Canon lanceert de EOS C70 en brengt daarmee het vermogen van de RF-vatting naar haar Cinema EOS System

Amstelveen, 24 september 2020 – Canon Europe kondigt vandaag de introductie aan van de EOS C70 – een compacte en veelzijdige camera die als eerste de krachtige beeldkwaliteit van Canon’s Cinema EOS System combineert met de draagbaarheid en flexibiliteit van de EOS R-lijn. Filmmakers die werken met het Cinema EOS System kunnen nu voor het eerst de indrukwekkende mogelijkheden van het RF-lensassortiment ervaren.

Het ontwerp van de EOS C70 maakt dit de perfecte cinema-camera voor een breed scala aan toepassingen, waaronder documentaires, producties in alle uitvoeringsvormen, nieuwsitems en nu – dankzij de unieke verticale opnamemogelijkheid – zelfs voor social mediakanalen. De afmetingen en functionaliteit stellen filmmakers in staat om vanuit de hand of met een drone of gimbal te filmen, waardoor ze over meer creatieve vrijheid beschikken. Daarnaast biedt de camera meerdere opnameformats voor SD-kaarten, waaronder 4K tot 120 fps in 4:2:2 10-bits in XF-AVC (All-I of Long-GOP) en MP4 in HEVC (H.265) of H.264 – zodat filmmakers kunnen voldoen aan uiteenlopende productie-eisen.


Canon introduceert vandaag ook de Mount Adapter EF-EOS R 0.71x – een EF-lens naar RF-vattingadapter die filmmakers de vrijheid geeft het gehele EF-lensassortiment te gebruiken in combinatie met de EOS C70, waardoor de compatibiliteit met twee van Canon’s meest populaire lensportfolio’s wordt verbeterd.


Compacte camera, en toch bioscoopkwaliteit


Filmen met spiegelreflex- en systeemcamera’s wordt steeds populairder. De EOS C70 overbrugt de kloof tussen twee populaire productporfolio’s van Canon – de compacte DILC-productlijn en de Cinema EOS System-modellen. Door gebruik te maken van de korte flange back van de RF-vatting kon de EOS C70 een compact ontwerp krijgen. Hoewel dit de kleinste en lichtste uitvoering in het Canon Cinema EOS System-portfolio is, zit de camera vol functies die een reeks aan professionele video-eisen ondersteunen. Zo heeft de camera 13 toewijsbare knoppen, een multifunctionele handgreep voor eenvoudige bediening, professionele in- en uitgangsaansluitingen waaronder HDMI en 2x mini XLR-aansluitingen voor audio, en een onafhankelijk ventilatiesysteem. Daarnaast biedt een nieuw, dunner ND-filtersysteem met tot 10-stops ND-filtratie filmmakers meer controle over de belichting en scherptediepte.


De wereld van RF naar Cinema


Het portfolio Canon RF-lenzen staat bekend om de uitstekende beeldkwaliteit en functionaliteit. De ‘Mount’-technologie is ontwikkeld om geavanceerde voordelen te bieden bij videogebruik en is ideaal voor het Canon Cinema EOS System. Deze eigenschappen bieden filmmakers die werken met de EOS C70 een uitgebreide keuze aan hoogwaardige lenzen in de groeiende RF-serie, waaronder telelenzen, zoomlenzen, hoogwaardige primes, groothoeklenzen en macrolenzen. Voor een optimale beeldstabilisatie maakt de EOS C70 Combination IS mogelijk waarbij de Optical IS in RF-lenzen en de Electronic IS in de camerabehuizing worden samengevoegd om uitstekende stabilisatieprestaties te bieden – zelfs bij opnamen uit de hand. Dankzij de verbeterde communicatiemogelijkheden tussen de lens en de camera komen nieuwe functies in beeld, zoals de mogelijkheid om de afstand tot het onderwerp op het lcd-scherm van de camera weer te geven.


De Mount Adapter EF-EOS R 0.71x gebruikt een optische conversie om de full-frame beeldhoek van een EF-lens vast te leggen, zelfs bij gebruik van een Super 35mm sensor en een verhoogde lichttransmissie van ongeveer 1-stop. De adapter zorgt voor volledige communicatie tussen de EF-lens en camerabehuizing, waardoor het uitgebreide assortiment aan Canon EF-lenzen permanent wordt ondersteund. Functies zoals automatische scherpstelling, Peripheral Illumination en Chromatic Aberration Correction-functies, en overdracht van metagegevens van de lens worden dan ook volledig ondersteund bij gebruik van de Mount Adapter EF-EOS R 0.71x.


