Vier prestigieuze 2022 Pinnacle Awards voor grootformaat printers en technologieën van Canon

’s-Hertogenbosch, 3 november 2022 – Canon maakt bekend dat de PRINTING United Alliance de kwaliteit van haar grootformaat printtechnologie heeft erkend met drie Pinnacle Product Awards – voor de 1630 UVgel roll-to-roll printer, de Arizona 2380 GTF en XTF flatbedprinters, en een Pinnacle InterTech Award voor de Canon FLXfinish+ - technologie. Elk van de meer dan 160 inzendingen in meer dan 58 categorieën, waaronder analoge, digitale, print- en non-printtechnologieën, werd beoordeeld door een onafhankelijk panel van meer dan een dozijn juryleden, bestaande uit gerenommeerde besluitvormers binnen de grafische industrie.

Drie 2022 Pinnacle Product Awards


De onderstaande Canon-producten hebben 2022 Pinnacle Product Awards ontvangen in de volgende categorieën:


  • Colorado 1630 ontving de Roll-to-Roll UV (minder dan 80 inch)-Award
  • Arizona 2380 GTF ontving de UV/Latex Flatbed ($200K-500K)-Award
  • Arizona 2380 XTF ontving de UV/Latex Flatbed +White ($200K-500K)-Award

Raymond Weiss, Vice President, eLearning & Certification van de PRINTING United Alliance, zegt: “Deze competitie onder jurytoezicht vertegenwoordigt het beste van het beste waar het gaat om commerciële hardware, software, verbruiksmaterialen, industriële apparatuur en beeldschermen. De juryleden baseren hun beslissingen op objectieve criteria. Sommige categorieën werden beslist op een tiende van een punt – en met uitstekende inzendingen zoals de Colorado en Arizona hadden de juryleden er veel werk aan.”


De Canon Colorado 1630 is een 64-inch roll-to-roll printer met Canon’s unieke UVgel-technologie. Deze printer combineert een hoogwaardige printkwaliteit met de hoogste productiviteit in zijn klasse, een breed scala aan toepassingsmogelijkheden en een lage TCO. De Colorado 1630 biedt alle automatiseringsmogelijkheden voor mediaverwerking en printkopbeheer van snellere modellen in een modulair ontwerpconcept, zodat gebruikers naar behoefte functionaliteit kunnen toevoegen. Hierdoor blijven de initiële investeringskosten laag zonder dat dit invloed heeft op de inzetbaarheid.


De Arizona 2380 GTF is uitgerust met de bekroonde Arizona FLOW-technologie voor zoneloze fixatie van printmedia op de flatbedtafel. Dit geeft operators de ruimte en tijd om waarde toe te voegen aan andere activiteiten binnen de grafische onderneming. Met snelheden tot 89 m2/uur en acht kleurkanalen met lichtcyaan, lichtmagenta, wit en/of vernis kan de Arizona 2380 GTF de meest veeleisende opdrachten met gemengde mediatoepassingen uitvoeren. De flatbedtafel van 125 x 250 cm is groot genoeg voor de meeste toepassingen met harde media en de optie voor rolmedia breidt de mogelijkheden verder uit tot flexibele media met een breedte van maximaal 220 cm.


De Arizona 2380 XTF beschikt eveneens over de Arizona FLOW-technologie en acht kleurkanalen, maar haalt hogere printsnelheden tot 95m2/uur. Het belangrijkste kenmerk is echter de enorme flatbedtafel van 308 x 250 cm die groot genoeg is voor gelijktijdig continu printen van twee platen van 122 x 244 cm zonder te hoeven stoppen voor het verwisselen van harde media. De Roll Media Option breidt de mogelijkheden verder uit naar flexibele media met een breedte van maximaal 220 cm.


Pinnacle InterTech Awards


De 2022 Pinnacle InterTech Awards worden toegekend aan belangrijke nieuwe technologieën die de printsector verbeteren of vooruithelpen met uitzonderlijke bijdragen als het gaat om kwaliteit, capaciteit en productiviteit, en waarvan wordt voorspeld dat ze een grote impact zullen hebben op de grafische industrie.


De onderstaande Canon-technologie ontving de 2022 Pinnacle InterTech Award:


  • Canon FLXfinish+ - dat naar de mening van de jury “een nieuwe revolutionaire en unieke eigenschap van de UVgel-technologie vertegenwoordigt”.

De nieuwe Canon FLXfinish+ -technologie is aanwezig in de bekroonde reeks Colorado printers en geldt voor de unieke UVgel-inkten van Canon. FLXfinish+ is een unieke UVgel-functie waarmee grootformaat printproducenten slechts één inktset gebruiken om matte prints, glanzende prints en een gemengde combinatie van mat en glans op dezelfde print te produceren – onafhankelijk van het type printmedia en zonder vernis of andere extra verbruiksmaterialen.


UVgel combineert de beste aspecten van alternatieve technologieën in één en biedt naast het kleurenspectrum en de lichtechtheid van eco-solvent ook de geschiktheid voor gebruik binnenshuis, de korte droogtijd van latex en de productiviteit en het UV-printproces bij lage temperatuur. Gebruikers van deze technologie profiteren van zero VOS-emissies, geen gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen en een laag gemiddeld inktverbruik van 6,4 ml/m2. Met wereldwijd meer dan 2.500 grootformaat printers met UVgel-technologie heeft UVgel zich al bewezen als een duurzaam en kosteneffectief alternatief voor latex- en eco-solventtechnologie.


Jennifer Kolloczek, European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Printing bij Canon Europe, zegt: “Wij zijn trots dat onze Arizona- en Colorado-modellen en onze FLXfinish+ -technologie door PRINTING United Alliance zijn erkend voor hun innovatie. Deze onderscheidingen illustreren onze voortdurende betrokkenheid bij de ontwikkeling van innovatieve technologie en helpen printproducenten nieuwe manieren te vinden om de uitdagingen aan te gaan en de mogelijkheden te benutten die de groeiende markt voor grootformaat printproducten biedt.”


Ga voor meer informatie over de Colorado UVgel-printerfamilie naar:


https://www.canon.nl/business-printers-and-faxes/uvgel-roll-tol-roll/


Ga voor meer informatie over de Arizona-familie naar:


https://www.canon.nl/business-printers-and-faxes/uv-flatbed/


Over de PRINTING United Alliance


De PRINTING United Alliance is de meest uitgebreide ledenvereniging voor print en grafische toepassingen in de Verenigde Staten. De Alliance helpt professionals in alle marktsegmenten met opleidingen, trainingen, workshops, evenementen, onderzoek, vertegenwoordiging bij overheid en wetgeving, begeleiding op het gebied van veiligheid en ecologische duurzaamheid, evenals met hulpmiddelen van het toonaangevende mediabedrijf in de sector - NAPCO Media. Idealliance, nu een divisie van PRINTING United Alliance, is de wereldleider op het gebied van standaardtraining en -certificering voor printproducenten en grafische bedrijven in de hele toeleveringsketen binnen de grafische sector.


De PRINTING United Alliance produceert ook de PRINTING United Expo, de meest invloedrijke dag in de grafische industrie. Deze uitgebreide tentoonstelling van technologie en benodigdheden, opleiding, programmering en diensten wordt aan de hele industrie getoond en vertegenwoordigt alle marktsegmenten op één gemakkelijk toegankelijke plaats.