Maak kennis met de ruimtebesparende imagePROGRAF PRO-300 – de A3+ fotoprinter voor professionele resultaten

Brussel, 9 juli 2020 – Canon Europe introduceert vandaag de imagePROGRAF PRO-300, een A3+ printer met de kwaliteitskenmerken van de bekroonde imagePROGRAF PRO serie – perfect voor semi-professionals en enthousiaste fotografen, kleine studio’s en fotolabs. Deze krachtige printer is licht in gewicht en heeft een compacte vormgeving, maar produceert moeiteloos prints van galeriekwaliteit op de hoek van een bureau.

Deze nieuwe aanwinst binnen Canon’s imagePROGRAF PRO serie vervangt de PIXMA PRO-10S. De gebruiksvriendelijke software en het ontwerp van dit model staan elke keer weer garant voor hoogwaardige printresultaten. Fotografen kunnen het printen overlaten aan de imagePROGRAF PRO-300 en zich volledig richten op hun fotografie dankzij functies als ingebouwde nozzle recovery en scheefstandcorrectie, waardoor verspilling van inkt en printmedia vermindert. De imagePROGRAF PRO-300 maakt printen zonder witrand op alle mediatypen mogelijk en verbetert de zwartdichtheid en de kleurvastheid op zowel fine art als glanzende media. Met de nieuwe imagePROGRAF PRO-300 kunnen Canon-fotografen genieten van een naadloze workflow – van beeldregistratie tot printen – met functies en kenmerken die zijn ontworpen om hun foto’s maximaal tot leven te brengen.


Probleemloos printen in galeriekwaliteit


De imagePROGRAF PRO-300 is met de uitzonderlijke printkwaliteit in zwart-wit en kleur tot A3+ onmisbaar voor fotografen die hoogwaardige fotoprints willen inzenden voor wedstrijden, naar galeries, tentoonstellingen of andere verkoopkanalen. Dankzij de 10 LUCIA PRO-pigmentinkten bereikt de printer een uitgebreid kleurenpalet om bij elke print meer diepte en levensechte kleuren te creëren. Voor een nog krachtigere expressie van diepzwarte tinten en monochrome beelden gebruikt dit model nieuwe inkt bij zowel foto- als matzwart om diepere en vollere zwarttinten te realiseren dan ooit op glanzende en fine art printmedia. De speciale Chroma Optimiser brengt een heldere laag aan om onregelmatigheden in het oppervlak van glanzend of zijdeglans papier tot een minimum te beperken, waardoor het ‘bronzing-effect’ vermindert en een fascinerende tintregistratie van het hoogste niveau wordt bereikt.


De L-COA PRO-processor produceert prints van hoge kwaliteit zonder concessies te doen en verwerkt moeiteloos enorme hoeveelheden beeldgegevens. Deze Canon-processor berekent de optimale lay-out van de inktdruppels en doet dat razendsnel – de printer produceert een A3 in minder dan vijf minuteni. Met het LUCIA PRO-inktsysteem kunnen fotografen zonder problemen of extra inspanningen consistente resultaten op professioneel niveau behalen en dat op een groot aantal verschillende printmedia. Dankzij de afzonderlijke spuitopeningen voor foto- en matzwart heeft de printer een ‘zero-ink’-omschakelsysteem – de juiste inkt wordt automatisch gekozen op basis van het geplaatste papier – waardoor tijd wordt bespaard en het inktverbruik minder is.


Vol vertrouwen productief printen


De imagePROGRAF PRO-300 brengt beeldmateriaal in geprinte vorm tot leven. Met de imagePROGRAF PRO-technologieën in dit model kunnen gebruikers erop vertrouwen dat hun oorspronkelijke beeldmateriaal natuurgetrouw en met maximale productiviteit wordt gereproduceerd. Een van de grootste zorgen bij het printen van professionele foto’s is verstopping van de spuitopeningen waardoor onregelmatigheden ontstaan. Om dit tegen te gaan, detecteert de imagePROGRAF PRO-300 of een spuitopening niet functioneert en wordt automatisch overgeschakeld naar back-up spuitopeningen om zeker te zijn dat er tijdens het printen geen strepen op de print verschijnen. Als het papier niet goed is uitgelijnd wanneer het door de printer wordt ingevoerd, corrigeert de functie Auto Skew Correction de stand van het papier om een perfect egale print te garanderen. Daarnaast controleert de imagePROGRAF PRO-300 de densiteitsniveaus van de inktcartridges en worden de cartridges regelmatig geschud om de densiteit in elke intkcartridge constant te houden, zodat de kleuren altijd consistent zijn.


Met het duidelijke en heldere 3 inch lcd-kleurendisplay kunnen fotografen ook snel en gemakkelijk door de menu’s en functies van de printer navigeren. Papierfuncties, inktniveaus en papierinstellingen kunnen direct worden gecontroleerd. Deze functies zorgen ervoor dat met de imagePROGRAF PRO-300 foutloos kan worden geprint, waardoor zowel papier als inkt worden bespaard.