Perfecte 4K-beeldkwaliteit


De nieuwe EOS C70 heeft een Super 35mm Dual Gain Output (DGO) sensor die ook wordt aangetroffen in de gerenommeerde EOS C300 Mark III en levert een uitzonderlijke beeldkwaliteit met meer dan 16-stops aan dynamisch bereik. Net als de EOS C300 Mark III produceert de EOS C70 dezelfde levensechte filmische kleuren, een uitzonderlijk heldere beeldkwaliteit bij weinig licht en uitstekende HDR-registratiemogelijkheden. Dankzij de DGO-sensor en de krachtige DIGIC DV 7-processor is de EOS C70 een ideale keuze voor professionals die op zoek zijn naar hoogwaardige 4K-content. De camera ondersteunt ook slow motion-opnamen met 4K 120p registratie – met Dual Pixel CMOS AF-ondersteuning, evenals audioregistratie. Wordt een hogere beeldsnelheid gewenst, dan is ook 180p beschikbaar in de Super16-modus. De EOS C70 registreert beeldmateriaal op Dual SD-kaarten in Canon’s XF-AVC-format met 4K 4:2:2 10-bits en legt hoge resolutiebeelden vast voor een breed scala aan toepassingen, van documentaires en journalistieke producties tot muziekvideo’s en content voor het web.


Verbeterde ondersteuningsfuncties


De EOS C70 staat garant voor een aantal ‘primeurs’ binnen de Cinema EOS System-productlijn. Naast ondersteuning van Canon’s gerenommeerde Dual Pixel AF-systeem is het ook de eerste camera binnen het Cinema EOS System met het revolutionaire EOS iTR AF X (Intelligent Tracking and Recognition) systeem dat deel uitmaakt van de onlangs geïntroduceerde EOS R5. Het systeem maakt gebruik van een algoritme voor detectie van hoofden en gezichten ontwikkeld op basis van deep learning-technologie. In combinatie met Gezichtsdetectie AF verbetert deze functie de betrouwbaarheid bij scherpstellen op, en het volgen van het onderwerp. Ook komt de EOS C70 als eerste met Auto ISO in de Cinema EOS System-productlijn. Canon biedt tot slot met de EOS C70 de eerste Cinema EOS System-camera met een speciale verticale opnamemodus. Deze modus is ontworpen voor het vastleggen van content voor social media en digital signage.


Eenvoudige opslag, efficiënte workflows


De EOS C70 biedt verschillende opnamemogelijkheden voor resoluties van 4K, UHD, 2K en Full HD. Ontworpen voor contentproducenten die hun workflows voor postproductie willen stroomlijnen, ondersteunen de twee SD-kaartsleuven van de camera bovendien high-speed UHS-II media met een verscheidenheid aan configuraties, zoals double slot, relay en gelijktijdige registratie. Voor het eerst in een Cinema EOS-camera is het nu mogelijk om bij elke kaartsleuf verschillende formats, resoluties en bitdieptes te registreren, wat een oprecht flexibele workflow garandeert. Canon introduceert vandaag ook de CJ20ex5B IASE S, een 2-in-1 UHDxs-klasse lens met een krachtig 20x zoombereik en een 5mm groothoek. Deze lens is een uitbreiding van het portfolio Canon 4K-broadcastlenzen voor 2/3-inch sensorcamera’s.


De EOS C70 zal worden aangekondigd op Canon Vision – een online platform dat op donderdag 24 september om 14.00 uur CEST live gaat en dat een virtuele beursomgeving weergeeft. Om Canon Vision te bezoeken en het evenementenprogramma van het platform te bekijken, kunt je, je eenvoudig via de volgende link registreren:
https://www.canon.nl/pro/events/canon-vision/ Meer informatie over specifiek de EOS C70 en de Mount Adapter EF-EOS R 0.71x kun je vinden op www.canon.nl.


Prijs en beschikbaarheid


De EOS C70 is vanaf november beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €5439,99. De Mount Adapter EF-EOS R 0.71x is eveneens vanaf november beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €609,99.


EOS C70 – de belangrijkste kenmerken:


  • RF-vatting
  • De Cinema EOS C70 gebruikt Canon’s nieuwe 4K Super 35mm DGO-sensor met HDR-functionaliteit
  • Hoge frame rate 4K-beeldregistratie met 120fps en audio & DPAF
  • Twee SD-kaartsleuven voor gelijktijdige registratie in meerdere formats
  • Verbeterde Dual Pixel Auto Focus met intelligent tracking en een nieuwe touchscreen-gebruikersinterface
  • Compatibel met de nieuwe Mount Adapter EF-EOS R 0.71x – geeft gebruikers toegang tot het uitgebreide assortiment Canon-lenzen met EF-vatting