Canon en NT-ware ondersteunen Microsoft’s Universal Print om weg vrij te maken naar digitale transformaties

’s-Hertogenbosch, 27 juli 2020 - Canon Europe en NT-ware willen zich onverminderd inzetten voor cloud-gebaseerde oplossingen die digitale transformaties mogelijk maken. Zij kondigen daarom aan Universal Print van Microsoft te zullen ondersteunen. Organisaties die van Universal Print gebruikmaken, kunnen binnenkort profiteren van native ondersteuning die is ingebouwd in de imageRUNNER ADVANCE-firmware. Ook kunnen zij een beroep doen op de extra mogelijkheden van de gratis uniFLOW Online Express of het optionele uniFLOW Online.

Universal Print is ontworpen om het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen een moderne printservice te bieden in Microsoft 365. Universal Print verplaatst een aantal belangrijke Windows Server-printinfrastructuren naar Microsoft 365 en biedt mogelijkheden voor printmanagement. Als extra gemak wordt één enkel generiek stuurprogramma gebruikt, ongeacht het model printer, zodat er geen stuurprogramma’s hoeven te worden beheerd en ingesteld.


De native ondersteuning van Universal Print door imageRUNNER ADVANCE DX- en imageRUNNER ADVANCE-modellen van de derde generatie maakt deel uit van versie 3.11 van het Unified Firmware Platform dat staat gepland in september 2020. Gebruikers kunnen printbestanden naar deze modellen sturen met behulp van Universal Print zonder dat lokale printservers nodig zijn. uniFLOW Online Express - een gratis SaaS die ook op Microsoft Azure draait - breidt de mogelijkheden van Universal Print voor deze modellen uit met apparaat-verificatie, uitgebreide print-, kopieer-, scan- en fax-rapportages, 'scannen naar mijzelf' en Google Drive.


“Digitale transformatieprocessen hebben in het bedrijfsleven een hoge prioriteit en de behoefte aan flexibiliteit neemt alleen maar toe. De behoefte aan cloud-gebaseerde manieren van werken is echter niet nieuw”, zegt Taz Nakamasu, Executive Vice President B2B Document Solutions bij Canon Europe. “Wij werken vele jaren samen met klanten om de ontwikkeling van hun werkplekken te ondersteunen. Dit doen we door de juiste tools en expertise te bieden, ongeacht waar zij zich in hun transformatieproces bevinden. Onze samenwerking met Microsoft om de native integratie van Universal Print in ons portfolio te realiseren, was een logische stap om de cloud-functionaliteit toegankelijker te maken voor bedrijven en organisaties van elke omvang. Het bundelen van de kracht, de betrouwbaarheid en de innovatieve technologie van beide merken resulteert in een veilige en gebruiksvriendelijke printervaring en een gestroomlijnde en beheersbare opzet voor de IT-teams.”


uniFLOW Online, een optionele 100 procent cloudoplossing die wereldwijd in verschillende Azure-datacentra draait, zal over de mogelijkheid beschikken een native verbinding te maken met Universal Print en zo meer mogelijkheden bieden aan de printomgeving, zoals:


  • Secure Print met één universele wachtrij
  • My Print Anywhere – stelt gebruikers in staat printopdrachten uit te laten voeren door elke compatibele printer, inclusief printers die Universal Print niet ondersteunen
  • Uitgebreide administratie (printen, kopiëren, faxen en scannen), prijsstelling, kostenplaatsen en rapportage
  • Ondersteuning van andere client-besturingssystemen, zoals MacOS en Chrome OS
  • Mobiel printen en Mobiel printen voor gasten

Om de administratieve belasting te minimaliseren, kunnen imageRUNNER ADVANCE-printsystemen in bulk worden geregistreerd binnen uniFLOW Online. Ondersteunde opties voor nabewerking, zoals duplex, perforeren en multipositie-nieten, kunnen worden geselecteerd in de Windows-printdialoog of op het Canon-bedieningspaneel.


“Wij zijn blij met deze samenwerking met Microsoft om de integratie van uniFLOW Online en Universal Print te realiseren”, zegt Karsten Huster, president en CEO van NT-ware. “Het resultaat is een alomvattende cloud-oplossing die krachtige functies combineert met eenvoudig, transparant beheer.”


De ondersteuning van Universal Print wordt geïntroduceerd tijdens de implementatie-update van uniFLOW Online die naar verwachting in oktober 2020 plaatsvindt. Grote organisaties hebben de mogelijkheid om de integratie van uniFLOW Online en Universal Print te testen voor de officiële introductiedatum. Voor meer informatie: marketing@nt-ware.com.


“Universal Print is ontwikkeld om onze Microsoft 365-klanten een gebruiksvriendelijke oplossing te bieden die hen helpt bij het migreren van hun printinfrastructuur en het beheer daarvan in de cloud", vertelt Issa Khoury, Principal Programmanager Lead van Microsoft Corporation. "Wij werken samen met Canon en met NT-ware om dit aanbod uit te breiden en onze klanten te helpen om te voldoen aan steeds veranderende behoeften. Wij zijn erg blij dat Canon met haar printermodellen een native ondersteuning van Universal Print kan bieden.”