Prints zonder witrand


Dit nieuwe model is een grote stap vooruit ten opzichte van de PIXMA PRO-10S en ondersteunt bovendien printen zonder witrand in alle print modi, inclusief printen met de hoogste kwaliteit op een breed scala aan printmedia – zelfs op fine art papier. Daarnaast stelt dit model fotografen in staat panoramische beelden tot maximaal 990,60 mm te printen. De imagePROGRAF PRO-300 ondersteunt Canon-papier en papier van derden, waaronder Hahnemuhle, Canson, Awagami en nog veel meer.


Daarmee geeft de imagePROGRAF PRO-300 gebruikers de vrijheid om te printen op het papier van hun keuze.


Tegelijk met de introductie van de imagePROGRAF PRO-300 komt Canon met een nieuw type fine art-papier - Premium Fine Art Rough (FA-RG1). Dit papier voegt een driedimensionaal accent toe aan fine art prints waar meer diepte en expressie gewenst zijn. De luxe uitstraling van dit papier is het resultaat van een hoge kwaliteit katoen, waardoor een special premium gevoel wordt bereikt. Het papier is verkrijgbaar in verschillende formaten en heeft een gewicht van 310 g/m² . De inhoud van de verpakking is 25 vel. Met deze nieuwe toevoeging van Fine Art Rough biedt Canon een compleet assortiment aan professioneel fotopapier voor glanzende, zijdeglans, matte en fine art printresultaten.


Naadloze workflow


Deze compacte A3+ printer stroomlijnt het gehele printproces, ongeacht of dat nu voor één fotograaf thuis is of voor een fotolab. Met Canon’s Professional Print & Layout software hebben gebruikers volledige controle over hun prints. Deze software wordt gratis meegeleverd met de imagePROGRAF PRO-300. Ongeacht hun keuze als standalone software, plugin via Canon’s Digital Photo Professional beeldbewerkingssoftware of Adobe Photoshop en Lightroom, kunnen gebruikers het kleurmanagement, de profielselectie en lay-outinstellingen zoals split galery wrap en panoramisch printen, eenvoudig regelen. Met deze software hebben fotografen toegang tot de soft proofing en hard proofing functies om ervoor te zorgen dat de kleuren op het scherm en op de print nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. De imagePROGRAF PRO-300 kan gemakkelijk worden aangesloten op een pc of Mac. Gebruikers hebben keuze uit een Wi-Fi-, Ethernet- of USB-verbinding en daarmee biedt de printer een scala aan aansluitmogelijkheden om meerdere workflows te ondersteunen.


Met een compleet portfolio aan oplossingen van beeldregistratie tot printen kunnen Canon-fotografen hun opnamen printen als nooit tevoren. De naadloze interactie met Canon EOS-cameratechnologie zorgt voor toegang tot unieke functies in de Canon Professional Print & Lay-out software. Dit stelt gebruikers in staat om met de imagePROGRAF PRO-300 het hoogste niveau aan printgetrouwheid te bereiken bij beeldmateriaal dat is vastgelegd met Canon EOS-camera’s. Functies zoals DPRAW Printii en HDR Printiii kunnen de RAW-beeldgegevens van EOS-camera’s lezen om de scherpe delen van een opname nauwkeurig te reproduceren en de lichte delen te corrigeren bij opnamen die zijn gemaakt met een enkelvoudige belichting.


Prijs en beschikbaarheid


De imagePROGRAF PRO-300 is vanaf eind augustus 2020 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 799. Canon introduceert vandaag ook de innovatieve EOS R5, ontworpen voor 8K RAW, de krachtige EOS R6 en vier nieuwe RF-lenzen plus twee extenders: de RF 85mm F2 MACRO IS STM, RF 600mm F11 IS STM, RF 800mm F11 IS STM, RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, EXTENDER RF 1.4x, EXTENDER RF 2x. Ga voor meer informatie naar www.canon.be .


imagePROGRAF PRO-300 – de belangrijkste kenmerken:


  • A3+ installatieoppervlak, groot potentieel
  • Prints van galeriekwaliteit zonder omschakelen van inkt
  • Printen zonder witrand op een grote verscheidenheid aan papier
  • Groter kleurenpalet voor meer diepte
  • 3 inch kleuren lcd-menuscherm
  • Superieure printkwaliteit in zwart-wit
  • Telkens opnieuw nauwkeurige afstemming tussen beeldscherm en printresultaat
  • Hoge printsnelheid, hoge printkwaliteit

De printsnelheid voor foto’s is gebaseerd op de standaardinstelling, ISO/JIS-SCID N2 op A3+ “Bordered Photo Paper Plus Glossy II”, en houdt geen rekening met de dataverwerkingstijd op de computer.
ii DPRAW Print is compatibel met de EOS 5D MKIV, EOS R en EOS R5
iii HDR printing werkt met .CR3 raw-bestanden van EOS-camera’s