De nieuwe Canon ProStream 1800 brengt printprestaties in lijn met uw ambities

’s-Hertogenbosch 15 juli 2020 - Canon kondigt vandaag de introductie aan van haar nieuwe ProStream 1800 rotatieve inkjet-productieprinter, het nieuwste model in de ProStream 1000 serie. Met hogere snelheden tot 133 m/min heeft de nieuwe printer de hoogste resolutie en printkwaliteit van alle digitale productieprinters bij die snelheid. Daarmee is de ProStream 1800 de ideale oplossing voor grafische ondernemingen die maximale prestaties in de productieomgeving als voorwaarde stellen.

Ter ondersteuning van de printambities van haar klanten heeft Canon de ProStream 1800 zo ontworpen dat de grenzen van commerciële printproducties worden verlegd en deze nieuwe productieprinter tegemoetkomt aan veranderende eisen van opdrachtgevers. Dankzij de combinatie van nieuwe inkjet-innovaties met bewezen offset-printtechnieken biedt deze printer de unieke balans tussen hoge productiviteit, superieure printkwaliteit, flexibiliteit en veelzijdigheid in printmedia. Grafische ondernemingen kunnen nu hun aanbod richting opdrachtgevers uitbreiden door opdrachten met een hoger volume te migreren van offset naar digitale inkjet-productie. Verhoog de productiviteit, verkort de doorlooptijd en verhoog de winstmarges bij een breed scala aan toepassingen, waaronder premium en hoogvolume direct mail, boeken, catalogi en tijdschriften.


Met de hogere snelheid van 133 m/min (66% sneller dan de ProStream 1000) produceert de ProStream 1800 tot 107.500 A4-pagina’s of 11.300 B2-vellen 4/4 per uur en dat met behoud van een superieure printkwaliteit. Deze hogere printsnelheden komen overeen met een hogere doorvoersnelheid. Ook hogere printvolumes zijn vanaf nu en in de toekomst vol vertrouwen te produceren.


De ProStream 1800 garandeert een hoge printkwaliteit op een groot aantal media, waaronder standaard offset gecoat, ongecoat en voor inkjet geoptimaliseerd papier van 40 – 300 gsm. Produceer kalenders, posters of POS-materialen met de mogelijkheid om formaten tot een breedte van 556 mm en een lengte van 1.524 mm te printen. Het is niet langer nodig de productie te stoppen om te wisselen tussen verschillende formaatlengtes en om een naadloze omschakeling te garanderen. Dit zorgt voor extra flexibiliteit en gebruiksgemak voor operators.


Het luchtdrogingssysteemvan de productieprinter droogt alle opdrachten gelijkmatig, zodat effectief kan worden geprint op een breed scala aan papier zonder dat dit ten koste gaat van de hoge normen voor nabewerking. Door deze contactloze droging beschermt het systeem het printbeeld, waarmee een optimaal resultaat wordt bereikt en blijven zowel de glans als het papieroppervlak onaangetast. Aan een sensor gekoppelde kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat het droogsysteem tijdens het printen continu wordt aangepast om zo de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen. Of het nu gaat om de productie van een fashion lookbook of een hoogwaardige direct mailing, het eindresultaat zal altijd indruk maken. Een bijkomend voordeel? Deze productieprinter behoudt ook de optimale papiertemperatuur, waardoor het energieverbruik zal afnemen.


De ProStream 1800 gebruikt 1.200 dpi piëzo drop-on-demand printkoppen en door Canon ontwikkelde polymeerpigmentinkten met Canon ColorGrip om kleurconsistentie te garanderen. Canon’s Inline Quality Control, een hoogwaardig camerasysteem, biedt ook automatische waarborging van de printkwaliteit zodat operators minder tijd hoeven te besteden aan kwaliteitscontrole.


De succesvolle ProStream 1000 blijft leverbaar en bestaande klanten kunnen gemakkelijk upgraden naar de ProStream 1800 zodra hogere productievolumes in beeld komen. Dit stelt hen in staat zich gemakkelijk aan te passen aan veranderende marktdynamiek met behoud van hoge kwaliteit, hoge snelheid en ondersteuning van een breed portfolio aan printmedia.


Peter Wolff, vicepresident voor Production Printing Products binnen EMEA Commercial Printing bij Canon Europe, zegt: “Bij Canon delen we de ambities van onze klanten en begrijpen we dat hun bedrijven zich moeten kunnen aanpassen aan veranderende eisen binnen de markt en ook dat onze technologie moet evolueren. Met de introductie van de nieuwe ProStream 1800 kunnen we zakelijke relaties ondersteunen die hun productievolume willen vergroten zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit of snelheid. Deze nieuwe productieprinter markeert een uitbreiding van de succesvolle ProStream-technologie die in 2017 werd geïntroduceerd. Voortbouwend op een installed base van 30 printsystemen is er nu een uitbreiding voor klanten die ultieme prestaties als voorwaarde stellen.”


Klanten kunnen met de nieuwe ProStream 1800 kennismaken in het Customer Experience Centre in Poing, Duitsland, of een virtuele demo aanvragen.


Voor meer informatie over de ProStream 1800 en het aanvragen van een virtuele demo: https://canon.sm/prostream1800