Canon uitgeroepen tot marktleider voor CF- en SF-inkjet-productieprintersegmenten in EMEA

’s-Hertogenbosch, 14 april 2021 - In hun meest recente analyses van de segmenten CF (Continuous Feed) en SF (Sheetfed) inkjet-productieprinters hebben de marktonderzoeksbureaus Infosource en Keypoint Intelligence beide bevestigd dat Canon nu het grootste marktaandeel in EMEA bezit. Volgens de Keypoint Intelligence Quarterly tracker heeft Canon voor het 11e achtereenvolgende jaar haar leidende positie in CF-inkjet behouden met een aandeel van 43 % in 2020. Bovendien staat Canon nu ook op nummer één in het segment SF-inkjet-productieprinters en heeft de onderneming daar een aandeel van 40 %.

Na de introductie van de varioPRINT iX-serie in april 2020 ziet Canon een stijging van de verkoop van haar B3 losblad inkjet-productieprinters die correleert met haar nieuwe positie als marktleider. De varioPRINT iX-serie maakt deel uit van de bestaande VarioPrint i-productfamilie en bleek een populaire investeringsoptie voor grafische bedrijven en online drukkerijen. Dit door de uitstekende offset-achtige kwaliteit, de hoge en betrouwbare verwerkingssnelheid en de flexibiliteit bij SF-toepassingen.


Het succes in de markt voor CF-inkjet-productietechnologie is altijd te danken geweest aan de ColorStream serie. Ook voor de derde generatie geldt dat de vraag naar de ColorStream 3000, 3000Z en 6000-serie onverminderd hoog blijft en veel klanten de uitstekende betrouwbaarheid, productiviteit en verbeterde printkwaliteit roemen – allemaal kenmerkend voor de inmiddels ruim 1.500 installaties.


In 2018 en 2020 bouwde Canon verder aan haar bewezen successen op de markt voor CF-inkjet met de introductie van de snelle ProStream 1000 en 1800-productieprinters. Met maximale snelheden van 80 m/min (ProStream 1000) en 133 m/min (ProStream 1800) wordt deze serie erkend voor het bereiken van de hoogste resolutie en printkwaliteit van alle digitale productieprinters bij die snelheden en zijn klanten in staat maximale prestaties te behalen.


Hayco Van Gaal, Vice President Sales & Service, Commercial Printing EMEA, bij Canon Europe, zegt: “Bij Canon investeren we in ons portfolio inkjet-productieprinters om onze klanten oplossingen te bieden die hen helpen efficiënter te werken, hun toepassingsmogelijkheden uit te breiden, aan de eisen van hun opdrachtgevers te voldoen en hun onderneming te laten groeien. Met dat als uitgangspunt zijn we ervan overtuigd dat onze technologie in combinatie met eersteklas service en ondersteuning ons onderscheidt van de concurrentie. Dat versterkt het vertrouwen van klanten wanneer zij in inkjet-productieprinters van Canon investeren. Wij zijn trots dat we opnieuw zijn erkend als marktleider voor CF-inkjet-productietechnologie en nu voor het eerst ook in het segment voor SF-inkjet-productieprinters.”


Ga voor meer informatie over Canon’s toonaangevende inkjet-oplossingen naar: