Automatiseren en aanpassen met Canon’s UVgel Wallpaper Factory

’s-Hertogenbosch, 14 mei 2020 - Canon heeft samen met partner Fotoba de ‘UVgel Wallpaper Factory’ gelanceerd. Deze end-to-end oplossing is perfect voor de geautomatiseerde productie van op maat gemaakt behang; ontworpen voor maximale doorvoer, een hoge kwaliteit en de hele dag inzetbaar. De UVgel Wallpaper Factory vergroot de betrokkenheid van Canon bij haar klanten en is beschikbaar als complete end-to-end oplossing voor nieuwe klanten en als upgrade-uitvoering voor gebruikers van bestaande Colorado roll-to-roll grootformaatprinters.

De UVgel Wallpaper Factory is een volledig modulaire workflowoplossing die bestaat uit een gemotoriseerde Fotoba Jumbo Roll media loader (JRL) die aan de voorzijde is aangesloten op een Colorado grootformaat roll-to-roll printer. De printer zelf is aangesloten op de Fotoba Cutter XLD 170WP en Rewinder REW 162 om flexibele media automatisch in de gewenste formaten en lengtes te snijden. Met de ingebouwde tape-unit is het proces zo eenvoudig als ‘printen, snijden, terugspoelen en voorzien van tape’. Zodra de printopdracht is uitgevoerd zijn de behangrollen gereed voor directe levering. De twee medialades van de Colorado blijven toegankelijk voor de gewone printopdrachten.


Deze UVgel Wallpaper Factory kan dankzij de open interfacestructuur van de Colorado ook worden geïntegreerd in uw bestaande workflow, waardoor u de mogelijkheid heeft om input- en output-oplossingen van verschillende leveranciers te selecteren.


De hoogvolume media-aanvoer zorgt in combinatie met de productieve Colorado-printer voor een uitstekende doorvoersnelheid bij de productie van behang. U kunt erop vertrouwen dat de UVgel Wallpaper Factory automatisch en zonder toezicht de printopdracht uitvoert – van invoer van media tot het eindproduct. Neem afscheid van handmatige bediening en realiseer volledige automatisering om uw printvolumes te verhogen en uw winstmarges te maximaliseren.


Maatvastheid en kleurconsistentie zijn van cruciaal belang bij de productie van behang om van paneel tot paneel te zorgen voor een nauwkeurige afstemming. Het voordeel van UVgel-inkt is dat er geen warmte nodig is om te drogen, zodat er ook geen vervorming optreedt bij prints die met de Colorado zijn geproduceerd. Dit resulteert in een hoogwaardig eindproduct. Wanneer u hoge volumes aan behang voor meerdere panelen produceert, biedt de UVgel-printtechnologie maximale controle over dot gain en garandeert deze technologie print na print een optimale kleurconsistentie, zelfs als die op verschillende tijdstippen en met meerdere printers worden geproduceerd. Herhaalopdrachten met gegarandeerde kleurconsistentie – een essentieel kwaliteitsaspect in de markt voor digitaal geproduceerd behang – zijn nu eenvoudiger dan ooit uit te voeren dankzij de UVgel-printtechnologie.


UVgel-inkt is reukloos en gecertificeerd voor GREENGUARD Gold, AgBB en Type II door ASTM. Met de Colorado geprint behang kan veilig binnenshuis worden gebruikt. En met de unieke FLXfinish-technologie kunt u behang op maat aanbieden met een fluweelachtige matte afwerking om u nog beter te onderscheiden van de concurrentie en de groei van uw onderneming te stimuleren.


Dirk Brouns, vicepresident van Large Format Graphics bij Canon Production Printing, zegt: “Onze klanten vertellen ons herhaaldelijk dat onze UVgel-printtechnologie hen in staat stelt nieuwe groeimogelijkheden in de markt voor woondecoratie te verkennen. Daarom hebben we in samenwerking met Fotoba de UVgel Wallpaper Factory ontwikkeld. Deze sterk geautomatiseerde workflowoplossing stelt onze klanten in staat om met korte doorlooptijden behang van uitzonderlijk hoge kwaliteit te printen. Dit helpt hen om hun aanbod naar deze markt uit te breiden. Op basis van feedback van klanten tot nu toe hebben we er alle vertrouwen in dat dit een game-changer is voor productie in hoge volumes van digitaal behang.”


Ga voor meer informatie over de UVgel Wallpaper Factory en Canon’s oplossingen voor de markt in woondecoratie naar https://canon.sm/wallpaperfactory