vormgeving en kleine voetafdruk
  • Hoge printsnelheid
  • 3 inch lcd-scherm met gebruikersinterface
  • Printen zonder witrand tot A3+ op glossy en fine art printmedia
  • ChromaLife 100+ inktsysteem – nieuwe inktsamenstelling
  • Automatische scheefstandcorrectie
  • Canon Professional Print & Layout
  • PictBridge WLAN
  • OIG System (Optimum Image Generating)
  • Ondersteuning van breed scala aan media & formaten

1 De printsnelheid van foto’s is gebaseerd op de standaardinstelling met ISO/JIS-SCID N2 op Canon Pro Platinum papier, A3+ met witrand.