Canon introduceert nieuwe PTZ-camera, de CR-N100 4K, en een professionele PTZ-controller

Amstelveen, 12 september 2023 – Canon Europe kondigt vandaag de CR-N100 aan, een indoor 4K pan-tilt-zoom-camera. Dit is het zesde model in de serie PTZ-camera's, speciaal ontworpen voor het maken van video-opnamen van hoge kwaliteit en naadloze integratie in een multi-camerasysteem. Als aanvulling op deze nieuwste camera-release introduceert Canon de RC-IP1000, een professionele PTZ-controller voor broadcasts en live-events. Canon lanceert bovendien haar nieuwe Multi-camera Management Application, een app om de management-workflow van meerdere PTZ-camera's gemakkelijker te maken. Met de toevoeging van de CR-N100 aan Canon's assortiment remote camera's hebben klanten nu een grotere keuze uit producten die een breed scala aan toepassingen ondersteunen – van professionele videoproducties tot contentcreatie door bedrijven, lokale overheden en onderwijsinstellingen.

CR-N100

CR-N100

RC-IP1000

RC-IP1000

CR-N100
De CR-N100 blinkt uit in beeldkwaliteit en biedt voor zijn prijs ongeëvenaarde veelzijdigheid en prestaties. De camera is uitgerust met een 1/2.3-type 4K CMOS-sensor, een DIGIC DV6-processor en een krachtig optisch 20x zoomobjectief voor kristalheldere opnamen in 4K UHD-resolutie met uitzonderlijke details en oversampled HD-video. Nu online vergaderingen, lezingen, evenementen en seminars steeds normaler worden, groeit de behoefte aan livestreaming en video-opnametechnologie. De CR-N100-camera heeft vier verschillende 'scènemodi', namelijk Portret, Sport, Low-light en Spotlight. Gebruikers kunnen uit deze modi kiezen om de best mogelijke visuele expressies te creëren voor hun onderwerp. Het geavanceerde autofocussysteem combineert contrastdetectie-AF met AF-fasedetectie voor een snelle en nauwkeurige scherpstelling van het onderwerp, zelfs bij weinig licht. De CR-N100 is bovendien compatibel met Canon's Auto Tracking-App1 die als add-on applicatie een ongeëvenaarde flexibiliteit biedt. Hierdoor kan de camera automatisch de hoofdspreker volgen zonder tussenkomst van een camera-operator. De camera ondersteunt ook de Multi-camera Management-App waarmee batchconfiguratie, beheer en monitoring van maximaal 200 camera's mogelijk is, zodat grootschalige systemen in omgevingen zoals bedrijven, lokale overheden en onderwijsinstellingen efficiënt zijn te gebruiken. Al deze features, in combinatie met de prijsstelling van de camera, zorgen voor een budgetvriendelijke maar toch kwalitatief hoogwaardige, geautomatiseerde oplossing.

Belangrijkste features van de CR-N100:
• 4K30P video-opname met hoge beeldkwaliteit
• 20x optische zoomlens met brandpuntsafstand van 29,3 - 601 mm (35 mm filmequivalent)
• Hybrid Auto Focus met gezichtsdetectie en -tracking
• Intelligente auto-tracking1
• Ingebouwde protocolondersteuning, waaronder Canon XC2, RTMP3/RTMPS en RTP/RTSP, NDI|HX4 en SRT5, waardoor de CR-N100 uiterst flexibel is, zó uit de doos
• Compatibele HDMI- en USB-C-connectiviteit
• Bevat extra ondersteunende tools zoals Camera Search Tool, Remote Camera Control Application voor camerabesturing op afstand en Webcam Driver

RC-IP1000
De RC-IP1000 is een krachtige, professionele broadcast PTZ-controller met een groot aantal functies om elk moment met uiterste precisie vast te leggen – perfect voor grote studio's en productieteams. De controller is ontworpen als perfecte aanvulling op Canon's high-end PTZ-modellen voor de broadcastmarkt en is compatibel met zowel IP als seriële communicatie voor toegang tot en bediening van PTZ-camera's op afstand. Met de Input Monitoring-functie kunnen gebruikers hun feeds bekijken op het 7 inch LCD-scherm dat op de controller is gemonteerd, zonder dat ze een externe monitor hoeven aan te sluiten. De lancering van deze controller is een direct antwoord op de professionele eisen van broadcasters en beschikt over een professionele bedieningsinterface voor comfortabel werken, en dat in combinatie met een ergonomische joystick van hoge kwaliteit. De RC-IP1000 heeft verder een groot LCD-aanraakscherm waarmee de gebruiker intuïtief toegang heeft tot meerdere camera-instellingen en functies, waaronder de instelling van het scherpstelpunt van camera's. Deze professionele PTZ-controller met ongeëvenaarde bediening, zonder noodzaak voor een PC, heeft 12G-SDI en HDMI in-/uitgangen tot 4K 60P, waardoor tot wel 200 camera's via IP zijn te bedienen en te bewaken.

Belangrijkste features van de RC-IP1000:
• IP-video en input-monitoring (tot 200 camera's)
• PC-loze installatie van camera's vanaf RC-IP1000
• HDMI-uitgang, 12G-SDI in/uit, seriële RJ45, LAN/POE+, twee USB-poorten en twee GPIO D-Sub 25-pins kanalen
• Multifunctioneel 7-inch LCD-aanraakscherm
• Ergonomische joystick en zoom-tuimelschakelaar voor nauwkeurige bediening
• Functie voor het besturen van meerdere camera's – camera's groeperen en dezelfde instellingen toepassen
• Pijltjestoetsen voor gemakkelijke menu-navigatie
• Geavanceerde pre-set en trace control – andere camera bedienen tijdens het volgen

Matthew Koshy, Product Marketing bij Canon Europe, zegt: "Deze nieuwe serie vertegenwoordigt een naadloze mix van innovatie en veelzijdigheid, die het Canon aanbod verder uitbreidt en gebruikers in staat stelt een geheel nieuwe wereld van dynamische controle en precisie bij hun visuals te ontsluiten. Met de vloeiende bewegingen van de CR-N100 en de ongeëvenaarde beeldkwaliteit voor een camera van deze prijs, streven we naar het maken van een product dat de keuzemogelijkheden voor diverse bedrijven en onderwijs vergroot. Ondertussen biedt onze RC-IP1000 controller de ultieme professionele workflow die live producties naar ongekende hoogten kan brengen."

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe producten zijn te zien tijdens de IBC 2023 van 15 tot 18 september in de RAI in Amsterdam, waar tech-fans ze kunnen ontdekken en bovendien zelf ervaren. De Canon CR-N100 is vanaf oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €2419. De RC-IP1000 is vanaf december verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €6169. Kijk voor meer informatie op www.canon.nl

  1. Auto Tracking Application (RA-AT001) vereist een betaalde licentie
  2. Canon's eigen uitgebreide IP, ontworpen om Canon's videoproductieapparaten aan te sturen
  3. Real-Time Messaging Protocol. Een protocol dat livestreaming en herhaling van video en audio ondersteunt. Ontwikkeld door het in de Verenigde Staten gevestigde Adobe Inc.
  4. Een protocol dat live-video-workflows ondersteunt met IP-netwerken. Ontwikkeld door het in de Verenigde Staten gevestigde NewTek, Inc. NDI is een geregistreerd handelsmerk van NewTek, Inc in de VS en andere landen en regio's.
  5. Secure Reliable Transport. Een open-source video-transmissieprotocol ontwikkeld door Haivision en ondersteund door SRT Alliance.